Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(crocus @ 2006 12 18, 23:35)
O aš visą parą prašaldžiau. Net išsigandau-kaip akmuo  buvo. Kaip reiks iškočioti? Bet laužiau po gabaliuką, praminkiau rankoj ir atgavo tešla minkštumą. Prikepiau šrekinių meduolių žmogiukų, eglučių, širdžių, žvaigždžių. Dabar labai minkšti. Tai prisivalgiau su pienu, jei rytoj supersukietės-liks tik vaikam ant eglės blush2.gif  nes nebįkasiu tongue.gif Labai skanūs thumbup.gif  Sudėjau, uždariau. Rytoj dažysiu.

 


Vakar grįžus po darbo vėl „patikrinau“ tuos meduolius - na dar minkštesni, nei vakar doh.gif Labai thumbup.gif Aš galvoju, ar gali būti skirtumas, ar dedi sviestą, ar margariną... g.gif Aš sviestą naudoju. O gal tikrai ta kaitinimo temperatūra?
Aš sudėjau cukrų, sviestą, medų ir įkišau į mikrobanginę, po poros minučių ištraukiau, tai sviestas dar nebuvo visiškai išsilydęs, tiesiog viską maišiau ir taip jis po truputį ištirpo - gal tikrai negalima per daug kaitinti?
Atsakyti
QUOTE(Saulyčiukas @ 2006 12 19, 08:05)
Vakar grįžus po darbo vėl „patikrinau“ tuos meduolius - na dar minkštesni, nei vakar doh.gif Labai  thumbup.gif Aš galvoju, ar gali būti skirtumas, ar dedi sviestą, ar margariną... g.gif Aš sviestą naudoju. O gal tikrai ta kaitinimo temperatūra?
Aš sudėjau cukrų, sviestą, medų ir įkišau į mikrobanginę, po poros minučių ištraukiau, tai sviestas dar nebuvo visiškai išsilydęs, tiesiog viską maišiau ir taip jis po truputį ištirpo - gal tikrai negalima per daug kaitinti?



Man irgi gavosi minkšti thumbup.gif wink.gif aš pastebėjau tokį dalyką - kad kietesni gaunasi tie, kurie buvo per plonai iškočioti, arba per ilgai pabuvo orkaitėj wink.gif
Atsakyti
perskaiciau tema ir pastebejau kad dauguma kankinasi pjaustydama riesutus lotuliukas.gif yra paprastas budas, suberti riesutus i svaru audini (ranksluosti, marle dviguba ar pan ), uzlenkti kampus ir padauzyt mesai dauzyti skirtu plaktuku, ir visks ax.gif
Atsakyti
Tai ašiku dėk mažiau cukraus jei tau per saldu, koks skirtumas. o neištirpusio cukraus pas mane pasitaiko tada, kai labai tingiu visąlaik maišyti stocvėdama prie viryklės ta cukrų su medum ir margarinu smile.gif jei maišau non-stop, nebūna. o šiaip geriau imti storadugnį indą. bet jei lieka - ir man nemaišo
Atsakyti
sveikos,
norejau paklausti?
nesu jau tokia puiki kepeja ir sumaniau pyraga issikepti bet man tik idomu kiek bus 300g miltu? 1.5 stiklines? ar ne parasykit unsure.gif unsure.gif unsure.gif
o dar kai kepi medaus pyraga as turiu naminio medaus jis kaip manot? tinka? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte24 @ 2006 12 19, 11:53)
sveikos,
norejau paklausti?
nesu jau tokia puiki kepeja ir sumaniau pyraga issikepti bet man tik idomu kiek bus 300g miltu? 1.5 stiklines? ar ne parasykit  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif
o dar kai kepi medaus pyraga as turiu naminio medaus jis kaip manot? tinka? 4u.gif



Stikline 260ml apie 160g miltu 4u.gif
Atsakyti
Na va, vakar iškepiau Drezdeno Kalėdinį vyniotinį yess.gif

Viskas gavosi gerai.
Cukatas dariau pagal Glacee patarimą (t.y. savaitę supjaustytas žieveles laikiau šaldytuve užpiltas cukrumi). Razinų - riešutų mišinys kvepėjo nerealiai thumbup.gif Romo neturėjau, pyliau brendžio.

user posted image

Iš duotos normos dariau 2 štai tokius vyniotinius
user posted image

Kurie užaugo į štai tokius monstrus

user posted image

Prieš šaunant į orkaitę juos galima apjuosti aliuminio folijos juosta, kad formos taip neprarastų, ale aš apsižiūrėjau tik iškepus doh.gif Šalia monstrų - knygos puslapis su vyniotinio nuotrauka smile.gif

O čia jau nupudruoti biggrin.gif
user posted image

Dabar suvynioti į foliją laukia Kalėdų rolleyes.gif Kaip ir aš smile.gif Po Kalėdų pasidalinsiu įspūdžiais apie skonį 4u.gif



Atsakyti
QUOTE(buzhiukas @ 2006 12 19, 13:37)
Na va, vakar iškepiau Drezdeno Kalėdinį vyniotinį  yess.gif

Viskas gavosi gerai.
Cukatas dariau pagal Glacee patarimą (t.y. savaitę supjaustytas žieveles laikiau šaldytuve užpiltas cukrumi). Razinų - riešutų mišinys kvepėjo nerealiai  thumbup.gif  Romo neturėjau, pyliau brendžio.




Labai įdomu koks skonis g.gif laukiam iš tavęs įspūdžių - būtinai parašyk 4u.gif

Ir gal gali apie tas cukatas parašyt aiškiau -kaip tu tai darei... ax.gif
Atsakyti
Dėl cukatų - čia ne visai tikros cukatos, bet kepiniams gerai. Aš jų tikrų nesu mačius nesu valgius ax.gif Tai va, nulupau labai plonai 3 apelsinus ir 3 citrinas ir supjausčiau žievelę labai plonomis nedidelėmis juostelėmis. Atskirai citrinų ir apelsinų žieveles sumaišiau su cukrum, sudėjau į iškaitintus stiklainius, užpyliau cukrum kad uždengtų, užsukau ir savaitei pamiršau šaldytuve. Maišydama su razinom viršutinį cukrų nukrapščiau (nežinau ar gerai padariau g.gif matysim po savaitės). Citrinų labai skanios gavosi, o apelsinų šiek tiek karsteli (bet čia gal taip turi būti, aš gi jų neragavus doh.gif )

Cituoju Glacee:
buzhiukas
žinok, cukatų parduotuvėse nemačiau. Bet darau pati - a'la cukatai. Tiesiog išplaunu labai gerai apelsinus ir citrinas, plonai nulupu žievelę ir supjaustau ją labai plonais gabaliukais. Sudedu į iškaitintą verdančiu vandeniu stiklainį ir užpilu cukrumi. Dedu į šaldytuvą ir po kokios savaitės pas mane gražios, permatomos juostelės. Jeigu reikia greitai, tai paimu ananasų gabaliukus ir užpilu juos citrinų sultymis, apibarstau tarkuota žievele. Palaikau pusvalandį. Mniam
Atsakyti
QUOTE(saulyte24 @ 2006 12 19, 11:53)
sveikos,
norejau paklausti?
nesu jau tokia puiki kepeja ir sumaniau pyraga issikepti bet man tik idomu kiek bus 300g miltu? 1.5 stiklines? ar ne parasykit  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif
o dar kai kepi medaus pyraga as turiu naminio medaus jis kaip manot? tinka? 4u.gif


Manau naminis medus medaus pyragai labai tinka thumbup.gif O valgomas šaukštas miltų apie 25g.

MAno meduoliai pagal Bea šiandien labai puikūs-minšti kąsti, pakankamai tvirti kabinti ant eglutės-laikas juos dažyti. Bet reikės dar kokią dvigubą porciją šiandien prakept,nes nyksta.

Mama senais laikais virdavo apelsinų žieveles cukraus sirupe ir apdžiovindavo orkaitėje. gaudavosi tokiie cukatukai saldainiukai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo crocus: 19 gruodžio 2006 - 15:15
Ką tik iškepiau meduoliukus pagal bea receptą. Kaip skanuuuu essen.gif wub.gif Taip ir ištirpo viena blėka su pienu ax.gif Iškepė minkštučiai, dabar aušta dėžutėj. Tikiuosi ir liks minkšti smile.gif Ryt kepsiu dvigubą normą. Ačiū bea už receptą 4u.gif
Atsakyti
[quote=buzhiukas,2006 12 19, 20:46]
Ką tik iškepiau meduoliukus pagal bea receptą. Kaip skanuuuu essen.gif wub.gif Taip ir ištirpo viena blėka su pienu ax.gif


žinau, kad skanu, bet ir kalėdų seniui nepamirškit palikt, jis irgi juos megsta su pienu lotuliukas.gif
Atsakyti