Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

Gal kas turit,labai populeraus italu pyrago PANETTONE recepta,nes ji kepa kaledom.
Atsakyti
Aš kepiau Panettone per šias Velykas smile.gif
Atsakyti
tai vat, sugundet mane su tuo pyragu kur pries du men kept reikia biggrin.gif Siandien einu pirkti vaisiu ir bandysiu thumbup.gif Truputi bijau, bet nieko:) o gal i tesla galima konors papildomai imaisyti? Gal kokiu cinamono bent jau, ar konors? Niekas nebandet? smile.gif
Atsakyti
Cia pas jus tikrai Kaledom pakvipo! bigsmile.gif
Paskaiciau, kaip vargstat su aguonom ir nutariau patarti. As aguonas malu tik aguonpieniui ( mesmale, prie kurios prijungtas graztas arba kitaip bormasine - statybine, maziausiomis apsukomis), tik pries tai bent pries 10val. uzplikau aguonas verdanciu vandeniu ir palieku.
O kepiniam aguoneles verdu piene. Jei jas naudoju aguonu vyniotiniui, baigiant virti idedu medaus, razinu ir atsargiai imaisau truputi miltu. Aguonu kosele sutirsteja, igauna pasakiska aromata ( galima ilasinti romo) ir tenka vaikyti nuo jos vaikus, kad dar vyniotiniui liktu. tongue.gif
Atsakyti
Pagaliau as issikepiau uzvakar ta japoniska aguonu-obuoliu pyraga. Nu net neturiu zodziu, kaip man ir visiems kitiems ragavusiems jis nepatiko schmoll.gif Gal as ka nors ne taip padariau (o dariau viska pagal recepta), bet skonis gavosi kaip saldzios ir slapios manu koses su daug daug aguonu doh.gif Ir kokia geda apturejau pries svecius blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kiprija @ 2006 11 30, 11:34)
Pagaliau as issikepiau uzvakar ta japoniska aguonu-obuoliu pyraga

verysad.gif verysad.gif kad nepatiko... o ar didelis gavosi? O tu dejai sausas manu kruopas ar kose isvirta?
Atsakyti
As dejau manu kose, nes as taip supratau, kad manu kose reikia deti, o ne sausas manu kruopas. O gavosi normalaus dydzio, net sunku pasakyti, bet tikrai ne super didelis.
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2006 12 03, 12:00)
gal turit kalėdinių kepinių recepčiukų? imbierinių sausainių, meduolių...  rolleyes.gif


aš jau išsikepiau meduolius, bet jaučiu kalėdų jie nesulauks... Bet iš esmės visada anksti kepu tam, kad prisikviest namo kalėdų dvasią. Dalinu bendradarbiams, draugams, vaikai graužia ir dingsta jie greit. Na ir ką, vėl kepam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2003 11 28, 20:09)
Kočiojamos meduolių tešlos receptas

aš iš jos dariau sausainiukus. Išpjaustėm su juliuku formelėm įvairius dalykus: eglutes, žvaigždutes, mėnuliukus ir baravykus (juliaus pagedavimu... baravykai kažkaip nelabai kalėdiška wink.gif )

500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)

šiaip aš dariau pusę šito recepto ir tai dvi skardas reikėjo kepti...

Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min. Iškepti meduoliai sudedami į sandarų indą ir paliekami, kol ataušta.



QUOTE(bea @ 2006 12 03, 16:25)
aš jau išsikepiau meduolius, bet jaučiu kalėdų jie nesulauks... Bet iš esmės visada anksti kepu tam, kad prisikviest namo kalėdų dvasią. Dalinu bendradarbiams, draugams, vaikai graužia ir dingsta jie greit. Na ir ką, vėl kepam smile.gif

šituos? ax.gif
Atsakyti
aha wink.gif
šitie super skanūs
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2006 12 03, 16:57)
aha wink.gif
šitie super skanūs



O kiek reikia kepimo milteliu? ir ar galima vietoj margarino deti sviesta?
Atsakyti
QUOTE(ladybird @ 2006 12 04, 21:50)
O kiek reikia kepimo milteliu? ir ar galima vietoj margarino deti sviesta?

na kaip visada gi. šiaip ant kepimo miltelių pakučio būna parašyta, kokiam kiekiui miltų jis skirtas. Aš perku dr.Oetker - tai būna arba 500 g miltų skirtas pokutis (mažesnis), arba 1 kg. tai atitinkamai dedi arba visa mažą pokutį, nes recepte 500 g miltų, arba pusę didelio.
gali dėt sviestą, tada dar žiupsnelį druskytės įmesk (margarinas būna sūdytas).
Atsakyti