Kepiau as ta kaledini Daivajos pyraga, labai skanus kaledu galima ir nelaukti. Galiu pasakyti ka as keisciau: galima maziau cukraus, tik nezinau ar cukrus nepadeda tiems vaisiams sulipti, nes jei taip tai jo turi buti tiek (gudriai parasiau). Vaisius supjaustyti pakankamai smulkiai, nes jei lieka koks didesnis gabaliukas nustelbia viso kasnio skoni. Deti daugiau riesutu.
Bet pyragas labai skanus, vakar paragavom, kitais metais tikrai kepsiu .
Man nelabai aisku Daivajos recepte ka reiskia - 250 ml citrinos zieves. Ji dziovinta ar tiesiog smulkiai supjaustyta sviezios citrinos zieve?
As dejau dziovintus kinkanus, bet manau kad tinka ir nedziovinta, tiek laiko kepant ji tikrai neliks zalia.
labai skanus kaledinis aguonu vyniotinis
teslai
500g miltu
30g mieliu
3 saukstai cukraus
2/3 stiklines silto pieno
100g margarino
1 kiausinis
idarui
200g nuplikytu ir sumaltu aguonu
50g razinu
3 saukstai cukraus
1 kiausinis
papuosimui
balto glajaus, kapotu lazdynu riesutu
uzminkyti mieline tesla ir palikti ja siltai kad pakiltu.
dvigubai iskiluse tesla dar karta isminkyti.
idarui sumaisyti aguonas, cukru, razinas ir kiausini.
iskocioti staciakampi, uztepti idara, krastus palikti tuscius.
susukti vyniotini, kurio galas uzspausti, kad neisbyretu idaras.
vyniotini 15 minuciu palikti kilti sviestiniu popieriumi isklotoje skatdoje.
kepti apie valanda orkaiteje.
iskepusi vyniotini atvesinti.
ji papuosti baltuoju glajumi ( 125g cukraus pudros issukti su 1 kiausinio baltymu, pagardinti citrinos rugstimi) ir kapotais riesutais.
teslai
500g miltu
30g mieliu
3 saukstai cukraus
2/3 stiklines silto pieno
100g margarino
1 kiausinis
idarui
200g nuplikytu ir sumaltu aguonu
50g razinu
3 saukstai cukraus
1 kiausinis
papuosimui
balto glajaus, kapotu lazdynu riesutu
uzminkyti mieline tesla ir palikti ja siltai kad pakiltu.
dvigubai iskiluse tesla dar karta isminkyti.
idarui sumaisyti aguonas, cukru, razinas ir kiausini.
iskocioti staciakampi, uztepti idara, krastus palikti tuscius.
susukti vyniotini, kurio galas uzspausti, kad neisbyretu idaras.
vyniotini 15 minuciu palikti kilti sviestiniu popieriumi isklotoje skatdoje.
kepti apie valanda orkaiteje.
iskepusi vyniotini atvesinti.
ji papuosti baltuoju glajumi ( 125g cukraus pudros issukti su 1 kiausinio baltymu, pagardinti citrinos rugstimi) ir kapotais riesutais.
Stai toki namuka pernai kepiau kaledoms , gal ka sudomins
Kalėdinis namukas
Kad kurdamos nameli nepavargtumete , visa si darba siulau atlikti per tris vakarus:
1 vakaras
minkome tesla -
Teslai reikes :
1kg miltu ;
0,5 kg cukraus;
300 g medaus;
6 kiausiniu;
saukstelio kepimo milteliu;
ivairiausiu maltu prieskoniu: imbiero , kvapiuju pipiru , gvazdikeliu , muskato riesuto ,cinamono , tarkuotos citrinos zieveles ir t.t.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
I puoda suberkite cukru , medu ir prieskonius.Maisydamos kaitinkite ,kol cukrus istirps.Mase atvesinkite .Tada imaisykite kiausinius, kepimo miltelius ir miltus.Isminkykite vienalyte tesla.Uzdenkite ir palikite para kambario temperaturos patalpoje.
2 vakaras
gaminame detales-
Is kartono pagaminkite namelio detaliu trafaretus.
1-ojo 20/35 cm -reikes pagrindui , ant kurio stoves namukas
____35cm____
|```````````|
|```````````|20 CM
|___________|
2-asis trafaretas- 16/27,5cm - namo krastines sienos:
__27,5cm_
|````````|
|````````|16 cm
|________|
3-asis trafaretas - 16/24 cm namuko galine siena arba frontonas (su trikampiu virsumi dar 12 cm):
````+
``++++ 10 cm
+ +++++
|````````|
|````````|6 cm
|________|
4- asis trafaretas - 18/30 cm - namuko stogas :
____30cm____
|````````````|
|````````````|18 cm
|____________|
Ant miltais pabarstyto stalo iskociokite 0.5 cm storio laksta .Ispjaukite pagrinda.Toliau reikes 2 stogo , 2 soniniu sienu ir dvieju frontono detaliu.ikaitinkite orkaite iki 220`C.Ispjautas meduolines detales sudekite ant kepimo popieriaus ir 15 min kepkite.Ant dar silto meduolio uzdekite trafaretus ir dar karta apipjaustykite tas krastines , kurios klijuosis.
3 vakaras
Namuko sienas tarpusavyje ir su pagrindu sutviritnkite ismeigdami dantu krapstukus.Kai tvirtai laikysis sienos , atsargiai tvirtinkite stoga.Nepamirskite ispjauti duru - per kurias sudesit siurprizus
Pagaminkite glaju - jums reikes :
2 kiausiniu baltymu;
200 g cukraus pudros;
1,5 saukstelio citrinos sulciu.
Isplakite baltymus, suberkite cukraus pudra ir gerai ismaisykite, ilasinkite citrinos sulciu.Tada padarykite langu konturus , papuoskite stoga , sienas.Beje , glajumi pritvirtinkite spalvotas grozybes - saldainukus , riesutus , cukatus ir t.t.
Jei liko teslos , galima padaryti ir tvora , "sumontuoti" sulini...Galima padaryti eglute - reikia iskepti 6 ar 10 skirtingy dyziu zvaigzdes.Sias pagal dydi suvere ant medinio strypelio ir papuose glajumi , turesite puikiausia Kaledu puosmena .
SEKMES
Kalėdinis namukas
Kad kurdamos nameli nepavargtumete , visa si darba siulau atlikti per tris vakarus:
1 vakaras
minkome tesla -
Teslai reikes :
1kg miltu ;
0,5 kg cukraus;
300 g medaus;
6 kiausiniu;
saukstelio kepimo milteliu;
ivairiausiu maltu prieskoniu: imbiero , kvapiuju pipiru , gvazdikeliu , muskato riesuto ,cinamono , tarkuotos citrinos zieveles ir t.t.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
I puoda suberkite cukru , medu ir prieskonius.Maisydamos kaitinkite ,kol cukrus istirps.Mase atvesinkite .Tada imaisykite kiausinius, kepimo miltelius ir miltus.Isminkykite vienalyte tesla.Uzdenkite ir palikite para kambario temperaturos patalpoje.
2 vakaras
gaminame detales-
Is kartono pagaminkite namelio detaliu trafaretus.
1-ojo 20/35 cm -reikes pagrindui , ant kurio stoves namukas
____35cm____
|```````````|
|```````````|20 CM
|___________|
2-asis trafaretas- 16/27,5cm - namo krastines sienos:
__27,5cm_
|````````|
|````````|16 cm
|________|
3-asis trafaretas - 16/24 cm namuko galine siena arba frontonas (su trikampiu virsumi dar 12 cm):
````+
``++++ 10 cm
+ +++++
|````````|
|````````|6 cm
|________|
4- asis trafaretas - 18/30 cm - namuko stogas :
____30cm____
|````````````|
|````````````|18 cm
|____________|
Ant miltais pabarstyto stalo iskociokite 0.5 cm storio laksta .Ispjaukite pagrinda.Toliau reikes 2 stogo , 2 soniniu sienu ir dvieju frontono detaliu.ikaitinkite orkaite iki 220`C.Ispjautas meduolines detales sudekite ant kepimo popieriaus ir 15 min kepkite.Ant dar silto meduolio uzdekite trafaretus ir dar karta apipjaustykite tas krastines , kurios klijuosis.
3 vakaras
Namuko sienas tarpusavyje ir su pagrindu sutviritnkite ismeigdami dantu krapstukus.Kai tvirtai laikysis sienos , atsargiai tvirtinkite stoga.Nepamirskite ispjauti duru - per kurias sudesit siurprizus
Pagaminkite glaju - jums reikes :
2 kiausiniu baltymu;
200 g cukraus pudros;
1,5 saukstelio citrinos sulciu.
Isplakite baltymus, suberkite cukraus pudra ir gerai ismaisykite, ilasinkite citrinos sulciu.Tada padarykite langu konturus , papuoskite stoga , sienas.Beje , glajumi pritvirtinkite spalvotas grozybes - saldainukus , riesutus , cukatus ir t.t.
Jei liko teslos , galima padaryti ir tvora , "sumontuoti" sulini...Galima padaryti eglute - reikia iskepti 6 ar 10 skirtingy dyziu zvaigzdes.Sias pagal dydi suvere ant medinio strypelio ir papuose glajumi , turesite puikiausia Kaledu puosmena .
SEKMES
tikrai *mamyte* sudomino tavo tas kaledinis namukas, butinai darysiu, tik kad pavyktu.
tiesa, o medus turi buti dirbtinis, ar naturalus?
o kai smeigsi tuos dantu krapstukus, ar tesla netrukines?ar viskas tvirtai susitvirtina?
butinai bandysiu
tiesa, o medus turi buti dirbtinis, ar naturalus?
o kai smeigsi tuos dantu krapstukus, ar tesla netrukines?ar viskas tvirtai susitvirtina?
butinai bandysiu
QUOTE (rasukas @ 2004 11 18, 08:36) |
tikrai *mamyte* sudomino tavo tas kaledinis namukas, butinai darysiu, tik kad pavyktu. tiesa, o medus turi buti dirbtinis, ar naturalus? o kai smeigsi tuos dantu krapstukus, ar tesla netrukines?ar viskas tvirtai susitvirtina? butinai bandysiu |
As dejau naturalu medu.O del sutvirtinimo , tai as prasiau vyro pagalbos - su mazu grazteliu skylutes isgreze ir tada liux susitvirtino su dantu krapstukais , nes tesla man isejo kietoka .Krastus su glaistu gerai aptepiau - tai namelis ne krust .
pasiulysiu viena recepteli kaledoms ar siaip kokiai nors progai
pyrageliai 'DOVANELES'
250g sviesto
200g grietines
600g miltu
idarui;
2 obuoliai
razinu
cinamono
cukraus
miltinio cukraus
is visu produktu uzmaisyti tesla, iskocioti ir stikline isspausti skritulelius. i viduri deti gabaleli obuolio ir kelias razinas, pabarstyti cinamonu ir cukrumi.
virsuje suspausti krastus ir kepti. atvesus apibarstyti miltiniu cukrumi.
labai skanu
pyrageliai 'DOVANELES'
250g sviesto
200g grietines
600g miltu
idarui;
2 obuoliai
razinu
cinamono
cukraus
miltinio cukraus
is visu produktu uzmaisyti tesla, iskocioti ir stikline isspausti skritulelius. i viduri deti gabaleli obuolio ir kelias razinas, pabarstyti cinamonu ir cukrumi.
virsuje suspausti krastus ir kepti. atvesus apibarstyti miltiniu cukrumi.
labai skanu