Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(bea @ 2003 11 28, 20:09)
Kočiojamos meduolių tešlos receptas

o gal kas nors galetu imesti glajaus receptuka - noretusi ant tu meduoliuku ka nors nupiesti arba uzrasyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2006 12 16, 16:03)
o gal kas nors galetu imesti glajaus receptuka - noretusi ant tu meduoliuku ka nors nupiesti arba uzrasyti ax.gif

Glajaus receptukas
2 kiaušinių baltymai
250g cukraus
1šaukštelis citrinos sulciu
Persijoti cukraus pudrą ir išsukti su baltymais. Po truputį supilti citrinos sultis. Jei glajus per skystas, pridėti daugiau cukraus pudros. Kad būtų graziau galima nudažyti glajų maistiniais dažais. 4u.gif
Atsakyti
Skanus ežiukas biggrin.gif
200g sviesto
120g cukraus pudros
80g kondencuoto pieno (saldaus)
400g sausainių
Papuošti:
100g nuluptų migdolų
75g juodojo šokolado
1 šaukštelis sviesto
saldainiukų akims, nosytei
1.Sviestą išsukti iki baltumo,sukant toliau po šaukštą berti cukraus pudrą, paskui supilti kambario temperatūros kondencuotą pieną.
2.Sausainius sumalti mėsmale ir gerai išsukti su sviesto mase.
3.Iš gautos tešlos suformuoti ežiuką
4.Supjaustyti migdolus spygliukams.
5.Ištirbdyti šokoladą su sviestu. Nudažyti ežiuką šokoladine mase.
6.Prieš sustingstant šokoladui, įspausti migdolinius spygliukus, "idėti" saldainines akis ir nosį. Įdėti į šaldytuvą kol sustings.
Skanaus! Manau toks ežiukas tiks papuošti stalą ar dovanoms. biggrin.gif
Atsakyti
Labai gaila, bet man tas "Japoniskas obuoliu- aguonu" pyragas nepavyko. Visu pirma tai jis susmego, na, bet cia tai mano kalte, zinau, ka blogai padariau blush2.gif O skonis net ir palaikius para nekoks... Pats skonis gal butu ir nieko, bet pyragas gavosi skystas, po paros laikymo jis vos vos truputi sukietejo, bet visgi nepavyko... O gaila, nes ketinau kepti ji Kaledoms... verysad.gif Labai galimas daiktas, kad as kazka ne taip padariau... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ugne_11 @ 2006 12 16, 15:55)
Glajaus receptukas
2 kiaušinių baltymai
250g cukraus
1šaukštelis citrinos sulciu
Persijoti cukraus pudrą ir išsukti su baltymais. Po truputį supilti citrinos sultis. Jei glajus per skystas, pridėti daugiau cukraus pudros. Kad būtų graziau galima nudažyti glajų maistiniais dažais.  4u.gif

labai aciu uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
Prasom 4u.gif
Čia nukrypsiu nuo temos, bet gal kas žinot kur yra pirkti prieskonių karštam vynui, girdėjau yra kažkokie Santa Maria, bet nežinau kur juos pirkti (Šiauliuose) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ugne_11 @ 2006 12 17, 17:28)
Prasom  4u.gif
Čia nukrypsiu nuo temos, bet gal kas žinot kur yra pirkti prieskonių karštam vynui, girdėjau yra kažkokie Santa Maria, bet nežinau kur juos pirkti (Šiauliuose)  blush2.gif

prekybos centruose paprastai prie prieskonių būna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ugne_11 @ 2006 12 17, 17:28)
Prasom  4u.gif
Čia nukrypsiu nuo temos, bet gal kas žinot kur yra pirkti prieskonių karštam vynui, girdėjau yra kažkokie Santa Maria, bet nežinau kur juos pirkti (Šiauliuose)  blush2.gif


Aš pirkau Akropolio Maximoj prie prieskonių, bet ne Santa Maria ten, o kažkokie Konyan, nu gal ne taip ten rašosi, bet kažkas panašaus, nepamenu... blush2.gif

Tiesa, vakar kepėm meduolius - gavosi tikrai nekieti - papuošėm šokoladiniu glajum (iš parduotuvės blush2.gif ) ir žaliom bei raudonom kokosų drožlėm. Buvo labai daug džiaugsmo sūneliui smile.gif Dar ir dabar šypsausi prisiminus, kaip jis energingai tešlą kočiojo ir tas formeles spaudė biggrin.gif
Jau vien dėl to meduolius kepti verta 4u.gif

O dar šiandien atnešiau ir pakabinau truputį savo šedevrų darbe ant Kalėdinės eglutės tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(leo11 @ 2006 12 16, 19:54)
Labai gaila, bet man tas "Japoniskas obuoliu- aguonu" pyragas nepavyko. Visu pirma tai jis susmego, na, bet cia tai mano kalte, zinau, ka blogai padariau  blush2.gif  O skonis net ir palaikius para nekoks... Pats skonis gal butu ir nieko, bet pyragas gavosi skystas, po paros laikymo jis vos vos truputi sukietejo, bet visgi nepavyko... O gaila, nes ketinau kepti ji Kaledoms...  verysad.gif  Labai galimas daiktas, kad as kazka ne taip padariau...  verysad.gif

Pirmas kartas ir mano toks buvo doh.gif . Antrą kart kai kepiau jau buvo kietesnis, nes manų košės dėjau daugiau nei parašyta recepte. Dėjau tik kad tešla būtų tiršta
Atsakyti
QUOTE(ugne_11 @ 2006 12 17, 17:28)
Prasom  4u.gif
Čia nukrypsiu nuo temos, bet gal kas žinot kur yra pirkti prieskonių karštam vynui, girdėjau yra kažkokie Santa Maria, bet nežinau kur juos pirkti (Šiauliuose)  blush2.gif

as irgi niekur nerandu. pernai pirkom maximoj tokius normalius, kur viskas mazdaug smulku, o dabar tik vyno skyriuj tokie metosi, kur viskas gabalais (na pvz cinamono gabalas)...
Atsakyti
Sveikos,
kepiau savaitgalį ir aš meduolius pagal Bea receptą. Skanumo tai jie skanūs, tik labai jau kieti. Ir kas blogiausia net nežinau ką padariau ne taip g.gif Šiaip meduolius kepu kasmet, bet tokių kietų dar nebuvo.
Žinau, kad meduoliai būna kieti jeigu jų ką tik iškeptų nepadeti į sandarią dėžutę. Man tas atvejis netinka ax.gif nes sąžiningai visada meduolius uždarau labai sandariai blush2.gif
Bea, o galėjo tai būti dėl to, kad aš tešlą šaldžiau "šiek tiek" ilgiau, t. y. visą naktį?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teressa: 18 gruodžio 2006 - 11:25
QUOTE(Teressa @ 2006 12 18, 11:19)
Sveikos,
kepiau savaitgalį ir aš meduolius pagal Bea receptą. Skanumo tai jie skanūs, tik labai jau kieti. Ir kas blogiausia net nežinau ką padariau ne taip g.gif Šiaip meduolius kepu kasmet, bet tokių kietų dar nebuvo.
Bea, o galėjo tai būti dėl to, kad aš tešlą šaldžiau "šiek tiek" ilgiau, t. y. visą naktį?


Vat man tai įdomu, ką jūs vadinat kietais? g.gif Man tai gaunasi daugiau ne kieti, o traškūs tokie, tikrai įkandami... ax.gif
Atsakyti