Gal kas zino kur to Kaledinio pyrago foto, niekaip nerandu, o lyg ir esu macius .
Sveikos, norėčiau paklausti kur ieskoti meduolių prieskoniu misinio? Šiauliuose?
QUOTE(bea @ 2006 12 03, 16:25)
aš jau išsikepiau meduolius, bet jaučiu kalėdų jie nesulauks... Bet iš esmės visada anksti kepu tam, kad prisikviest namo kalėdų dvasią. Dalinu bendradarbiams, draugams, vaikai graužia ir dingsta jie greit. Na ir ką, vėl kepam
aš jau du kartus meduoliukus kepiau, nei trupinėlio neliko. Iki Kalėdų turbūt dar triskart reiks kept jau skanumas jų, o aromatas
Ugne_11, prieskonių mišinį meduoliams galima ir pačiam pasidaryti
po vieną šaukštelį maltų kvapiųjų pipirų ir gvazdikėlių, 1,5 malto džiovinto imbiero, po 3/4 šaukštelio maltų kardamonų ir cinamono, 3/4 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto.
QUOTE(kiprija @ 2006 11 30, 13:34)
Pagaliau as issikepiau uzvakar ta japoniska aguonu-obuoliu pyraga. Nu net neturiu zodziu, kaip man ir visiems kitiems ragavusiems jis nepatiko Gal as ka nors ne taip padariau (o dariau viska pagal recepta), bet skonis gavosi kaip saldzios ir slapios manu koses su daug daug aguonu Ir kokia geda apturejau pries svecius
QUOTE(laurechka @ 2006 11 30, 13:45)
kad nepatiko... o ar didelis gavosi? O tu dejai sausas manu kruopas ar kose isvirta?
situacija analogiška. tik svečių nevaišinom. jausmas toks, kad pygaras tiesiog neiškepęs, nors kepiau net gerokai ilgiau nei parašyta. dėjau manų kruopas. dariau iš 3/4 normos, man gavosi didelis.
p.S. kitą dieną buvo jau visai valgomas, o po dviejų dienų likučius sušveitėm pasigardžiuodami. vat ir suprask, skanus ar ne.
Gavau kuklia zinute, kad domina aguonu vyniotinio receptas.
AGUONU VYNIOTINIS (LENGVAS)
Mieline tesla:
500 gr miltu
80 gr cukraus
1 stikline silto pieno
100 gr sviesto
1 kiausinis
1 pakelis sausu mieliu
citrinos, vanilino ar kito sirdziai mielo kvapo
Pasildau piena ( iki malonaus siltumo, mieles megsta 25 - 30 laipsniu silumele), i ji imetu sviesta ir palieku. Isplaku kiausinuka su cukrumi, supilu piena su sviestu, suberiu mieles, kvapus, trecdali miltu ir ismaisau. Po truputi beriu likusius miltus, uzminkau minksta, prie ranku nebelimpancia tesla.
Teslos kamuoleli padedu i dubeni, pabarstau miltais, uzdengiu lengva drobule ir padedu siltai ( 30 - 55 min). Tesla turetu padideti dvigubai.
Idaras is aguonu:
250 gr aguonu
120 gr razinu,
50 gr riesutu ( pasmulkintu, bet ne maltu)
50 gr sviesto
romo ar migdolu kvapo
2 valgomi saukstai medaus
2 valgomi saukstai cukraus ( kas megsta saldziai)
1 nepilna stikline pieno
1 - 2 saukstai miltu
1 kiausinio trynys ir 1 baltymas ( patepimams)
Uzverdu piena, suberiu i ji aguonas ir verdu pamaisant apie 7 - 10 minuciu. Dedu sviesta, medu, cukru, paverdu pora minuciu pamaisant. Sudedu razinas, riesutus, kvapus, vel pora minuciu paverdu pamaisant. Po truputi beriu miltus, intensyviai maisau, kol sutirsteja ( apie pora minuciu). Atvesinu iki kuno temperaturos.
Pakilusia tesla svelniai apminkau, iskocioju staciakampi, patepu kausinio baltymu, uztepu aguonu idara, palikdama krastelius uzlankstymams. Suvynioju vyniotini , idedu i kepimo forma ( naudoju didele, staciakampe, aukstais krastais )patepu kiausinio tryniu ir kepu nelabai karstoje orkaiteje ( 190 laipsniu) apie 10 minuciu, veliau ugni sumazinu. Kepimo laikas priklauso nuo orkaites. (Man pasiseke, as kepu molineje krosnyje). Kai namai pakvimpa taip, kad i virtuve sulenda visi namiskiai, pyraga laikas traukti. Is formos istraukti atvesusi ( cia tai sunkiausia recepto dalis).
Skanaus!
Turiu foto, bet esu naujoke, todel negaliu i kelti.
AGUONU VYNIOTINIS (LENGVAS)
Mieline tesla:
500 gr miltu
80 gr cukraus
1 stikline silto pieno
100 gr sviesto
1 kiausinis
1 pakelis sausu mieliu
citrinos, vanilino ar kito sirdziai mielo kvapo
Pasildau piena ( iki malonaus siltumo, mieles megsta 25 - 30 laipsniu silumele), i ji imetu sviesta ir palieku. Isplaku kiausinuka su cukrumi, supilu piena su sviestu, suberiu mieles, kvapus, trecdali miltu ir ismaisau. Po truputi beriu likusius miltus, uzminkau minksta, prie ranku nebelimpancia tesla.
Teslos kamuoleli padedu i dubeni, pabarstau miltais, uzdengiu lengva drobule ir padedu siltai ( 30 - 55 min). Tesla turetu padideti dvigubai.
Idaras is aguonu:
250 gr aguonu
120 gr razinu,
50 gr riesutu ( pasmulkintu, bet ne maltu)
50 gr sviesto
romo ar migdolu kvapo
2 valgomi saukstai medaus
2 valgomi saukstai cukraus ( kas megsta saldziai)
1 nepilna stikline pieno
1 - 2 saukstai miltu
1 kiausinio trynys ir 1 baltymas ( patepimams)
Uzverdu piena, suberiu i ji aguonas ir verdu pamaisant apie 7 - 10 minuciu. Dedu sviesta, medu, cukru, paverdu pora minuciu pamaisant. Sudedu razinas, riesutus, kvapus, vel pora minuciu paverdu pamaisant. Po truputi beriu miltus, intensyviai maisau, kol sutirsteja ( apie pora minuciu). Atvesinu iki kuno temperaturos.
Pakilusia tesla svelniai apminkau, iskocioju staciakampi, patepu kausinio baltymu, uztepu aguonu idara, palikdama krastelius uzlankstymams. Suvynioju vyniotini , idedu i kepimo forma ( naudoju didele, staciakampe, aukstais krastais )patepu kiausinio tryniu ir kepu nelabai karstoje orkaiteje ( 190 laipsniu) apie 10 minuciu, veliau ugni sumazinu. Kepimo laikas priklauso nuo orkaites. (Man pasiseke, as kepu molineje krosnyje). Kai namai pakvimpa taip, kad i virtuve sulenda visi namiskiai, pyraga laikas traukti. Is formos istraukti atvesusi ( cia tai sunkiausia recepto dalis).
Skanaus!
Turiu foto, bet esu naujoke, todel negaliu i kelti.
QUOTE(Tinka @ 2006 12 07, 10:06)
situacija analogiška. tik svečių nevaišinom. jausmas toks, kad pygaras tiesiog neiškepęs, nors kepiau net gerokai ilgiau nei parašyta. dėjau manų kruopas. dariau iš 3/4 normos, man gavosi didelis.
p.S. kitą dieną buvo jau visai valgomas, o po dviejų dienų likučius sušveitėm pasigardžiuodami. vat ir suprask, skanus ar ne.
p.S. kitą dieną buvo jau visai valgomas, o po dviejų dienų likučius sušveitėm pasigardžiuodami. vat ir suprask, skanus ar ne.
Bet ten ir buvo parasyta, kad pyragas turi pastovetio bent diena, kad subrestu... Nu kaip as jam gundausi, tai ne tas zodis.... Reiks gal savaitgali issikept is puses normos ir bus matyt, tinka jis mums, ar ne
Bea, buk gerute, atsakyk, kokie tau gaunasi meduoliai pagal taviski recepta-kieti ar minksti? Maniskiai ir pernai, ir siemet kieti Net ir palaikius sandariam inde-maniau, turetu minkstet
QUOTE(Song @ 2006 12 09, 15:17)
Bea, buk gerute, atsakyk, kokie tau gaunasi meduoliai pagal taviski recepta-kieti ar minksti? Maniskiai ir pernai, ir siemet kieti Net ir palaikius sandariam inde-maniau, turetu minkstet
man tai irgi kieti, bet mano šeimyna ir tokius sukerta
QUOTE(MAMICY @ 2006 12 09, 16:03)
man tai irgi kieti, bet mano šeimyna ir tokius sukerta
Na, pas mus jie irgi neuzsiguli Bet idomu, kokie jie turi buti
Sveikutės, na bet ir kvepia čia Gal patartumėt, kur įsigyti sausainiams daryti formelių Vilniuje? Buvau Rimi ir Akropolio Maximoj - nėra
Dar prie to paties paprašyčiau pagalbos - gal galėtumėt parašyti, kaip tiksliai padaryti meduoliukams baltą ir šokoladinį glajų
QUOTE(Saulyčiukas @ 2006 12 11, 10:32)
Sveikutės, na bet ir kvepia čia Gal patartumėt, kur įsigyti sausainiams daryti formelių Vilniuje? Buvau Rimi ir Akropolio Maximoj - nėra
Vilnius VCUPe atsidare nauja parduotuve 1 aukste, jei neklystu Gerduva vadinasi. Tai ten maciau formeliu sausainiams. Aisku nera labai pigus, bet keleta galima nusipirkti.