Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

o gal galit parasyt, kaip ta glaju grybukam su kiauso baltymu daryt, kas mokat? tiesiog issukti su mikseriu, ar kaip? o sokoladiniam glajui, tai isivaizduoju, pakaitint kulinarini sokolada, gal idet dar sviesto ir pieno? Nu taip noriu tu grybuku iskept, jau kelias dienas kliedziu! biggrin.gif
Atsakyti
Daug gi tų glajų yra, tarkim vienas iš jų: imi 150 gr. miltinio cukraus be gumulėlių, sudedi 1 kiaušinio baltymą ir suki (galima ir su (bet mažesniu greičiu, kad labai putom "nenueitų" ir be mikserio, rankine "šluotele") kol pasidaro vientisa tiršta masė, supilti sukant citrinų sultis (apie arb. š.),jei per skystas glajus tai dėti papildomai miltinio cukraus, jei per tirštas pridėti dar vieną baltymą. galima daryti virtą glajų, bet jis bus be kiaušinio, o tik cukrus ir pienas lygiomis dalimis. Bet man jis per sudėtingas, jam po virimo reikia bent 6 val. "subręsti".
Atsakyti
Jei glaju sausainiams daryti, tai galima is citrinos ar apelsino sulciu ir cukraus pudros, tiesiog issispausti vienos citrinos sultis ir po truputi vis pamaisant deti cukraus pudra, kol sutirstes. bet jis nebus toks baltas kaip is kiausinio baltymo ir cukraus, sis baltesnis.

Sausainiu formeliu ir kitu priedu parduotuves Siaures miestelyje nebera, galit nebeieskot. Prekybos centruose galit paziureti. Man tai patinka tupperwarines formeles, bet ten tik zvaigzdute, dobiliukas, sirdele ir menuliukas, o eglutes as pjaustau pagal trafareta.

Rasma, iskepus meduolinius sausainius, kad jie nesukietetu reikia sudeti juos i sandaru inda, tada jie pritraukia siek tiek dregmes ir nebuna tokie kieti.
Atsakyti
aciu uz patarimus smile.gif . Springlet, siandien dariau tavo apelsininius sausainiukus, labai skanus smile.gif smile.gif Tik kad su tuo glajum apsidurninau, uzvirinau cukraus pudra su apelsiniu sultim, o gi reikejo tiesiog issukt rolleyes.gif . Tai tiesiog aplipinau tuo skystimu, ir gavosi tokie lipnus blizgantys sausainiukai...Bet as pirma karta isvis glaju dariau, tai labai nesijuokit is manes biggrin.gif
Atsakyti
Nesijuoksim wink.gif Zinok su tuo glajum man irgi ne is kart pavyko, pirmas kartas t.p. buvo ispudingas, glajus pamenu toks skaidrus skaidrus gavosi smile.gif
Atsakyti
dar užduosiu vieną klausimą rolleyes.gif Aš turiu štai tokį meduolių receptą (kočiojamos meduolinės tešlos): 500 gr. miltų, 100 gr. margarino, 200 gr. medaus, 5 gr. sodos ar atitinkamai kepimo miltelių, prieskonių mišinio ir :
1 var. 200 gr cukraus plius 2 kiaušiniai,
2 var. 100 gr. cukraus ir 100 gr. grietinės,
3 var. 100 gr cukraus ir 75 gr. pieno..
Visų išbandyti receptų neturiu galimybių, pagal kokį geriausia kepti..kažkodėl su pienu iškart atmetu, tai su kiaušiniais ar su grietine? Jokie skirtumai neparašyti, o kurie minštesni būtų? jei kas žinote, tai labai dėkoju už pagalbą man, nes aš pasiklydau tarp meduolių rolleyes.gif

O gal "formeles" būtų galima patiems sumeistrauti iš kokio storo kartono trafaretą pasidarius, jei nerastumėt nusipirkti..Aš tai turiu senovinių vieno draugo gamybos ir paprastos skardos juostelių išlankstytas ir šiaip kažkada per išpardavimą plastikinių nusipirkau, tik labai mažytės, nors įv.formų.
Atsakyti
Aguoninis pyragas
Tinka ir pradedanciosioms

po stikline;baltymu, cukraus pudros ir aguonu,
pakelis sviesto arba margarino,
2 sauksteliai kepimo milteliu, migdolu aliejaus.

ismaisyti cukraus pudra, miltus, kepimo miltelius ir isplautas bei isziovintas aguonas. i gerai istrinta sviesta suberti sausus komponentus ir kruopsciai ismaisyti. supilti migdolu alieju ir standziai isplaktus baltymus. ismaisyti ir ikisti i karsta orkaite. kepti 35min.
Atsakyti
as siandien iskepeu pagal delfio recepta pyraga. dar neprapjoveu, bet atrodo gundanciai, idara paragavau ackiraj bedarant biggrin.gif , buvo labai skanu clap.gif
taigi rekomenduoju (pernai dariau labai panashu, tik pameciau recepta, buvo super)
Sveicariskas riesutu pyragas

http://www.delfi.lt/....php?id=3260418

Šis pyragas yra ypatingas ir skirtas tikrai išrankiam skoniui. Riešutų ir medaus įdaras - pikantiška ir skanu. Jeigu jums graikiškų riešutų skonis pasirodys per stiprus, įdarui galite naudoti ir lazdynų riešutus ar migdolus.
Tešlai:

350 g miltų,
200 g cukraus,
250 g atšaldyto sviesto arba margarino,
1 kiaušinis,
žiupsnelis druskos.

Įdarui:

300 g graikiškų riešutų,
200 g cukraus
100 g grietinėlės,
3 šaukštai medaus,
1 kiaušinio trynys,
1 šaukštas pieno arba grietinėlės.

Miltus suberiame į didelį platų dubenį ir sudedame gabaliukais sukapotą sviestą. Ant viršaus suberiame 200 g cukraus, žiupsnelį druskos, į vidurį įmušame kiaušinį. Viską kapojame dideliu plačiu peiliu, paskui greitai rankomis suminkome kietą trapią tešlą.

Tešlą suvyniojame į plėvelę ir maždaug 1 valandai padedame šaltai.

Sukapojame riešutus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies iki gelsvumo apgruzdiname cukrų, suberiame susmulkintus riešutus ir dar truputį pakepiname. Tada supilame grietinėlę ir medų ir mišinį užviriname.

Masei užvirus keptuvę greitai nukeliame nuo ugnies ir mišinį ataušiname.

Orkaitę įkaitiname iki 200° C. Kepimo skardą ištepame riebalais arba išklojame folija.

Ant plonai miltais pabarstytos lentos iškočiojame 3-4 mm storio trapios tešlos lakštą, iš kurio išpjauname 30 cm skersmens skritulį. Juo išklojame paruoštą kepimo skardą.

Ant tešlos skritulio iškrečiame riešutų mišinį, išlyginame ir užlankstome prasikišusius kraštus.

Iš likusios tešlos išpjaunamas tokio pat dydžio skritulys ir juo užklojamas įdaras. Lakštų kraštus gerai prispaudžiame, o iš tešlos likučių išpjaustome įvairias figūrėles – mėnuliukus, žvaigždutes ir jas išdėliojame ant viršaus.

Išplakame kiaušinio trynį su 1 šaukštu grietinėlės arba pieno. Mišiniu ištepame pyrago viršų.

Pyragą įšauname į karštą orkaitę ir kepame maždaug 40 min. Iškepęs ir ataušintas pyragas gerai suvyniojamas ir laikomas kelias dienas, kol įgauną tikrąjį savo skonį.

Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 21 gruodžio 2003 - 22:43
Ir aš kepu šitokį pyragą, bet maišau graikiškus su kondensuotu pienu ir dadedu sviesto newyear.gif
Atsakyti
rasma,
imbieriniu sausainiuku radau delfyje, nebandzeu, bet gal nieko

http://www.delfi.lt/....php?id=3260622
Imbieriniai namukai:

225g miltų, dar truputis pabarstyti žiupsnis druskos;
1 arbat. š. kepimo miltelių;
2 arbat. š. malto imbiero;
½ arbat. š. malto cinamono;
125g. nesūdyto kambario temp. sviesto, supjaustyto mažais gabaliukais;
100g smulkaus cukraus;
2 valg. š. tamsaus sirupo;
1 nedidelis kiaušinis.


Puošybai:

50 g cukraus pudros;
maždaug 2 arbat. š. vandens arba citrinų sulčių;
2-3 lašai valgomųjų dažų (nebūtinai);
šokolado barstukų ir saldainukų (nebūtinai).

Į dubenį per sietelį suberkite miltus, druską, kepimo miltelius, imbierą, cinamoną. Taip reikės daryti minkant ne vien šitą tešlą. Pirštų galais įtrinkite sviestą, kad tešla pasidarytų panaši į trupinius. Suberkite cukrų, įpilkite tamsaus sirupo ir gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinį, kad tešla gerai suliptų.

1. Miltais pabarstykite lentelę, išverskite ant jos imbierinę tešlą ir gerai rankomis išminkykite, kad pasidarytų vientisa. Suformavę tešlos rutulį, įkiškite į polietileninį maišelį ir maždaug pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

2. Kol tešla šąla, pasidarykite namelio trafaretą. Ant balto kieto kartono nubraižykite 20x10 cm dydžio stačiakampį ir jį iškirpkite. Pamatuokite ir pažymėkite, kur vienos iš trumpųjų kraštinių vidurys. Pamatuokite ir pažymėkite po 7.5 cm nuo viršaus ilgosios kraštinės. Šiuos taškus sujunkite su viršutinės kraštinės viduriu. Nukirpkite pagal šias linijas ir turėsite stogą.

3. Išimkite tešlą. Lentelę dar pabarstykite miltais ir tešlą iškočiokite į 3 mm storio lakštą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

4. Uždėkite ant tešlos trafaretą ir peilio galu išpjaukite namukus.

5. Atsargiai mentele pakelkite namukus ir sudėkite į skardą atokiau vienas nuo kito.

6. Kepamosiomis formelėmis iš likusios tešlos išspauskite žvaigždučių, širdelių, etc. Suimkite tešlos likučius, suspauskite į gniužulą ir pabarstę lentelę miltais vėl iškočiokite tokio pat storio lakštą. Iešmu kiekvienos figūrėlės viršuje padarykite skylutę.sudėkite figūrėles ant skardos.

7. Imbierinius tešlainius kepkite 12-15 min. Traukite kai skaisčiai paruduos, žiūrėkite, kad nepatamsėtų kraštai. Ištraukite skardą iš orkaitės ir palikite ataušti.

8. Mentele figūrėles perkelkite ant švarios lentelės.

9. Į dubenėlį per sietelį suberkite cukraus pudrą. Įpilkite tiek vandens arba citrinų sulčių, kad išmaišius pasidarytų standi masė. Jei norite dėti valgomųjų dažų, padalykite masę į 2 –3 dalis ir įlašinkite po lašą dažų. Gerai išmaišykite, kad nusidažytų vienodai.

10. Į konditerinį maišelį įstatykite paprastą snapelį, įkrėskite glajaus ir ant namukų išvedžiokite detales.

11. Šokoladinius ar kitokius barstukus priklijuokite trupučiu glajaus.

12. Įstatykite žvaigždutės formos snapelį ir nutaškuokite glajumi žvaigždeles, širdeles ir etc. kai glajus sukietės, įverkite kaspinėlius, kad būtų galima kabinti ant eglutės.

Atsakyti
Ačiū Bea už imbierinius namukus..Aš tai sausainukus žvaigždutės bandysiu kepti, nes tokias formeles turiu ,nereisk trafaretų paišyti wink.gif
Dar sykelį pasistengiau ir iškepiau labai daug meduolinių širdelių, net iš 3 kg miltų, taigi Bea'os receptą dauginau 6 kart rolleyes.gif Iškart iškepus supakavau į sandarų indą ir žinot, meduoliukai minkšti ir aromatingi..Rytoj jau glajum puošiu rolleyes.gif Ačiū už patarimus wink.gif
O Irge's namuką poryt bandysiu, tikiuosi viskas taip pat pavyks šauniai wink.gif
Atsakyti
Na zinokit tas riesutinis pyragas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif (as ji kepeu su lazdyno riesutais)... ryt neshiu agai paragaut, taigi gausit kaip sakoma second opinion (manau ji ivertins, bo ji dievina rieshutus). zodziu kepkit kepkit kepkit!
beje, ruoshiuos dar pabandyt tuos imbierinius sausainiukus ryt ar poryt! laukit ziniu
Atsakyti