Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(Rimse @ 2007 11 09, 13:19)
Galiu šiek tiek pakomentuoti šitą kepinį, nes pernai prieš Kalėdas kepiau.
Kepiau likus kokioms 2 savaitėms iki Kalėdų. Kantriai išlaukėm iki šventės ir tik tada paragavom. Kepiau iš pusės normos, bet ir taip gavosi tikrai ne mažai. Naudojau pačius įvairiausius džiovintus vaisius, kvapniausios buvo džiovintos kriaušės. Siūlyčiau nepersistengti su citrusiniais vaisiais - nuo jų jaučiasi kartumas, na nebent mėgstat.
Ar pyragas buvo gražus? Atsakau - ne  biggrin.gif . Toks guzuotas blynas  biggrin.gif . Dėdama ant stalo supjausčiau mažais gabaliukais.
Skanu, suvalgyt norisi? Atsakau  - paragaut norisi, suvalgyt ne, nes labai sunkus maistas skrandžiui. Po Kūčių vakarienės ir Kalėdinių pietų, suvartoto maisto kiekio, norisi kokio lengvesnio deserto.
Gardžiai kvepia? Atsakau - nepamenu, pamenu tik kriaušių aromatą.

Šiais metais nekepsiu, nes už tokią pinigų sumą  doh.gif  galima pasigaminti/nusipirkti gana prabangų ir skanų torčiuką ar kitą desertą.

Sėkmės toms, kurios nusprendėt kepti  4u.gif .

Ir dar... mano nuomonė ir skonio suvokimas nebutinai turi sutapti su Jūsų nuomone!

O ar bandei keptis aguonini obuoliu (ar kitaip vadina japoniskas aguoninis) pyraga? Ir vaizdas gali buti geras, priklauso nuo tavo ismones, ir kvapas puikus. O svarbiausia tikrai lengavs ir gaivus prie Kalediniu vaisiu stalo tongue.gif . Kaina daug mazesne nei to isgirtojo vaisinio pyrago. Kas nebandet , verta pabandyti thumbup.gif .
Atsakyti
Japoniškas aguonų - obuolių pyragas:

8 kiaušiniai
250 g margarino
200 g cukraus
300 g aguonų
600 g obuolių
8 šaukšteliai manų košės
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
migdolų aliejaus kelis lašus
Razinų jei patinka saują
Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir 2 kartus permalti.
Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti.
Margariną ištrinti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių. Baltymus išplakti, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti.
Tada sudėti manų košę, suberti kepimo miltelius, įpilti migdolų aliejaus, išmaišyti.
Kepti 180 laipsnių orkaitėj apie 30min, paskui galima pamažinti jei viršus ruduoja per greit ir kepti dar 20-30min. Išėmus ir pravėsusį aplieti tirpintu šokoladu. Palaikyti šaldytuve, bent 3h, o gheriausiai iki kitos dienos
Atsakyti
pernai kepiau aguoninį pyragą. nesigavo doh.gif sukrito,bet svečiai kabino šaukštais ir gyrė,kad skani košė lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mėlynė @ 2007 11 08, 12:46)
o gal kepam?kas bus tas bus blush2.gif
aisku  jis kainuoja koki 60lt... g.gif  ar ne?

Gal ir kepam lotuliukas.gif tik recepto tai neišsisaugojau, tai reiks vėl paieškot doh.gif lotuliukas.gif


QUOTE(GRAŽINA25 @ 2007 11 08, 21:57)
asvisko per pus maziau dedu, ta prasme prieskoniu, o gvazdikeliu puse arbatiniosaukstelio, nes mankvapas nelabai tinka
ax.gif

Aš va pagal šias proporcijas žiūrėjau, bet savaip pakeičiau, nes visko neturėjau, o ir bijojau, kad tų pipirų per daug nebūtų ax.gif


Specifinį, meduoliams būdingą skonį suteikia sumaltų prieskonių mišinys. Jo sudėtis gali būti tokia:
• 3 arbatiniai šaukšteliai cinamono,
• 3 arbatiniai šaukšteliai kvapiųjų pipirų,
• 2 arbatiniai šaukšteliai gvazdikėlių,
• 1 arbatinis šaukštelis geltonojo imbiero,
• 1/2 arbatinio šaukštelio kardamono,
• 1/2 arbatinio šaukštelio muskato riešuto,
• 1/2 arbatinio šaukštelio badijono.
Atsakyti
QUOTE(siaudukes @ 2007 11 09, 18:06)
pernai kepiau aguoninį pyragą. nesigavo  doh.gif sukrito,bet svečiai kabino  šaukštais ir gyrė,kad skani košė lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Pirmas pyragas ir mano buvo toks doh.gif , bet skonis nepakartojamas ir lydima visu pagyru nepraradau vilties lotuliukas.gif . Kepiau dar ir dar karta ir visi kiti kartai buvo thumbup.gif . Tiesiog manu koses dejau daugiau ir ne skystos o gan tirstos bet dar siltos kad nesusimestu guzais. Jei matydavau kad perskysta tesla dar koki 2 saukstus miltu. Na nuo receptu as visuomet nukrypstu blush2.gif doh.gif , bet visad gaunas gerai ax.gif . Dar, aguonas malu su blenderiu, tai pakanka 1 karto ir mazesnis bardakelis virtuvej ax.gif . Zinoma iki piure lygio nemalu smile.gif
Kai pyragas sustingsta apipilu jo virsu juodu ir baltu glajum pasidarau is sokoladu ir grietineles. Pabraukau su peiliu kad butu ale "zebras". Dar ispaisau eglute ar siaip ka, cia jau pagal nuotaikas ir fantazijas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Marija* @ 2007 11 04, 17:04)
ir mane  g.gif  vyrui tikriausiai nepatiks, nes megsta tik minkstus pyragus, o del vienos saves daryt ir tai kad gali nepatikt, kazkaip nezinau  unsure.gif . Gal koki palengvinta varianta sugalvot?  g.gif



As turiu tortu knyga, kur "Fruit cake" yra 2 variantu:
- Light fruit cake
- Rich fruit cake

As paprastai darau 'lengvaji", nes tada daugiau i pyraga su vaisiais panasus, nes antrasis labiau panasus i vaisiai su pyragu smile.gif

Proporcijos ten surasytos pagal skardos dydi.. pabandysiu nuskanuot ir poros dienu begyje imesti cia. Jeigu kazkam norisi greiciau - parasykite AZ blekos dydi (26", 28" ir pan.) ir parasysiu ingridientus.

As darau kasmet ir mano tokie pastebejimai:
- kaip ir minejau, darau lengvesni varianta. jis daugumai sveciu yra priimtinesnis
- laikyti reikia ivyniota i oro nepraleidziancia plevele. Tada prieskoniai ir dziovinti vaisiai paskleidzia savo aromata po visa pyraga
- pagrindas razinos, figos. Abrikosai nelabai tinka.. skanu vysnios, spanguoles, dziovintos braskes, slyvos.
- pries diena ar kelias reiketu butinai sulaistyti kokiu nors alkoholiu.
- valgyti pasildyta su ledais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(DinaR @ 2007 11 09, 12:20)
Kalediniai meduoliniai nameliai:
http://www.good-cook.../tort_058.shtml

http://pryanik33.narod.ru/
Pati dar nekepiau, siemet jau tikrai tikrai planuoju kepti.
Man su jais kaip uzkeikta-turejau du receptus zurnaluose ir tuos zurnalus kazkas "nujojo", buvau uzsirasiusi recepta, tai ir tas dingo. Tikiuosi siemet internetas pries kaledas nedings

As irgi situos buvau atradus, tik kazkaip nesinori dazu naudot, o vien su baltu ir tamsiu glajum ne taip sventiska iseis (vis tikiuosi, kad tai bus ne tik namu papuosimas, bet ir valgomas dalykas) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Marija* @ 2007 11 10, 13:17)
As irgi situos buvau atradus, tik kazkaip nesinori dazu naudot, o vien su baltu ir tamsiu glajum ne taip sventiska iseis (vis tikiuosi, kad tai bus ne tik namu papuosimas, bet ir valgomas dalykas)  blush2.gif

I balta glaju ispausk burokeliu sulciu, bus ruzava. Morku sulciu bus oranzine. Yra dar visokiausiu pabarstuku spalvotu, saldainiu kad ir M&M smile.gif
Atsakyti
QUOTE(delniukai @ 2007 11 10, 14:17)
I balta glaju ispausk burokeliu sulciu, bus ruzava. Morku sulciu bus oranzine. Yra dar visokiausiu pabarstuku spalvotu, saldainiu kad ir M&M smile.gif

Sita zinau ax.gif Bet kad zalias glaistas butu (eglute noreciau nudazyti) ilasinti zelionkes? lotuliukas.gif nebent det spalvotu kokosu drozliu, bet ten vis tiek dazai g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Marija* @ 2007 11 10, 16:14)
Sita zinau  ax.gif  Bet kad zalias glaistas butu (eglute noreciau nudazyti) ilasinti zelionkes?  lotuliukas.gif nebent det spalvotu kokosu drozliu, bet ten vis tiek dazai  g.gif



žalią spalvą daro su mėtom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Marija* @ 2007 11 10, 16:14)
Sita zinau  ax.gif  Bet kad zalias glaistas butu (eglute noreciau nudazyti) ilasinti zelionkes?  lotuliukas.gif nebent det spalvotu kokosu drozliu, bet ten vis tiek dazai  g.gif


Taigi yra pirkt visokiausiu maistiniu dazu prekybos centruose - prie tu pabarstymu ieskok!
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2007 11 10, 16:17)
žalią spalvą daro su mėtom smile.gif

Taip pat is jaubu pomidoru lapu bei spinatu. Bet kur dabar ju rasti? lotuliukas.gif
Atsakyti