o aš mečiau eksperimentus ir prikepiau cinamono žvaigždučių.
ir nereikėjo su medaus smarve kovoti ir pergyventi kodėl pas visas MINKŠTI o pas mane kieti
QUOTE(mamushka @ 2006 12 19, 10:39)
perskaiciau tema ir pastebejau kad dauguma kankinasi pjaustydama riesutus yra paprastas budas, suberti riesutus i svaru audini (ranksluosti, marle dviguba ar pan ), uzlenkti kampus ir padauzyt mesai dauzyti skirtu plaktuku, ir visks
aš jau savo svogūnų pjaustyklę "sunaudojau" šitam reikalui, tai sukau galvą, kaip reiks kankintis
as riesutus smulkinu su blenderiu
QUOTE(irge @ 2003 11 26, 20:03)
Tešlai: 500g miltų, 100g margarino, 200 g medaus ,100g cukraus, 100g grietinės,
1/2 šaukštelio prieskonių mišinio (aš sutrinu gvazdikėlių, kvep.pipirų, cina- mono ,imbiero, muskato riešuto... žodžiu, ko turiu) ir truputis (apie 1/4 arb.
šaulštelio) sodos (gesinu citrinos sultimis arba c.rugštelės tirpalu).
Glajui: 200g cukraus, 1/4 stiklinės vandens, 1/2 citrinos sulčių.
Medų, cukrų ir margariną šildau kartu, kol medus suskystės , tada ataušinu ir supilu grietinę.Viską išmaišyti. supilu gesintą sodą ir po šaukštą dedu miltus ir suku mediniu šaukštu. kai pasidaro tiršta, minkau. (Galima tuoj kepti,o galima ir parai šaltai padėti.Iš palaikytos tešlos meduolis skanesnis).
Tada dalinu tešlą į dalis, kočioju ir iš papločių rantytu ratuku pjaustau skirtingų dydžių žvaigždes (kiek išeina). Iškepu. Ataušintas žvaigždes patepu glajum ir dedu viena ant
1/2 šaukštelio prieskonių mišinio (aš sutrinu gvazdikėlių, kvep.pipirų, cina- mono ,imbiero, muskato riešuto... žodžiu, ko turiu) ir truputis (apie 1/4 arb.
šaulštelio) sodos (gesinu citrinos sultimis arba c.rugštelės tirpalu).
Glajui: 200g cukraus, 1/4 stiklinės vandens, 1/2 citrinos sulčių.
Medų, cukrų ir margariną šildau kartu, kol medus suskystės , tada ataušinu ir supilu grietinę.Viską išmaišyti. supilu gesintą sodą ir po šaukštą dedu miltus ir suku mediniu šaukštu. kai pasidaro tiršta, minkau. (Galima tuoj kepti,o galima ir parai šaltai padėti.Iš palaikytos tešlos meduolis skanesnis).
Tada dalinu tešlą į dalis, kočioju ir iš papločių rantytu ratuku pjaustau skirtingų dydžių žvaigždes (kiek išeina). Iškepu. Ataušintas žvaigždes patepu glajum ir dedu viena ant
AKip su šio meduolio senėjimo procesais? Jei as ji ryt kepčiau, ar iki pirmadienio nesukietės (t.y. per 3 d.)?
QUOTE(šešėlis @ 2006 12 20, 11:02)
aš jau savo svogūnų pjaustyklę "sunaudojau" šitam reikalui, tai sukau galvą, kaip reiks kankintis
O dar geriau ne mėsai skirtu plaktuku daužyti, o su paprastu mediniu kočėlu. Nereikia tada ir į rankšluosčius vinioti.
Noriu Kalėdoms iškepti meduoliukų, bet labai norėtusi papuošti spalvotu glajumi, gal galite patarti kaip jį pasidaryti įvairių spalvų? Ir kuom tepti ant meduoliukų?
QUOTE(Kozete @ 2006 12 20, 11:35)
Noriu Kalėdoms iškepti meduoliukų, bet labai norėtusi papuošti spalvotu glajumi, gal galite patarti kaip jį pasidaryti įvairių spalvų? Ir kuom tepti ant meduoliukų?
4 spalvų valgomuosius dažus (geltona, raudona, mėlyna ir žalia) pirkau Rimi prieskonių skyriui - kainavo arti 10 lt. Kiekviena tūtelė skirta 1 kg glajaus. tiesiog įlašini tų dažų ir išmaišai
O tepėm kuo pakliuvo - ir mediniais iešmeliais, ir paprastais vaikų teptukais, ir konditeriniu švirkštu
QUOTE(Peperoni @ 2006 12 20, 11:40)
4 spalvų valgomuosius dažus (geltona, raudona, mėlyna ir žalia) pirkau Rimi prieskonių skyriui - kainavo arti 10 lt. Kiekviena tūtelė skirta 1 kg glajaus. tiesiog įlašini tų dažų ir išmaišai
O tepėm kuo pakliuvo - ir mediniais iešmeliais, ir paprastais vaikų teptukais, ir konditeriniu švirkštu
O tepėm kuo pakliuvo - ir mediniais iešmeliais, ir paprastais vaikų teptukais, ir konditeriniu švirkštu
O į lašinti į ką? Į pvz. glajų paruoštą iš kiaušinio baltymų, cukraus pudros ir citrinos sulčių?
QUOTE(Kozete @ 2006 12 20, 11:43)
O į lašinti į ką? Į pvz. glajų paruoštą iš kiaušinio baltymų, cukraus pudros ir citrinos sulčių?
Na taip - į tą patį
Prasmatnus pyragas su baltu kremu
Duodu porcija dviems nemaziems pyragams ( vieno kepti neverta, labai greitai pranyksta)
Tesla:
2 kiausiniai
160g cukraus
11g sausu mieliu ( man geriausiai tesla iskyla su fermipan instant yeast )
60 g sviesto
2 stiklines silto pieno
2 saukstai aguonu
1 pakelis vanilinio cukraus ( 10g)
miltai ( kad tesla butu minksta)
Uzminkom mieline tesla is visu siu produktu ( kiausiniai isplakami su cukrumi, pasildytame piene suminksteja sviestas, sumaisome viska; iberiamos mieles, aguonos, 2 stiklines miltu, gerai ismaisom). Su likusiais miltais uzminkom minksta, nelipne tesla. Nenurodau tikslaus miltu kiekio, nes skiriasi kiausiniu , stikliniu dydziai, teslos kietumas priklauso ir nuo miltu kokybes ( naudoju D 550 ar T 550 miltus). Dubeneli su tesla pridengiam ir 30 - 40min pastatom siltai, kad iskiltu dvigubai.
Baltam kremui:
800 g pieno
5 -6 saukstai sukraus
3 kiausiniai
30g sviesto
4 saukstai miltu
kvapu esenciju ( romo, migdolu ar apelsinu)
Isplakami kiausiniai su cukrumi. Supilami miltai, stikline pieno , ismaisoma. I neprideganciu dugnu puodeli idedamas sviestas, supilamas likes pienas, pasildoma ant ugnies, kol sviestas istirpsta, pastoviai maisant. Supilama isplakta mase ir intensyviai maisant kaitinama, kol sis plikytas kremas sutirsteja. ( Labai tirsto nereikia, kepant dar sutirstes)
Jei bus kepami du pyragai, tesla padalinama i dvi dalis. Nuo kiekvieno teslos gabalo dar atpjaunama po penktadali krastams ir papuosimams. Papuosimams galima palikti ir daugiau teslos.
Tesla iskociojama tokia forma, kad tilptu i kepimo formos dugna. Daromi krasteliai ( bandysiu prideti paveiksleliu). Ant teslos iskreciamas praveses ( kuno temperaturos) kremas. Ant kremo dedamos is teslos suformuotos rozytes, varpos ar kitokios grozybes ( Kaledom dariau eglutes, sniego seni ir kiskius ). Jei tingit terliotis, galima supinti teslos tinkliuka.
Papuosta pyraga aptepam isplaktu kiausinio tryniu. Kepam nekarstoje ( 190 laipsniu) orkaiteje. Is formos isimti pravesusi.
Pjaustyti patarciau tiesia ant stalo, kad sveciai spetu ivertinti jusu triusa.
Skanaus.
Duodu porcija dviems nemaziems pyragams ( vieno kepti neverta, labai greitai pranyksta)
Tesla:
2 kiausiniai
160g cukraus
11g sausu mieliu ( man geriausiai tesla iskyla su fermipan instant yeast )
60 g sviesto
2 stiklines silto pieno
2 saukstai aguonu
1 pakelis vanilinio cukraus ( 10g)
miltai ( kad tesla butu minksta)
Uzminkom mieline tesla is visu siu produktu ( kiausiniai isplakami su cukrumi, pasildytame piene suminksteja sviestas, sumaisome viska; iberiamos mieles, aguonos, 2 stiklines miltu, gerai ismaisom). Su likusiais miltais uzminkom minksta, nelipne tesla. Nenurodau tikslaus miltu kiekio, nes skiriasi kiausiniu , stikliniu dydziai, teslos kietumas priklauso ir nuo miltu kokybes ( naudoju D 550 ar T 550 miltus). Dubeneli su tesla pridengiam ir 30 - 40min pastatom siltai, kad iskiltu dvigubai.
Baltam kremui:
800 g pieno
5 -6 saukstai sukraus
3 kiausiniai
30g sviesto
4 saukstai miltu
kvapu esenciju ( romo, migdolu ar apelsinu)
Isplakami kiausiniai su cukrumi. Supilami miltai, stikline pieno , ismaisoma. I neprideganciu dugnu puodeli idedamas sviestas, supilamas likes pienas, pasildoma ant ugnies, kol sviestas istirpsta, pastoviai maisant. Supilama isplakta mase ir intensyviai maisant kaitinama, kol sis plikytas kremas sutirsteja. ( Labai tirsto nereikia, kepant dar sutirstes)
Jei bus kepami du pyragai, tesla padalinama i dvi dalis. Nuo kiekvieno teslos gabalo dar atpjaunama po penktadali krastams ir papuosimams. Papuosimams galima palikti ir daugiau teslos.
Tesla iskociojama tokia forma, kad tilptu i kepimo formos dugna. Daromi krasteliai ( bandysiu prideti paveiksleliu). Ant teslos iskreciamas praveses ( kuno temperaturos) kremas. Ant kremo dedamos is teslos suformuotos rozytes, varpos ar kitokios grozybes ( Kaledom dariau eglutes, sniego seni ir kiskius ). Jei tingit terliotis, galima supinti teslos tinkliuka.
Papuosta pyraga aptepam isplaktu kiausinio tryniu. Kepam nekarstoje ( 190 laipsniu) orkaiteje. Is formos isimti pravesusi.
Pjaustyti patarciau tiesia ant stalo, kad sveciai spetu ivertinti jusu triusa.
Skanaus.
Pyraga galima puosti rozytemis
Papildyta:
Galima kepti su varpomis
Papildyta:
Papuosimai gelytemis
Papildyta:
Pyrago krasto variantai
Papildyta:
Sekmes kuryboje!
Papildyta:
Galima kepti su varpomis
Papildyta:
Papuosimai gelytemis
Papildyta:
Pyrago krasto variantai
Papildyta:
Sekmes kuryboje!
O gal kas zinote, kokiu budu galima butu papuosti imbierinius sausainelius glajumi, bet taip smulkiai? nes teptuku puosiant tai ne itin graziai atrodys, ir rastas stambus butu, o siandien buvau kepimo specializuotoje parduotuveje, jie nebeturi tokiu antgaliu, kad labai plonai glaju leistu?