Na va,vyksta degustacija pas mane.Pyragai fantastiski,Bea kaip visada pasistenge su riesutiniu (labai labai liuks),obuoliniu,varskiniu,aguoniniu,spurgom su grybais ir auselem su grybais.Tik kazin ar nuo tokiu gerybiu nesprogsiu as,nes kertu net ausys linksta.Tikrai fantastiski skanestais.
ishbandzeu tuos imbierinius sausainiukus...
Aciu Jums uz tikrai gerus receptukus. Saldus kaledu stalas pas mus gavosi grynai is sios temeles. Visi buvo apsale. Galiu parasyti ivertinima.
I vieta - riesutinis pyragas
II vieta - Domos aguoninis pyragas
III vieta - imbierinis namelis, sausaineliai
- kuciukai - neblogi, bet nestebuklingi
Dalinkimes patiktimi ir lepinkime skanestais savo artimuosius!
I vieta - riesutinis pyragas
II vieta - Domos aguoninis pyragas
III vieta - imbierinis namelis, sausaineliai
- kuciukai - neblogi, bet nestebuklingi
Dalinkimes patiktimi ir lepinkime skanestais savo artimuosius!
Kaledinis pyragas
Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar..
450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
saukstelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaisyti tesla.
900g razinu
900g dziovintu juoduju serbentu
200g dziov.datuliu
200g dziov figu
220g migdolu
250ml citrinu zievelu
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu
Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...
Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai:
anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa.
As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj).
Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga...
Tiesa, pamirsau perspet--dziovintu vaisiu pyrago, net ir puse porcijos gaunasi tikrai daug.
Jei kepsit visa porcija--tai gaunasi dvi didziules skardos(kur jau parduodamos kartu su orkaite)
Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar..
450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
saukstelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaisyti tesla.
900g razinu
900g dziovintu juoduju serbentu
200g dziov.datuliu
200g dziov figu
220g migdolu
250ml citrinu zievelu
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu
Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...
Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai:
anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa.
As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj).
Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga...
Tiesa, pamirsau perspet--dziovintu vaisiu pyrago, net ir puse porcijos gaunasi tikrai daug.
Jei kepsit visa porcija--tai gaunasi dvi didziules skardos(kur jau parduodamos kartu su orkaite)
Bea, dėl tų meduoliukų tešlos, o iš kur gauti to prieskonių mišinio? Kur muškatas, gvazdikėlis, kardamonas ir pan.? Jei tik gvazdikėlius dėsiu ar nepagadinsiu?
Dar paaiskink, Daivaja, o vaisius ir riesutus ar reikia susmulkinti? O tos glancuotos vysnios - dziovintos ar kur buna ale vekuotos, spalvotos?
O jei as nemoku kepti ant popieriaus (bent jau niekad nekepiau), ar tinka iskepti formoj, o paskui suvynioti?
O jei as nemoku kepti ant popieriaus (bent jau niekad nekepiau), ar tinka iskepti formoj, o paskui suvynioti?
Daivaja, o Kaledu pyrage cirtinu zieveles deti tiesiog nuluptas nuo citrinos ir susmulkintas,ar su jomis dar kanors daryti reikia?
QUOTE (toja @ 2003 12 10, 11:54) |
o aš noriu pasiūlyt išsikept Kūčiukus reikės: vandens 100g kiaušinių 2,5 vnt miltųb 830g. aliejaus 150g. cukraus 200g. mielių 50g. aguonų 20g. druskos 2g. užminkot mielinę tešlą iš nutrodytų produktų, pakildinat, padarot norimos formos kūčiukus, tada sudedat į sietelį barstydamos miltais juos pasijojat, jei taip galima pasakyt, na jie įgauna tokią apvalių fomą ne tokie kampuoti lieka, dedat į skardą ir kepat. Geriausia tai, kad jie ganetinai lgai lieka minkšti, tik reikėtų užryštam maišely laikyt. aš vienais metais kepiau,tai mamai labai patiko, vis prašo, o aš važiuodama namo recepta pamirštu |
Toja, bet kodel reikia tiek daug miltu kuciukams? Kiek ju gaunasi, jei miltu vos ne kilogramas?
QUOTE (Freja @ 2004 11 15, 12:24) | ||
Toja, bet kodel reikia tiek daug miltu kuciukams? Kiek ju gaunasi, jei miltu vos ne kilogramas? |
Siaip jau i kuciukus kiausiniai nededami,juk net pavadinimas duoda suprasti,kad cia kuciu valgis...
QUOTE (daivaja @ 2004 11 05, 11:19) |
Kaledinis pyragas Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar.. 450gsviesto 400g rudojo cukraus 9 kiausiniai saukstelis kepimo milteliu 1 apelsino sultys 1 citrinos sultys 4st miltu Is visu produktu sumaisyti tesla. 900g razinu 900g dziovintu juoduju serbentu 200g dziov.datuliu 200g dziov figu 220g migdolu 250ml citrinu zievelu 250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje... Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai: anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa. As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj). Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga... |
O datules ir figos ne tas pats?
Ir is kur tu glancuotu vysniu gauti, ar ju buna pirkti?
QUOTE (Lona @ 2004 11 11, 15:44) |
Bea, dėl tų meduoliukų tešlos, o iš kur gauti to prieskonių mišinio? Kur muškatas, gvazdikėlis, kardamonas ir pan.? Jei tik gvazdikėlius dėsiu ar nepagadinsiu? |
yra pirkti tokiu misiniu,buna parasyta prieskoniai meduoliams ar pan. Tiksliai neatsimenu,bet praeita diena kaip tik ziurinejau prieskoniu lentyna parduotuvej ir uzkliuvo toks uzrasas ant pakiuko
Jumi, teisingaj, as pirkau sveriamą mišinį prieskonių parduotuvėj.