QUOTE(sidabrinekuoja @ 2007 11 24, 11:44)
O aš truputį ne į temą parašysiu,
bet labai tikiuosi, kad kuri nors man patarsit. Persikrausčiau į naujus namučius, o juose orkaitė elektrinė. Visą gyvenimą kepiau dujinėj ir dabar man niekas nesigauna. Kai kepiau eleptrinėj morkų pyragą jis kažkaip kaistai išdžiūvo, o vidui liko tešla. O kepė 3 val.
, po to trūko kantrybė ir išmečiau. Gal kas patart galit, kokią temperatūrą reikia nustatyt kepant pyragus ir kokią kepant sausainiukus. Ar reikia išanksto įkaitint orkaitę ir kiek laiko ji kaista, kol įkaista. Kai atidarau orkaitę niekaip nesuprantu ar ji gerai įkaitus, nes termometro nėra ir vėjelis pučia (turbūt, kad rankų nenudegintų) . Niu va kiek klausimų pažėriau
Aš visus kepinius kepu 175 laipsnių temperatūroje, įjungiu gamindama, o kartais ir į šaltą kišu, kai pamirštu įjungti
Per valandą dažniausiai visi pyragai iškepa, jungiu kepimą iš viršaus ir iš apačios. Jei matau, kad viršus apkepė, o vidus žalias, įjungiu tik apačią ir dar sumažinu temperaturą, o jei reikia, kad greičiau apkeptųarba kepu keliais aukštais, įjungiu ventiliatorių. Pradžioj ir man buvo sunku, bet viskas ateina su patirtimi
QUOTE(ralė @ 2007 11 24, 11:48)
nusipirkau kepimo knyga bet ten zelatinos kiekis nurodytas ne gramais ar šaukštais bet lapeliais gal kas žino kiek tai būtu
Pas mane ant pakelio parašyta 20 gr, o yra 12 plokštelių, skaičiuok pati
QUOTE(poeme @ 2007 11 24, 15:26)
Mergaites patarkit
Susiruosiau kepti Kaledini pyraga. Noriu paklausti ar reikia ji sulaistyti romu, brendziu ir t.t. Suprantu kad tai nera butina, bet kiek teko skaityti internete, jei sulaistai, tai reikia per savaite suvalgyti. Ar tiesa? Ir dar vienas klausimas, ar iskepusi geriau suvynioti i folija ar kepimo popieriu? Aciu
Aš niekuom nelaisčiau (laistoma tik kelias dienas prieš vartojimą). Daugelis vynioja į plėvelę, kiti į kepimo popierių. Aš turiu sandarų, ekologiškos plasmasės indą ir laikau jame niekur nevyniojusi
Pernai išsilaikė puikiai, tikiuosi ir šiemet išsilaikys