Labos mamytes,nors kaledos dar toli bet jau isbandau naujus receptus kuriuos galesim isbandyti pries kaledas,tai vat man "Japoniskas obuoliu- aguonu" gavosi puikiai tik vat as truputeli pakeiciau receptuka ir idejau ne manu koses kaip buvo rasoma,o 8 saukstelius manu kruopu,galvojau bus mazoka bet gavosi puikiai (o kepiau as ji mikrobangeje),taigi jis pyragas jau uzsakytas kaledoms !
as manau irgi jau repetuoti kaledu kepinius...
o kadangi si kepti reikia pries du men.
tai manau pats laikas
gal kas irgi keps pries2men???
o kadangi si kepti reikia pries du men.
QUOTE
Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar..
450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
saukstelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaisyti tesla.
900g razinu
900g dziovintu juoduju serbentu
200g dziov.datuliu
200g dziov figu
220g migdolu
250ml citrinu zievelu
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu
Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...
450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
saukstelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaisyti tesla.
900g razinu
900g dziovintu juoduju serbentu
200g dziov.datuliu
200g dziov figu
220g migdolu
250ml citrinu zievelu
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu
Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...
tai manau pats laikas
gal kas irgi keps pries2men???
o kur dziovintu serbentu gauti ? As mielai kepciau
ai as tai desiu ko nors kitko
paimprovizuosiu
beje desiu razinas jau ismirkytas rome maximoj yra pirkti
idomu kas bus po 2menesiu
paimprovizuosiu
beje desiu razinas jau ismirkytas rome maximoj yra pirkti
idomu kas bus po 2menesiu
O as bandysiu kaledom iskepti is mielines teslos krokodiliuka ir gal dar koki vezliuka , ruosiuos ruosiuos, turbut tik per kaledas ir susiruosiu pagal sita recepteli http://www.eva.ru/al...age/49553/1.htm
QUOTE(Sandr_e @ 2007 07 15, 19:54)
Labos mamytes,nors kaledos dar toli bet jau isbandau naujus receptus kuriuos galesim isbandyti pries kaledas,tai vat man "Japoniskas obuoliu- aguonu" gavosi puikiai tik vat as truputeli pakeiciau receptuka ir idejau ne manu koses kaip buvo rasoma,o 8 saukstelius manu kruopu,galvojau bus mazoka bet gavosi puikiai (o kepiau as ji mikrobangeje),taigi jis pyragas jau uzsakytas kaledoms !
o man nesigavo Dariau pagal receptą, buvo skanus, bet beformis - teko šaukšteliu iš blėkos kabliuoti
QUOTE(mėlynė @ 2007 10 18, 22:21)
as manau irgi jau repetuoti kaledu kepinius...
o kadangi si kepti reikia pries du men.
tai manau pats laikas
gal kas irgi keps pries2men???
o kadangi si kepti reikia pries du men.
tai manau pats laikas
gal kas irgi keps pries2men???
gal nekepsiu pernai bandžiau, laikiau kiek priklauso, bet įvertino tik mano vyras.
O šiaip tai labai brangus ir neįpatingo skonio rezultatas
QUOTE(*Marija* @ 2007 10 19, 20:17)
O as bandysiu kaledom iskepti is mielines teslos krokodiliuka ir gal dar koki vezliuka , ruosiuos ruosiuos, turbut tik per kaledas ir susiruosiu pagal sita recepteli http://www.eva.ru/al...age/49553/1.htm
as jau sita kepiau
Papildyta:
J.E. Aistė&Julijonas-rimtai? nu jo turbut reikia tiesiog labai megti dziovintus vaisius...dabar ir suabejojau..(kaina tai isivaizduoju....)
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2007 10 19, 23:46)
o man nesigavo Dariau pagal receptą, buvo skanus, bet beformis - teko šaukšteliu iš blėkos kabliuoti
gal nekepsiu pernai bandžiau, laikiau kiek priklauso, bet įvertino tik mano vyras.
O šiaip tai labai brangus ir neįpatingo skonio rezultatas
gal nekepsiu pernai bandžiau, laikiau kiek priklauso, bet įvertino tik mano vyras.
O šiaip tai labai brangus ir neįpatingo skonio rezultatas
Pritariu , labai brangus ir nieko ipatingo. Aguoninis pyragas yra simta kart skanesnis
O ta krokodila noresiu pabandyti
QUOTE(mėlynė @ 2007 10 20, 15:14)
J.E. Aistė&Julijonas-rimtai? nu jo turbut reikia tiesiog labai megti dziovintus vaisius...dabar ir suabejojau..(kaina tai isivaizduoju....)
Rimtai
Tų džiovintų vaisių pagal normą daugiau nei tešlos gaunas. O skonis - na kaip pyrago su džiovintais vaisiais - 'na liubitelia' taip sakant.
Aš asmeniškai kietų nemėgstu ir pastovėjęs 2d. ar 2mėn nelabai kuo pasikeitė, žodžiu, per anas šventes ilgokai ant stalo užsibuvo
Kadangi mergytės jau paaugo, tai šiemet su meduoliais bandysiu eksperimentuot - žaisim visos kartu.
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2007 10 20, 20:47)
Kadangi mergytės jau paaugo, tai šiemet su meduoliais bandysiu eksperimentuot - žaisim visos kartu.
tik laiko pasiruošk dvigubai...
oi... pažiūrėjau į mergyčių skaičių. tada keturgubai laiko meduoliai užims
BAZELIO PJAUSTYTI MEDUOLIAI
450GR.medaus
300gr.cukraus
1.5a.š. cinamono
žiupsnelis maltu gvazdikėlių
0.5a.š.muskato
125gr.apelsinu cukatų
125gr.citrinų cukatų
200gr.kapotų migdolų
tarkuota citrinos žievelė(tik geltonoji dalis)
0.1l vyšnių likerio
600gr miltų
1.5a.š.kepimo miltelių
miltai tešlai kočioti
glajui:
250gr.cukraus pudros
4v.š. vyšnių likerio
Nuolat maišant,iki virimo kaitinti medų,cukrų ir prieskonius,paskui masę perpilti
į puodą ir atvėsinti.
Smulkiai sukapoti cukatas ir kartu su migdolais ,citrinų žievele ir vyšnių likeriu sumaišyti su medumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir išsijoti ant tešlos. Tešlą išmaišyti mikseriu uždengti rankšluščiu ir palikti per naktį,kad pakiltų
kitą dieną an lentelės pabarstytos miltais tešlą iškočioti į 1cm storio lakštą
ir įdėti jį į kepimo popieriumi išklotą skardą.
kepti viduryje 180C temp. apie25 min.
iškepusį meduolį palikti skardoje,kad atvėstų
glajų padaryti iš išsijotos cukraus pudros sumaišytos su vyšnių likeriu
aptepti juo plokštainį ir greitai supjaustyti kvadratėliais padėti juos ant grotelių
tikrai labai skanus meduoliai
450GR.medaus
300gr.cukraus
1.5a.š. cinamono
žiupsnelis maltu gvazdikėlių
0.5a.š.muskato
125gr.apelsinu cukatų
125gr.citrinų cukatų
200gr.kapotų migdolų
tarkuota citrinos žievelė(tik geltonoji dalis)
0.1l vyšnių likerio
600gr miltų
1.5a.š.kepimo miltelių
miltai tešlai kočioti
glajui:
250gr.cukraus pudros
4v.š. vyšnių likerio
Nuolat maišant,iki virimo kaitinti medų,cukrų ir prieskonius,paskui masę perpilti
į puodą ir atvėsinti.
Smulkiai sukapoti cukatas ir kartu su migdolais ,citrinų žievele ir vyšnių likeriu sumaišyti su medumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir išsijoti ant tešlos. Tešlą išmaišyti mikseriu uždengti rankšluščiu ir palikti per naktį,kad pakiltų
kitą dieną an lentelės pabarstytos miltais tešlą iškočioti į 1cm storio lakštą
ir įdėti jį į kepimo popieriumi išklotą skardą.
kepti viduryje 180C temp. apie25 min.
iškepusį meduolį palikti skardoje,kad atvėstų
glajų padaryti iš išsijotos cukraus pudros sumaišytos su vyšnių likeriu
aptepti juo plokštainį ir greitai supjaustyti kvadratėliais padėti juos ant grotelių
tikrai labai skanus meduoliai
man jau užkvipo