Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(SuperDuper @ 2006 12 22, 12:36)
Labai reikia skubios pagalbos blush2.gif  Tuoj bandysiu kepti meduoliukus pagal bea, ir nezinau,kiek medaus deti.. kiek pvz saukstu yra 200g medaus??? g.gif
is anksto dekoju 4u.gif


Aš dėjau „iš akies“ - gal kokie trys šaukštai gavosi, nepamenu blush2.gif Bet gavosi puikūs meduoliai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulyčiukas @ 2006 12 22, 14:07)
Aš dėjau „iš akies“ - gal kokie trys šaukštai gavosi, nepamenu blush2.gif Bet gavosi puikūs meduoliai bigsmile.gif


aciu bigsmile.gif isisvaizdavau,kad 200g yra gerokai daugiau blush2.gif jei gavosi puikus, desiu ir as 3 saukstus. irgi puikiu noriu biggrin.gif
Atsakyti
Aš svėriau medų, tai man irgi gavosi apie 3 didelius kaupinus šaukštus.
Atsakyti
QUOTE(SuperDuper @ 2006 12 22, 12:36)
Labai reikia skubios pagalbos blush2.gif  Tuoj bandysiu kepti meduoliukus pagal bea, ir nezinau,kiek medaus deti.. kiek pvz saukstu yra 200g medaus??? g.gif
is anksto dekoju 4u.gif


MAn tai šaukštas išėjo apie 40 g. Na gal labai pilno neprigramdžiau,nes kietas jis dabar doh.gif Sunku iš stiklainio krapštyti. Tai būtų apie 5 šaukštus 200 g. DAr galėtų skaičiuoti taip:puslitrinis stiklainis -700g. Tai 2/7 puslitrinio bus 200g. Labai skanūs bea meduoliai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2006 12 22, 19:12)
MAn tai šaukštas išėjo apie 40 g. Na gal labai pilno neprigramdžiau,nes kietas jis dabar doh.gif Sunku iš stiklainio krapštyti. Tai būtų apie 5 šaukštus 200 g. DAr galėtų skaičiuoti taip:puslitrinis stiklainis -700g. Tai 2/7 puslitrinio bus 200g. Labai skanūs bea meduoliai  thumbup.gif


o musu medus skystas, tai as jo tris didziulius varvancius saukstus idejau smile.gif kitakart pabandysiu daugiau ideti, meduoliukai tikrai skanus gavosi thumbup.gif
tiesa is pradziu maniau,kad nieko nesigaus, tesla nesikociojo ir lipo prie lentos ir prie kocelo unsure.gif na tai pribarsciau gausiai miltu, tesla su tais miltais perminkiau ir nebelipo biggrin.gif darpastebejau,kad man 10-15min kepimui buvo per daug, pirma porcija kepiau 10min ir manau perkepe siek tiek, sekancias kepiau is akies apie 5-7min. kepiau 200 laipsniu, is virsaus ir apacios be jokiu ventiliatoriu.
Atsakyti
QUOTE(SuperDuper @ 2006 12 22, 18:27)
o musu medus skystas, tai as jo tris didziulius varvancius saukstus idejau smile.gif kitakart pabandysiu daugiau ideti, meduoliukai tikrai skanus gavosi thumbup.gif
tiesa is pradziu maniau,kad nieko nesigaus, tesla nesikociojo ir lipo prie lentos ir prie kocelo unsure.gif  na tai pribarsciau gausiai miltu, tesla su tais miltais perminkiau ir nebelipo biggrin.gif  darpastebejau,kad man 10-15min kepimui buvo per daug, pirma porcija kepiau 10min ir manau perkepe siek tiek, sekancias kepiau is akies apie 5-7min. kepiau 200 laipsniu, is virsaus ir apacios be jokiu ventiliatoriu.


PAgal bea receptą ,kai iškart sumaišau tešlą, dar norėtųsi dėti miltų. BEt kai valandą palaikiau, tai ji gavosi pats tas-gerai minkėsi ir nebelipo. O pirmąkart darant dar pridėjau porą šimtų gr miltų,nes maniau kad pamažinau.
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2006 12 22, 20:40)
PAgal bea receptą ,kai iškart sumaišau tešlą, dar norėtųsi dėti miltų. BEt kai valandą palaikiau, tai ji gavosi pats tas-gerai minkėsi ir nebelipo. O pirmąkart darant dar pridėjau porą šimtų gr miltų,nes maniau kad pamažinau.


o man atvirksciai, kai tik suminkiau, atrode pats tas, ir po val. saldytuve irgi ok atrode, bet vat kai kociot pradejau, pamaciau,kad visas blynas prie lentos klijuojasi doh.gif nors miltu ant lentos barsciau unsure.gif na nesvarbu, svarbu meduoliukai pavyko smile.gif laukia geriausia dalis-puosyba biggrin.gif

beje sian puse dienos ieskojau formeliu meduoliukams-neradau schmoll.gif prieskonius ir tai vos vos per tris prekybos c. susirinkau
Atsakyti
QUOTE(Doma @ 2003 12 15, 22:32)

400 g aguonu
3/4 stiklines pieno
250 g sviesto ar margarino
300 g cukraus pudros
6 kiausiniai
100 g dziuveseliu
galima skaldytu riesutu, migdolu, kvapu

Kremas
kondensuotas pienas
sviestas


1. Aguonas nuplauti, ismirkyti karstame piene ir sumalti per tanku sieteli (as jei netingiu sumalu 3 kartus)
2. Trynius istrinti su cukraus pudra iki purumo.
3. Suseti i kiausinius sviesta ir sukti kol pasidarys vientisa mase (visos turim mikserius)
4. I mase suberti maltas aguona, dziuveselius ir jei dedat migdolus, smulkinus riesutus.
5. Atsargiai ismaisyti ir kepti apie 1 val 200 laipsniu temperaturoje.

Krema darau is virto kondensuoto pieno, issuku su gabaleliu svieto - pyraga pertepu per puse, apgalistau sonus ir uzbarstau baltom kokoso drozlem. Galima sugalvoti kitoki pertepima, cia jau kieno koks skonis ir fantazija.

Patikekit - sis pyragas isnyksta nuo stalo per pora valandu  biggrin.gif



ar kepėt kas nors šitą pyragą? Pasakykit man, vištai, kur dingsta kiaušinių baltymai? Recepte nurodyta, kad reikia 6 kiaušinių, o darbo eigos aprašyme yra tik tryniai. Tai ar dėt vėliau baltymus, ar jų visai nereikia? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(SuperDuper @ 2006 12 22, 20:28)
o man atvirksciai, kai tik suminkiau, atrode pats tas, ir po val. saldytuve irgi ok atrode, bet vat kai kociot pradejau, pamaciau,kad visas blynas prie lentos klijuojasi doh.gif nors miltu ant lentos barsciau unsure.gif  na nesvarbu, svarbu meduoliukai pavyko  smile.gif  laukia geriausia dalis-puosyba biggrin.gif

beje sian puse dienos ieskojau formeliu meduoliukams-neradau schmoll.gif  prieskonius ir tai vos vos per tris prekybos c. susirinkau

Aš ką tik užmaišiau tešlą, gavosi skystoką, padėjau į šaldytuvą žiūrėsiu kas bus po valandos. Kaip tik apie tą skystumą ir norėjau pasiklausti, o žiūriu jūs jau apie tai diskutavote biggrin.gif .
Formelių aš irgi ilgai ieškojau, nusipirkau Tuperware firmos, labai patiko, žiūrėsim, kaip meduoliukai atrodys. Manau, kad sunkiausia bus puošyba, nes nepirkau cheminiu dažų galvojau dažysiu sirupais, tačiau pasirodo, kad sirupai mūsų PC beveik visi raudonos spalvos verysad.gif Radau mėtų sirupą, bet jis litriniame butelyje, tai po to neturėsiu kur dėti. Po to pagalvojau apie mėtinį likerį ir spalva gera ir po to galima kokteiliams sunaudoti. O kaip jūs žadate dažyti glajų? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos.

Aš kepiau tą aguoninį,berods Domos, pyragą.

Labai skanus.Jis panašus,t.y. beveik toks pats kaip Alkavos aguoninis plokštainis.Ačiū už receptą 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Bea,su tavo meduoliukais irgi turėjau didelį pasisekimą savo giminės ir draugų akyse... Ačiū.


Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2006 12 23, 14:44)
Aš ką tik užmaišiau tešlą, gavosi skystoką, padėjau į šaldytuvą žiūrėsiu kas bus po valandos. Kaip tik apie tą skystumą ir norėjau pasiklausti, o žiūriu jūs jau apie tai diskutavote  biggrin.gif .
Formelių aš irgi ilgai ieškojau, nusipirkau Tuperware firmos, labai patiko, žiūrėsim, kaip meduoliukai atrodys. Manau, kad sunkiausia bus puošyba, nes nepirkau cheminiu dažų galvojau dažysiu sirupais, tačiau pasirodo, kad sirupai mūsų PC beveik visi raudonos spalvos  verysad.gif Radau mėtų sirupą, bet jis litriniame butelyje, tai po to neturėsiu kur dėti. Po to pagalvojau apie mėtinį likerį ir spalva gera ir po to galima kokteiliams sunaudoti. O kaip jūs žadate dažyti glajų? 4u.gif


na jau turbut paveluotai, bet parasysiu biggrin.gif dariau balta ir rozini glajus. rozini is rozines cukraus pudros (dan sukker, braskiu skonio), balta - is baltos, o ant glajaus barstem "pabarstuku"- zaliu, sokoladiniu, raudonu, spalvotu..
idomu,ar pavyko nudazyti glaju sirupu g.gif regis jis per skystas gali buti, kad pakankamai ryskiai nudazytu g.gif
Atsakyti
glaju nudazyt galima burokeliu arba spinatu sultimis
Atsakyti