[SIZE=1] O as kepiau labai skanu minksta meduoli. recepta radau kazkokiam zurnale.
250 g. miltu,
250 g. medaus,
2 saukstai sviesto
4 kiausiniai,
1 arbatinis saukstelis kepimo milteliu,
100 g. cukraus,
sauja riesutu,
30 g. romo arba degtines
1 saukstelis prieskoniu meduoliams.
Medu istirpdyti su sviestu. Miltus sumaisyti su kepimo milteliais. Trynius istrinti su cukrum. Viska sumaisyti, sudeti riesutus, roma, prieskonius ir pabaigoje atsargiai imaisyti isplaktus iki standumo baltymus. Kepti 180 laipsniu temperaturoj.
As dar iskepta apipyliau sokolado glajum, tai labai jau skanu buvo.
P.S. Norint, kad meduolis butu minkstesnis reikia kvietinius miltus maisyti perpus su ruginiais. Va.
Zodziu noriu Jusu paprasyti tokios paslaugos, gal galetumete parasyti na kaipgi papuosti tuos pyragus butent skirtus KALEDOMS???as pvz. kepu keksa ir darau balta glaju, na bet noreciau kanors idomaus pvz. koki seni salti is teslos padaryti, bet reikia dazu kiek zinau ir spec.teslike turi buti....Gal ka nors paprasciau...na ir kad grazu butu...ACIU.ir graziu Svenciu:)
Ką gi, daivajos džiovintų vaisių pyragas (šiandien neištvėrus vieną prapjoviau, iš jo per pusvalandį liko mažiuuuutis gabalėlis) šeimai laaabai patiko. Jo beveik neliko. Dar yra antras didesnis ačiū die
QUOTE(nikute @ 2005 12 16, 20:32)
QUOTE(Ženščina @ 2005 12 18, 19:56)
QUOTE(mari4 @ 2005 12 20, 09:39)
žiūriu, kad dauguma jau išsikepę daivajos pyragą . kokio storio reikia kepti, nes daug tešlos užsimaišo.
Na, paskaicius sia tema turejai pamatyti kokio storio kepama. Vienos kepa pailgoje, nelabai aukstoje formoje (tame tarpe ir as ), kitos - keksineje. Visoms gaunasi
Sokoladiniai pyragaiciai su riesutais
REIKES:
10 saukstu sviesto, 330ml cukraus, truputis vaniles aromato, 3 dideli kiausiniai,
160ml miltu, 125ml kakavos milteliu, po 1/2 saukstelio kepimo milteliu ir druskos.
2 saukstai islydyto sviesto, ziupsnelis druskos, 4 saukstai rudojo cukraus, po stikline kokoso drozliu irsmulkintu riesutu.
Is anksto pakaitiname orkaite iki 180laipsniu ir patepame sviestu skarda. Ant silpnos ugnies islydome sviesta, ismaisome su cukrumi ir vaniles aromatu. Imuskite po viena kiausini, suplakame i vientisa mase. Suberiame persijotus miltus, kakavos ir kepimo miltelius, druska, ismaisome. Sudedame tesla i skarda. Kepti 30-35min, isimame is orkaites, skardoje atausiname. Supjaustome i 16 kvadrateliu. Ismaisome likusius komponentus ir patepame virsu.
SKANAUS!
REIKES:
10 saukstu sviesto, 330ml cukraus, truputis vaniles aromato, 3 dideli kiausiniai,
160ml miltu, 125ml kakavos milteliu, po 1/2 saukstelio kepimo milteliu ir druskos.
2 saukstai islydyto sviesto, ziupsnelis druskos, 4 saukstai rudojo cukraus, po stikline kokoso drozliu irsmulkintu riesutu.
Is anksto pakaitiname orkaite iki 180laipsniu ir patepame sviestu skarda. Ant silpnos ugnies islydome sviesta, ismaisome su cukrumi ir vaniles aromatu. Imuskite po viena kiausini, suplakame i vientisa mase. Suberiame persijotus miltus, kakavos ir kepimo miltelius, druska, ismaisome. Sudedame tesla i skarda. Kepti 30-35min, isimame is orkaites, skardoje atausiname. Supjaustome i 16 kvadrateliu. Ismaisome likusius komponentus ir patepame virsu.
SKANAUS!
MINKSTAS MEDUOLIS
REIKES:
250g miltu, 250g medaus, 100g cukraus, 2 saukstai sviesto, 4 kiausiniai,
2 sauksteliai meduoliu prieskoniu, saukstelis kepimo milteliu, taurele (30ml)romo, sauja kapotu riesutu.
Trynius istrinti su cukrumi. Toliau maisant supilti su sviestu pakaitinta medu, roma, suberti riesutus, prieskonius ir su kepimo milteliais sumaisytus miltus. Galiausiai atsargiai imaisyti standziai isplaktus baltymus.
Tesla sukresti i riebalais istepta kepimo forma ir 50min. kepti 175laipsniu karstumo orkaitej. Iskepusi meduoli galima apibarstyti cukraus pudra ar aplieti glajumi. Skanaus!
REIKES:
250g miltu, 250g medaus, 100g cukraus, 2 saukstai sviesto, 4 kiausiniai,
2 sauksteliai meduoliu prieskoniu, saukstelis kepimo milteliu, taurele (30ml)romo, sauja kapotu riesutu.
Trynius istrinti su cukrumi. Toliau maisant supilti su sviestu pakaitinta medu, roma, suberti riesutus, prieskonius ir su kepimo milteliais sumaisytus miltus. Galiausiai atsargiai imaisyti standziai isplaktus baltymus.
Tesla sukresti i riebalais istepta kepimo forma ir 50min. kepti 175laipsniu karstumo orkaitej. Iskepusi meduoli galima apibarstyti cukraus pudra ar aplieti glajumi. Skanaus!
Papuosimus galima pasigaminti is baltymu ar marcipano teslos. Jos galima rasti arba gaminti parduotuvese arba gaminti namie, bet maistiniu dazu niekurr neradau, jokiuose prekybos centruose tokio dalyko nebuvo. gal reiktu ieskoti kepyklose .Sekmes
QUOTE(davija @ 2005 12 22, 13:12)
O kažin kaip būtų jei aš ryt išsikepčiau daivajos pyragą ir per kalėdas valgytumėm nu pražiopsojau aš tą receptuką bet vistiek gal būtų galima valgyt, o jau kitom Kalėdom pasitaisyčiau
Tikrai gali.Patys išsikepėm ir dalį sudorojom ta patį vakarą.Viskas liuks buvo.
Tiesa sakant tikrai niekada nekepsiu prieš du mėnesius Kažkaip ne apetitiškas man toks senas produktas... O kita diena jis buvo šiek tiek šlapesnis (bet gal tik todėl taip atrodė,kad taip buvo rašoma,bet tas skonis daugiau nesikeitė
(nes vienas gabalelis per savaite taip ir ištirpo
O as kepiau bea meduoliukus. KAzkada buvau kepus, bet man jie tada neisejo, o dabar kepiau pagal Bea receptuka, tai liezuvi galima praryti. Tik vyra skundziasi, kad nedaug daviau, palikau kaledoms. MAn paciai tysta seile tik vien apie juos pagalvojus
Daivajos pyragą kepu labai panašiai tik džiovintus vaisius per naktį laikau Žagarės vyšnių likeryje (nes pigiausias ) reik viso butelio nes sugeria 100 proc. ir vietoj rudojo cukraus dedu medaus.
Noriu kepti rytoj daivajos pyragą, bet dabar galvojiu , ar šviežias, (na bus valgomas tik po paros) jis bus skanus, ar būtinai reikia išlaikyti tas dvi savaites?