Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(Makarska @ 2006 12 14, 10:31)
Mačiau parduotuvėj Zwilinger (atrodo toks pavadinimas) Didžiosios gatvės pradžioj. Einant nuo Katedros aikštės kairėj pusėj pirmas arba antras namas.


Užvakar pirkau Thomas Philips'e - toks fainas rinkinukas - metalinėje dėžutėje atrodo 10 formelių rolleyes.gif kaina apie 13 lt - reik klaust pardavėjų - nes į akis niekaip nekrenta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2006 12 14, 10:31)
Mačiau parduotuvėj Zwilinger (atrodo toks pavadinimas) Didžiosios gatvės pradžioj. Einant nuo Katedros aikštės kairėj pusėj pirmas arba antras namas.


Dėkui, bet jau vakar nusipirkau Gerduvoj gražių formelių - batą, senį besmegenį, žvaigždutę, eglutę ir mėnuliuką wub.gif Ačiū tam, kas patarė 4u.gif Dabar tai jau kepsim bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(tikaani @ 2006 12 07, 18:19)
  1 pakelis sausu mieliu

ar visi sausų mielių pakeliai būna vienodo dydžio? g.gif kiek čia gramų turi būt? ax.gif
QUOTE(Saulyčiukas @ 2006 12 11, 09:32)
Sveikutės, na bet ir kvepia čia wub.gif Gal patartumėt, kur įsigyti sausainiams daryti formelių Vilniuje? Buvau Rimi ir Akropolio Maximoj - nėra verysad.gif

aš pirkau Ermitaže ax.gif
Atsakyti
Mamytės, gal žinot, kiek maždaug gramų medaus telpa tarkim dideliame šaukšte arba puodelyje? g.gif Daugumoje receptukų medaus kiekis nurodytais gramais, o va kaip juos atsverti?
Atsakyti
QUOTE(roka @ 2006 12 14, 15:35)
Mamytės, gal žinot, kiek maždaug gramų medaus telpa tarkim dideliame šaukšte arba puodelyje?  g.gif Daugumoje receptukų medaus kiekis nurodytais gramais, o va kaip juos atsverti?



Stiklinė medaus 375 g
Saltinis : Giedrė REČIŪNIENĖ
ŠEIMININKIŲ ATMINTINĖ

Atsakyti
QUOTE(Elizabeht @ 2006 12 14, 16:50)
Stiklinė medaus  375 g
Saltinis : Giedrė REČIŪNIENĖ
ŠEIMININKIŲ ATMINTINĖ

įdomiai g.gif va pažiūrėjau ant standartinio puslitrinio stiklainėlio medaus etiketės parašyta 700 g. o tai yra 2,5 stiklinės medaus g.gif
jei stiklinė 375 g, tai 2,5 * 375 g = 937.5 g schmoll.gif
tai aš labiau tikėčiau, kad stiklinėj yra 280 g medaus ax.gif
šaltinis: šešėlis lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(šešėlis @ 2006 12 14, 18:21)
įdomiai g.gif va pažiūrėjau ant standartinio puslitrinio stiklainėlio medaus etiketės parašyta 700 g. o tai yra 2,5 stiklinės medaus g.gif
jei stiklinė 375 g, tai 2,5 * 375 g = 937.5 g  schmoll.gif
tai aš labiau tikėčiau, kad stiklinėj yra 280 g medaus ax.gif
šaltinis: šešėlis lotuliukas.gif

Mano žiniomis, pusė litro yra dvi stiklinės 2x0,25ltr. Stiklinė visur rašoma kad 250ml, nepilna stiklinė apie 200ml. Vadinasi, jei stiklinė (0,25ltr) medaus sveria 375g, vadinasi 1ltr medaus sveria apie 1500g. Va, visada ir parduodant medų sako, kad litras yra apie pusantro kilo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vita @ 2006 12 14, 17:41)
Mano žiniomis, pusė litro yra dvi stiklinės 2x0,25ltr. Stiklinė visur rašoma kad 250ml, nepilna stiklinė apie 200ml. Vadinasi, jei stiklinė (0,25ltr) medaus sveria 375g, vadinasi 1ltr medaus sveria apie 1500g. Va, visada ir parduodant medų sako, kad litras yra apie pusantro kilo  smile.gif

su vaiko buteliuku pamatavau, tai mano standartinė stiklinė lygiai 200 ml
nu bet ne vieta čia apie tai diskutuot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2006 12 09, 16:03)
man tai irgi kieti, bet mano šeimyna ir tokius sukerta

Jie būna kieti, jei atvėsta neuždengti. Kad būtų minkštesni, reikia tik iškepusius karštus tiesiai nuo skardos dėti į indą ir sandariai uždaryti. Tada bus minkštesni.
Atsakyti
"Nuostabius meduolinius prieskonius galima pasidaryti iš Santa Marijos mišinio karštam vynui. Juos susmulkinti ir naudoti meduolių ar kitų kepinių pagardinimui. Tikrai puikūs, kokybiški, natūralūs ir gerai subalansuoti prieskoniai."


Kur yra tokių prieskonių pirkti, Šiauliuose? Prasau padeti g.gif unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ugne_11: 15 gruodžio 2006 - 15:31
Na "Japoniskas obuoliu - aguonu" pyragas ka tik istrauktas is orkaites ax.gif Ziuresim, kas cia gausis mirksiukas.gif
Bet ragausiu tikriausiai kaip cia rasoma kita diena, tai laukiu nesulaukiu... wub.gif
Na, jei pavyks, tai Kaledoms garantuotai iskepsiu... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leo11: 15 gruodžio 2006 - 19:40
QUOTE(bea @ 2006 12 15, 09:41)
Jie būna kieti, jei atvėsta neuždengti. Kad būtų minkštesni, reikia tik iškepusius karštus tiesiai nuo skardos dėti į indą ir sandariai uždaryti. Tada bus minkštesni.


tai kad suverčiu tiesiai nuo skardos į metalinę dėžutė su dangčiu. gal dežutė nelabai sandari tada g.gif
Atsakyti