tikaani gal pabandyk idėti tą nuotrauką labai domina tas receptas
QUOTE(Saulyčiukas @ 2006 12 11, 10:20)
Dar prie to paties paprašyčiau pagalbos - gal galėtumėt parašyti, kaip tiksliai padaryti meduoliukams baltą ir šokoladinį glajų
aš tai nerizikuoju pati gaminti. yra pirkti parduotuvese - balto, pieniško, juodo šokolado glajai. tuos pakelius tik į karštą vandenį sukiši ir tepi Ir terlionės mažiau ir kaina įkandama. o dar ir jei lieka, tai kitą kart naudoti gali.
QUOTE(MAMICY @ 2006 12 11, 14:22)
aš tai nerizikuoju pati gaminti. yra pirkti parduotuvese - balto, pieniško, juodo šokolado glajai. tuos pakelius tik į karštą vandenį sukiši ir tepi Ir terlionės mažiau ir kaina įkandama. o dar ir jei lieka, tai kitą kart naudoti gali.
belieka tik prieskonius susirankiot - vakar tik imbiero smulkinto radau, jau viršūnė didžiausioj Lietuvos maksimoj anei gvazdikėlio anei vieno net nesmulkinto nėr
tikaani gal pabandyk idėti tą nuotrauką labai domina tas receptas
Pagal jusu forume galiojancias taisykles, esu per "nauja", kad galeciau duoti jums geros iliustruotos informacijos. O turiu tikrai nemazai kalediniu (ir ne tik) kepiniu su nuotraukomis.
Jei koki pusdienuka istaikysiu, sudesiu i albuma ir atsiusiu nuoroda.
Pagal jusu forume galiojancias taisykles, esu per "nauja", kad galeciau duoti jums geros iliustruotos informacijos. O turiu tikrai nemazai kalediniu (ir ne tik) kepiniu su nuotraukomis.
Jei koki pusdienuka istaikysiu, sudesiu i albuma ir atsiusiu nuoroda.
Buvo kepti du aguonu vyniotiniai is duotu produktu baronkos formos kekso kepimo formoje.
Sveikutes,na,ta aguonu pyraga as kepiau per velykas ,uzpyliau lydytu sokoladu,tai buvo ,tipo tortas.Na, mums visiems sulindo nerealiai ,tirpo burnoje tikra to zodzio prasme.Man jau buvo nusibode tie visi meduciai ,napoleonai ir t.t.... nes ju esu visokiu prikepus ir mokiausi to meno ir dirbau kazkada...Tai sitas pyragas buvo kazkas naujo.Jei turesiu laiko ,tai issikepsiu butinai.O tas dziovintu gerybiu irgi nieko ,pernai pries kaledas issikepiau,na jis man toks paprastas ,bet patiko ,tai kepiau is visos porcijos ir dalinau supakavus visiems i uosvienei,draugems ir t.t.Is meduolines teslos kepem meduolius iv.formu Kaledu mugei mazajai i mokykla .Dariau kai kuriuos didesniu formu(pati issikirpau pvz. eglutes is kartono ir apsibrezus ispjausciau tesla).Puosem glajumi pirktiniu lietuvisku ,tai visai nieko tiesa, pernai vos galo negavau ieskodama formeliu meduoliams ,tai radau tomas filips parduotuveje,
Papildyta:
atsiprasau,as rasau ne apie tikaani vyniotini, o apie japoniska...
Papildyta:
atsiprasau,as rasau ne apie tikaani vyniotini, o apie japoniska...
Prisikepem su EImantu meduoliuku Niam...... greit cia jie sunyks... Na, bet gerai, zinosiu, kad geri gaunasi, bus galima sventem iskept... O receptas tai is galvos buvo Na, paziurejau tik Bea rec ko reikia mazdaug, o paskui dejau ka turejau...
Šiemet ir aš nusprendžiau pati paruošti saldumynus šventėms. Būtinai kepsiu meduolius
Viena forumietė ieškojo Drezdeno Kalėdinio vyniotinio. Pati nesu jo kepusi, bet knygoje radau štai tokį receptą (pati irgi susigundžiau, bandysiu iškepti šventėms):
Drezdeno Kalėdinis vyniotinis
Reikės:
500g tamsių razinų
100g šviesių razinų
100g apelsinų žievelių cukatų
100g citrinų žievelių cukatų
250g kapotų migdolų
2 pak. Vanilinio cukraus
6 šaukštai rudojo romo
12 lašų karčiųjų migdolų aliejaus
1kg miltų
2 kubeliai mielių (84g)
150g cukraus
¼ litro pieno
2 tryniai
400g sviesto
150g sviesto
125g cukraus pudros arba smulkaus cukraus
Miltų (stalui pabarstyti)
Sumaišyti šviesias ir tamsias razinas, citrinų ir apelsinų žievelių cukatas, migdolus, vanilinį cukrų, romą ir karčiųjų migdolų aliejų. Viską uždengti ir palaikyti 6h. Retkarčiais pamaišyti.
Miltus persijoti į didelį dubenį. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti sutrupintas mieles. Užberti šaukštą cukraus. Pieną pašildyti, kad būtų drungnas, pilti ant mielių ir nedideliame kiekyje miltų paruošti įmaišalą. Dubenį uždengti ir 15min palaikyti, kad pakiltų.
Paskui suberti likusį cukrų, dėti trynius ir gabaliukais supjaustytą sviestą. Pirmiausiai maišyti elektriniu maišikliu, paskui minkyti rankomis, kol tešla pasidarys vientisa. Ją uždengti ir apie 30min palaikyti, kad pakiltų. Paskui rankomis plonai suploti ant miltais pabarstyto stalo ar lentos. Ant tešlos dėti vaisius, juos įspausti į tešlą ir gerai išminkyti. Vėl uždengti ir dar 30min laikyti, kad pakiltų.
Tešlą dar truputį paminkyti. Iš tešlos suformuoti 3-4cm storio ovalą. Viduryje tešlą išilgai šiek tiek įspausti, paskui link vidurio vieną ant kito užlenkti abu tešlos kraštus. Galima suformuoti du mažesnius vyniotinius.
Vyniotinį dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dar 15min palaikyti, kad pakiltų. Vyniotinį kepti iš anksto iki 175laisnių įkaitintoje orkaitėje 70-90min. Sviestą pašildyti. Vyniotinį subadyti mediniu pagaliuku ir dar šiltą aptepti puse lydyto sviesto. Pabarstyti puse cukraus pudros. Po 5min vėl aptepti likusiu sviestu ir apibarstyti likusia cukraus pudra.
Atvėsusį pyragą įvynioti į aliuminio foliją ir laikyti apie savaitę. Supjaustyti į 30 gabalėlių.
Šaltinis: Didžioji kepinių knyga
Viena forumietė ieškojo Drezdeno Kalėdinio vyniotinio. Pati nesu jo kepusi, bet knygoje radau štai tokį receptą (pati irgi susigundžiau, bandysiu iškepti šventėms):
Drezdeno Kalėdinis vyniotinis
Reikės:
500g tamsių razinų
100g šviesių razinų
100g apelsinų žievelių cukatų
100g citrinų žievelių cukatų
250g kapotų migdolų
2 pak. Vanilinio cukraus
6 šaukštai rudojo romo
12 lašų karčiųjų migdolų aliejaus
1kg miltų
2 kubeliai mielių (84g)
150g cukraus
¼ litro pieno
2 tryniai
400g sviesto
150g sviesto
125g cukraus pudros arba smulkaus cukraus
Miltų (stalui pabarstyti)
Sumaišyti šviesias ir tamsias razinas, citrinų ir apelsinų žievelių cukatas, migdolus, vanilinį cukrų, romą ir karčiųjų migdolų aliejų. Viską uždengti ir palaikyti 6h. Retkarčiais pamaišyti.
Miltus persijoti į didelį dubenį. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti sutrupintas mieles. Užberti šaukštą cukraus. Pieną pašildyti, kad būtų drungnas, pilti ant mielių ir nedideliame kiekyje miltų paruošti įmaišalą. Dubenį uždengti ir 15min palaikyti, kad pakiltų.
Paskui suberti likusį cukrų, dėti trynius ir gabaliukais supjaustytą sviestą. Pirmiausiai maišyti elektriniu maišikliu, paskui minkyti rankomis, kol tešla pasidarys vientisa. Ją uždengti ir apie 30min palaikyti, kad pakiltų. Paskui rankomis plonai suploti ant miltais pabarstyto stalo ar lentos. Ant tešlos dėti vaisius, juos įspausti į tešlą ir gerai išminkyti. Vėl uždengti ir dar 30min laikyti, kad pakiltų.
Tešlą dar truputį paminkyti. Iš tešlos suformuoti 3-4cm storio ovalą. Viduryje tešlą išilgai šiek tiek įspausti, paskui link vidurio vieną ant kito užlenkti abu tešlos kraštus. Galima suformuoti du mažesnius vyniotinius.
Vyniotinį dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dar 15min palaikyti, kad pakiltų. Vyniotinį kepti iš anksto iki 175laisnių įkaitintoje orkaitėje 70-90min. Sviestą pašildyti. Vyniotinį subadyti mediniu pagaliuku ir dar šiltą aptepti puse lydyto sviesto. Pabarstyti puse cukraus pudros. Po 5min vėl aptepti likusiu sviestu ir apibarstyti likusia cukraus pudra.
Atvėsusį pyragą įvynioti į aliuminio foliją ir laikyti apie savaitę. Supjaustyti į 30 gabalėlių.
Šaltinis: Didžioji kepinių knyga
QUOTE(Saulyčiukas @ 2006 12 11, 15:39)
belieka tik prieskonius susirankiot - vakar tik imbiero smulkinto radau, jau viršūnė didžiausioj Lietuvos maksimoj anei gvazdikėlio anei vieno net nesmulkinto nėr
Nuostabius meduolinius prieskonius galima pasidaryti iš Santa Marijos mišinio karštam vynui. Juos susmulkinti ir naudoti meduolių ar kitų kepinių pagardinimui. Tikrai puikūs, kokybiški, natūralūs ir gerai subalansuoti prieskoniai.
S akykit kiek gali stovėti meduoliniai kepiniai? sausainiai, eglutė, namelis.
QUOTE(čik-čirik @ 2006 12 14, 09:46)
S akykit kiek gali stovėti meduoliniai kepiniai? sausainiai, eglutė, namelis.
Manau kad mėnesį tai tikrai...
QUOTE(Saulyčiukas @ 2006 12 11, 07:32)
Sveikutės, na bet ir kvepia čia Gal patartumėt, kur įsigyti sausainiams daryti formelių Vilniuje? Buvau Rimi ir Akropolio Maximoj - nėra
Mačiau parduotuvėj Zwilinger (atrodo toks pavadinimas) Didžiosios gatvės pradžioj. Einant nuo Katedros aikštės kairėj pusėj pirmas arba antras namas.