Atsiprasau, nemaciau, kad tiek daug visko del pyrago priklausinejot
DEL CITRINU ZIEVELIU--as dedavau nulupta plonai ir smulkiai supjaustyta(bet siemet kaip jau minejau dejau kinkanus)
Del kiekio as nesuku galvos--kad tik bendras vaisiu svoris isliktu panasus
DEL SMULKINIMO--as smulkinu vaisius--man patogiausia karpyt ziklem
DEL FIGU--irgi nesuku galvos-kaip ir del vysniu(cia tos kokteilines--jei ka)--kasmet vis dedu kitus vaisius--ju gi dabar galybe--dziov abrikosai,persikai, kriauses, slyvos, riesuto tikrai dedu daugiau--koki trecdali viso vaisiu kiekio(nu bent jau siemet)---man rodos smagiausia cia, kad gali improvizuot ir det kas sauna i galva---
SEKMES KEPEJELEMS
QUOTE (dorado @ 2004 12 03, 21:11) |
Parasykite gi kas nors skaaaniu kuciuku recepteli. |
....as visada darau is akies,na pabandysiu mazdaug:
1st. pieno,
100Gg. sviesto
0.5 st. cukraus
..Sausos kepimo miles(dedu mazdaug puse pakiuko)
Aguonu is akies, miltu,na ,kad minkytusi tesla
....Piena,cukru ir sviesta istirpinu mikrobangej,pilu miltus su aguonom ir sausopm mielem,viska isminkau ir truputuka palaikau,koki pusvanadi ... Na tada ir darau kuciukus!Sitie trapus buna....
......O cia pasnikiniai kuciukai,kurie valgomi jau per pacias kucias,tokius kepa dar mano mociute:
Siltas vanduo
Cukrus
Aliejus
Mieles
Aguonos
Miltai
...Viska isminkyti ir kepti ,sitie kuciukai gaunasi tokie minksti.....!
aciu remka uz pagalba, bet man receptai "is akies" tai is karto pasmerkti. As tokia nevykusi kepeja...
Va, ka tik kepiau kuciukus pagal nete rasta recepta(3 stiklinės miltų, stiklinė aguonų, 2 kiaušinių tryniai, 2 šaukštai cukraus, šaukštas sviesto, 4 šaukštai grietinės, vanilino, cinamono, druskos) As teturejau puse stiklines aguonu ir niekaip nesupratau kaip iminkiti trecia stikline miltu, jei man ir antros atrode per daug... Gavosi tokie "sausaininio" skonio, jau nekalbant apie tai kad perkepiau..., mat nebuvo parasyta bent apytikslio laiko...
Jau ,sakau, kad neduota "is auksciau " skaniai gamint, tai cia nieko ir nebepadarysi...
O su mieline tesla iskyla kita problema - "minkyti kol nelips prie ranku"
Tai ka, minkai minkai ir pradeda nebelipti? Nededant papildomai miltu... Na as nezinau, man vistiek limpa o gal as per trumpai minkau
As gyvenime nesu maciusi kaip kas nors kepa, tesla minko tai nieko ir nemoku
Net sliziku nesugebejau iskept...
Va, ka tik kepiau kuciukus pagal nete rasta recepta(3 stiklinės miltų, stiklinė aguonų, 2 kiaušinių tryniai, 2 šaukštai cukraus, šaukštas sviesto, 4 šaukštai grietinės, vanilino, cinamono, druskos) As teturejau puse stiklines aguonu ir niekaip nesupratau kaip iminkiti trecia stikline miltu, jei man ir antros atrode per daug... Gavosi tokie "sausaininio" skonio, jau nekalbant apie tai kad perkepiau..., mat nebuvo parasyta bent apytikslio laiko...
Jau ,sakau, kad neduota "is auksciau " skaniai gamint, tai cia nieko ir nebepadarysi...
O su mieline tesla iskyla kita problema - "minkyti kol nelips prie ranku"
Tai ka, minkai minkai ir pradeda nebelipti? Nededant papildomai miltu... Na as nezinau, man vistiek limpa o gal as per trumpai minkau
As gyvenime nesu maciusi kaip kas nors kepa, tesla minko tai nieko ir nemoku
Net sliziku nesugebejau iskept...
As irgi nemegau mielines teslos minkyti.Jau metai laiko , kai isigyjau duonkepi - kuris pats ismaiso tesla - tai dabar jokiu problemu - kepu duona kas antra diena ir nebereikia "terliotis"/
Iskepiau Kaledini pyraga(su daug dziovintu vaisiu). Paragavau po 3 dienu- tai labai jau sausas pasirode. Ir kartus nuo tu citrusu zieveliu
O jis pasidarys minkstesnis po 3 savaiciu laikymo ?
O jis pasidarys minkstesnis po 3 savaiciu laikymo ?
Pati paklausiau, pati ir atsakau- paskaiciau info apie tokius kepinius: pasirodo reikia ji sulaistyti brendziu ar romu, tik tada jis bus sultingas ir issilaikys taip ilgai
O as radau toki pyraga vienoje knygoje, tik ten vaisius reikia savaite mirkyti alkoholyje
Aš ką tik baigiau kepti Daivajos Kalėdinį pyragą. Skonis neblogas.
Dianuska, tai dabar tą pyragą reikėtų sulaistyti brendžiu?
Dianuska, tai dabar tą pyragą reikėtų sulaistyti brendžiu?
Bent jau vienoje knygoje taip raso: atvesinti ir sulaistyti. Suvynioti i kepamaji popieriu ir laikyti tamsioje, vesioje sausoje vietoje(pvz:saldytuve)
Galiu isivaizduoti, kad jo vaikams nebus galima ragauti
Galiu isivaizduoti, kad jo vaikams nebus galima ragauti
sveikos kulinares,
savaitgali teko isbandyti fantastisku meduoliuku recepta, kuri beje radau viename lietuvisku zurnalu (tad gal jis jum ir zinomas). Sudetis l. paprasta, eiga dar paprastesne, o rezultatas vertas Kaledu stalo
500gr miltu
500gr medaus
kiausinis
1 saukstelis kepimo milteliu
1 citrinos tarkuota zieve (as pridejau ir vieno apelsino zieve)
sviesto skardai istepti
2 sauksteliai prieskoniu misinio (kvapieji pipirai, kalendra, trinti gvazdikeliai,
cinamonas, anyziai, muskato riesutas, imbieras, kardamonas)
Medu uzvirinti su ketvirciu stiklines vandens ir atausinti. Miltus sumaisyti su likusiais produktais ir uzminkius tesla- uzdengti ir palikti vesiai per nakti. Sekancia diena ant miltais pabarstyto pavirsiaus iskocioti 1cm storio laksta ir ispjaustyti norimas figureles (as naudojau paprasciausia stikline..). Aptepti tryniu ir kepti 15-20 min. 90C orkaiteje. (negarantuoju del orkaites temperaturos tikslumo, mat tokioj temperaturoj jie tik pakilo per tas 20 min..tad as atsukau, beje mano elektrine, tad turbut yra skirtumas su dujine, iki 150C. )
Turekit omeny, kad tesla gerokai pakyla, tad palikite nemazus tarpus.
Beje, ne mano, bet grazi ideja: sekanti karta kai reikes kokios dovaneles ar priedo prie jos, vaikui ar kokiam kitam smaliziui - iskepk graziu meduoliu, gali juos papuosti, supakuok ir originali dovanike paruosta.
sekmes! ir graziu jum svenciu!
savaitgali teko isbandyti fantastisku meduoliuku recepta, kuri beje radau viename lietuvisku zurnalu (tad gal jis jum ir zinomas). Sudetis l. paprasta, eiga dar paprastesne, o rezultatas vertas Kaledu stalo
500gr miltu
500gr medaus
kiausinis
1 saukstelis kepimo milteliu
1 citrinos tarkuota zieve (as pridejau ir vieno apelsino zieve)
sviesto skardai istepti
2 sauksteliai prieskoniu misinio (kvapieji pipirai, kalendra, trinti gvazdikeliai,
cinamonas, anyziai, muskato riesutas, imbieras, kardamonas)
Medu uzvirinti su ketvirciu stiklines vandens ir atausinti. Miltus sumaisyti su likusiais produktais ir uzminkius tesla- uzdengti ir palikti vesiai per nakti. Sekancia diena ant miltais pabarstyto pavirsiaus iskocioti 1cm storio laksta ir ispjaustyti norimas figureles (as naudojau paprasciausia stikline..). Aptepti tryniu ir kepti 15-20 min. 90C orkaiteje. (negarantuoju del orkaites temperaturos tikslumo, mat tokioj temperaturoj jie tik pakilo per tas 20 min..tad as atsukau, beje mano elektrine, tad turbut yra skirtumas su dujine, iki 150C. )
Turekit omeny, kad tesla gerokai pakyla, tad palikite nemazus tarpus.
Beje, ne mano, bet grazi ideja: sekanti karta kai reikes kokios dovaneles ar priedo prie jos, vaikui ar kokiam kitam smaliziui - iskepk graziu meduoliu, gali juos papuosti, supakuok ir originali dovanike paruosta.
sekmes! ir graziu jum svenciu!
QUOTE(*mamyte* @ 2004 12 05, 16:53)
As irgi nemegau mielines teslos minkyti.Jau metai laiko , kai isigyjau duonkepi - kuris pats ismaiso tesla - tai dabar jokiu problemu - kepu duona kas antra diena ir nebereikia "terliotis"/
Atsiprasau ir vel neatsakiau .Man atrodo didesniuose buitines technikod salonuose tikrai bus pirkti .Panasus i fritiurine .
Išsikepiau ir aš Divajos pyragą
Tik va dabar nebesuprantu ar reik jį kuo sulaistyt????????
KU KŪ, Daivaja
Tik va dabar nebesuprantu ar reik jį kuo sulaistyt????????
KU KŪ, Daivaja