Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

va kokie vitraziniai sausainiai
aisku as cia nieko nesuprantu... blush2.gif doh.gif
bet galiu angliska recepta parasyt
Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif Stained Glass Trees

To make your own cookie shapes, draw a simple Christmas-tree or ornament shape onto a manila folder, and cut it out. Place the cutout on rolled-out cookie dough, and cut around it with the tip of a paring knife. Alternatively, you can cut out cookies with cookie cutters (wide shapes work best). Use the knife tip to cut out the centers of the cookies.

Ingredients
Makes about 3 dozen
2 cups all-purpose flour, plus more for work surface
1/4 teaspoon coarse salt
1/2 teaspoon baking powder
1/2 cup (1 stick) unsalted butter
1 cup sugar
1 large egg
1 teaspoon pure vanilla extract
7 ounces assorted clear colored hard candies, such as Jolly Rancher, colors separated and finely chopped (about 30)

Directions
Sift together flour, salt, and baking powder into a large bowl; set aside.
Put butter and sugar in the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment; mix on medium speed until pale and fluffy, about 3 minutes. Add egg; mix until smooth, 1 minute. Reduce speed to low. Add flour mixture, and mix until combined. Stir in vanilla.Wrap dough in plastic, and refrigerate until cold, about 45 minutes.
Preheat oven to 325 degrees.with racks in upper and lower thirds. Roll out chilled dough on a well-floured surface to a little more than 1/8 inch thick. Cut out shapes using a 5-inch tree-shape cookie cutter. Using a metal spatula, space 2 inches apart on baking sheets lined with parchment paper. Using the tip of a paring knife, make a triangular cutout in center of each cookie for candy filling. Reroll scraps, and cut.
Sprinkle candy in a single layer in hole of each cookie, avoiding edges of triangle. Refrigerate until dough is firm, about 15 minutes.
Bake cookies until candy has melted and completely filled cutout and cookie edges are just starting to turn pale golden brown, 11 to 12 minutes. Do not let the cookies brown, or the candy centers may become bubbly. Let cool completely on sheets on wire racks. Use a metal spatula to remove cookies from parchment. Cookies can be stored in airtight containers at room temperature up to 5 days. 4u.gif



jo cia to 'living' zurnalo kurejos marthos steward receptas...
nu puslapis tai nerealus...
www.marthasteward.com
net anglu nereikia moket,daug receptu yra nufilmuotu... wub.gif
ir ne tik receptai ten....... rolleyes.gif thumbup.gif
visoms sventems ideju kruva.... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
daznai naudojuosi...ten mano ikvepimas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėlynė: 23 spalio 2007 - 13:43
Klausykit, gal kas jau matė kinkanų kur pirkti, nes aš jau norėčiau kalėdinį pyragą kepti, bet niekur nerandu kinkanų, o man jų šitam pyragui labai reikia, be jų net neįsivaizduoju skonio g.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2007 10 23, 19:30)
Klausykit, gal kas jau matė kinkanų kur pirkti, nes aš jau norėčiau kalėdinį pyragą kepti, bet niekur nerandu kinkanų, o man jų šitam pyragui labai reikia, be jų net neįsivaizduoju skonio g.gif



"Ovalusis arba margaritos (Fortunella margarita) kinkanas

Uogos didumo, apelsino spalvos citrusinis vaisius karčiu minkštimu ir saldžia, valgoma, plona žievele. Kilęs iš Kinijos. Kinkanas vartojamas, verdant džemą, arba konservuojamas cukraus sirupe arba brendyje. "

man atrodo, hiper rimi buna ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Marija* @ 2007 10 23, 20:20)
"Ovalusis arba margaritos (Fortunella margarita) kinkanas

Uogos didumo, apelsino spalvos citrusinis vaisius karčiu minkštimu ir saldžia, valgoma, plona žievele. Kilęs iš Kinijos. Kinkanas vartojamas, verdant džemą, arba konservuojamas cukraus sirupe arba brendyje. "

man atrodo, hiper rimi buna ax.gif


Žinau, kas yra kinkanas ir kaip atrodo 4u.gif Tiesiog šiemet džiovintų dar nemačiau schmoll.gif , todėl ir klausiu, gal jau kur teko matyti g.gif
Aš to pyrago po kalėdų daugiau ir nekepiau vien dėl to, kad niekur nebuvo kinkanų g.gif
O vyšnias aš naudojau džiovintas, man labai patiko, ir šiaip į varškinius pyragus jos labai tinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2007 10 24, 09:46)
O vyšnias aš naudojau džiovintas, man labai patiko, ir šiaip į varškinius pyragus jos labai tinka thumbup.gif

ne per sausi pyragai iseina? g.gif
Atsakyti
Nežinau, bet aš kalėdinio niekuom nelaisčiau, man jis ir taip skanus buvo ir sausumas visai netrukdė.
O varškės įdaras sausas ir nebūna.
Atsakyti
Vakar išsikepiau šausainiukus iš kočiojamos meduolių tešlos doh.gif Negaliu aš nuo jų atsiplėšti schmoll.gif Man jų skonis labai panašus į imbierinių sausainiukų thumbup.gif Tikrai labai vykęs receptas thumbup.gif
O aš juos specialiai atšaldau atidarytus, man visas cinkelis, kad jie kieti, kaip akmenukai, ir pirmiausiai visi pačius plonuosius ir labiau apkepusius išsirenkam, nes dar labiau traška thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurindre: 24 spalio 2007 - 14:25
QUOTE(MAMICY @ 2007 10 24, 15:05)
mane visai ne ten kazkur nukreipia  g.gif


kiek žinau turėtų būti www.marthastewart.com
Atsakyti
Sveikos,

šiandien išsikepiau labai skanių meduoliukų bigsmile.gif Tai noriu pasidalinti receptu smile.gif


Kalėdiniai meduoliai
Receptas pasiskolintas iš čia, tik truputi pakeistas smile.gif

2 kiaušiniai
150 g cukraus
100 g grietinės
100 g sviesto
100 g medaus
500 g miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. prieskonių mišinio

Kiaušinį ir trynius išsukti su cukrumi. Į juos sudėti pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Įdėti grietinę, berti miltus (sumaišytus su kepimo milteliais).
Užminkytą tešlą 2-3 val. laikyti šaldytuve.
Iškočioti 5-7 mm storio tešlos lakštą.
Išpjauti norimos formos meduolius.
Kepti iki 160 C įkaitintoje orkaitėje, kol paruduos (apie 15 min).
Dar karštus, ką tik iškeptus meduolius sandariai uždaryti.

Gavosi 2 standartinės skardos štai tokių meduoliukų: essen.gif
user posted image


**********
Prieskonių mišinys meduoliams:

6 a.š. cinamono,
2 a.š. kvapiųjų pipirų,
2 a.š. gvazdikėlių,
1 a.š. muskato riešuto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Owly: 28 spalio 2007 - 22:26
Laba,
gal kas kepate ir kūčiukus??? būčiau dėkinga už receptuką.. ax.gif

(ar čia ne toje temoje teirautis reikėtų blush-anim-cl.gif: )
Atsakyti
stai du receptai nebandyti schmoll.gif
bet ruosiuosi bandyti smile.gif

Kūčiukai
0.5 kg miltų
ne pilna stiklinė pieno (vandens)
50 g aliejaus
žiupsnelis druskos
20-30 g mielių
ketvirtis stiklinės aguonų
100 g cukraus

Aguonų pienui:
stiklinė aguonų
2 l vandens
cukraus pagal skonį

2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią tešlą supilamas aliejus, įberiamas cukrus, druska, įsijojami miltai ir viskas gerai išminkoma. Tešla minkoma apie 20 min. Jei tešla atrodo per minkšta, dar įsijojama miltų. Minkoma, kol tešla nebelimpa prie rankų ir įgauna gražų blizgesį. Pridengus drobele, dar kartą kildinama. Iš pakilusios tešlos daromi 1 cm storio voleliai, kurie supjastomi aštriu peiliu skersai maždaug 1 cm gabalėliais. Kad nesuliptų, kūčiukai pabarstomi miltais. Sudedami į miltais išbarstytą skardą ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje (180 laipsių), kol gražiai pagelsta. Kad gražiai apkeptų iš visų pusių, kepant pavartomi mediniu šaukštu. Iškepti kūčiukai, dar kurį laiką džiovinami orkaitėje, kad būtų skrudesni. Valandą prieš valgį jie pamerkiami į aguonų pieną.

ŠLIŽIKAI (KŪČIUKAI)

1 variantas.
3 stiklinės miltų
stiklinė aguonų
2 kiaušinių tryniai
2 šaukštai cukraus
šaukštas sviesto
4 šaukštai grietinės
vanilino
cinamono
druskos

Tryniai ištrinami su cukrumi, sudedamas ištirpintas sviestas, nuplikytos ir sugrūstos aguonos. Viską gerai išsukus, dedama grietinė, truputis druskos, miltai ir užminkoma tešla (jei ji bus labai kieta, reikia įpilti truputį pieno). Baigiant tešlą minkyti, įberiama prieskonių (vanilino, malto cinamono).
Iš paruoštos tešlos daromi piršto storio voleliai, supjaustomi įstrižai nedideliais gabaliukais, sudedami į milatis pabarstytą skardą ir kepami, kol gražiai paruduos.
Iškepti šližikai atvėsinami ir duodant į stalą, užpilami aguonų pienu arba spanguolių kisieliumi. Valgomi ir vieni, užsigeriant mėtų arbata.


2 variantas.
3,5-4 stiklinės miltų
pusė stiklinės aguonų
2 kiaušinių tryniai
2 šaukštai cukraus
3,5 šaukšto tirpinto margarino

Tryniai išsukami su cukrumi, supilamas ištirpintas margarinas, suberiamos maltos aguonos. Viskas gerai sumaišoma, suberiami miltai ir užminkoma tešla. Iš jos formuoajami piršto storio voleliai. Jie pjaustomi įtsrižai nedideliais gabaliukais, dedami ant miltais pabarstytos skardos ir kepami, kol pagels.
Tiekiami su aguonpieniu, pasaldintu pienu ar kompotu.


tik as tai aguonu pieno nedarysiu ir nemirkysiu unsure.gif
Atsakyti