Man kieti meduoliai, tokie kurie būna sunkiai įkandami ir juos valgant rizikuoji smarkiai sumažinti turimų dantų skaičių
Man pernai irgi gaudavosi kieti... O kokio storio tešlą iškočiojat? Galvoju gal aš per plonai...
QUOTE(Teressa @ 2006 12 18, 11:19)
kepiau savaitgalį ir aš meduolius pagal Bea receptą. Skanumo tai jie skanūs, tik labai jau kieti. Ir kas blogiausia net nežinau ką padariau ne taip Šiaip meduolius kepu kasmet, bet tokių kietų dar nebuvo.
Žinau, kad meduoliai būna kieti jeigu jų ką tik iškeptų nepadeti į sandarią dėžutę. Man tas atvejis netinka nes sąžiningai visada meduolius uždarau labai sandariai
Bea, o galėjo tai būti dėl to, kad aš tešlą šaldžiau "šiek tiek" ilgiau, t. y. visą naktį?
Žinau, kad meduoliai būna kieti jeigu jų ką tik iškeptų nepadeti į sandarią dėžutę. Man tas atvejis netinka nes sąžiningai visada meduolius uždarau labai sandariai
Bea, o galėjo tai būti dėl to, kad aš tešlą šaldžiau "šiek tiek" ilgiau, t. y. visą naktį?
o man Bea meduoliai tikrai super skanūs ne minkšti, bet traškūs, nes aš tai nedėjau sandariai
bet va galvoju, gal močiutei reiktų kažkokių tikrai labai minkštų iškept? ar esat kepę? kaip reik tešlą daryt?
na čia tai grožis , o ir skanu turbūt
QUOTE(jurginėlis @ 2006 12 18, 13:11)
na čia tai grožis , o ir skanu turbūt
sausainėlius tai jau paslėpiau - nes pusė išgaravo nors tas imbieras toks pikantiškas - galvojau mažosioms nepatiks - kur tau o namelis tai jau matyt per brangus darbo prasme - saugo kaip įmanydamos
QUOTE(tusiukas8 @ 2006 12 18, 10:04)
Pirmas kartas ir mano toks buvo . Antrą kart kai kepiau jau buvo kietesnis, nes manų košės dėjau daugiau nei parašyta recepte. Dėjau tik kad tešla būtų tiršta
Aciu uz paguoda Reikes gal dar karta pabandyk, kai atsigausiu po sitos nesekmes virtuveje...
QUOTE(leo11 @ 2006 12 16, 19:54)
Labai gaila, bet man tas "Japoniskas obuoliu- aguonu" pyragas nepavyko. Visu pirma tai jis susmego, na, bet cia tai mano kalte, zinau, ka blogai padariau O skonis net ir palaikius para nekoks... Pats skonis gal butu ir nieko, bet pyragas gavosi skystas, po paros laikymo jis vos vos truputi sukietejo, bet visgi nepavyko... O gaila, nes ketinau kepti ji Kaledoms... Labai galimas daiktas, kad as kazka ne taip padariau...
Kiek kartų kepiau tai vis skirtingai tas manų kruopas dėdavau, vieną kartą manų košę, kitą kartą dėjau net 10 šaukštų manų kruopų, bet niekada nebuvo ištižęs ar skystas. pabandyk dėti tada 10 didelių šaukštų manų kruopų, gaunasi visai standus iškart tik iškepęs, net laukti nereikia.
QUOTE(leo11 @ 2006 12 16, 17:54)
Labai gaila, bet man tas "Japoniskas obuoliu- aguonu" pyragas nepavyko. Visu pirma tai jis susmego, na, bet cia tai mano kalte, zinau, ka blogai padariau O skonis net ir palaikius para nekoks... Pats skonis gal butu ir nieko, bet pyragas gavosi skystas, po paros laikymo jis vos vos truputi sukietejo, bet visgi nepavyko... O gaila, nes ketinau kepti ji Kaledoms... Labai galimas daiktas, kad as kazka ne taip padariau...
Man irgi nepavyko - gavosi tokia saldi kiaušinienė
QUOTE(Neeri @ 2006 12 18, 15:11)
Kiek kartų kepiau tai vis skirtingai tas manų kruopas dėdavau, vieną kartą manų košę, kitą kartą dėjau net 10 šaukštų manų kruopų, bet niekada nebuvo ištižęs ar skystas. pabandyk dėti tada 10 didelių šaukštų manų kruopų, gaunasi visai standus iškart tik iškepęs, net laukti nereikia.
Na tikrai reikes kada veliau pabandyti su sausom manu kruopom... Aciu...
QUOTE(čik-čirik @ 2006 11 20, 17:51)
Sveikutės, noriu išsikepti kalėdų namelį tik nelabai suprantu kaip jis atrodo.Nes nuotraukų nematau gal kas galit įdėti
čia mano pernykštis:
QUOTE(Aguonėlė @ 2006 11 22, 16:04)
O jei as daryciau is minkstos meduolins teslos namukus, po akui dekoruociau, gal irgi neblogai gautusi. Gal kas esat bandziusios is minksto meduolio statyti klaedu namuku?
dariau po savaitės sugriuvo.. dariau iš bea dešlos... visos čia skundžiasi kad kieti gaunasi.. o aš juos atvėsinau atvirai.. kad kuo kietesnis būtų.... bet turbūt namie taip drėgna, kad po savaitės neatlaikė svorio ir sugriuvo
dabar noriu išsikept meduolių paprastų.. ir va klausimukas, bea. ar į tavo tešlą galima nedėt cukraus?? nes man pernai per saldu buvo
QUOTE(Teressa @ 2006 12 18, 11:19)
Sveikos,
kepiau savaitgalį ir aš meduolius pagal Bea receptą. Skanumo tai jie skanūs, tik labai jau kieti. Ir kas blogiausia net nežinau ką padariau ne taip Šiaip meduolius kepu kasmet, bet tokių kietų dar nebuvo.
Žinau, kad meduoliai būna kieti jeigu jų ką tik iškeptų nepadeti į sandarią dėžutę. Man tas atvejis netinka nes sąžiningai visada meduolius uždarau labai sandariai
Bea, o galėjo tai būti dėl to, kad aš tešlą šaldžiau "šiek tiek" ilgiau, t. y. visą naktį?
kepiau savaitgalį ir aš meduolius pagal Bea receptą. Skanumo tai jie skanūs, tik labai jau kieti. Ir kas blogiausia net nežinau ką padariau ne taip Šiaip meduolius kepu kasmet, bet tokių kietų dar nebuvo.
Žinau, kad meduoliai būna kieti jeigu jų ką tik iškeptų nepadeti į sandarią dėžutę. Man tas atvejis netinka nes sąžiningai visada meduolius uždarau labai sandariai
Bea, o galėjo tai būti dėl to, kad aš tešlą šaldžiau "šiek tiek" ilgiau, t. y. visą naktį?
O aš visą parą prašaldžiau. Net išsigandau-kaip akmuo buvo. Kaip reiks iškočioti? Bet laužiau po gabaliuką, praminkiau rankoj ir atgavo tešla minkštumą. Prikepiau šrekinių meduolių žmogiukų, eglučių, širdžių, žvaigždžių. Dabar labai minkšti. Tai prisivalgiau su pienu, jei rytoj supersukietės-liks tik vaikam ant eglės nes nebįkasiu Labai skanūs Sudėjau, uždariau. Rytoj dažysiu.
Norėjau,Bea, paklausti ar tau lieka cukraus kruopelės neištirpusios tešloje? Ar tirpdai medaus mišinį kol cukrus visai ištirpsta? Man liko neištirpę, ale nemaišo
Manau, kad meduolių kietumas gali priklausyti būtent nuo medaus, margarino, cukraus kaitinimo laiko .
QUOTE(akvilyte @ 2006 12 18, 22:30)
nerandu imbierinių sausainių recepto
Atrodo yra ir čia Bea parašiusi, bet gali eiti į delfi- moterims- virtuvės paslaptys-imbieriniai namukai.
Papildyta:
Štai čia Bea rašė
imbieriniai sausainiai