Riešutų masė tikrai labai skani, nereikėjo net puodo plauti, chebra visus likučius išskutinėjo .
Greičiau Kalėdos, nes noriu pyrago.
QUOTE(davija @ 2005 12 22, 23:31)
būčiau dėkinga
PRAŠOM, negaila
Kaledinis pyragas
Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar..
450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
saukstelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaisyti tesla.
900g razinu
900g dziovintu juoduju serbentu
200g dziov.datuliu
200g dziov figu
220g migdolu
250ml citrinu zievelu
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu
Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...
Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai:
anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa.
As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj).
Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga...
QUOTE(Džinė @ 2005 12 23, 22:40)
PRAŠOM, negaila
Kaledinis pyragas
Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar..
450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
saukstelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaisyti tesla.
900g razinu
900g dziovintu juoduju serbentu
200g dziov.datuliu
200g dziov figu
220g migdolu
250ml citrinu zievelu
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu
Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...
Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai:
anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa.
As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj).
Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga...
Kaledinis pyragas
Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar..
450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
saukstelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaisyti tesla.
900g razinu
900g dziovintu juoduju serbentu
200g dziov.datuliu
200g dziov figu
220g migdolu
250ml citrinu zievelu
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu
Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...
Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai:
anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa.
As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj).
Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga...
Tai va kepiau pyragą ir nesigavo jis pavogė mano Kalėdas, sugadino nuotaiką ir t.t..
Dabar pasakykyit kodėl jį reikia kept dvi valandas, jis man per pusval. buvo iškepęs o paskui deeegė ant silpnos ugnies, tešlos tai praktiškai ten nėr ir man gavos toks plonas iš pusės porcijos, toj orkaičių keptuvėj, galm reikėjo į kitokią dėt
Nemanai, kad kepimo formos skiriasi ? Pas tave ji plati, bet neaukšta, pas kitą gali dar kitokia būti. Dėl to kepimo laikas labai individualus. Dar vienas dalykas: 2 vlandos kepimo skaičiuojamos visos porcijos pyragui, o ne pusei, kaip tu ir dauguma (taip pat ir aš) kepė. Darai pusę porcijos, tai ir laiką per pusę mažink Man iškepė būtent per valandą
[QUOTE]MINKSTAS MEDUOLIS
REIKES:
250g miltu, 250g medaus, 100g cukraus, 2 saukstai sviesto, 4 kiausiniai,
2 sauksteliai meduoliu prieskoniu, saukstelis kepimo milteliu, taurele (30ml)romo, sauja kapotu riesutu.
Trynius istrinti su cukrumi. Toliau maisant supilti su sviestu pakaitinta medu, roma, suberti riesutus, prieskonius ir su kepimo milteliais sumaisytus miltus. Galiausiai atsargiai imaisyti standziai isplaktus baltymus.
Tesla sukresti i riebalais istepta kepimo forma ir 50min. kepti 175laipsniu karstumo orkaitej. Iskepusi meduoli galima apibarstyti cukraus pudra ar aplieti glajumi. Skanaus!
Noreciau padekoti lia lia uz minksto kaledinio meduolio recepta. Gavosi minkstas ir tikrai skanus!
REIKES:
250g miltu, 250g medaus, 100g cukraus, 2 saukstai sviesto, 4 kiausiniai,
2 sauksteliai meduoliu prieskoniu, saukstelis kepimo milteliu, taurele (30ml)romo, sauja kapotu riesutu.
Trynius istrinti su cukrumi. Toliau maisant supilti su sviestu pakaitinta medu, roma, suberti riesutus, prieskonius ir su kepimo milteliais sumaisytus miltus. Galiausiai atsargiai imaisyti standziai isplaktus baltymus.
Tesla sukresti i riebalais istepta kepimo forma ir 50min. kepti 175laipsniu karstumo orkaitej. Iskepusi meduoli galima apibarstyti cukraus pudra ar aplieti glajumi. Skanaus!
Noreciau padekoti lia lia uz minksto kaledinio meduolio recepta. Gavosi minkstas ir tikrai skanus!
QUOTE(davija @ 2005 12 24, 09:30)
Tai va kepiau pyragą ir nesigavo jis pavogė mano Kalėdas, sugadino nuotaiką ir t.t..
Dabar pasakykyit kodėl jį reikia kept dvi valandas, jis man per pusval. buvo iškepęs o paskui deeegė ant silpnos ugnies, tešlos tai praktiškai ten nėr ir man gavos toks plonas iš pusės porcijos, toj orkaičių keptuvėj, galm reikėjo į kitokią dėt
Dabar pasakykyit kodėl jį reikia kept dvi valandas, jis man per pusval. buvo iškepęs o paskui deeegė ant silpnos ugnies, tešlos tai praktiškai ten nėr ir man gavos toks plonas iš pusės porcijos, toj orkaičių keptuvėj, galm reikėjo į kitokią dėt
jei buvo iškepęs, tai reikėjo išimt.
Sveikos kepėjėlės ir su šventėm
Kepiau ir aš tą pyragą su daug daug vaisių, bet tik pusę. Skonis fantastika. Kepsiu ir Naujiem. Tik va pjaustant jis man iro. Ką padariau ne taip . Tiesa miltų dėjau daugiau nei priklauso, nes man tešla pasirodė skystoka.
Kepiau ir aš tą pyragą su daug daug vaisių, bet tik pusę. Skonis fantastika. Kepsiu ir Naujiem. Tik va pjaustant jis man iro. Ką padariau ne taip . Tiesa miltų dėjau daugiau nei priklauso, nes man tešla pasirodė skystoka.
O man tas vaisinis įspūdžio didelio nepaliko . Na, eilinis pyragas su džiovintais vaisiais ir uogom. Skanu, bet tikėjausi kažko neįprasto, kaip čia buvo aprašoma. O Naujiesiems išsikepiau Šveicarišką riešutų pyragą . Žiūrėsim, kaip su juo bus
nors kaledos ir praėjo, bet gal sekančioms kalėdoms kam nors tiks.
Cinamono žvaigždutės (pas mane buvo cinamono drambliai, zuikiai ir gaidžiai )
Tešlai
200 g sviesto, 1 kiaušinis
100 g cukraus, 350 g miltų,
2 šaukštai malto cinamono (nors aš dėjau 2 arbatinius šaukštelius)
1/2 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių,
100 g maltų migdolų (jų visai nedėjau)
papuošimui
I. 150 g juodojo šokolado, 3 šaukštai pieno, visokių papuošimų (spalvotų kokoso drožlių, skaldytų riešutų ir pan.)
II. kadangi nesu asas virtuvėje, tai aš nusipirkau parduotuvėje parduodamus paruoštus glaistus (buna ir balto ir pieniško ir juodojo šokolado)
sviestą išsukame su kiaušiniu ir cukrumi. po truputi įmaišome su prieskoniais ir riešutais (dar kartą pasikartosiu, kad aš jų nedėjau) sumaišytus miltus. 1 valandai tešlą įmetam į šaldytuvą.
Iškočiojame 7 mm storio lakštą ir darome žvaigždutes, kalėdinius dramblius, gaidžius ir panašius kalėdinius žverėlius
Kepame 170 C temp.
Nuo šitos vietos prasideda įdomioji vieta. Susikviečiame visus vaikus ir jiems prijaučiamčius ir puošiame. Atvėsusius sausainius aptepame ištirpintu su pienu šokoladu (arba tuo pirktu parduotuvėje) ir apibarstome visokiais spalvotais dalykais.
Super pedantėms nerekomenduoju, nes visokie burbuliukai dar ilgai lenda iš visų virtuvės pakampių, bet vaikams džiaugsmo būna labai daug.
Beje šiemet kepėm meduolius pagal Bea (atrodo) receptą. jau 2 dozes iškepiau ir panašu kad dar kepsiu, nes dingsta dar nespėję gerai ataušti...
Cinamono žvaigždutės (pas mane buvo cinamono drambliai, zuikiai ir gaidžiai )
Tešlai
200 g sviesto, 1 kiaušinis
100 g cukraus, 350 g miltų,
2 šaukštai malto cinamono (nors aš dėjau 2 arbatinius šaukštelius)
1/2 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių,
100 g maltų migdolų (jų visai nedėjau)
papuošimui
I. 150 g juodojo šokolado, 3 šaukštai pieno, visokių papuošimų (spalvotų kokoso drožlių, skaldytų riešutų ir pan.)
II. kadangi nesu asas virtuvėje, tai aš nusipirkau parduotuvėje parduodamus paruoštus glaistus (buna ir balto ir pieniško ir juodojo šokolado)
sviestą išsukame su kiaušiniu ir cukrumi. po truputi įmaišome su prieskoniais ir riešutais (dar kartą pasikartosiu, kad aš jų nedėjau) sumaišytus miltus. 1 valandai tešlą įmetam į šaldytuvą.
Iškočiojame 7 mm storio lakštą ir darome žvaigždutes, kalėdinius dramblius, gaidžius ir panašius kalėdinius žverėlius
Kepame 170 C temp.
Nuo šitos vietos prasideda įdomioji vieta. Susikviečiame visus vaikus ir jiems prijaučiamčius ir puošiame. Atvėsusius sausainius aptepame ištirpintu su pienu šokoladu (arba tuo pirktu parduotuvėje) ir apibarstome visokiais spalvotais dalykais.
Super pedantėms nerekomenduoju, nes visokie burbuliukai dar ilgai lenda iš visų virtuvės pakampių, bet vaikams džiaugsmo būna labai daug.
Beje šiemet kepėm meduolius pagal Bea (atrodo) receptą. jau 2 dozes iškepiau ir panašu kad dar kepsiu, nes dingsta dar nespėję gerai ataušti...
QUOTE(Čika @ 2005 12 26, 12:32)
O man tas vaisinis įspūdžio didelio nepaliko . Na, eilinis pyragas su džiovintais vaisiais ir uogom. Skanu, bet tikėjausi kažko neįprasto, kaip čia buvo aprašoma.
Va, va... Ir aš tikėjaus kažko TOKIO O gavosi - eilinis pyragas
QUOTE(jėga @ 2005 12 26, 19:26)
Va, va... Ir aš tikėjaus kažko TOKIO O gavosi - eilinis pyragas
Man tai šis pyragas labai skanus, tik ne šventiniam stalui, šiaip kas dien pakramsnoti Nes nuo šventinio stalo pirmiausiai išgaravo tortas, paskui keksai, o šis susižavėjimo iš kitų nesulaukė O aš jį vis dar kramsnoju
QUOTE(Neeri @ 2005 12 15, 16:20)
Na, o kurios jau įsivaizduojate, nespėjusios išsikepti to Kalėdinio pyrago su vaisiais, galit šeimyną, draugus ar kt. nudžiugint šiuo pyragu (jis man kol kas skaniausias iš mano keptų ar ragautų aguoninių) Geriausiai kept prieš dieną, ir laikyti šaldytuve tą parą, tuomet tiesiog tirpsta burnoje.
Japoniškas aguonų - obuolių pyragas:
8 kiaušiniai
250 g margarino
200 g cukraus
300 g aguonų
600 g obuolių
8 šaukšteliai manų košės
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
migdolų aliejaus kelis lašus
Razinų jei patinka saują
Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir 2 kartus permalti.
Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti.
Margariną ištrinti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių. Baltymus išplakti, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti.
Tada sudėti manų košę, suberti kepimo miltelius, įpilti migdolų aliejaus, išmaišyti.
Kepti 180 laipsnių orkaitėj apie 30min, paskui galima pamažinti jei viršus ruduoja per greit ir kepti dar 20-30min. Išėmus ir pravėsusį aplieti tirpintu šokoladu. Palaikyti šaldytuve, bent 3h, o gheriausiai iki kitos dienos
Japoniškas aguonų - obuolių pyragas:
8 kiaušiniai
250 g margarino
200 g cukraus
300 g aguonų
600 g obuolių
8 šaukšteliai manų košės
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
migdolų aliejaus kelis lašus
Razinų jei patinka saują
Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir 2 kartus permalti.
Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti.
Margariną ištrinti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių. Baltymus išplakti, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti.
Tada sudėti manų košę, suberti kepimo miltelius, įpilti migdolų aliejaus, išmaišyti.
Kepti 180 laipsnių orkaitėj apie 30min, paskui galima pamažinti jei viršus ruduoja per greit ir kepti dar 20-30min. Išėmus ir pravėsusį aplieti tirpintu šokoladu. Palaikyti šaldytuve, bent 3h, o gheriausiai iki kitos dienos
pasaka ne pyragas - sprogo ore, kai padėjau....patariu tikrai palaukti dienelę - skonis visai kitas, subrendęs toks....