2 tema
3 tema
4 tema
5 tema
Grybukai:
200gr grietinės, 3 kiaušiniai, 150gr margarino, 200gr cukraus, 1 a.š.sodos (nugęsinti citrinos rūgšt. arba actu), 400gr miltų, vanilės
Grybukai:
5 kiaušinių tryniai (baltymus paliekame dažymui), beveik lygiom dalim (apie 250gr.) cukraus, grietinės, sviesto (ar margarino), pusė šaukštelio sodos (nugęsinti actu), vanilinio cukraus, miltų tiek, kad tešla pasidarytų kabinama šaukšteliu (kaip minkštas plastilinas). Kas mėgsta meduolinius, gali įdėti prieskonių meduoliams.
Meduoliniai grybukai:
250gr margarino, 3 kiaušiniai (1 baltymą palikti baltam glajui), 1st. cukraus, 4 - 5 v.š. medaus, 200gr grietinės, 1a.š. sodos (nugęsinti actu), 800gr miltų, meduoliniai prieskoniai
Grybukai, ežiukai ir kt., kepami orkaitėje:
100gr medaus, 100gr cukraus, 100gr margarino, 1 kiaušinis, 1a.š. sodos (nugęsinti actu), miltų.
Riešutėliai:
100gr margarino, 1/4 stiklinės cukraus, 2 kiaušiniai, 100gr majonezo, 1/3 stiklinės bulvių krakmolo, 1a.š. sodos, vanilinio cukraus, apie 3 stiklinės miltų. Įdarui - virto kondensuoto pieno (galima perpus su sviestu), riešutų.
Voveruškos:
1 stiklinė grietinės, 2 kiaušiniai, 2v.š. cukraus pudros apibarstymui, 4-5v.š. miltu, truputis druskos, aliejaus virimui
Baltas glajus koteliams:
1st. cukraus pudros, 1 kiaušinio baltymas, citrinos rūgštelės
[/quote]
tai pakartosiu, as ji radau rusiskame zurnale BURDA gal pries koki 10 metu, isbandziau pati, kepiau gal tik tris kartus,(siemet reiks vel istraukti keptuve ir issikepti) labai skanus gavosi riesuteliai kitu nesu bandziusi tai ir nezinau ar yra skanesniu
Riešutėliu receptas:
400 g. margarino
1,5 stiklinės cukraus
6 kiaušiniai
3 valgomi saukstai majonezo (Maggi), bet as dejau koki turejau
0,5 arbatinis šaukštelis sodos
1 valgomasis šaukštas acto
0,5 arbatinis šaukštelis druskos
6 stiklines miltų
2 bonkutes sutirstinto kondensoto pieno (reikia paskui virti 2,5val.) gal tiktu ir RUDUDU ar karamelizotas, bet nesu bandziusi
1. Trinius suplakti su cukrumi, o baltimus su druska
2. Margarina sumaisyti su miltais ir majonezu
3. Ideti i tesla trynius, o paskui atsargiai imaisyti baltimus
4. Uzgesinti soda su actu ir imaisyti i tesla
5. Padaryti rutuliukus visnios didumo, ir dėti į gerai įkaitintą riešutėlių keptuvę. kepti apie 3-5 min.
6. Kondensota piena virti 2,5 val. (kol atves is puodo neisimti, ir jokiu budu karsto neatidaryti, nes gali sprogti)
7. Uzpildyti puseles kondensotu pienu ir sujungti
Darbo eiga apie 2 valandas Skanaus
http://www.azya.ru/r...243&podrazdel=6[/url]
Radau beveik intentiska receptuka, kur rasiau auksciau, cia yra visas FOTO REPORTAZAS kaip pasigaminti, bet idaras itariu kad bus dar skanesnis, nes reiktu + 1 stikline graikiniu riesuteliu susmulkinti ir kartu su likusiais trupinukais ismaisyti su virtu kondensotu pienu sekanti karta taip ir padarysiu
http://shate.gorod.t...-1232645218.php
Grybukų receptas (skirtas kepsti su "senovine" formine keptuve) :
200 g grietinės
3 kiaušiniai
150g margarino
200g cukraus
1 šaukštelis sodos (užgesinti citrinos rūgšt. arba actu)
400g miltų
vanilės
Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę ir vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.Supilti miltus, vėl išmaišyti. Supilti išlydytą atvėsusį margariną.
Voveruškos
2 kiaušiniai
1st pieno
1st miltų
na ir iskepus apibarstymui cukraus pudros.
Kaštonų darymas
Tai tikrai nesunkiai pasidaro jie, jeigu neturit tu riesutiniu formeliu(as dariau su jom), galima paprastai nulipdyti is teslos tokius kaip perpjauta didele slyva puseles ir jas iskepti paprastai orkaitej, labai greit iskepa, pradeda rausti ir reikia traukti lauk, jei norit, kad gautus lygesnes, galima su stikliuku isspausti, kai iskepa ir atausta jas reikia sutepti su gerai atsaldytu ir isplaktu kiausinio baltymu, su cukraus pudra apie 250gr-300gr.(labai nesigilinau paskutini karta, bet laikosi puikiai)rugsteles apie puse arb. sauksciuko nedidelio, plaki tol, kol mikserio sluoteles jau sunkiai velka mase ir ji stovi, kaip ikalta(jeigu daret Cipciuko beze galima ir su ja, jei ji gerai dziuna, sitoji sudziuna per valanda, o ant rytojaus isvis kieta tampa, morengai isspausti lekstej, ryte graziai atsoksta be sildymo.Tai patepat abi puseles ta balta mase, ant vienos dedat koki lazdyno riesuta, pavoliota sokolade ir suvoziat, truputi vienam gale daugiau, kad susiglaustu, kitam, kad butu prasizioje, ten, kur susiglaude, truputuka daugiau idekit mases ir sudekit ant padeklo, kad susaltu.Kai sustings ir nebesiskirs jie, tuomet vel plakat mase tokia, tik su dazais norimos spalvos, pasiruosiat stikliuku ir as gana primityviai, su arbatiniu sauksciuku aptepliojau viena pusele plonai ir paskui su plastmasiniu antgaliu tokiu ilgu apsuku kelis kart i ta mase ir staiga istraukiu, ant jo buna uzsikabine toks didelis nutyses mases gabalas, nu ir kleckiuoji su tuo gabalu tempiant aukstyn, kol tik jis baigiasi ir vel kita apsuki ta mase ir t.t.Dedat puse gatavo riesuto i stikliuka, spygliukais i virsu ir laukiat, kol sudzius, kai pasidarys kieti, antra puse apversit ir ta pati pakartosit.Gal kas daro kitaip, as kitaip nemoku, cia toks primityvus darymo budas gal yra geresniu ir kas pamokins geriau.
O mase riesutukams ir kastonams tai dariau is akies, dejau sviesto pakeli, tris kiausiniu trynius, du gerus saukstus majonezo, sauksciuka gesintos sodos(nelabai kaupina)tris saukstus cukraus(ji gerai issukau su sviestu ir tryniais) ir miltu, kol ejo minkyti, truputi pasaldziau ir i ikaitinta orkaite 200temp.kol parus.
Grybuku receptas (meduoliniai)
250 g. margarino
3 kiausiniai (1 baltyma palikau baltam glajui)
1 st. cukraus
5-4 saukstai medaus
200 g. grietines
1 arb. saukstelis sodos ar kepimo milteliu
800 g. miltu
meduoliniai prieskoniai
Glajus baltas:
1 st. cukraus pudros
1 kiausinio baltymas
citrinos rugsreles
Glajus rudas:
2 st. cukraus
puse stiklines pieno
1 saukstas kakavos (karcios)
Grybukai, eziukai ir kt.( kepama orkaitej)
100gr medaus
100gr cukraus
100gr margarino
1 kiausinis
1arb.š. nugesintos sodos
miltu,kad butu minkoma tešla....tik nepadauginkit,kad paskui nebutu kieti....
margariną išlydom,pilam į medaus,cukraus kiaušinio,cinamono masę. Gerai išmaišome,supilame nugesintą sodą ir gerai išmaisome. Dedame miltus ir minkome tešlą.
Iš tešlos susukame norimo dydžio grybukų galvutes ir kotelius arba ežiukus.Praktiškai ežiukai ir grybukų koteliai tokios pat formos.Kepame apie 180 temp apie 10 min.Kepimo laikas priklausys nuo dydžio,kokio suformuosim ežiukus.
Jeigu darome grybukus,tada iškeptoms karštoms galvutėms įduriame skylutę,įspaudžiame tirpinto šokolado arba aisingo(cukraus pudros,baltymo ir citr.rugšt. plakinys) ir įdedame kotelį. Paliekame ,kad sudžiūtu.
Ežiukus įmerkiame į tirpinta šokoladą,išimame ir paliekame kad nudžiūtu,po to puošiame,darome spygliukus iš aisingo.
Riešuteliu receptas:
100 g. margarino
1/4 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
100 g. majonezo
1/3 stiklinės bulvių krakmolo
1 arbatinis šaukštelis sodos
1 valgomasis šaukštas acto
vanilinio cukraus
apie 3 stiklines miltų
Kiaušinius ištrinti su cukrumi, įdėti minkštą margariną, majonezą, krakmolą, sodą (nugesintą su actu), vanilinį cukrų ir gerai išmaišyti. Po truputi pilti miltus. Išminkyti minkšą tešlą. Formuoti vyšnios dydžio rutuliukus ir dėti į gerai įkaitintą riešutėlių keptuvę. Skanaus
ČIA GALIMA RASTI IR KEPTUVIŲ IR RECEPTŲ
Krepšelio gaminimas su nuotraukomis
Dar krepšelis
Ir dar krepšelis
BRAŠKĖS
0.5KG CUKRAUS PUDROS,
2 SAUKSTELIAI KRAKMOLO,
DAZU VALGOMU,
KRISTALINIO CuKRAUS.
KRAkMOLA SU TRUPUCIU VANDENS PAVIRINTI IR PO TRUPUTI DET C.PUDRA.PASKUI MINKYTI KOL BUS VIENTISA TESLA,SUFORMAVUS BRASKE APVOLIOTI NUDAZYTAME RAUDONAI CUKRUJE, ZALIAS KOTELIS DAROSI ATSKIRAI.
BRAŠKĖS (cituoju JOLKA999)
"zinau,kad ant 60 gr virtos bulves dejau nepilna kiausinio baltyma.baltyma biski reikia paplakti,tada i ji dedam smulkiai tarkuota bulve,viska gerai istrinti su sakute,deti cukraus pudros ir suminkyti tesla,paskui formuojam braskes ir nudazom,paliekam nudziuti.ai,as dar dejau citrinos rugsteles pagal skoni.turetu iseiti apie 30 braskiu"
ŠIEK TIEK KITOKIE GRYBUKAI
GLAJUS
1 baltymas,
1 st.cukraus pudros,
citrinos rugsteles
Papildyta:
Cake popsai
Cia vienas budas kaip padaryti rankomis
Labai daug visokiu ideju, receptuku, papuosimu, ir kaip dengti sokoladu
VIDEO http://www.youtube.c...h?v=PXCm7XTKXRc
Cake pops'ai
Reikės:
100gr smulkaus cukraus
100gr savaime kylanciu miltu
100gr margarino
2 vidutinio dydžio kiaušiniai
1/2 a.š vanilės esensijos
(rašo, kad norit minkštesnių pyragaičių galima įdėti šiek tiek kepimo miltelių <neparašyta kiek, bet aš dėjau arbatinį šaukštelį ir manau, kad padauginau, nors mano miltai buvo ne savaime kylantys>)
Eiga:
Išsukti margarina su cukrumi iki purios masės. Po vieną sudėti kiaušinius ir vanilės esensiją. Po truputį berti miltus maišant vidutiniu kombaino greičiu.
Šaukštu dėti masę i keptuvės duobutes ir kepti apie 5 minutes.
Norint šokoladinių cake pops'ų daryti viską pagal pirmą recepta tik vanilės esensiją keisti dviem šaukšteliais gerod kokybės kakavos pudros.