tai vat, sugundet mane su tuo pyragu kur pries du men kept reikia Siandien einu pirkti vaisiu ir bandysiu Truputi bijau, bet nieko:) o gal i tesla galima konors papildomai imaisyti? Gal kokiu cinamono bent jau, ar konors? Niekas nebandet?
Cia pas jus tikrai Kaledom pakvipo!
Paskaiciau, kaip vargstat su aguonom ir nutariau patarti. As aguonas malu tik aguonpieniui ( mesmale, prie kurios prijungtas graztas arba kitaip bormasine - statybine, maziausiomis apsukomis), tik pries tai bent pries 10val. uzplikau aguonas verdanciu vandeniu ir palieku.
O kepiniam aguoneles verdu piene. Jei jas naudoju aguonu vyniotiniui, baigiant virti idedu medaus, razinu ir atsargiai imaisau truputi miltu. Aguonu kosele sutirsteja, igauna pasakiska aromata ( galima ilasinti romo) ir tenka vaikyti nuo jos vaikus, kad dar vyniotiniui liktu.
Paskaiciau, kaip vargstat su aguonom ir nutariau patarti. As aguonas malu tik aguonpieniui ( mesmale, prie kurios prijungtas graztas arba kitaip bormasine - statybine, maziausiomis apsukomis), tik pries tai bent pries 10val. uzplikau aguonas verdanciu vandeniu ir palieku.
O kepiniam aguoneles verdu piene. Jei jas naudoju aguonu vyniotiniui, baigiant virti idedu medaus, razinu ir atsargiai imaisau truputi miltu. Aguonu kosele sutirsteja, igauna pasakiska aromata ( galima ilasinti romo) ir tenka vaikyti nuo jos vaikus, kad dar vyniotiniui liktu.
Pagaliau as issikepiau uzvakar ta japoniska aguonu-obuoliu pyraga. Nu net neturiu zodziu, kaip man ir visiems kitiems ragavusiems jis nepatiko Gal as ka nors ne taip padariau (o dariau viska pagal recepta), bet skonis gavosi kaip saldzios ir slapios manu koses su daug daug aguonu Ir kokia geda apturejau pries svecius
QUOTE(kiprija @ 2006 11 30, 11:34)
Pagaliau as issikepiau uzvakar ta japoniska aguonu-obuoliu pyraga
kad nepatiko... o ar didelis gavosi? O tu dejai sausas manu kruopas ar kose isvirta?
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2006 12 03, 12:00)
gal turit kalėdinių kepinių recepčiukų? imbierinių sausainių, meduolių...
aš jau išsikepiau meduolius, bet jaučiu kalėdų jie nesulauks... Bet iš esmės visada anksti kepu tam, kad prisikviest namo kalėdų dvasią. Dalinu bendradarbiams, draugams, vaikai graužia ir dingsta jie greit. Na ir ką, vėl kepam
QUOTE(bea @ 2003 11 28, 20:09)
Kočiojamos meduolių tešlos receptas
aš iš jos dariau sausainiukus. Išpjaustėm su juliuku formelėm įvairius dalykus: eglutes, žvaigždutes, mėnuliukus ir baravykus (juliaus pagedavimu... baravykai kažkaip nelabai kalėdiška )
500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)
šiaip aš dariau pusę šito recepto ir tai dvi skardas reikėjo kepti...
Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.
aš iš jos dariau sausainiukus. Išpjaustėm su juliuku formelėm įvairius dalykus: eglutes, žvaigždutes, mėnuliukus ir baravykus (juliaus pagedavimu... baravykai kažkaip nelabai kalėdiška )
500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)
šiaip aš dariau pusę šito recepto ir tai dvi skardas reikėjo kepti...
Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.
QUOTE(bea @ 2006 12 03, 16:25)
aš jau išsikepiau meduolius, bet jaučiu kalėdų jie nesulauks... Bet iš esmės visada anksti kepu tam, kad prisikviest namo kalėdų dvasią. Dalinu bendradarbiams, draugams, vaikai graužia ir dingsta jie greit. Na ir ką, vėl kepam
šituos?
aha
šitie super skanūs
šitie super skanūs
QUOTE(bea @ 2006 12 03, 16:57)
O kiek reikia kepimo milteliu? ir ar galima vietoj margarino deti sviesta?
QUOTE(ladybird @ 2006 12 04, 21:50)
na kaip visada gi. šiaip ant kepimo miltelių pakučio būna parašyta, kokiam kiekiui miltų jis skirtas. Aš perku dr.Oetker - tai būna arba 500 g miltų skirtas pokutis (mažesnis), arba 1 kg. tai atitinkamai dedi arba visa mažą pokutį, nes recepte 500 g miltų, arba pusę didelio.
gali dėt sviestą, tada dar žiupsnelį druskytės įmesk (margarinas būna sūdytas).