Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

O mano artimiesiems labai patiko Daivajos pyragas su vaisiais - visi prase recepto, o simet daug kas klausineja, kaip ten kepiau, kokius vaisius dejau ir t.t.
Mano mazylei labai patiko, man tai ji atsibodo valgyti, simet kepsiu puse porcijos ir reiks turbut ta isgirtaji aguonini ismeginti.
Aciu visoms pasidalinusioms savo receptais 4u.gif
Atsakyti
blush2.gif Paaiškinkit prašau man - agunų-obuolių pyragan dedamos manų kruopos arvirta manų košė? blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(editam @ 2006 11 06, 19:13)
blush2.gif Paaiškinkit prašau man - agunų-obuolių pyragan dedamos manų kruopos arvirta manų košė? blush2.gif  blush2.gif

Manų košė
Atsakyti
QUOTE(editam @ 2006 11 06, 18:13)
blush2.gif Paaiškinkit prašau man - agunų-obuolių pyragan dedamos manų kruopos arvirta manų košė? blush2.gif  blush2.gif

Ir aš jos dedu gerokai daugiau nei parašyta. Nes pagal tą normą man gavosi skystokas pyragas.
Atsakyti
Nu as irgi parekomenduosiu savaji superini receptuka essen.gif prasom uzsirasyti book.gif :
vadinasi "medaus RuDuDu" clap_1.gif
reikes teslai:
3 š medaus
3 kiausiniai
200g cukraus
10 š miltu
1 arb škšt sodos
2 š acto
kremui reikes:
2 ind Rududu
1 pak sviesto
200-300 g graikisku riesutu
obuoliu sulciu ir ananasu sulciu sulaistymui

Tesla gaminame umn.gif taip: kiausinius su cukrumi isplakame (su mikseriu greiciau ir lengviau). medus jei kietas tai islydom atvesinam ir i ji supilame nugesinta soda su actu, ir gerai ismaisome, medus pasidaro balksvas, isputoja. medu supilame i kiausinius ismaisome. sudedame miltus, ismaisome. Tesla gatava umn.gif i ikaitinta orkaite dedame ir kepame 25 min nu galima ir 30min, patikriname su pagaliuku.
iskepta meduoli atvesiname truputi ir perpjauname du kartus. ir toliau paliekame atvesti.
Gaminame krema: rududu su sviestu (minkstu, ne istirpintas) issukame (su mikseriu)iki mienalytes mases. galima ipilti romo rolleyes.gif bet geriau turbut tiesiai i skrandi tongue.gif
Perpjautus lakstus sulaistome sulciu misiniu, tik ne per daug. dedame krema ir tepame, ant virsaus kremo barstome smulkintus (peiliu, ne maltus) riesutus, pagal skoni. ir taip sutepame visa pyraga, pyrago virsu ir sonus taip pat, apibarstome gausiai riesutais smulkintais essen.gif ir i saldytuva nakciai.
jei apvalioje formoje kepsite tai gausis tikriausias tortas birthday.gif sultis galima pasirinkti pagal skoni, nes jau daug buvau isbandziusi tai sis variantas pats geriausias.
labai skanus prasom isbandyti kaledoms ar naujiems metams. essen.gif skanaus.
Atsakyti
QUOTE(editam @ 2006 11 06, 18:13)

Aš dėjau manų kruopų smile.gif ,nes taip orginaliam recepte parašytą ir gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
Tas receptas is tiesu puikus. Bet visai neseniai grizusi is Europos pradejau naudotis Dr.Oetker kepimo pusfabrikaciais. Jeigu galima taip vadinti. Na reikia prideti tik to kas parasyta pakelyje. Tai nepalyginamai geriau, nei lietuviski pusfabrikaciai. Kazkokie juk yra keksai, pyragai? Jie nepauikus! O sitie gaunasi fantastiskai. Ir nereikia isradineti dviracio. Tik butina tureti profesionalia arba l.gera kepimo iranga. Na visas kepimo formas. As pirkau irgi Dr.Oetker. Dabar Maxsimoje yra obuolinis, varskinis ir plikytas pyragai. Jie nuostabus!!!! PABANDYKITE
Atsakyti
Šiandien jau mano namuose jaučiasi Kalėdų nuotaika wub.gif Orkaitėje kepa vokiškasis Stollen wub.gif Jau kvapai kvapai: cinamonas, gvazdikai, migdolai, romas wub.gif Ech, tuo Kalėdos ir gražios - jos KVEPIA.
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2006 01 16, 16:31)
na mielos kepejeles, prasau jusu receptuko, namuose turim labai daug koncervuotos uogienes, gal turite kokiu receptuku ka butu gali pasidaryti is jos g.gif
lauksiu jusu receptu mirksiukas.gif

aptept batono rieke uogiene, ant jos uzdet kita rieke. Tada ta bandele mirkyti i kiausinio plakini su cukrum ir i dziuveselius ir kepti keptuveje, mes tik tai tevalgom uogienes
Atsakyti
[quote=bea,2005 12 18, 18:45]
Jau rašiau tikrai, net į vieną mytą nešiau, bet čia buvo senai. Kadangi tingiu ieškot pasikartosiu.
Mano įvesti pataisymai: aš riešutų nesmulkinu (bo tingiu), tešlos ant viršaus irgi nededu, tik dugne. Bo man per daug tešlos neskanu. Todėl pvz. šiandien dariau iš visos tešlos ir dvigubai įdaro, tešlą biškį peršaldžiau lauke (xixixii...), tai sunku buvo kočiot, todėl paėmeu ir pirštais apspaudžiau į dvi formas. ant jų sudėjau atvėsintą įdarą ir iškepiau.

Šveicariškas riešutų pyragas

Šis pyragas yra ypatingas ir skirtas tikrai išrankiam skoniui. Riešutų ir medaus įdaras - pikantiška ir skanu. Jeigu jums graikiškų riešutų skonis pasirodys per stiprus, įdarui galite naudoti ir lazdynų riešutus ar migdolus.
Tešlai:
350 g miltų,
200 g cukraus,
250 g atšaldyto sviesto arba margarino,
1 kiaušinis,
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
300 g graikiškų riešutų,
200 g cukraus
100 g grietinėlės,
3 šaukštai medaus,
1 kiaušinio trynys,
1 šaukštas pieno arba grietinėlės.
Miltus suberiame į didelį platų dubenį ir sudedame gabaliukais sukapotą sviestą. Ant viršaus suberiame 200 g cukraus, žiupsnelį druskos, į vidurį įmušame kiaušinį. Viską kapojame dideliu plačiu peiliu, paskui greitai rankomis suminkome kietą trapią tešlą.
Tešlą suvyniojame į plėvelę ir maždaug 1 valandai padedame šaltai.
Sukapojame riešutus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies iki gelsvumo apgruzdiname cukrų, suberiame susmulkintus riešutus ir dar truputį pakepiname. Tada supilame grietinėlę ir medų ir mišinį užviriname.
Masei užvirus keptuvę greitai nukeliame nuo ugnies ir mišinį ataušiname.
Orkaitę įkaitiname iki 200° C. Kepimo skardą ištepame riebalais arba išklojame folija.
Ant plonai miltais pabarstytos lentos iškočiojame 3-4 mm storio trapios tešlos lakštą, iš kurio išpjauname 30 cm skersmens skritulį. Juo išklojame paruoštą kepimo skardą.
Ant tešlos skritulio iškrečiame riešutų mišinį, išlyginame ir užlankstome prasikišusius kraštus.
Iš likusios tešlos išpjaunamas tokio pat dydžio skritulys ir juo užklojamas įdaras. Lakštų kraštus gerai prispaudžiame, o iš tešlos likučių išpjaustome įvairias figūrėles – mėnuliukus, žvaigždutes ir jas išdėliojame ant viršaus.
Išplakame kiaušinio trynį su 1 šaukštu grietinėlės arba pieno. Mišiniu ištepame pyrago viršų.
Pyragą įšauname į karštą orkaitę ir kepame maždaug 40 min. Iškepęs ir ataušintas pyragas gerai suvyniojamas ir laikomas kelias dienas, kol įgauną tikrąjį savo skonį.
Skanaus!

Labas, norėjau paklausti blush2.gif - o iškeptą pyragą reikia laikyti inde su dangčiu, taip pat į ką viniojate - rankšluostį, popierių ar į dar kai ką? O kas ten per uogytės viršuje? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Džinė @ 2005 12 23, 20:40)
PRAŠOM, negaila

Kaledinis pyragas

Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar..

450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
saukstelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
........
Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga...

Pernai taip ir neisšikepiau šio pyrago. Drąsinuosi šiemet pabandyti. O kokioje formoje kepti šį pyragą? Na maždaug kokio aukščio (storio) tas pyragas turėtų būti? Kiek jo gaunasi iš visos normos? Gal kas patars? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2006 11 19, 17:16)
Pernai taip ir neisšikepiau šio pyrago. Drąsinuosi šiemet pabandyti.  O kokioje formoje kepti šį pyragą? Na maždaug kokio aukščio (storio) tas pyragas turėtų būti? Kiek jo gaunasi iš visos normos? Gal kas patars?  4u.gif

Man tai gavosi 4 silikonines formos - viena 26 cm skersmens kokiu 3 cm aukscio (apie 2 litrus), kita besmegenis 800 ml talpos, trecia - pailga keksine kokiu 26 cm ilgio ir ~7 cm aukscio ir dar viena forma 6 keksu - truputi daugokai, nors ir dalinau visiems....
Atsakyti