visur ieskojau, bet nelabai radau kaledinio kepinio be kiausiniu. gal kas zinote ka, kad butu su dziovintais vaisiais, riesutais arba imbieriniai sausainiai.
tiesa radau toki viena receptuka:
Gingerbread Cookies
1 c. sugar
1 1/4 c. shortening
1 c. molasses
6 c. flour
2 tsp. soda
1 tsp. salt
1 tsp. allspice
1 tsp. ginger
1 tsp. cinnamon
1 c. cold coffee
Mix; roll out. Cut into cute shapes. Bake at 350 degrees for 10 to 15 minutes.
gal esate kazka panasaus dare? ir gal galetu kas del viso pikto tiksliai isversti.
labai aciu!
QUOTE(Emm @ 2006 12 20, 11:28)
O dar geriau ne mėsai skirtu plaktuku daužyti, o su paprastu mediniu kočėlu. Nereikia tada ir į rankšluosčius vinioti.
vyniojama tam kad nereiktu paskui riesutu po visa virtuve rankiot
QUOTE(tikaani @ 2006 12 20, 15:41)
[Tesla iskociojama tokia forma, kad tilptu i kepimo formos dugna. Daromi krasteliai ( bandysiu prideti paveiksleliu). Ant teslos iskreciamas praveses ( kuno temperaturos) kremas. Ant kremo dedamos is teslos suformuotos rozytes, varpos ar kitokios grozybes ( Kaledom dariau eglutes, sniego seni ir kiskius ). Jei tingit terliotis, galima supinti teslos tinkliuka.
Papuosta pyraga aptepam isplaktu kiausinio tryniu. Kepam nekarstoje ( 190 laipsniu) orkaiteje. Is formos isimti pravesusi.
Pjaustyti patarciau tiesia ant stalo, kad sveciai spetu ivertinti jusu triusa.
Skanaus.
Papuosta pyraga aptepam isplaktu kiausinio tryniu. Kepam nekarstoje ( 190 laipsniu) orkaiteje. Is formos isimti pravesusi.
Pjaustyti patarciau tiesia ant stalo, kad sveciai spetu ivertinti jusu triusa.
Skanaus.
o čia reikia dėti į tortinę formą - na tokia su kraštais nuimamais. Bet kaip tada tuos gražius kraštus uždėti?
O gal čia tiesiog ant kokios blėkos vidurio dėti pagrindą ir tada kraštelius aplink. Bet ar laikysis.
O kokio ggylio turi būti pyragas, na teisingiau kremas kokiu lsuoksniu dedamas?
Prašom smulkiau, labai jau gundo tas pyragas
o čia reikia dėti į tortinę formą - na tokia su kraštais nuimamais. Bet kaip tada tuos gražius kraštus uždėti?
O gal čia tiesiog ant kokios blėkos vidurio dėti pagrindą ir tada kraštelius aplink. Bet ar laikysis.
O kokio ggylio turi būti pyragas, na teisingiau kremas kokiu lsuoksniu dedamas?
Prašom smulkiau, labai jau gundo tas pyragas
Siam pyragui naudoju apvalia, neaukstais krastais kepimo skarda. Kai padedu iskociota tesla, ji buna nedaug zemiau negu formos krastelis. Tada patepu teslos krasta kiausiniu ( galima ir vandeniu), ir uzdedu krasteli ( galus graziai sujungiu). Tada su zirklutem ( naudoju mazesnes ir astresnes negu nuotraukoje) pakarpau krasteli.
Teslos pagrindas mazdaug 2 cm storio, o krastelio aukstis 3 - 4 cm. Kremo sluoksnis priklausys nuo kepimo formos diametro.
Galima i ta krema ideti ismirkytu razinu, riesutu, sokolado gebaleliu, kelias saldytas uogeles ( juoduosius serbentus, spanguoles, pasmulkintas avietes ar braskes), svarbu nepadauginti, nes kepdamos uogeles isleis sultis, gali suskysteti kremas.
Nepaminejau, kad visus mielinius gaminius pries pasaunant i orkaite butina pakildinti 15min siltai.
Megstu ta pati pyraga kiekviena karta siek tiek pakeisti. Darant plikyta krema galima ideti sokolado ar kakavos.
O gal čia tiesiog ant kokios blėkos vidurio dėti pagrindą ir tada kraštelius aplink. Bet ar laikysis.
O kokio ggylio turi būti pyragas, na teisingiau kremas kokiu lsuoksniu dedamas?
Prašom smulkiau, labai jau gundo tas pyragas
Siam pyragui naudoju apvalia, neaukstais krastais kepimo skarda. Kai padedu iskociota tesla, ji buna nedaug zemiau negu formos krastelis. Tada patepu teslos krasta kiausiniu ( galima ir vandeniu), ir uzdedu krasteli ( galus graziai sujungiu). Tada su zirklutem ( naudoju mazesnes ir astresnes negu nuotraukoje) pakarpau krasteli.
Teslos pagrindas mazdaug 2 cm storio, o krastelio aukstis 3 - 4 cm. Kremo sluoksnis priklausys nuo kepimo formos diametro.
Galima i ta krema ideti ismirkytu razinu, riesutu, sokolado gebaleliu, kelias saldytas uogeles ( juoduosius serbentus, spanguoles, pasmulkintas avietes ar braskes), svarbu nepadauginti, nes kepdamos uogeles isleis sultis, gali suskysteti kremas.
Nepaminejau, kad visus mielinius gaminius pries pasaunant i orkaite butina pakildinti 15min siltai.
Megstu ta pati pyraga kiekviena karta siek tiek pakeisti. Darant plikyta krema galima ideti sokolado ar kakavos.
Atsiprasau uz nuotrauku kokybe, gal Kaledu senelis geresni padovanos?
Siulau kita to paties pyrago su plikytu kremu varianta -
Trisluoksnis pyragas su dziovintom slyvom
Papildomai treciam sluoksniui reikes:
200- 250g dziovintu slyvu
40-60g susmulkintu riesutu ( kokius labiau megstat)
1 kiausinis
2 saukstai cukraus
2 saukstai grietines
Ananasau papuosimui
Slyvas uzplikau verdanciu vandeniu 5 min. Nuvarvinu, nusausinu ant serveteles, susmulkinu ar sumalu, pridedu riesutu ir ismaisau.
Kiausini isplaku su cukrumi, imaisau gietine, sudedu slyvu-riesutu mase ir ismaisau.
Atsargiai sudedu ant plikyto kremo sluoksnio ( kremas turetu buti tirstesnis negu paprastai), papuosiu ananasais ( jei turiu).
Sekmes kuryboje!
Siulau kita to paties pyrago su plikytu kremu varianta -
Trisluoksnis pyragas su dziovintom slyvom
Papildomai treciam sluoksniui reikes:
200- 250g dziovintu slyvu
40-60g susmulkintu riesutu ( kokius labiau megstat)
1 kiausinis
2 saukstai cukraus
2 saukstai grietines
Ananasau papuosimui
Slyvas uzplikau verdanciu vandeniu 5 min. Nuvarvinu, nusausinu ant serveteles, susmulkinu ar sumalu, pridedu riesutu ir ismaisau.
Kiausini isplaku su cukrumi, imaisau gietine, sudedu slyvu-riesutu mase ir ismaisau.
Atsargiai sudedu ant plikyto kremo sluoksnio ( kremas turetu buti tirstesnis negu paprastai), papuosiu ananasais ( jei turiu).
Sekmes kuryboje!
QUOTE(rune @ 2006 12 21, 02:03)
visur ieskojau, bet nelabai radau kaledinio kepinio be kiausiniu. gal kas zinote ka, kad butu su dziovintais vaisiais, riesutais arba imbieriniai sausainiai.
tiesa radau toki viena receptuka:
Gingerbread Cookies
1 c. sugar
1 1/4 c. shortening
1 c. molasses
6 c. flour
2 tsp. soda
1 tsp. salt
1 tsp. allspice
1 tsp. ginger
1 tsp. cinnamon
1 c. cold coffee
Mix; roll out. Cut into cute shapes. Bake at 350 degrees for 10 to 15 minutes.
gal esate kazka panasaus dare? ir gal galetu kas del viso pikto tiksliai isversti.
labai aciu!
tiesa radau toki viena receptuka:
Gingerbread Cookies
1 c. sugar
1 1/4 c. shortening
1 c. molasses
6 c. flour
2 tsp. soda
1 tsp. salt
1 tsp. allspice
1 tsp. ginger
1 tsp. cinnamon
1 c. cold coffee
Mix; roll out. Cut into cute shapes. Bake at 350 degrees for 10 to 15 minutes.
gal esate kazka panasaus dare? ir gal galetu kas del viso pikto tiksliai isversti.
labai aciu!
prasau, parasykyte ar c. tai puodelis - 250ml? o shortening - tai kokie riebalai?
dekoju, jei kas atsakys:)
QUOTE(rune @ 2006 12 21, 13:18)
prasau, parasykyte ar c. tai puodelis - 250ml? o shortening - tai kokie riebalai?
dekoju, jei kas atsakys:)
dekoju, jei kas atsakys:)
shortening
A solid fat made from vegetable oils, such as soybean and cottonseed oil, which have been hydrogenated to create a solid. This process creates trans fatty acids which turns polyunsaturated fats into saturated fats. Vegetable shortening is virtually flavorless, and is used to make baked goods light and flaky. Crisco is a popular brand of vegetable shortening.
Ingredient
Season: available year-round
How to store: At room temperature for up to a year.
Substitutions: copha, lard, butter, margarine
Tai augaliniai riebalai, kuriuos galima keisti margarinu arba sviestu,
o amerikietiškas puodelis - 240 ml
QUOTE(rune @ 2006 12 21, 13:56)
labai aciu!
Į sveikatą Va čia : Virtuvės enciklopedija galima rast viską apie virtuvinius reikalus
ka tik iskepiau bea (atrodo ) sveicariska riesutu pyraga.. abejoju ar jis sulauks kaledu, abejoju ar jis vakaro sulauks
QUOTE(tikaani @ 2006 12 21, 09:21)
Nepaminejau, kad visus mielinius gaminius pries pasaunant i orkaite butina pakildinti 15min siltai.
Megstu ta pati pyraga kiekviena karta siek tiek pakeisti. Darant plikyta krema galima ideti sokolado ar kakavos.
Megstu ta pati pyraga kiekviena karta siek tiek pakeisti. Darant plikyta krema galima ideti sokolado ar kakavos.
o kokio storio tesla reik iškocioti ir kokiam skesmeniui formos skirta viena porcija teslos " Kiek suprantu recpeta duota dviem
Neiškenčiau ir atsipjoviau vakar Drezdeno vyniotinio gabalėlį paragauti. Nu laaabai skanus. Labiau tiktų jį vadinti keksu. Iki pirmadienio gal dar skanesnis bus
Dar vienas patarimas dėl meduolių - kad ilgiau liktų minkšti pamėginkit įdėti keletą skiltelių obuolio į dėžutę su meduoliais. Maniškiai po kelių dienų stovėjimo metalinėj dėžutėj su obuoliu šiek tiek suminkštėjo. Taip galima daryt su bet kokiais sausainiais
Dar vienas patarimas dėl meduolių - kad ilgiau liktų minkšti pamėginkit įdėti keletą skiltelių obuolio į dėžutę su meduoliais. Maniškiai po kelių dienų stovėjimo metalinėj dėžutėj su obuoliu šiek tiek suminkštėjo. Taip galima daryt su bet kokiais sausainiais