Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

Labos mamytes,nors kaledos dar toli bet jau isbandau naujus receptus kuriuos galesim isbandyti pries kaledas,tai vat man "Japoniskas obuoliu- aguonu" gavosi puikiai tik vat as truputeli pakeiciau receptuka ir idejau ne manu koses kaip buvo rasoma,o 8 saukstelius manu kruopu,galvojau bus mazoka bet gavosi puikiai bigsmile.gif (o kepiau as ji mikrobangeje),taigi jis pyragas jau uzsakytas kaledoms thumbup.gif !
Atsakyti
as manau irgi jau repetuoti kaledu kepinius...
o kadangi si kepti reikia pries du men.

Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar..

450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
saukstelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaisyti tesla.
900g razinu
900g dziovintu juoduju serbentu
200g dziov.datuliu
200g dziov figu
220g migdolu
250ml citrinu zievelu
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu

Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...

tai manau pats laikas biggrin.gif thumbup.gif
gal kas irgi keps pries2men??? tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėlynė: 18 spalio 2007 - 21:22
o kur dziovintu serbentu gauti ? As mielai kepciau smile.gif
Atsakyti
ai as tai desiu ko nors kitko
paimprovizuosiu smile.gif
beje desiu razinas jau ismirkytas rome maximoj yra pirkti bigsmile.gif wub.gif

idomu kas bus po 2menesiu ax.gif
Atsakyti
O as bandysiu kaledom iskepti is mielines teslos krokodiliuka ir gal dar koki vezliuka ax.gif , ruosiuos ruosiuos, turbut tik per kaledas ir susiruosiu doh.gif pagal sita recepteli http://www.eva.ru/al...age/49553/1.htm 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandr_e @ 2007 07 15, 19:54)
Labos mamytes,nors kaledos dar toli bet jau isbandau naujus receptus kuriuos galesim isbandyti pries kaledas,tai vat man "Japoniskas obuoliu- aguonu" gavosi puikiai tik vat as truputeli pakeiciau receptuka ir idejau ne manu koses kaip buvo rasoma,o 8 saukstelius manu kruopu,galvojau bus mazoka bet gavosi puikiai bigsmile.gif (o kepiau as ji mikrobangeje),taigi jis pyragas jau uzsakytas kaledoms  thumbup.gif !

blush2.gif o man nesigavo verysad.gif Dariau pagal receptą, buvo skanus, bet beformis - teko šaukšteliu iš blėkos kabliuoti blush2.gif

QUOTE(mėlynė @ 2007 10 18, 22:21)
as manau irgi jau repetuoti kaledu kepinius...
o kadangi si kepti reikia pries du men.
tai manau pats laikas biggrin.gif  thumbup.gif
gal kas irgi keps pries2men??? tongue.gif

gal nekepsiu cool.gif pernai bandžiau, laikiau kiek priklauso, bet įvertino tik mano vyras.
O šiaip tai labai brangus ir neįpatingo skonio rezultatas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(*Marija* @ 2007 10 19, 20:17)
O as bandysiu kaledom iskepti is mielines teslos krokodiliuka ir gal dar koki vezliuka  ax.gif , ruosiuos ruosiuos, turbut tik per kaledas ir susiruosiu  doh.gif  pagal sita recepteli http://www.eva.ru/al...age/49553/1.htm  4u.gif

as jau sita kepiau biggrin.gif thumbup.gif
Papildyta:
J.E. Aistė&Julijonas-rimtai? nu jo turbut reikia tiesiog labai megti dziovintus vaisius...dabar ir suabejojau..(kaina tai isivaizduoju....)
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2007 10 19, 23:46)
blush2.gif o man nesigavo  verysad.gif Dariau pagal receptą, buvo skanus,  bet beformis - teko šaukšteliu iš blėkos kabliuoti  blush2.gif
gal nekepsiu  cool.gif pernai bandžiau, laikiau kiek priklauso, bet įvertino tik mano vyras.
O šiaip tai labai brangus ir neįpatingo skonio rezultatas  cool.gif

Pritariu drinks_cheers.gif , labai brangus ir nieko ipatingo. Aguoninis pyragas yra simta kart skanesnis thumbup.gif

O ta krokodila noresiu pabandyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mėlynė @ 2007 10 20, 15:14)
J.E. Aistė&Julijonas-rimtai? nu jo turbut reikia tiesiog labai megti dziovintus vaisius...dabar ir suabejojau..(kaina tai isivaizduoju....)

Rimtai ax.gif
Tų džiovintų vaisių pagal normą daugiau nei tešlos gaunas. O skonis - na kaip pyrago su džiovintais vaisiais tongue.gif - 'na liubitelia' taip sakant.
Aš asmeniškai kietų nemėgstu cool.gif ir pastovėjęs 2d. ar 2mėn nelabai kuo pasikeitė, žodžiu, per anas šventes ilgokai ant stalo užsibuvo blush2.gif

Kadangi mergytės jau paaugo, tai šiemet su meduoliais bandysiu eksperimentuot - žaisim visos doh.gif bigsmile.gif kartu.

Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2007 10 20, 20:47)
Kadangi mergytės jau paaugo, tai šiemet su meduoliais bandysiu eksperimentuot - žaisim visos  doh.gif  bigsmile.gif kartu.

tik laiko pasiruošk dvigubai... thumbup.gif

oi... pažiūrėjau į mergyčių skaičių. tada keturgubai laiko meduoliai užims thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMICY: 20 spalio 2007 - 21:03
BAZELIO PJAUSTYTI MEDUOLIAI
450GR.medaus
300gr.cukraus
1.5a.š. cinamono
žiupsnelis maltu gvazdikėlių
0.5a.š.muskato
125gr.apelsinu cukatų
125gr.citrinų cukatų
200gr.kapotų migdolų
tarkuota citrinos žievelė(tik geltonoji dalis)
0.1l vyšnių likerio
600gr miltų
1.5a.š.kepimo miltelių
miltai tešlai kočioti

glajui:
250gr.cukraus pudros
4v.š. vyšnių likerio

Nuolat maišant,iki virimo kaitinti medų,cukrų ir prieskonius,paskui masę perpilti
į puodą ir atvėsinti.
Smulkiai sukapoti cukatas ir kartu su migdolais ,citrinų žievele ir vyšnių likeriu sumaišyti su medumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir išsijoti ant tešlos. Tešlą išmaišyti mikseriu uždengti rankšluščiu ir palikti per naktį,kad pakiltų

kitą dieną an lentelės pabarstytos miltais tešlą iškočioti į 1cm storio lakštą
ir įdėti jį į kepimo popieriumi išklotą skardą.
kepti viduryje 180C temp. apie25 min.
iškepusį meduolį palikti skardoje,kad atvėstų
glajų padaryti iš išsijotos cukraus pudros sumaišytos su vyšnių likeriu
aptepti juo plokštainį ir greitai supjaustyti kvadratėliais padėti juos ant grotelių

tikrai labai skanus meduoliai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėlynė: 22 spalio 2007 - 14:04
man jau užkvipo thumbup.gif
Atsakyti