Pasiulysiu issikepti musu seimos megstamiausia kaledini pyraga - darbo truputi yra, bet gal kurios megstat ka naujo seimynai pagaminti per sventes.
Tikrai labai skanus, neiprasto, nenusibodusio skonio!
400 g aguonu
3/4 stiklines pieno
250 g sviesto ar margarino
300 g cukraus pudros
6 kiausiniai
100 g dziuveseliu
galima skaldytu riesutu, migdolu, kvapu
Kremas
kondensuotas pienas
sviestas
1. Aguonas nuplauti, ismirkyti karstame piene ir sumalti per tanku sieteli (as jei netingiu sumalu 3 kartus)
2. Trynius istrinti su cukraus pudra iki purumo.
3. Suseti i kiausinius sviesta ir sukti kol pasidarys vientisa mase (visos turim mikserius)
4. I mase suberti maltas aguona, dziuveselius ir jei dedat migdolus, smulkinus riesutus.
5. Atsargiai ismaisyti ir kepti apie 1 val 200 laipsniu temperaturoje.
Krema darau is virto kondensuoto pieno, issuku su gabaleliu svieto - pyraga pertepu per puse, apgalistau sonus ir uzbarstau baltom kokoso drozlem. Galima sugalvoti kitoki pertepima, cia jau kieno koks skonis ir fantazija.
Patikekit - sis pyragas isnyksta nuo stalo per pora valandu
Doma, manau tavo pyragas tikrai vertas demesio
Bea, teks Kaune apsilankyti i parduotuve uzsukt.
Isbandziau tavo meduoline tesla, dariau grybukus. Tesla laaaabai skani, o va su grybukais teko pavargti kol sulipdziau
Bea, teks Kaune apsilankyti i parduotuve uzsukt.
Isbandziau tavo meduoline tesla, dariau grybukus. Tesla laaaabai skani, o va su grybukais teko pavargti kol sulipdziau
Na, siandien bandziau iskepti meduoliu pagal recepta, kuri gavau kepeju parduotuveje. Buvo labai smagu, nes dareme kartu su suneliu - jis ir tesla minke, ir kociojo ir po to meduolius formelemis dare. O kai iskepe, tai su dziaugsmu valge. Tik as mazokai miltu idejau ("is akies") tai gavosi labai saldus, vyras juokiasi, kad karameliniai sausainiai isejo
Receptas:
200 gr sviesto
1 kiausinio trynys
Stikline cukraus
vienos citrinos sultys ir sutarkuota zievele
400 g miltu.
Sviesta, cukru ir kiausinio tryni issukti, sudeti citrinos sultis ir zievele, miltus. Viska isminkius ideti i saldytuva 20 min. Po to daryti meduolius ir kelpti 15 min. 150 C orkaiteje.
Norint rudu meduoliu galima ideti kakavos. Galima ir kitu prieskoniu
Doma, o i tavo pyraga visai miltu nereikia?
Receptas:
200 gr sviesto
1 kiausinio trynys
Stikline cukraus
vienos citrinos sultys ir sutarkuota zievele
400 g miltu.
Sviesta, cukru ir kiausinio tryni issukti, sudeti citrinos sultis ir zievele, miltus. Viska isminkius ideti i saldytuva 20 min. Po to daryti meduolius ir kelpti 15 min. 150 C orkaiteje.
Norint rudu meduoliu galima ideti kakavos. Galima ir kitu prieskoniu
Doma, o i tavo pyraga visai miltu nereikia?
http://familyfun.go....ay_mainmeal_ms/
Cia radau visokiu receptuku gal kas naudingo ka ras.
Beje labai neblogu kalediniu darbeliu vaikams taip par yra
Mamos jus saunuoles!!!!
Aciu uz puikius receptukus
Cia radau visokiu receptuku gal kas naudingo ka ras.
Beje labai neblogu kalediniu darbeliu vaikams taip par yra
Mamos jus saunuoles!!!!
Aciu uz puikius receptukus
QUOTE (Rimaiste @ 2003 12 17, 19:22) |
Receptas: 200 gr sviesto 1 kiausinio trynys Stikline cukraus vienos citrinos sultys ir sutarkuota zievele 400 g miltu. |
o kame ce meduoliai??? taigi nei medaus, nei prieskoniu meduoliams ner ???
QUOTE (bea @ 2003 12 18, 11:20) | ||
o kame ce meduoliai??? taigi nei medaus, nei prieskoniu meduoliams ner ??? |
Dabo eigoje gaunasi meduoliai Na, as paprastai neapsiriboju tuo, kas buna receptuose. O jei atrodo, kad nemeduoliai, tai cukru pakeisk medum, o citrinos zieveles - meduoliu prieskoniais
nu tai jei neapsiribosi tuo kas yra recepte, tai bus jau tada visaj kitas gaminys, o shitas tai tikrai ne meduoliai.. sausainiai gal? aciprashau kad kabinejuos, smalsi as... maneu kaip ce be medaus gali meduoliai gautis
Mamytes, gal zinot kur Vilniuj tokiu formeliu sausainiukams galima rasti? Paprastuose prekybos centruose turbut nebuna, bent jau man neteko matyti. Taip uznorejau Kaledoms ivairiu sausaineliu prikepti . O grubukams formeliu nebuna, reikia rankom juos lipdyti? O glajui tiesiog issukti baltymus su cukrum, ir viskas? Apsvieskit mane nelabai siuose reikaluose patyrusia .
Grybukams tai mes tokia spec keptuve turim, na, kaip cirviniu blynu tokia pati, tik su grybuku formelem. Cia is uosvienes "palikimas" Dar nebandziau, gal reiks Kaledom issikept
O sausainiams formeliu tai buna ir prekybos centruose pirkt Bent jau Kaune tai maciau.
O sausainiams formeliu tai buna ir prekybos centruose pirkt Bent jau Kaune tai maciau.
grybukus ir rankom daro. padarai rutuliuka ir tada prispaudi viena puse, kad gautusi plokstuma - bus kepurele. o koteli padarai pailga ritini ir viena gala pastatai. o kai ishkepa reik klijuot. as to glajaus nemoku su kiaushiniu, o darau cukraus pudra su vos vos vandens ir tepu ant karshto. kazkas tokio
tiesa, formeles buna thomas philips, arba sheures miestelyje buvo tokia kepiniu formu parduotuvele, tik nezinau ar dar yra.
tiesa, formeles buna thomas philips, arba sheures miestelyje buvo tokia kepiniu formu parduotuvele, tik nezinau ar dar yra.
Va va, ir as su tom formelem. Na tokias paprastas formas galima isgauti su stikline, o kaip eglutes, sirdutes? Tome Philips - ner, ieskojau. Prekybos centruose tik keksines ir tortines formos. Galvojau gal su tom zaislinem smelinem formelem, bet, kad kaime palikom ziemoti. :(Bea, o kurioje siaures miestelio dalyje anksciau buvo ta parduotuve?
Aš visai nesenai mačiau formeles (silikonines ir plastikines) "Senukuose', kažkur puodų skyriuje..
Mamos kepėjos, man nesigauna meduoliai pagal jokį receptą..Rodos darau kaip parašyta, bet kai iškepa, tai tie meduoliai baisiai kieti, labai sunkiai įkandami, kepimo metu išsilydo į šonus kaip blynai kokie, kas čia galėtų man trukdyt gerai juos iškept? rodos ir neperkepu ir darau viską pagal instrukciją..
Dar labai norėčiau paprašyti, gal kas žino kalėdinių imbierinių sausainiukų receptą? Tokie trapūs, įv. formų..O tie tradiciniai kalėdiniai kepiniai su glajumi irgi meduolinės tešlos ar ne? na tokie storesni, kokio 1 cm storio, kvapnūs ir minkšti, su piešiniais iš glajaus? Čia kažin tiktų Bea receptas ar Irge receptas geriau Ūkur ji paie eglutę rašė). Aš tai kalėdinę eglutę kitokią kepu ( ne meduolinę, o trapią..), pasikartosiu iš temos apie skruzdėlyno kepimą:
paplotėliams reikia:
500 gr. miltų
300 gr. cukraus
300 gr. sviesto
10 kiaušinių
pakelio van. cukraus
2 st. tirštos uogienės
Peino glajui:
200 gr. cukraus
200 ml pieno
pakelio van.cukraus
1.išsukti sviestą
2. į sviestą mušti po kiaušinį, po 1 valg. š. cukraus, po 1 valg. šaukštą persijotų miltų ir sukti tol, kol bus sudėti visi produktai
3. suberti van. cukrų
4. užminkyti tešlą ir padėti šaldytuvan 2 - 3 val. kad sustingtų
5. iš atšaldytos tešlos iškočioti daug įv. dydžio (nuo mažiausio iki didžiausio) paplotėlių (kuo ploniau iškočiosite, tuo bus trapiau)
6. iškočiotų paplotėlių kraštus galima apipjaustyti figūriniu ratuku ar išpjaustyti trikampiukais ar pan.
7. kepti paplotėlius orkaitėje, ne didesnėje nei 200 laipsnių t- tūroje
8. paplotėlius atšaldyti sakrdoje ant kurios kepė, po to sudėti vieną ant kito nuo didžiausio iki mažiausio, pertepant tiršta uogiene.
9. pieną su cukrumu glajui virinti uždengtame puode kol sutirštėja tiek, kad įlašintas į šaltą vandenį sirupo lašas nebeišsileidžia
10. suberti van. cukrų
11. atšaldytą glajų išsukti iki purumo
12. "eglutę" apipilti glajumi, kad nutekėtų per paplotėlių kraštus.
13. galima apibarstyti kokoso drožlėmis, aguonomis ra cukraus pudra
paplotėlius labai plonai lengva iškočioti, jei kočėlą apsuksite lininiu audeklu
Mamos kepėjos, man nesigauna meduoliai pagal jokį receptą..Rodos darau kaip parašyta, bet kai iškepa, tai tie meduoliai baisiai kieti, labai sunkiai įkandami, kepimo metu išsilydo į šonus kaip blynai kokie, kas čia galėtų man trukdyt gerai juos iškept? rodos ir neperkepu ir darau viską pagal instrukciją..
Dar labai norėčiau paprašyti, gal kas žino kalėdinių imbierinių sausainiukų receptą? Tokie trapūs, įv. formų..O tie tradiciniai kalėdiniai kepiniai su glajumi irgi meduolinės tešlos ar ne? na tokie storesni, kokio 1 cm storio, kvapnūs ir minkšti, su piešiniais iš glajaus? Čia kažin tiktų Bea receptas ar Irge receptas geriau Ūkur ji paie eglutę rašė). Aš tai kalėdinę eglutę kitokią kepu ( ne meduolinę, o trapią..), pasikartosiu iš temos apie skruzdėlyno kepimą:
paplotėliams reikia:
500 gr. miltų
300 gr. cukraus
300 gr. sviesto
10 kiaušinių
pakelio van. cukraus
2 st. tirštos uogienės
Peino glajui:
200 gr. cukraus
200 ml pieno
pakelio van.cukraus
1.išsukti sviestą
2. į sviestą mušti po kiaušinį, po 1 valg. š. cukraus, po 1 valg. šaukštą persijotų miltų ir sukti tol, kol bus sudėti visi produktai
3. suberti van. cukrų
4. užminkyti tešlą ir padėti šaldytuvan 2 - 3 val. kad sustingtų
5. iš atšaldytos tešlos iškočioti daug įv. dydžio (nuo mažiausio iki didžiausio) paplotėlių (kuo ploniau iškočiosite, tuo bus trapiau)
6. iškočiotų paplotėlių kraštus galima apipjaustyti figūriniu ratuku ar išpjaustyti trikampiukais ar pan.
7. kepti paplotėlius orkaitėje, ne didesnėje nei 200 laipsnių t- tūroje
8. paplotėlius atšaldyti sakrdoje ant kurios kepė, po to sudėti vieną ant kito nuo didžiausio iki mažiausio, pertepant tiršta uogiene.
9. pieną su cukrumu glajui virinti uždengtame puode kol sutirštėja tiek, kad įlašintas į šaltą vandenį sirupo lašas nebeišsileidžia
10. suberti van. cukrų
11. atšaldytą glajų išsukti iki purumo
12. "eglutę" apipilti glajumi, kad nutekėtų per paplotėlių kraštus.
13. galima apibarstyti kokoso drožlėmis, aguonomis ra cukraus pudra
paplotėlius labai plonai lengva iškočioti, jei kočėlą apsuksite lininiu audeklu