Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

Riešutų masė tikrai labai skani, nereikėjo net puodo plauti, chebra visus likučius išskutinėjo biggrin.gif .
Greičiau Kalėdos, nes noriu pyrago.
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2005 12 22, 23:31)
būčiau dėkinga 4u.gif

PRAŠOM, negaila

Kaledinis pyragas

Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar..

450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
saukstelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaisyti tesla.
900g razinu
900g dziovintu juoduju serbentu
200g dziov.datuliu
200g dziov figu
220g migdolu
250ml citrinu zievelu
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu

Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...

Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai:
anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa.
As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj).
Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga...
Atsakyti
QUOTE(Džinė @ 2005 12 23, 22:40)
PRAŠOM, negaila

Kaledinis pyragas

Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar..

450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
saukstelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaisyti tesla.
900g razinu
900g dziovintu juoduju serbentu
200g dziov.datuliu
200g dziov figu
220g migdolu
250ml citrinu zievelu
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu

Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...

Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai:
anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa.
As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj).
Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga...

Tai va kepiau pyragą ir nesigavo doh.gif jis pavogė mano Kalėdas, sugadino nuotaiką ir t.t..
Dabar pasakykyit kodėl jį reikia kept dvi valandas, jis man per pusval. buvo iškepęs o paskui deeegė ant silpnos ugnies, tešlos tai praktiškai ten nėr blink.gif ir man gavos toks plonas iš pusės porcijos, toj orkaičių keptuvėj, galm reikėjo į kitokią dėt schmoll.gif
Atsakyti
Nemanai, kad kepimo formos skiriasi smile.gif ? Pas tave ji plati, bet neaukšta, pas kitą gali dar kitokia būti. Dėl to kepimo laikas labai individualus. Dar vienas dalykas: 2 vlandos kepimo skaičiuojamos visos porcijos pyragui, o ne pusei, kaip tu ir dauguma (taip pat ir aš) kepė. Darai pusę porcijos, tai ir laiką per pusę mažink doh.gif Man iškepė būtent per valandą ax.gif
Atsakyti
[QUOTE]MINKSTAS MEDUOLIS

REIKES:
250g miltu, 250g medaus, 100g cukraus, 2 saukstai sviesto, 4 kiausiniai,
2 sauksteliai meduoliu prieskoniu, saukstelis kepimo milteliu, taurele (30ml)romo, sauja kapotu riesutu.

Trynius istrinti su cukrumi. Toliau maisant supilti su sviestu pakaitinta medu, roma, suberti riesutus, prieskonius ir su kepimo milteliais sumaisytus miltus. Galiausiai atsargiai imaisyti standziai isplaktus baltymus.
Tesla sukresti i riebalais istepta kepimo forma ir 50min. kepti 175laipsniu karstumo orkaitej. Iskepusi meduoli galima apibarstyti cukraus pudra ar aplieti glajumi. Skanaus!

Noreciau padekoti lia lia uz minksto kaledinio meduolio recepta. Gavosi minkstas ir tikrai skanus!
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2005 12 24, 09:30)
Tai va kepiau pyragą ir nesigavo doh.gif jis pavogė mano Kalėdas, sugadino nuotaiką ir t.t..
Dabar pasakykyit kodėl jį reikia kept dvi valandas, jis man per pusval. buvo iškepęs o paskui deeegė ant silpnos ugnies, tešlos tai praktiškai ten nėr blink.gif ir man gavos toks plonas iš pusės porcijos, toj orkaičių keptuvėj, galm reikėjo į kitokią dėt schmoll.gif


jei buvo iškepęs, tai reikėjo išimt.
Atsakyti
Sveikos kepėjėlės ir su šventėm 4u.gif

Kepiau ir aš tą pyragą su daug daug vaisių, bet tik pusę. Skonis – fantastika. Kepsiu ir Naujiem. Tik va pjaustant jis man iro. Ką padariau ne taip g.gif . Tiesa miltų dėjau daugiau nei priklauso, nes man tešla pasirodė skystoka.
Atsakyti
O man tas vaisinis įspūdžio didelio nepaliko schmoll.gif . Na, eilinis pyragas su džiovintais vaisiais ir uogom. Skanu, bet tikėjausi kažko neįprasto, kaip čia buvo aprašoma. O Naujiesiems išsikepiau Šveicarišką riešutų pyragą wub.gif . Žiūrėsim, kaip su juo bus smile.gif
Atsakyti
nors kaledos ir praėjo, bet gal sekančioms kalėdoms kam nors tiks.

Cinamono žvaigždutės (pas mane buvo cinamono drambliai, zuikiai ir gaidžiai blush2.gif )

Tešlai
200 g sviesto, 1 kiaušinis
100 g cukraus, 350 g miltų,
2 šaukštai malto cinamono (nors aš dėjau 2 arbatinius šaukštelius)
1/2 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių,
100 g maltų migdolų (jų visai nedėjau)

papuošimui
I. 150 g juodojo šokolado, 3 šaukštai pieno, visokių papuošimų (spalvotų kokoso drožlių, skaldytų riešutų ir pan.)
II. kadangi nesu asas virtuvėje, tai aš nusipirkau parduotuvėje parduodamus paruoštus glaistus (buna ir balto ir pieniško ir juodojo šokolado)

sviestą išsukame su kiaušiniu ir cukrumi. po truputi įmaišome su prieskoniais ir riešutais (dar kartą pasikartosiu, kad aš jų nedėjau) sumaišytus miltus. 1 valandai tešlą įmetam į šaldytuvą.
Iškočiojame 7 mm storio lakštą ir darome žvaigždutes, kalėdinius dramblius, gaidžius ir panašius kalėdinius žverėlius smile.gif
Kepame 170 C temp.
Nuo šitos vietos prasideda įdomioji vieta. Susikviečiame visus vaikus ir jiems prijaučiamčius ir puošiame. Atvėsusius sausainius aptepame ištirpintu su pienu šokoladu (arba tuo pirktu parduotuvėje) ir apibarstome visokiais spalvotais dalykais.
Super pedantėms nerekomenduoju, nes visokie burbuliukai dar ilgai lenda iš visų virtuvės pakampių, bet vaikams džiaugsmo būna labai daug.

Beje šiemet kepėm meduolius pagal Bea (atrodo) receptą. thumbup.gif jau 2 dozes iškepiau ir panašu kad dar kepsiu, nes dingsta dar nespėję gerai ataušti...

Atsakyti
QUOTE(Čika @ 2005 12 26, 12:32)
O man tas vaisinis įspūdžio didelio nepaliko  schmoll.gif . Na, eilinis pyragas su džiovintais vaisiais ir uogom. Skanu, bet tikėjausi kažko neįprasto, kaip čia buvo aprašoma.

Va, va... Ir aš tikėjaus kažko TOKIO bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif O gavosi - eilinis pyragas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jėga @ 2005 12 26, 19:26)
Va, va... Ir aš tikėjaus kažko TOKIO bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif  O gavosi - eilinis pyragas ax.gif

Man tai šis pyragas labai skanus, tik ne šventiniam stalui, šiaip kas dien pakramsnoti bigsmile.gif Nes nuo šventinio stalo pirmiausiai išgaravo tortas, paskui keksai, o šis susižavėjimo iš kitų nesulaukė doh.gif O aš jį vis dar kramsnoju bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neeri @ 2005 12 15, 16:20)
Na, o kurios jau įsivaizduojate, nespėjusios išsikepti to Kalėdinio pyrago su vaisiais, galit šeimyną, draugus ar kt. nudžiugint šiuo pyragu (jis man kol kas skaniausias iš mano keptų ar ragautų aguoninių)  bigsmile.gif Geriausiai kept prieš dieną, ir laikyti šaldytuve tą parą, tuomet tiesiog tirpsta burnoje.

Japoniškas aguonų - obuolių pyragas:

8 kiaušiniai
250 g margarino
200 g cukraus
300 g aguonų
600 g obuolių
8 šaukšteliai manų košės
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
migdolų aliejaus kelis lašus
Razinų jei patinka saują
Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir 2 kartus permalti.
Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti.
Margariną ištrinti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių. Baltymus išplakti, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti.
Tada sudėti manų košę, suberti kepimo miltelius, įpilti migdolų aliejaus, išmaišyti.
Kepti 180 laipsnių orkaitėj apie 30min, paskui galima pamažinti jei viršus ruduoja per greit ir kepti dar 20-30min. Išėmus ir pravėsusį aplieti tirpintu šokoladu
. Palaikyti šaldytuve, bent 3h, o gheriausiai iki kitos dienos  bigsmile.gif

user posted image


thumbup.gif thumbup.gif pasaka ne pyragas - sprogo ore, kai padėjau....patariu tikrai palaukti dienelę - skonis visai kitas, subrendęs toks.... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linada: 27 gruodžio 2005 - 13:21