QUOTE(Sonatina @ 2006 11 23, 08:37)
Aš pernai kelis kartus kepiau Japonišką obuolių - aguonų pyragą - obuolius naudojau bet kokius, kokius turėjau, manyčiau saldžiarūgščius Šokoladą naudojau paprastą, Karūnos. Aguonas sumaliau blenderyje
Aciu uz atsakyma, Sonatina
Beje, kaip pasiseke tau ji iskepti? Skanu buvo? Verta?
QUOTE(kiprija @ 2006 11 22, 21:34)
As tai ruosiuosi per sias Kaledas kepti japoniska agounu-obuoliu pyraga, tik nelabai supratau kaip ir su kuo reikia tas aguonas permalti?
Gali su mėsmale, bet man tada puse virtuvės aguonom "apsisėja" labai jau jų visur prikrenta. Tai aš dabar su blenderiu pertrinu, tik ne iki tyrelės masės ir
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 23, 12:09)
leo11, šiaip tikrai įdomus ir skanus pyragas Reikės kada prie progos ir vėl iškepti
O beje, kazin ar labai nukentes pyragas, jei migdolu aliejaus nebus? Tiesiog nezinau, kur jo rasti.
QUOTE(Džinė @ 2005 12 24, 00:40)
PRAŠOM, negaila
Kaledinis pyragas
Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar..
450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
saukstelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaisyti tesla.
900g razinu
900g dziovintu juoduju serbentu
200g dziov.datuliu
200g dziov figu
220g migdolu
250ml citrinu zievelu
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu
Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...
Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai:
anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa.
As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj).
Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga...
Kaledinis pyragas
Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar..
450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
saukstelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaisyti tesla.
900g razinu
900g dziovintu juoduju serbentu
200g dziov.datuliu
200g dziov figu
220g migdolu
250ml citrinu zievelu
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu
Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...
Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai:
anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa.
As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj).
Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga...
Labai jau idomus receptukas pasirode tai nusprendziau paklaust Ar jis nesugenda per tarkim tuos 2 men. ?
QUOTE(Rumute @ 2006 11 25, 13:55)
Labai jau idomus receptukas pasirode tai nusprendziau paklaust Ar jis nesugenda per tarkim tuos 2 men. ?
As laikiau sandariam dubenyje spinteleje - puikiausiai issilaike. Svarbu leisti atausti, silto nesupakuoti.
Sveikos kepėjėles
Norėjau pasiklausti, kepusių Japoniškas aguonų - obuolių pyragą... Kokio dydžio jis gaunasi maždaug Didelėj blėkoj kepėt, ar užtenka mažesnės
Norėjau pasiklausti, kepusių Japoniškas aguonų - obuolių pyragą... Kokio dydžio jis gaunasi maždaug Didelėj blėkoj kepėt, ar užtenka mažesnės
Aha, mane irgi domina sio pyrago dydis, nes nuotraukoj tai jis tikrai nemazas atrodo...
Nežinau ar kuom padėsiu,bet radau neblogą namuko receptą,kurį žadu pati išbandyti.Tešla:1l dirbtinio medaus,1 šaukštas sodos,2 šaukštai meduolių prieskonių,2 š tarkuotos apelsino žievelės,2 šaukštai citrinos žievelės,3 kiaušiniai(1 patepti)4 šaukštai sviesto.glajui:3 baltymai,300gr miltinio cukraus,1 šaukštas citrinos sulčių.Papuošimui;kokosų drožlių,spalvotų saldainių.Medų sudėti į puodą užpilti 1 stikline vandens ir maišant kaitinti kol truputį sutirštės(na čia kai ko nesuprantu,kam tas vanduo?)Miltus sumaišyti su apelsino,citrinos žievelėmis,soda,prieskoniais ir suberti į medaus masę.Įmušti 2 kiaušinius ir suminkyti tešlą,uždengti ir palikti per naktį pastovėti.Dvi skardas patepti sviestu.2/3 tešlos suvynioti voleliais,sudėti šalia vienas kito 1 mm tarpais,patepti kiaušiniu.kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min.kepant voleliai turi susiklijuoti.Iš iškepto meduolio išpjauti sienas stogą,kaminą,langus ir duris.Iš likusios tešlos iškočioti namuko pagrindą 1-2 cm storio jį patepti kiaušiniu ir kepti apie 15 min.tada formuoti ir klijuoti namuką,tepti glajumi,puošti.glajų ruošti taip,suplakti baltymus su cukraus pudra ir citrinos sultimis.