Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

Oj mamytes padekit unsure.gif unsure.gif unsure.gif Nezinau ka daryt viska nusipirkau meduoliams, o meduoliu prieskoniu taip niekur ir nerandu, nei Rimi, nei Iki, nei Maximoj, kur pirkt patarkit?
Atsakyti
QUOTE(Ellen @ 2004 12 22, 21:15)
Oj mamytes padekit  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif Nezinau ka daryt viska nusipirkau meduoliams, o meduoliu prieskoniu taip niekur ir nerandu, nei Rimi, nei Iki, nei Maximoj, kur pirkt patarkit?

gyveni kaune, senamiestyje ir nezinai kur pirkti????????? nu geda kauniete, geda...
panosej turi DU taskus: pirmas, kur pereini pozeminke (link katedros), parduotuvele arbatos po deshine. antras, kvarclitos kiemelyje (tarp sarmos ir eurokos, kieme, netoli pasto). tikiuosi rasi! sekmes
Atsakyti
Sveikos mergaitės,

Gal kuri galėtų man padėti wub.gif Susiruošiau kepti meduolius, o vyras uzsimanė, kad padaryčiau tokių žmogeliukų kaip per Šrekas - 2 tie meduoliai buvo. Nu neatsimenu aš tų meduolių blink.gif . Gal kuri turit koki paveiksliuka kaip jie atrodo? O gal žinot kokį puslapį kur šablonai visokių figūrų būtų?

Dėl prieskonių meduoliams, tai galima paimti cinamono, gvazdikėlių, muskato riešuto ir kvepiančių pipirų. Viską sumalti ir liuks gaunasi.
Atsakyti
Gelbekit kulinares!
Vakar visa vakara kepiau pyragus, kuriu receptus susiradau siame skyriuje: apelsininius sausainius, isgirtaji riesutu pyraga ir meduoliukus. Na meduoliukai tai kieti kaip plytos blink.gif . Sitiek vargau, sitiek dirbau, paskui taip nugara skaudejo, o gavosi kas sad.gif . Kai istraukdavau is orkaites, tai tokie kvapnus minkstuciai buvo, o paskui mad.gif . Ka daryt? As prisimenu, kad iskepus meduolius jie po kurio laiko suminkstedavo, bet manieji si ryta tokie patys kaip ir vakar vakare. Norisi verkti sad.gif .........
Atsakyti
Kai kurie meduoliai ir turi būti kieti. Jei nori, kad jie suminkštėtų, reikia juos sudėti į sandarią dėžutę ir taip laikyti. Po kelių dienų turėtų suminkštėti.
Bet kiti kepiniai tikiuosi pavyko?
Atsakyti
QUOTE(Plaštakė @ 2004 12 24, 11:26)
Kai kurie meduoliai ir turi būti kieti. Jei nori, kad jie suminkštėtų, reikia juos sudėti į sandarią dėžutę ir taip laikyti. Po kelių dienų turėtų suminkštėti.
Bet kiti kepiniai tikiuosi pavyko?


Meduoliai dezuteje prabuvo visa nakti. Akivaizdu, kad per trumpai......... Taciau ka uosviene pasakys, norejau ju sivakar nusivezti i uosvija smile.gif
O del kitu kepiniu......
ir gavosi ir ne huh.gif . Abieju (nors dariau viska pagal recepta, su mierka) teslos kazkokios ne tokios. Tu apelsiniu tesla gavosi labai trapi, tai jau nieks is jos neissikociojo. O riesutinio pyrago tesla gavosi labai minksta, tai irgi nepavyko iskocioti, o tuo labiau iskloti kepimo skardos.
Atsakyti
QUOTE(Atėnė @ 2004 12 24, 11:58)
Meduoliai dezuteje prabuvo visa nakti. Akivaizdu, kad per trumpai......... Taciau ka uosviene pasakys, norejau ju sivakar nusivezti i uosvija smile.gif
O del kitu kepiniu......
ir gavosi ir ne huh.gif . Abieju (nors dariau viska pagal recepta, su mierka) teslos kazkokios ne tokios. Tu apelsiniu tesla gavosi labai trapi, tai jau nieks is jos neissikociojo. O riesutinio pyrago tesla gavosi labai minksta, tai irgi nepavyko iskocioti, o tuo labiau iskloti kepimo skardos.


Kad meduoliai iš karto būtų minkšti juos reikia KARŠTUS dėti į sandarią dėžutę ir iškarto uždaryti (nelaukti kol atauš).
O tešlą riešutiniam pyragui galėjai pašaldyti jei tau per minkšta buvo. Man tai ji puikiai kočiojasi ir atšladyta ir iškart padaryta.
Apelsininio nebandžiau, nežinau.
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2004 12 24, 13:25)
Kad meduoliai iš karto būtų minkšti juos reikia KARŠTUS dėti į sandarią dėžutę ir iškarto uždaryti (nelaukti kol atauš).
O tešlą riešutiniam pyragui galėjai pašaldyti jei tau per minkšta buvo. Man tai ji puikiai kočiojasi ir atšladyta ir iškart padaryta.
Apelsininio nebandžiau, nežinau.

Tiesa jei nesikočiojo, galėjai ją tiesiog sudėti į kepimo formą ir apspaudžioti pirštais kraštus ir dugną.
Atsakyti
Tai gal tuos meduoliukus trumpam įkišk į orkaitę, kad pašiltų ir tada sudėk į dėžutę. Manau, kad ypač vaikams patiks pagraužti ir kietus smile.gif .
Na nenusimink, kita kartą pavyks geriau.

GERŲ ŠVENČIŲ!!!
Atsakyti
Receptas iš www.bernardinai.lt

Šafrano pyragas šv. Kalėdų šventei

Tešlai:
150 g sviesto arba margarino,
500 ml pieno,
50 g mielių,
2 arbatiniai šaukšteliai druskos,
150 ml cukraus,
1 g šafrano (brangus, bet reikia nedaug),
1200-1400 ml kvietinių miltų.

Įdarui:
100 g sviesto,
100 ml razinų,
40 g cukatų,
100 ml apelsinų marmelado.

Viršui patepti:
1 kiaušinis

Riebalus išlydome puode, supilame pieną ir pašildome iki kūno temperatūros. Įtrupiname mieles, įberiame druskos, cukraus ir susmulkinto šafrano, miltų (dalį miltų paliekame kočiojimui) ir užminkome tešlą. Išminkome tąsią tešlą, uždengiame lininiu rankšluosčiu ir pastatome šiltoje vietoje maždaug 45 minutėms, kad pakiltų.
Pakilusią tešlą dar sykį perminkome, išverčiame ant stalo ir padalijame į dvi dalis. Iš abiejų dalių iškočiojame du 60х25 cm dydžio lakštus, aptepame sviestu ir uždedame įdaro. Jeigu apelsinų marmeladą bus sunku tolygiai užtepti ant tešlos, galima jį dėti mažais gabalėliais.
Iškočiotą tešlą suraitome ir, sujungę galus, padedame ant kepimo skardos. Riestainį maždaug kas 1 cm įpjauname imituodami pynutę. Pjūvių keteras suapvaliname, nes kepant jos gali pridegti. Pyragą uždengiame rankšluosčiu ir paliekame 30-40 minučių, kad pakiltų. Po to aptepame kiaušiniu ir kepame 175°C orkaitėje 20-25 minutes.
Atvėsiname ant grotelių uždengtą rankšluosčiu.


Ką tik iškepiau, dabar vėsta, bet jau ragavau - super skanus thumbup.gif

Nepagailėjau pinigų prabangiajam šafranui (naudojau 0,5 g nes taip jis fasuojamas) ir geram apelsinų džemui, cukatų nenaudojau, nes džemas buvo virtas su apelsinų žievelėmis.

Skanių Kalėdų smile.gif
Atsakyti
[quote=Plaštakė,2004 12 24, 14:56]
Tai gal tuos meduoliukus trumpam įkišk į orkaitę, kad pašiltų ir tada sudėk į dėžutę.

Nepades.

Atsakyti
QUOTE(Atėnė @ 2004 12 24, 09:58)
Meduoliai dezuteje prabuvo visa nakti. Akivaizdu, kad per trumpai......... Taciau ka uosviene pasakys, norejau ju sivakar nusivezti i uosvija smile.gif
O del kitu kepiniu......
ir gavosi ir ne huh.gif . Abieju (nors dariau viska pagal recepta, su mierka) teslos kazkokios ne tokios. Tu apelsiniu tesla gavosi labai trapi, tai jau nieks is jos neissikociojo. O riesutinio pyrago tesla gavosi labai minksta, tai irgi nepavyko iskocioti, o tuo labiau iskloti kepimo skardos.


As pries darydama ka nors nauja receptus skaitau itin atidziai ir dar kepdama pasidedu pries pat nosi, kad nepamirsciau kokios nors informacijos wink_3.gif issiblaskiusi esu rolleyes.gif
Apelsininiu sausainiu tesla reikejo palaikyti saldytuve ir tada kocioti, jei ji pakankamai susalusi ir sausainius darai greitai, tai tikrai viskas pavyksta, sis receptas skirtas pradedanciosioms kulinarems smile.gif na, o jei vis viena nesikocioja, tada belieka suvynioti i ritineli ir supjaustyti wink_3.gif juk is kiekvienos padeties yra iseitis.
Meduolinius sausainius reikejo karstus kisti i dezute, gaunasi tikrai puikus meduoliukai, man is ju patiko mini sirdeles daryti, ir grybukus ir nameli meduolini smile.gif o dabar net nezinau, gal galima butu pabandyti pagarinti virs puodo su vandeniu ir kisti i dezute, suprantu, kad patarimas paveluotas, bet gal kam ir pravers smile.gif
Atsakyti