Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(linada @ 2005 12 27, 13:20)
thumbup.gif  thumbup.gif pasaka ne pyragas - sprogo ore, kai padėjau....patariu tikrai palaukti dienelę - skonis visai kitas, subrendęs toks.... thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Va pati šį pyragą dar tik kartą kepiau ir laikau šį receptą ypatingom progom, kad nepabostų. Naujiesiems tikrai kepsiu bigsmile.gif Nes kaip sakant kas per daug , greit pabosta. O šis nepabodęs ir kaip sakiau man skaniausias iš mano ragautų ir keptų aguoninių ir greičiausiai ne tik ax.gif Smagu, kad ir kitiems patinka biggrin.gif
Atsakyti
Na merginos ir prikepiau visokiu pyragų Jūsų pasiūlytų..smile.gif
Apsivalgė visa šeimyna smile.gif
labiausiai visiems aptiko bea pasiulytas šveicariškas riešutų pyragas.
Tik kita karta dėsiu mažiau cukrasus ,nes laaaaaabai saldus.
Japoniškas obuolių-aguonų pyragas visai napatiko.Kažkoks labai šlapias...
Nors sausų irgi nemėgstam.
O kaledinis pyragas su džiovintais vaisias labai skanus.Bet kadangi ji kepiau prieš dvi savaites (ir vieną sunaikinom) tai skaniausias jis buvo sekančią dieną.O dabar man jautėsi "pagyvenęs",sausokas produktas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dacor: 28 gruodžio 2005 - 13:29
Mano šeima taip pat labai gerai įvertino Bea pasiūlytą riešutų pyragą. Ačiū Bea 4u.gif .
Mano pastebėjimai: kitą kartą dėčiau šiek tiek mažiau miltų, kad nebūtų toks kietas. Kam patinka pyragai su Rududu kremu, šis pyragas patiks, nes skonis kažkuo panašus.
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2005 12 29, 08:04)
Mano šeima taip pat labai gerai įvertino Bea pasiūlytą riešutų pyragą. Ačiū Bea  4u.gif .
Mano pastebėjimai: kitą kartą dėčiau šiek tiek mažiau miltų, kad nebūtų toks kietas. Kam patinka pyragai su Rududu kremu, šis pyragas patiks, nes skonis kažkuo panašus.


džiaugiuosi, kad patiko. Man tai miltų kiekis pats tas, bet gal todėl, kad aš viską tiksliai sveriu smile.gif
Atsakyti
Aš taip pat prisidedu prie puikiai vertinančių bea šveicarišką riešutų pyragą... 4u.gif Mmmmmmmm... wub.gif Tikrai labai liuks gavosi, tik kiek per saldu, nors ir mažiau dėjau nei parašyta, bet tikrai nerealus, o įdaras koks... ploja.gif laaaabai skanu, dar kartą ačiū už receptą good.gif Bandysiu kitą kartą kitokius riešutus naudoti, žiūrėsiu, su kuriais skaniausiai gausis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neeri @ 2005 12 15, 16:20)
Na, o kurios jau įsivaizduojate, nespėjusios išsikepti to Kalėdinio pyrago su vaisiais, galit šeimyną, draugus ar kt. nudžiugint šiuo pyragu (jis man kol kas skaniausias iš mano keptų ar ragautų aguoninių)  bigsmile.gif Geriausiai kept prieš dieną, ir laikyti šaldytuve tą parą, tuomet tiesiog tirpsta burnoje.

Japoniškas aguonų - obuolių pyragas:

8 kiaušiniai
250 g margarino
200 g cukraus
300 g aguonų
600 g obuolių
8 šaukšteliai manų košės
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
migdolų aliejaus kelis lašus
Razinų jei patinka saują
Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir 2 kartus permalti.
Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti.
Margariną ištrinti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių. Baltymus išplakti, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti.
Tada sudėti manų košę, suberti kepimo miltelius, įpilti migdolų aliejaus, išmaišyti.
Kepti 180 laipsnių orkaitėj apie 30min, paskui galima pamažinti jei viršus ruduoja per greit ir kepti dar 20-30min. Išėmus ir pravėsusį aplieti tirpintu šokoladu. Palaikyti šaldytuve, bent 3h, o gheriausiai iki kitos dienos  bigsmile.gif

user posted image



Super, skanumėlis thumbup.gif
Atsakyti
Pyrragas su dziovintais vaisiais labai liuks gavos, dekui uz recepta 4u.gif
Atsakyti
beveik mano visas džiovintų vaisių-riešutų Kalėdinis pyragas sulaukė šiandienos. Pusę jo laikiau šaldytuve kitą pusę ant spintelės, abu gabalai sukietėjo į akmenį, labai tikėjaus, kad jis paskanės, bet.... schmoll.gif per Kalėdas buvo išlaikytas 2sav., įkąst dar buvo įmanoma, bet niekas juo nesusižavėjo, o pati vos prakąstą gabaliuką damušiau doh.gif galima sakyt, dėl skonio nesiginčijama, bet ... nerekomenduoju niekam, pinigai į balą išmesti dry.gif
Atsakyti
QUOTE(elia @ 2006 01 11, 20:31)
beveik mano visas džiovintų vaisių-riešutų Kalėdinis pyragas sulaukė šiandienos. Pusę jo laikiau šaldytuve kitą pusę ant spintelės, abu gabalai sukietėjo į akmenį, labai tikėjaus, kad jis paskanės, bet.... schmoll.gif per Kalėdas buvo išlaikytas 2sav., įkąst dar buvo įmanoma, bet niekas juo nesusižavėjo, o pati vos prakąstą gabaliuką damušiau doh.gif  galima sakyt, dėl skonio nesiginčijama, bet ... nerekomenduoju niekam, pinigai į balą išmesti dry.gif


As kepiau 2 sav. pries Kaledas, laikiau sandariam dubeny spinteleje. Per Kaledas ir Naujus buvo pats skanumas, dabar dar liko keli gabaleliai, kas beparagauja, visi praso recepto - puikus pyragas, aciu uz recepta!
Atsakyti
Pas mus biski po nauju issilaike, bet tik todel,kad viena sugebejau apdeginti (virsutini sluoksni), tai tas uzsilaike.
Tik as viena klaida padariau (tik kai perrasinejau recepta pamaciau, bet jau buvau iskepus) - reikejo 4 stikliniu miltu, o ne 4 saukstu. Tai mano pyragas visai kietas.
Atsakyti
gal kas zinot recepta anyziniu sausainiu? 4u.gif
Atsakyti
Kalėdos ir man jau kvepia blush2.gif

Tik aš pasimokiau iš praeitų metų. Šiemet nekepsiu Daivajos pyrago, per brangiai gaunasi, o skonio super nėra (bent jau mano šeimynai). Meduoliukai užėmė žiauriai daug laiko, su kepimais ir papuošimais, o niekam jų nereikėjo. Tik mažylis visus papuošimus nugraužė doh.gif .
Vat aguoninis pyragas visus sužavėjo thumbup.gif .
Tad lauksiu naujienų šiame skyrelyje, gal kas ką naujo ir skanaus siūlys 4u.gif
Atsakyti