Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

Na spinatu yra pirkt ir saldutu, manau jie visai ir tiktu smile.gif
Atsakyti
dar yra budas mazam kieki vandens istirpint ciulpiamus kokiu 2 3saldainius
pvz zalius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Marija* @ 2007 11 04, 01:30)
Ir as kepsiu meduolius, tik noreciau meduoliu nameli padaryt  g.gif  Gal kas dare anais metais ir turi nuotrauku? Cia esancias perziurejau, bet dar noretusi blush2.gif

Pernai dare, berods, Akvilyte g.gif Jei mano atmintis neslubuoja. Ir nuotraukas buvo idejusi, buvo nerealus. Jei apsirikau, Akvilyte, sorry biggrin.gif

Apie dziovintu vaisiu pyraga. Kepiau jau du metus is eiles, ir manau, kepsiu siemet. Ne kainoje ar jo ypatingam skonyje esme. Esme, mano nuomone, seimos Kaledu tradiciju kurime wub.gif Pyragas, keptas svieziai, ir bus tik paprastas pyragas, koks skanus bebutu. Jo laikyti, brandinti nereikia. O vaikams Kaledu laukimas toks svarbus rolleyes.gif Mes su tauta superkam visus vaisius, drauge juos sukarpom, drauge kepam, supakuojam... Ir kazkaip visi siemet manes klausineja-tai bus tas tavo stebuklingas pyragas? bigsmile.gif Tikrai kepsiu. Aciu Daivajai uz recepta mirksiukas.gif

O gal kas matet kur nors pirkti meduoliu prieskoniu? Ta prasme, jau paruostu? Nes pernykstis gvazdikeliu malimas man sugadino viena mylima inda biggrin.gif

Maniskis vaikinas siandien jau pasidomejo-o galim siandien pirkti egle? bigsmile.gif Stai ka daro sniegas tongue.gif
Atsakyti
..."O gal kas matet kur nors pirkti meduoliu prieskoniu? Ta prasme, jau paruostu? Nes pernykstis gvazdikeliu malimas man sugadino viena mylima inda biggrin.gif "...

Taip, mačiau ir šeštadienį pirkau Thomas Philips parduotuvėj, padėti ten kur prieskonių skyrelis, skirti karštam vynui ir meduoliams (cinamonas, gvazdikėliai, imbieras ir dar kažkas...), tokiame baltame indelyje, kaip druskinė 4u.gif Vadinasi "MAGIC... ir dar kažkas....", nepamenu... tongue.gif Kaina berods 3,5 Lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kurmiukė: 12 lapkričio 2007 - 12:28
QUOTE(LadyStar @ 2007 10 30, 18:16)
Koks čia receptas?
Aš niekaip nerandu skanių imbierinių sausainių recepto  doh.gif  O juos dievinu.


Pamaciau ir tave prisiminiau biggrin.gif
ziurek
imbieriniai sausainiai
Atsakyti
QUOTE(Song @ 2007 11 11, 22:33)

Apie dziovintu vaisiu pyraga. Kepiau jau du metus is eiles, ir manau, kepsiu siemet. Ne kainoje ar jo ypatingam skonyje esme. Esme, mano nuomone, seimos Kaledu tradiciju kurime wub.gif Pyragas, keptas svieziai, ir bus tik paprastas pyragas, koks skanus bebutu. Jo laikyti, brandinti nereikia. O vaikams Kaledu laukimas toks svarbus rolleyes.gif Mes su tauta superkam visus vaisius, drauge juos sukarpom, drauge kepam, supakuojam... Ir kazkaip visi siemet manes klausineja-tai bus tas tavo stebuklingas pyragas? bigsmile.gif Tikrai kepsiu. Aciu Daivajai uz recepta mirksiukas.gif




Ner uz ka-i sveikata mirksiukas.gif

Man irgi smagiausia laukimas 4u.gif As kepu si pyraga jau septintus metus, tai dabar is draugu ar giminiu, klausimai apie pyraga prasideda jau nuo rugsejo--ar bus? Jei taip tai ramiai galima laukti Kaledu lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos,

Na ir as parasysiu musu seimoje kepamu meduoliu teslos recepteli.
Siaip iskepus iskart jie gaunasi gan kieti, bet uztepus glajumi ar palaikius keleta dienu jie suminksteja ir tampa NIAM NIAM. Skaniausi pastoveje bent savaite - tai as prikepu is anksto ju labai daug ir valgom vos ne visa menesi thumbup.gif

[attachmentid=120215]

Tesla:
100g margarino/ sviesto (as dedu margarina, nes tas sviestas siais laikais doh.gif )
200g medaus
200g cukraus
2 kiaušiniai
500g miltu
pakelis kepimo milteliu
1 a/s prieskoniu misinio meduoliams

Gaminimas (as viska darau mikseriu)
1. Islydome sviesta, cukru, medu
2. Siek tiek atvesiname (ne per daug, nes vel sutirstes)
3. Imusame po viena kiausini ir gerai isplakame
4. Miltus su kepimo milteliais persijojame
5. Miltus dedame i tesla ir maisome
Pastaba: Tai kas gaunasi NEATRODO, kad butu tinkama kociojimui smile.gif
6. Dedame i saldytuva bent 3val (geriausia per nakti)
7. Traukiame atsalusia tesla ir pabarstant miltais kociojame ir darome ivairias figureles.
8. Kepame 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje.



Puosiame:

Pagal norus - galima visai nepuost, galima pasidaryti glaju (1 baltymas-nemazai cukraus pudros-siek tiek citrinos sulciu ir viska isplakt, kad butu grietines tirstumo) ir aptepti, o po to pabarstyti visokiais "pabarstymais", kuriu pilna parduotuvese.


Dar va viena man labai patikusi ideja, kuria sakiau isbandysiu:

[attachmentid=120222]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 15 lapkričio 2007 - 09:59
Kadangi daugumas sake, kad gan brangiai gaunasi Daivaj'os pyragas ir kai kam PER DAUG dziovintu vaisiu, tai as perkopijuoju originalu "Light Fruit Cake" recepta - tai tas pats pyragas tik su maziau dziovintu vaisiu.

..bet ji lygiai taip pat reikia palaikyti pries valgant!

Produktai (kiekiai pagal kepimo indu dydi)

18cm skersmens apvali (15cm kvadratine)
440g dziovintu vaisiu (ivairiu)
30g dziovintos apelsinu zieveles (kaip praktika rodo tinka ir kinkanai)
60g dziovintu abrikosu
40ml brendzio
250g minksto sviesto
250g cukraus (geriau rudojo)
4 kiausiniai
315g miltu
1,5 a.s prieskoniu meduoliams

Kepimo laikas: 2-2 1/4 valandos

22cm skersmens apvali (20cm kvadratine)
750g dziovintu vaisiu (ivairiu)
60g dziovintos apelsinu zieveles (kaip praktika rodo tinka ir kinkanai)
185g dziovintu abrikosu
40ml brendzio
440g minksto sviesto
440g cukraus (geriau rudojo)
5 kiausiniai
500g miltu
3 a.s prieskoniu meduoliams

Kepimo laikas: 3 1/2 - 3 3/4 valandos

25cm skersmens apvali (22cm kvadratine)
1kg dziovintu vaisiu (ivairiu)
90g dziovintos apelsinu zieveles (kaip praktika rodo tinka ir kinkanai)
250g dziovintu abrikosu
60ml brendzio
525g minksto sviesto
525g cukraus (geriau rudojo)
6 kiausiniai
625g miltu
4 a.s prieskoniu meduoliams

Kepimo laikas: 4 valandos

28cm skersmens apvali (25cm kvadratine)
1,25kg dziovintu vaisiu (ivairiu)
125g dziovintos apelsinu zieveles (kaip praktika rodo tinka ir kinkanai)
315g dziovintu abrikosu
80ml brendzio
625g minksto sviesto
625g cukraus (geriau rudojo)
7 kiausiniai
750g miltu
5 a.s prieskoniu meduoliams

Kepimo laikas: 4 1/2 - 4 3/4 valandos


Paruosimas:
1. Susmulkintus dziovintus vaisius, apelsino zievele, abrikosus sumaisyti su brendziu. Apdengti ir palikti keletui valandu, kol imirks.
2. Ikaitinti orkaite iki 140 laipsniu celsijaus.
3. Paruosti kepimo inda (iskloti sviestiniu popieriumi/ istepti sviestu ir pabarstyt dziuveseliais ar pan.)
4. Issukti minksta sviesta ir cukru kol taps purus ir vientisas. Po viena imusineti kiausinius.
5. Paimti dideli dubeni, ideti sviesto/cukraus/kiausiniu misini ir sudeti miltus su prieskoniais ir kepimo milteliais. Galiausiai sudeti sumirkusius dziovintus vaisius.
6. Misini ideti i kepimo inda ir palyginti pavirsiu.
7. Kepti mazdaug nurodyta laika, periodiskai patikrinant mediniu pagaliuku - jei istrauktas pagaliukas yra svarus - pyragas iskepes.
8. Iskepusi galima paslakstyti papildomu kiekiu brendziu (padarant su pagaliuku skylutes)
9. Pridengti sviestiniu popieriumi ir folija ir palikti kepimo inde kol atves.

Laikymas: atvesusi ivynioti i sviestini popieriu ir folija. Laikyti min.2 savaites pries valgyma, kad vaisiai isskirtu savo sultis ir prieskoniai persismelktu.

Beje - galima uzsaldyti ir laikyti 1-erius metus. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Askulia @ 2007 11 13, 15:06)
Tesla:
100g margarino/ sviesto (as dedu margarina,[COLOR=red] nes tas sviestas siais laikais
  doh.gif )
200g medaus
200g cukraus
500g miltu
pakelis kepimo milteliu
1 a/s prieskoniu misinio meduoliams

Aš pagal labai panašų receptą dariau, tik tokiam kiekiui sviesto ir miltų dėjau 100 g medaus ir 150 g cukraus ir tai gavosi saldūs smile.gif tai čia turėtų būti ypač saldu unsure.gif

O kuo sviestas nepatinka šiais laikais? unsure.gif


QUOTE(Kate Mice @ 2007 11 13, 15:43)
štai mano skanumynai ,gražumynai smile.gif receptukas elementarus meduolinis

Mane domintų ir tas elementarus receptukas ax.gif


QUOTE(Askulia @ 2007 11 13, 16:35)
Kadangi daugumas sake, kad gan brangiai gaunasi Daivaj'os pyragas ir kai kam PER DAUG dziovintu vaisiu, tai as perkopijuoju originalu "Light Fruit Cake" recepta - tai tas pats pyragas tik su maziau dziovintu vaisiu.

Ačiū tau labai aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2007 11 13, 17:08)
nagi aš irgi žinau,kaip juos gaminti  tongue.gif  iškepi meduoliuką,tada su karališku glajumi(padažytu žaliai) terliojiesi,kol spygliukus padarai su baltu perbrauki šonus ir viduriuką su šokoladu smile.gif mmmmm užsimaniau smile.gif


O kas tas karališkas glajus? Labai ir as noreciau tokius išmokti daryti blush2.gif
Atsakyti
Gal kas turit grybuku kepamu formoje receptuka? Arba kai buna voveraites keptos formoje?
Atsakyti
Askulia, labai jau ilgas kepimo laikas tavo vaisinio pyrago, per tiek valandu jau nieko ir jo neliks doh.gif g.gif
Atsakyti