merginos,
turiu klausimuka,
ar nieks nekepat grybuku ant tokios virykles?
http://www.e-senukai.....20dienos visi
galvoju, gal reiktu nusipirkt, tik kazin ar gerai kepa? na turiu omeny, ar greit
ant stiklines virykles bijau kept, bijau su ta vafline suskaldyt pavirsiu
QUOTE(bartukas @ 2015 01 27, 22:27)
merginos,
turiu klausimuka,
ar nieks nekepat grybuku ant tokios virykles?
http://www.e-senukai.....20dienos visi
galvoju, gal reiktu nusipirkt, tik kazin ar gerai kepa? na turiu omeny, ar greit
ant stiklines virykles bijau kept, bijau su ta vafline suskaldyt pavirsiu
turiu klausimuka,
ar nieks nekepat grybuku ant tokios virykles?
http://www.e-senukai.....20dienos visi
galvoju, gal reiktu nusipirkt, tik kazin ar gerai kepa? na turiu omeny, ar greit
ant stiklines virykles bijau kept, bijau su ta vafline suskaldyt pavirsiu
10 metu kepu ant stiklines virykles, dar nieko nesuskaldziau. Nebent jus metysit is aukstai keptuve, gal tada ir pavyks suskaldyt.
QUOTE(Cola 777 @ 2015 01 19, 03:04)
Atrodo skanu
QUOTE(skraide @ 2015 02 17, 01:07)
Nebekepat nieko ?
Nesusidraugauju su grybukų glajum Kepu riešutukus
QUOTE(Grucė @ 2015 02 17, 07:20)
Ojojoi, kiek daug , niam, niam... pagal kuri kepat, receptuka? as seile varvinu jau kuris laikas i riesutelius, siandien bandysiu uzsisakyt, keptuve. Kazi, kuo skiriasi 12 ir 16 vnt, tik viename aprasyme raso apie ismatavimus riesuto, gal dydziu . Ar jus nesenai pirkot, keptuve, ar turejot Reik, viena syk apsisprest
QUOTE(skraide @ 2015 02 17, 08:57)
Ojojoi, kiek daug , niam, niam... pagal kuri kepat, receptuka? as seile varvinu jau kuris laikas i riesutelius, siandien bandysiu uzsisakyt, keptuve. Kazi, kuo skiriasi 12 ir 16 vnt, tik viename aprasyme raso apie ismatavimus riesuto, gal dydziu . Ar jus nesenai pirkot, keptuve, ar turejot Reik, viena syk apsisprest
tešlai reikia:
3 valg. šaukštai majonezo
6 stiklinės miltų
4 kiaušinių tryniai ir 2 kiaušinių baltymai
1,5 stik.cukraus
400 g margarino
0,5 arb. šaukšt. sodos {sodai nugesinti turėkite šaukštą grietinės arba acto šaukštelį }
0,5 arb. šaukštelio druskos
Darbo eiga:
Trynius išplakti su cukrumi, baltymus su druska.
Margariną sumaišyti su miltais ir majonezu.
Įdėti į tešlą trynius, po to palengva išsukti baltymus.
Įmaišyti nugesintą sodą .
Padaryti mažiukus rutuliukus ir kepti keptuvėje apie 2-3 minutes, kas mėgsta labiau apkepusius, galite kepti ir ilgiau.
Įdarui naudoju su sviestu išplaktą rududu ir pakepintus riešutus.
Keptuvę pirkau prieš kokius 2 metus, 12 riešutėlių.
QUOTE(Grucė @ 2015 02 17, 10:53)
tešlai reikia:
3 valg. šaukštai majonezo
6 stiklinės miltų
4 kiaušinių tryniai ir 2 kiaušinių baltymai
1,5 stik.cukraus
400 g margarino
0,5 arb. šaukšt. sodos {sodai nugesinti turėkite šaukštą grietinės arba acto šaukštelį }
0,5 arb. šaukštelio druskos
Darbo eiga:
Trynius išplakti su cukrumi, baltymus su druska.
Margariną sumaišyti su miltais ir majonezu.
Įdėti į tešlą trynius, po to palengva išsukti baltymus.
Įmaišyti nugesintą sodą .
Padaryti mažiukus rutuliukus ir kepti keptuvėje apie 2-3 minutes, kas mėgsta labiau apkepusius, galite kepti ir ilgiau.
Įdarui naudoju su sviestu išplaktą rududu ir pakepintus riešutus.
Keptuvę pirkau prieš kokius 2 metus, 12 riešutėlių.
3 valg. šaukštai majonezo
6 stiklinės miltų
4 kiaušinių tryniai ir 2 kiaušinių baltymai
1,5 stik.cukraus
400 g margarino
0,5 arb. šaukšt. sodos {sodai nugesinti turėkite šaukštą grietinės arba acto šaukštelį }
0,5 arb. šaukštelio druskos
Darbo eiga:
Trynius išplakti su cukrumi, baltymus su druska.
Margariną sumaišyti su miltais ir majonezu.
Įdėti į tešlą trynius, po to palengva išsukti baltymus.
Įmaišyti nugesintą sodą .
Padaryti mažiukus rutuliukus ir kepti keptuvėje apie 2-3 minutes, kas mėgsta labiau apkepusius, galite kepti ir ilgiau.
Įdarui naudoju su sviestu išplaktą rududu ir pakepintus riešutus.
Keptuvę pirkau prieš kokius 2 metus, 12 riešutėlių.
Ačiū!
QUOTE(raima.ma @ 2015 02 18, 21:30)
Labai jau dailūs grybukai. O braškes pagal kokį receptą darote: su virtu kisieliumi ar su bulve? Gal pagal kitokį receptą? gal pasidalinsite
Ačiū už pagyras
Mano braškių receptas labai senas, ir prieš paskutinį kart dariau su mama prieš 30 m sekantis kartas buvo Kalėdos, nes kankino joms nostalgija.
Labai didelė porcija Galima mažinti.
1,5 kg bulvių
3 kg cukraus
citrinos rūgšties, kvapų
bulves sumalti mėsmale, užpilti cukrumi ir virti pamaišant. Nuo užvirimo pavirti 19 min (taip pas mane užrašyta ).
masė tirštėja, galima pakabinti šaukšteliu jos ir atvėsinti, tada matosi ar ji kietėja.
Man šį kartą nelaikė formos, tai dapyliau cukraus pudros ir minkiau tol, kol galėjau formuot braškes. Nežinau kas kaltas, ar dabartinis cukrus, ar bulvės rūšis . Nudažau cukrų raudonais dažais ir volioju braškes jame. Jeigu nekimba, tada verdu slabną cukraus sirupą, metu į jį, po to į cukrų. Knisalynės daug, gal reiktų kaip nors patobulinti
QUOTE(skraide @ 2015 02 22, 22:51)
Mano braškių receptas labai senas,
Ačiū už receptą.
Būtinai pabandysiu. O tai man žinomi ir išbandyti receptai.
Vienas: virta bulvė, cukraus pudra, rūgštelės, šiek tiek krakmolo. Bulvę išvirti, permalti, dėti cukr. pudrą ir rūgštelės ir šiek tiek krakmolo. Formuoti braškes, apvolioti raudonai dažytame cukruje.
Kitas: virti tirštą kisielių iš vandens, rūgštelės ir krakmolo. Atvėsinti, maišyti su cukr. pudra. Toliau - formuoti ir volioti cukr. pudroje.
Yra dar iš rusaičių tinklapio: sumalti vaflius su įdaru, įdėti šiek tiek sviesto, formuoti braškes, volioti cukruje - bet jos ne tokios tikros.
Dar esu kepusi kaip sausainius iš dažytos tešlos.
Būtinai pabandysiu pagal Jūsų receptą.
QUOTE(raima.ma @ 2015 02 22, 22:21)
Ačiū už receptą.
Būtinai pabandysiu. O tai man žinomi ir išbandyti receptai.
Vienas: virta bulvė, cukraus pudra, rūgštelės, šiek tiek krakmolo. Bulvę išvirti, permalti, dėti cukr. pudrą ir rūgštelės ir šiek tiek krakmolo. Formuoti braškes, apvolioti raudonai dažytame cukruje.
Kitas: virti tirštą kisielių iš vandens, rūgštelės ir krakmolo. Atvėsinti, maišyti su cukr. pudra. Toliau - formuoti ir volioti cukr. pudroje.
Yra dar iš rusaičių tinklapio: sumalti vaflius su įdaru, įdėti šiek tiek sviesto, formuoti braškes, volioti cukruje - bet jos ne tokios tikros.
Dar esu kepusi kaip sausainius iš dažytos tešlos.
Būtinai pabandysiu pagal Jūsų receptą.
Būtinai pabandysiu. O tai man žinomi ir išbandyti receptai.
Vienas: virta bulvė, cukraus pudra, rūgštelės, šiek tiek krakmolo. Bulvę išvirti, permalti, dėti cukr. pudrą ir rūgštelės ir šiek tiek krakmolo. Formuoti braškes, apvolioti raudonai dažytame cukruje.
Kitas: virti tirštą kisielių iš vandens, rūgštelės ir krakmolo. Atvėsinti, maišyti su cukr. pudra. Toliau - formuoti ir volioti cukr. pudroje.
Yra dar iš rusaičių tinklapio: sumalti vaflius su įdaru, įdėti šiek tiek sviesto, formuoti braškes, volioti cukruje - bet jos ne tokios tikros.
Dar esu kepusi kaip sausainius iš dažytos tešlos.
Būtinai pabandysiu pagal Jūsų receptą.
Prašom
prabandysiu ir aš jūsų