Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(daliela @ 2005 12 22, 15:46)
Noriu kepti rytoj daivajos pyragą, bet dabar galvojiu g.gif  g.gif , ar šviežias, (na bus valgomas tik po paros) jis bus skanus, ar būtinai reikia išlaikyti tas dvi savaites?

Visos čia giria, o man jis šiaip sau blush2.gif Tešlos beveik nerasta, daugybė vaisių, kuriuos ir taip buvo galima suvalgyti... nėra to "pyragiško purumo"... sąnaudos didžiulės...
Antrą kartą tikrai nekepčiau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2005 12 22, 13:12)
O kažin kaip būtų jei aš ryt išsikepčiau daivajos pyragą ir per kalėdas valgytumėm g.gif nu pražiopsojau aš tą receptuką blush2.gif bet vistiek gal būtų galima valgyt, o jau kitom Kalėdom pasitaisyčiau ax.gif

kepk, tikrai ne vėlu. Aš dar vieną išsikepiau vakar vakare mirksiukas.gif
Ar tau recepto reikia? g.gif galiu įmesti ax.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Džinė @ 2005 12 22, 21:28)
kepk, tikrai ne vėlu. Aš dar vieną išsikepiau vakar vakare mirksiukas.gif
Ar tau recepto reikia? g.gif galiu įmesti ax.gif  wub.gif

būčiau dėkinga 4u.gif

ir dar kaip puošt meduoliukus, iš kur gauti pvz. žalios spalvos ir išvis koks tas baltas glajus g.gif
Atsakyti
QUOTE(jėga @ 2005 12 22, 16:44)
Visos čia giria, o man jis šiaip sau blush2.gif  Tešlos beveik nerasta, daugybė vaisių, kuriuos ir taip buvo galima suvalgyti... nėra to "pyragiško purumo"... sąnaudos didžiulės...
Antrą kartą tikrai nekepčiau schmoll.gif

Kad sanaudos didziules, tai tikrai.... doh.gif as jau parduotuvej uz galvos susiemiau, kiek cia kainuos... doh.gif
Na, bet niekaip neparagauju as jo, kaip guli spintelej suvyniotas, taip ir laukia Kaledu. tongue.gif Na, kadangi vaisinsiu daug namiskiu, tai po kaledu parasysiu atsiliepimus. Tada ir bus aisku, ar vertes kepti kitais metais... ax.gif
Atsakyti
QUOTE] ir dar kaip puošt meduoliukus, iš kur gauti pvz. žalios spalvos ir išvis koks tas baltas glajus

Baltas glajus tai man atrodo kiausinio baltymas plaktas su cukraus pudra
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2005 12 22, 23:31)
ir dar kaip puošt meduoliukus, iš kur gauti pvz. žalios spalvos ir išvis koks tas baltas glajus g.gif

baltymų glajus :1 kiaušinio baltymas 1 stiklinė cukraus pudros truputis citrinos rūgšties
Atsakyti
KALĖDINIS PYRAGAS SU "RUDUDU" KREMU

Biskvitui:4 kiaušiniai, 50 g cukraus,75 g miltų,40 g krakmolo.

Kremui:100 g sviesto,1 indelis karamelinio kremo "Rududu"

Kiaušinius išplakame su cukrumi, pakaitiname karšto vandens vonelėje. Sumaišome su krakmolu ir miltais. Sudedame masę plonu sluoksniu į kepimo skardą ir iškepame. Kremui sviestą išsukame su karameliniu kremu. Ant biskvito užtepame kremą ir susukame vyniotinį. Puošiame kremu.
Atsakyti
Карибский рождественский пирог

700г (4.5 чашки) отборных сухофруктов
225г (1.25 чашки) чернослива без косточек
225г (1.25 чашки) сушеного манго, измельченного
50г (1/3 чашки) засахаренной вишни, разрезанной на 4 части
700мл (3 чашки) темного рома
225г (1 чашка) размягченного сливочного масла
250г (1 1/3 чашки) темно-коричневого сахара
225г(2 чашки) пшеничной муки
2 чайные ложки пекарского порошка
1 столовая ложка смеси специй
6 яиц
4 столовые ложки мелассы, или черной патоки
Марципан и засахаренные фрукты, для украшения

В сотейнике залейте смесь сухофруктов, чернослив, манго, вишню 600мл рома. Поставьте на тихий огонь и доведите до кипения, затем на очень слабом огне поварите 5 минут. Охладите и оставьте на ночь. Разогрейте духовку до 150С. Круглую форму для пирога, диаметром 23см, смажьте маслом и выстелите 2-м слоем бумаги для выпечки. В миске взбейте сливочное масло с сахаром до светлого воздушного состояния. В миску просейте муку, пекарский порошок и специи. Перемешайте. Постепенно добавьте смесь из муки в масло. Взбейте яйца и аккуратно смешайте с получившейся смесью из муки и масла.

В тесто добавьте мелассу, а затем фрукты и все аккуратно перемешайте. Переложите получившуюся смесь в подготовленную форму. Выпекайте 2.5-3 часа. Готовность проверьте деревянной палочкой. Проколите готовый пирог вилкой и полейте оставшимся ромом. Когда пирог перестанет впитывать ром, дайте ему остыть, не вынимая из формы.

Достаньте остывший пирог из формы, удалите бумагу, украсьте марципаном и засахаренными фруктами.
Atsakyti
O as vakar kepiau ta BEA riesutini pyraga, su graikiskais riesutais, neistveriau paragavau gabaleli, liezuvi galima praryti, bet galvoju gal miltu mazokai dejau, labai trapus, pradejau panikuoti ar susipjaustys gerai man jis, nebus trupiniu kruva, nesikociojo jis man, as rankomis i forma sudejau ir suspaudziau..... g.gif g.gif ..... ir kita karta i tesla cukraus maziau deciau, ne pagal norma.... bet skonis pranoko mano lukescius thumbup.gif
Atsakyti
Sveika Saga,

Kepiau ir aš vakar šį pyragą. Mano tešla taip pat buvo labai trapi, todėl be galo triedaliodama, kad nieko gero nesigavo, parašiau Bea asmeninę žinutę. Ji mane nuramino, kad viskas bus gerai. Dar kartą ačiū, Bea. Saga, ar riešutų masė nebuvo kieta, nes mano pyrago pakraščiai šiek tiek karamelizavosi, todėl baiminuosi, kad pyragas gali būti neįkandamas.
Valgytojų atsiliepimus parašysiu po Kalėdų.

p.s. kai skaičiau receptą įsivaizdavau, kad pyragas turi būti panašus į armėnišką "pachlava", kurio būna supermarketuose, tačiau iškepus jis priminė man smėlinę tešlą.
Atsakyti
QUOTE(wild @ 2005 12 23, 08:38)
baltymų glajus :1 kiaušinio baltymas 1 stiklinė cukraus pudros truputis citrinos rūgšties

baltymo tikrai mažiau reikia dėti 4u.gif , nes bus per skystas ir kremas nubėgs .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mari4: 23 gruodžio 2005 - 12:12
QUOTE(Makarska @ 2005 12 23, 09:54)
Sveika Saga,

Kepiau ir aš vakar šį pyragą. Mano tešla taip pat buvo labai trapi, todėl be galo triedaliodama, kad nieko gero nesigavo, parašiau Bea asmeninę žinutę. Ji mane nuramino, kad viskas bus gerai. Dar kartą ačiū, Bea. Saga, ar riešutų masė nebuvo kieta, nes mano pyrago pakraščiai  šiek tiek karamelizavosi, todėl baiminuosi, kad pyragas gali būti neįkandamas.
Valgytojų atsiliepimus parašysiu po Kalėdų. 

p.s. kai skaičiau receptą įsivaizdavau, kad pyragas turi būti panašus į armėnišką "pachlava", kurio būna supermarketuose, tačiau iškepus jis priminė man smėlinę tešlą.

Na riesutu mase gavosi tokia kieta..... isivaizdavau kad bus tokia kose ar tesla su riesutais, o gavosi tokie "lipnus" riesutai...... kepiau as ji ryte, turejo stoveti iki sestadienio, bet vakare su dukra nusprendeme isbandyti, atpjoveme labai nedaug, tik po kasni, bet krastai pjovesi labai sunkiai, galvojau bus neikandami, taciau pyragas istirpo burnoje biggrin.gif biggrin.gif ..... o jeigu rimtai tai valgant to kietumo nesijaucia, o ta karamele labai ikandama, o jau riesutu mase.... mmmmmmm.... thumbup.gif thumbup.gif .....
Atsakyti