Gal ir kvailas klausimas, bet idomu O jus kai kepat meduolius, darot juos plonycius ar storesnius? Kiek cia maciau nuotrauku, tai visi ploni, tai jie bus traskus, o jei storesniu padaryti, bus minkstesni, ar vis tiek kieti?
QUOTE(*Marija* @ 2007 11 18, 13:38)
Gal ir kvailas klausimas, bet idomu O jus kai kepat meduolius, darot juos plonycius ar storesnius? Kiek cia maciau nuotrauku, tai visi ploni, tai jie bus traskus, o jei storesniu padaryti, bus minkstesni, ar vis tiek kieti?
Kieti ir net labai
Iš manęs ne kokia konditerė Kalėdoms noriu prikepti meduoliukų. Man klausimas kaip pašildyti medų?
QUOTE(laurindre @ 2007 11 18, 16:17)
Kieti ir net labai
O kaip iskepti tokius, kaip parduotuvese? Jie gi ten minkstuciai buna. Gal jie ten tiek chemijos prideda, kad net meduoliai suminksteja?
pagal bea recepta kepiau dariau plonus,kepdami issipute
labai skanus bet galetu kietesni but
labai jau minksti ir skanus
as sudejau vos iskeptus i sandaru inda tai labai suminkstejo
gal reikejo sudet palaukt kol atsals ir tada isimt,kad truputi apdziutu?
Papildyta:
dek medu i puoda o ta puoda ANT virykles palauk kol issilydis ir viskas...as taip visada darau bent...........
labai skanus bet galetu kietesni but
labai jau minksti ir skanus
as sudejau vos iskeptus i sandaru inda tai labai suminkstejo
gal reikejo sudet palaukt kol atsals ir tada isimt,kad truputi apdziutu?
Papildyta:
QUOTE(Auksuole @ 2007 11 18, 16:43)
Iš manęs ne kokia konditerė Kalėdoms noriu prikepti meduoliukų. Man klausimas kaip pašildyti medų?
dek medu i puoda o ta puoda ANT virykles palauk kol issilydis ir viskas...as taip visada darau bent...........
QUOTE(mėlynė @ 2007 11 18, 16:51)
Papildyta:
dek medu i puoda o ta puoda ANT virykles palauk kol issilydis ir viskas...as taip visada darau bent...........
dek medu i puoda o ta puoda ANT virykles palauk kol issilydis ir viskas...as taip visada darau bent...........
Taip ir galvojau Ačiū
jau ir iskepiau ta garsuji kaledini pyraga kazkoks itartinai minkstas jis man gavos........
ir vistiek dar sulaisciau romu supyliau visa 0,125atrodo buteliuka
zozdiu....o nieko ,kad as ji toki dar siltoka suvyniojau?
ir ar nieko,kad sudejau (2 gavosi) viena ant kito?
ir vistiek dar sulaisciau romu supyliau visa 0,125atrodo buteliuka
zozdiu....o nieko ,kad as ji toki dar siltoka suvyniojau?
ir ar nieko,kad sudejau (2 gavosi) viena ant kito?
QUOTE(mėlynė @ 2007 11 20, 02:50)
jau ir iskepiau ta garsuji kaledini pyraga kazkoks itartinai minkstas jis man gavos........
ir vistiek dar sulaisciau romu supyliau visa 0,125atrodo buteliuka
zozdiu....o nieko ,kad as ji toki dar siltoka suvyniojau?
ir ar nieko,kad sudejau (2 gavosi) viena ant kito?
ir vistiek dar sulaisciau romu supyliau visa 0,125atrodo buteliuka
zozdiu....o nieko ,kad as ji toki dar siltoka suvyniojau?
ir ar nieko,kad sudejau (2 gavosi) viena ant kito?
o man gavosi kietokas bet nelaisciau romu. irgi itartinas... suvyniojau ir palikau jau savaite stovi...
QUOTE(xxxita @ 2007 11 20, 10:18)
o man gavosi kietokas bet nelaisciau romu. irgi itartinas... suvyniojau ir palikau jau savaite stovi...
Aš šeštadienį praeitą kepiau, tai man gavos normalus, nei per kietas, nei per minkštas manyčiau. Ir man jis visai neiįtartinas, labai skanus jau iškart paragavus Dabar saugiai laukia Kalėdų Tiesa, aš irgi niekuo nelaisčiau, nes skonis ir taip
o jeigu as miltu padauginau? kepiau is trecdalio normos -gavosi viena kekso forma... viska dariau daugmaz is akies ...eisiu paragaut vakare nes neragavau suvyniojau ir viskas. bet kaip recepte rase kad gaunasi kietokas tai ir nusiraminus buvau, vis laukiu kada tie vaisiai tas sultis prades skirti, kol kas savaite ir niekas nevyksta
oi ne as supyliau visa 0,225l butelaiti
minkstas gavos atrodo turbut del to kad aukstose formose kepiau.....
gal ir geras gavosi,nes visi nori ziauriai paragaut,bet neduodu
siandien patikrinau ji,ziuriu visas popierius net slapias nuo romo
o vaisius pagal save dejau prisirinkau kruva maiseliu ir dejau po kelis vaiselius
visu rusiu
paskui ieskojau kasininkes tokios linksmesnes,kad neburbetu,bet vistiek bambejo truputi
minkstas gavos atrodo turbut del to kad aukstose formose kepiau.....
gal ir geras gavosi,nes visi nori ziauriai paragaut,bet neduodu
siandien patikrinau ji,ziuriu visas popierius net slapias nuo romo
o vaisius pagal save dejau prisirinkau kruva maiseliu ir dejau po kelis vaiselius
visu rusiu
paskui ieskojau kasininkes tokios linksmesnes,kad neburbetu,bet vistiek bambejo truputi
Meduolėliai:
2-3 kiausiniai
0,5 stiklinės cukraus
100 g sviesto
200 g medaus
600 g miltų
2-3 šaukšteliai kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
1 šaukštas cinamono (Cinamonas)
1/2 šaukštelio maltų prieskonių (imbiero, muskato, gvazdikėlių, kardamono)
Papuošimui:
100 g šokolado
2 šaukštai pieno
2 baltymai
3 stiklinės miltinio cukraus
5 šaukštai mėtų sirupo
Medų, cukrų ir sviestą šildome puodelyje ant ugnies, kol susidaro vientisa masė.
Masę atvėsiname.
Į ją įmaišome kiaušinius ir su kepimo milteliais bei prieskoniais sumaišytus miltus.
Iš tešlos iškočiojame 7 mm storio lakštą.
Iš kartono paruošiame įvairių formų trafaretus ir uždėję juos ant tešlos išpjauname meduolėlius.
Kepame sviestiniu popieriumi išklotoje skardoje 170°C temperatūroje.
Iškeptus meduolėlius galima sudėti į kartono dėžutę, uždengti marle ir laikyti apie 1 mėn.
Tuomet jie suminkštėja ir įgauna ypatingą skonį.
Meduolėlius puošiame su pienu ištirpintu šokoladu ir baltymų glajumi.
Jį galima nudažyti mėtų sirupu, spanguolių, aronijų ar šaltalankių sultimis.
Šaltinis: internetas
Dariau šituos Puikiai gavosi, tokie traškūs Tik aš ploniau kočiojau tešlą ir nespėjau jų papuošti, nes nebeliko
2-3 kiausiniai
0,5 stiklinės cukraus
100 g sviesto
200 g medaus
600 g miltų
2-3 šaukšteliai kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
1 šaukštas cinamono (Cinamonas)
1/2 šaukštelio maltų prieskonių (imbiero, muskato, gvazdikėlių, kardamono)
Papuošimui:
100 g šokolado
2 šaukštai pieno
2 baltymai
3 stiklinės miltinio cukraus
5 šaukštai mėtų sirupo
Medų, cukrų ir sviestą šildome puodelyje ant ugnies, kol susidaro vientisa masė.
Masę atvėsiname.
Į ją įmaišome kiaušinius ir su kepimo milteliais bei prieskoniais sumaišytus miltus.
Iš tešlos iškočiojame 7 mm storio lakštą.
Iš kartono paruošiame įvairių formų trafaretus ir uždėję juos ant tešlos išpjauname meduolėlius.
Kepame sviestiniu popieriumi išklotoje skardoje 170°C temperatūroje.
Iškeptus meduolėlius galima sudėti į kartono dėžutę, uždengti marle ir laikyti apie 1 mėn.
Tuomet jie suminkštėja ir įgauna ypatingą skonį.
Meduolėlius puošiame su pienu ištirpintu šokoladu ir baltymų glajumi.
Jį galima nudažyti mėtų sirupu, spanguolių, aronijų ar šaltalankių sultimis.
Šaltinis: internetas
Dariau šituos Puikiai gavosi, tokie traškūs Tik aš ploniau kočiojau tešlą ir nespėjau jų papuošti, nes nebeliko