Vaisiniai pyragai ypatingi tuom, jog ilgai kepa. Turiu kepimo knyga, kur net parodyta kaip skarda is sonu ir apacios apsukti storu kartonu ar kokiu tai popieriumi (geda man, bet nemoku angliskai), kad sonai ir apacia nedegtu, kol keps vidus.
Ir bresti turetu ilgai, koki menesi ar daugiau, kad isrysketu tikrasis skonis.
QUOTE(laurindre @ 2007 11 14, 15:12)
Askulia, labai jau ilgas kepimo laikas tavo vaisinio pyrago, per tiek valandu jau nieko ir jo neliks
Aciu DinaR uz atsakyma.
Taip - jie turi kepti laaabai ilgai. Todel ir temperatura turi buti NE AUKSTESNE nei 150 laipsniu.
Kepimo formos sonus geriausia is tiesu apsukti daug kartu sulankstytu laiksrasciu (as ji arba su lipnia juosta suklijuoju arba siulu apsrisu), tada sonai neperkepa. Bet kai tingiu - iskepa gerai ir taip
Papildyta:
QUOTE(tusiukas8 @ 2007 11 14, 12:42)
Gal kas turit grybuku kepamu formoje receptuka? Arba kai buna voveraites keptos formoje?
Saldymunuose yra atskira temele skirta grybukams, voveraitems ir pan. dalykeliams!
http://www.supermama...showtopic=33632
Papildyta:
QUOTE(Owly @ 2007 11 13, 18:41)
O kuo sviestas nepatinka šiais laikais?
Todel, kad normalus labai brangus...o visa kita yra "tepus riebalu misinys", kur to sviesto vos kokie 70 keli procentai...
QUOTE(Askulia @ 2007 11 14, 23:00)
Todel, kad normalus labai brangus...o visa kita yra "tepus riebalu misinys", kur to sviesto vos kokie 70 keli procentai...
A, tai nereikia norėt už litą nusipirkt gerą produktą šiais laikais. Mes tik natūralų perkam, į kitus tai net nežiūriu Aišku kaina tai Bet man kažkaip ar margarinas ar tie riebalų mišiniai tai vienas ir tas pats
Na va, issitraukiau seniai mane intriguojancio kaledinio pyrago (meduolio) recepta
Kaledinis pyragas
3 kiausiniai
100g sviesto
60 g medaus
1 sumalta citrinos zievele
175 g miltu
150 g graikiniu riesutu
200 g dziovintu abrikosu
200 g zaliosios papajos
200 g raudonosios papajos
2 saukstai cinamono
po 0,5 saukstelio imbiero, kardamono, maltu gvazdikeliu, maltu muskatu
1 arb. saukstelis kepimo milteliu
Papuosimui
dziovintu vaisiu ir graikiniu riesutu.
Sviesto ir miltu formai paruosti
Graikinius riesutus ir abrikosus supjaustyti kubeliais, sumaisyti su papajom ir malta citrinos zievele. Miltus sumaisyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Puse sio misinio supilti i vaisius. Kambario temperaturos sviesta issukti, sukant deti medu, kiausinius, po truputi imaisyti miltus. Suberti dziov. vaisius ir ismaisyti. Tesla sukresti i forma ir kepti 150 t 45 min. Tuomet uzdengti pyrago virsu folija ir kepti dar 45 min. Iskepusi atvesinti ir ivynioti i folija, palikti 3 dienoms. Si pyraga galima laikyti 2 men.
Pries patiekdami pyraga aptepame citrininiu dzemu, puosiame graikiniais riesutais, dziovintais vaisiais. Pyraga galima sulaistyti romu ar konjaku, bet tuomet ji reiktu suvartoti per savaite.
Mano pastebejimai:
Graikiniu riesutu keisti zemes riesutais (sie pigesni) nevertetu. Labai suprastina skoni, kepiau, tiesa, kita pyraga, taupumo sumetimais pakeiciau , tai skonis gavosi toooks labai jau siaip sau butent del tu riesutu.
I si pyraga galima butu imaisyti razinu ar dar kokiu keliu rusiu vaisiu, butu ivairiau.
Skanaus
Sio pyrago dar neteko issikepti , bet siemet ruosiuosi, jei nenukonkuruos cia perskaitytas kitas pyrago su vaisiais receptas
Aisku, butu smagu issikepti abu, bet dziovitnu vaisiu kainos labai jau skaudziai kandzioja kisene
Kaledinis pyragas
3 kiausiniai
100g sviesto
60 g medaus
1 sumalta citrinos zievele
175 g miltu
150 g graikiniu riesutu
200 g dziovintu abrikosu
200 g zaliosios papajos
200 g raudonosios papajos
2 saukstai cinamono
po 0,5 saukstelio imbiero, kardamono, maltu gvazdikeliu, maltu muskatu
1 arb. saukstelis kepimo milteliu
Papuosimui
dziovintu vaisiu ir graikiniu riesutu.
Sviesto ir miltu formai paruosti
Graikinius riesutus ir abrikosus supjaustyti kubeliais, sumaisyti su papajom ir malta citrinos zievele. Miltus sumaisyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Puse sio misinio supilti i vaisius. Kambario temperaturos sviesta issukti, sukant deti medu, kiausinius, po truputi imaisyti miltus. Suberti dziov. vaisius ir ismaisyti. Tesla sukresti i forma ir kepti 150 t 45 min. Tuomet uzdengti pyrago virsu folija ir kepti dar 45 min. Iskepusi atvesinti ir ivynioti i folija, palikti 3 dienoms. Si pyraga galima laikyti 2 men.
Pries patiekdami pyraga aptepame citrininiu dzemu, puosiame graikiniais riesutais, dziovintais vaisiais. Pyraga galima sulaistyti romu ar konjaku, bet tuomet ji reiktu suvartoti per savaite.
Mano pastebejimai:
Graikiniu riesutu keisti zemes riesutais (sie pigesni) nevertetu. Labai suprastina skoni, kepiau, tiesa, kita pyraga, taupumo sumetimais pakeiciau , tai skonis gavosi toooks labai jau siaip sau butent del tu riesutu.
I si pyraga galima butu imaisyti razinu ar dar kokiu keliu rusiu vaisiu, butu ivairiau.
Skanaus
Sio pyrago dar neteko issikepti , bet siemet ruosiuosi, jei nenukonkuruos cia perskaitytas kitas pyrago su vaisiais receptas
Aisku, butu smagu issikepti abu, bet dziovitnu vaisiu kainos labai jau skaudziai kandzioja kisene
Ziurekit, kokia faina ir paprasta ideja radau - kaip ir meduoliu eglute padaryt:
Va cia instrukcija:
http://www.wilton.co...candygifts.cfm#
Beje - tie visi vaisiniai pyragai labai gerai dekoruojasi!!
As va siemet vaisini pyraga zadu daryti eglutes formos ir padekoruot. Jei rasiu koki paveiksliuka, imesiu ideju.
Va cia instrukcija:
http://www.wilton.co...candygifts.cfm#
Beje - tie visi vaisiniai pyragai labai gerai dekoruojasi!!
As va siemet vaisini pyraga zadu daryti eglutes formos ir padekoruot. Jei rasiu koki paveiksliuka, imesiu ideju.
Kepiau vakar as ta isgarsinta DAivajos pyraga. Tik is trecdalio ar ketvirtadalio normos. iskepe per 550 minuciu-torto forma pilna . Kepant lyg ir nieko, bet atrodo kietokas toks kietas meduolis. suvynioju i maistine plevele ir i maiseli, padejau. Nezainau kas bus toliau. Gal galit pasakyt kur ji laikyt kad tikrai nesukietetu?
Nuorodėlė kaip pasigaminti meduolinę kalėdinę eglutę: http://www.rimi.lt/p...p?id=1104145781
Dar nebandžiau, bet labai norėčiau
Dar nebandžiau, bet labai norėčiau
merginos,
naujame žurnale "Virtuvės paslaptys" yra gana nesunkių receptėlių, kurie tikrai papuoštų mūsų stalą
naujame žurnale "Virtuvės paslaptys" yra gana nesunkių receptėlių, kurie tikrai papuoštų mūsų stalą
bet ar jums laikas bega taip pat greit kaip man?
pries men cie parasiau,kad kepsiu ta kaledini pyraga o dar neprisiruosiau o ziuriu,kad jau ir menesio neber...
tai dar vienas menesiukas ir kaledos..........
pries men cie parasiau,kad kepsiu ta kaledini pyraga o dar neprisiruosiau o ziuriu,kad jau ir menesio neber...
tai dar vienas menesiukas ir kaledos..........
QUOTE(mėlynė @ 2007 11 17, 23:07)
bet ar jums laikas bega taip pat greit kaip man?
pries men cie parasiau,kad kepsiu ta kaledini pyraga o dar neprisiruosiau o ziuriu,kad jau ir menesio neber...
tai dar vienas menesiukas ir kaledos..........
pries men cie parasiau,kad kepsiu ta kaledini pyraga o dar neprisiruosiau o ziuriu,kad jau ir menesio neber...
tai dar vienas menesiukas ir kaledos..........
Aha, greitai Aš susirinkau krūvą receptų ir renkuosi kokį kept
Mergaitės,gal kuri turit aguonų vyniotinio receptą?Mano močiutė kepdavo nuostabų,bet jos jau nėra su mumis,mano mama ne pyragų kepėja,o mamos sesuo nesako recepto,sako ,kad neatsimena. .Gal žinot kuri,tą senovinį?
QUOTE(Askulia @ 2007 11 13, 16:06)
Sveikos,
Na ir as parasysiu musu seimoje kepamu meduoliu teslos recepteli.
Siaip iskepus iskart jie gaunasi gan kieti, bet uztepus glajumi ar palaikius keleta dienu jie suminksteja ir tampa NIAM NIAM. Skaniausi pastoveje bent savaite - tai as prikepu is anksto ju labai daug ir valgom vos ne visa menesi
[attachmentid=120215]
Tesla:
100g margarino/ sviesto (as dedu margarina, nes tas sviestas siais laikais )
200g medaus
200g cukraus
2 kiaušiniai
500g miltu
pakelis kepimo milteliu
1 a/s prieskoniu misinio meduoliams
Gaminimas (as viska darau mikseriu)
1. Islydome sviesta, cukru, medu
2. Siek tiek atvesiname (ne per daug, nes vel sutirstes)
3. Imusame po viena kiausini ir gerai isplakame
4. Miltus su kepimo milteliais persijojame
5. Miltus dedame i tesla ir maisome
Pastaba: Tai kas gaunasi NEATRODO, kad butu tinkama kociojimui
6. Dedame i saldytuva bent 3val (geriausia per nakti)
7. Traukiame atsalusia tesla ir pabarstant miltais kociojame ir darome ivairias figureles.
8. Kepame 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje.
Puosiame:
Pagal norus - galima visai nepuost, galima pasidaryti glaju (1 baltymas-nemazai cukraus pudros-siek tiek citrinos sulciu ir viska isplakt, kad butu grietines tirstumo) ir aptepti, o po to pabarstyti visokiais "pabarstymais", kuriu pilna parduotuvese.
Dar va viena man labai patikusi ideja, kuria sakiau isbandysiu:
[attachmentid=120222]
Na ir as parasysiu musu seimoje kepamu meduoliu teslos recepteli.
Siaip iskepus iskart jie gaunasi gan kieti, bet uztepus glajumi ar palaikius keleta dienu jie suminksteja ir tampa NIAM NIAM. Skaniausi pastoveje bent savaite - tai as prikepu is anksto ju labai daug ir valgom vos ne visa menesi
[attachmentid=120215]
Tesla:
100g margarino/ sviesto (as dedu margarina, nes tas sviestas siais laikais )
200g medaus
200g cukraus
2 kiaušiniai
500g miltu
pakelis kepimo milteliu
1 a/s prieskoniu misinio meduoliams
Gaminimas (as viska darau mikseriu)
1. Islydome sviesta, cukru, medu
2. Siek tiek atvesiname (ne per daug, nes vel sutirstes)
3. Imusame po viena kiausini ir gerai isplakame
4. Miltus su kepimo milteliais persijojame
5. Miltus dedame i tesla ir maisome
Pastaba: Tai kas gaunasi NEATRODO, kad butu tinkama kociojimui
6. Dedame i saldytuva bent 3val (geriausia per nakti)
7. Traukiame atsalusia tesla ir pabarstant miltais kociojame ir darome ivairias figureles.
8. Kepame 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje.
Puosiame:
Pagal norus - galima visai nepuost, galima pasidaryti glaju (1 baltymas-nemazai cukraus pudros-siek tiek citrinos sulciu ir viska isplakt, kad butu grietines tirstumo) ir aptepti, o po to pabarstyti visokiais "pabarstymais", kuriu pilna parduotuvese.
Dar va viena man labai patikusi ideja, kuria sakiau isbandysiu:
[attachmentid=120222]
VAU.... Nuostabiai atrodo, reiks butinai pabandyti,