Mano Kalėdiniai pyragai jau valandą kepa. Nesuku sau galvos dėl kirmėlaičių, tikrai dar ne tokio ššš privalgom ir nežinom.
Bet jei man nesigaus šitas pyragas, tai . Nes savikaina jo , gera gaunas.
Sakykit, o kiek gramų miltų gaunasi stiklinėje? Kažkodėl manau, kad per daug aš jų pridėjau, nors tešla atrodė skystoka.
Sakykit, merginos, ar Panteone pyragas irgi kepamas prieš kelias dienas, ar jį irgi reikia laikyti padėjus . O tai kepi kepi, o valgyt kada.
Beje, labai skanus gavosi riešutinis- vaisinis pyragas, ypač ką tik iškepęs, įdomu, kaip keičiasi jo skonis.
Beje, labai skanus gavosi riešutinis- vaisinis pyragas, ypač ką tik iškepęs, įdomu, kaip keičiasi jo skonis.
Nu miltų, garantuotai per daug privariau . Visas viršus suskylinėjo, turbūt bus kietas kaip plyta. Vergsiuuuuu .
Iškepė tas "stebuklingasis" pyragas. Gal be reikalo puoliau į paniką dėl miltų, nes tik viršus toks sausas ir kietas. Kai išėmiau iš formos visą pyraga, tai jis gan drėgnas atrodė, o jei dar sudrėgs tai liux. Bet dėl skonio, tai nežinau . Man jis kaip paprastas keksas su daug vaisių. Na lauksiu to Kalėdinio stebuklo, kai pyragas taps ypatingu . Gal paskanės
Iškepė tas "stebuklingasis" pyragas. Gal be reikalo puoliau į paniką dėl miltų, nes tik viršus toks sausas ir kietas. Kai išėmiau iš formos visą pyraga, tai jis gan drėgnas atrodė, o jei dar sudrėgs tai liux. Bet dėl skonio, tai nežinau . Man jis kaip paprastas keksas su daug vaisių. Na lauksiu to Kalėdinio stebuklo, kai pyragas taps ypatingu . Gal paskanės
QUOTE(Neeri @ 2005 12 15, 16:20)
Na, o kurios jau įsivaizduojate, nespėjusios išsikepti to Kalėdinio pyrago su vaisiais, galit šeimyną, draugus ar kt. nudžiugint šiuo pyragu (jis man kol kas skaniausias iš mano keptų ar ragautų aguoninių) Geriausiai kept prieš dieną, ir laikyti šaldytuve tą parą, tuomet tiesiog tirpsta burnoje.
Japoniškas aguonų - obuolių pyragas:
8 kiaušiniai
250 g margarino
200 g cukraus
300 g aguonų
600 g obuolių
8 šaukšteliai manų košės
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
migdolų aliejaus kelis lašus
Razinų jei patinka saują
Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir 2 kartus permalti.
Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti.
Margariną ištrinti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių. Baltymus išplakti, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti.
Tada sudėti manų košę, suberti kepimo miltelius, įpilti migdolų aliejaus, išmaišyti.
Kepti 180 laipsnių orkaitėj apie 30min, paskui galima pamažinti jei viršus ruduoja per greit ir kepti dar 20-30min. Išėmus ir pravėsusį aplieti tirpintu šokoladu. Palaikyti šaldytuve, bent 3h, o gheriausiai iki kitos dienos
Japoniškas aguonų - obuolių pyragas:
8 kiaušiniai
250 g margarino
200 g cukraus
300 g aguonų
600 g obuolių
8 šaukšteliai manų košės
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
migdolų aliejaus kelis lašus
Razinų jei patinka saują
Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir 2 kartus permalti.
Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti.
Margariną ištrinti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių. Baltymus išplakti, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti.
Tada sudėti manų košę, suberti kepimo miltelius, įpilti migdolų aliejaus, išmaišyti.
Kepti 180 laipsnių orkaitėj apie 30min, paskui galima pamažinti jei viršus ruduoja per greit ir kepti dar 20-30min. Išėmus ir pravėsusį aplieti tirpintu šokoladu. Palaikyti šaldytuve, bent 3h, o gheriausiai iki kitos dienos
Kaip ten su ta manų koše? Išsiverdi su pienu ir po to dedi? Ar manų kruopas reikia dėti?
Kur migdolų aliejaus galima gauti?
QUOTE(Insomnia @ 2005 12 15, 20:02)
Kaip ten su ta manų koše? Išsiverdi su pienu ir po to dedi? Ar manų kruopas reikia dėti?
Kur migdolų aliejaus galima gauti?
Kur migdolų aliejaus galima gauti?
Su manų koše tai paprasta, išsiverdi taip, kaip paprastai verdi su pienu ir tiek. O migdolų aliejaus ten nė nedėjau, tiesiog dėjau migdolų esencijos kelis lašus. O jos yra visuose prekybos centruose po 0,99 cnt už du buteliukus
Nu bet Neeri tai kiek man tos manų košės virti, kad 8 šaukšteliai gautųsi? gal geiau užpilti manų kruopas virintu pienu, tegul išbrinksta ir tiek...?
QUOTE(Džinė @ 2005 12 16, 13:16)
Nu bet Neeri tai kiek man tos manų košės virti, kad 8 šaukšteliai gautųsi? gal geiau užpilti manų kruopas virintu pienu, tegul išbrinksta ir tiek...?
as dariau tajp,pusantro puodelio pieno ir 8 sauksteliai manu isvire koses koki 1.3 stiklines,ir ja visa sudejau
QUOTE(meduza @ 2005 12 16, 13:41)
as dariau tajp,pusantro puodelio pieno ir 8 sauksteliai manu isvire koses koki 1.3 stiklines,ir ja visa sudejau
Hmmm tai tau turbūt daug daugiau negu 8 šaukšteliai manų košės gavosi... Jaučiu, beveik 2 puodeliai išėjo
Neeri, kaip ten iš tikrųjų turi būti?
nezinau ar tajp reikejo,bet pyragas gavosi ,o jei maziau reiktu koses,taj ten gi skystas labai butu,nereik gi nei miltu nieko,ir seip skystokas gavos alia ikisau i saldytuva gal sutvirtes
Susigundžiau ir aš išsikepti tą visų išgirtąjį bei aukščiau aprašytąjį kalėdinį pyragą su džiovintais vaisiais.
Keletas pastebėjimų:
galėjau dėti mažiau sviesto, nes kepimo procese jis jau lauk lipo ,
pabaigoje pyragas nė kiek ne sausas iškepė,
vaisių kiekį dėjau iš akies ir pagal norus bei spalvas - spalviniai labai gražus pyragas iškepė,
kepiau 65 minutes 140 laipsnių orkaitėje - pats tas,
viską kruopščiai ploviau
Nu labai skanus pyragas . Suvyniojau 2/3 visų kepinių (3 "blėkos" išėjo), padėjau - įdomu, ar išsilaikys taip kvepėdami iki Kalėdų
Taigi vat toks skanumas kutena nosį
Štai toks prapjautas:
Keletas pastebėjimų:
galėjau dėti mažiau sviesto, nes kepimo procese jis jau lauk lipo ,
pabaigoje pyragas nė kiek ne sausas iškepė,
vaisių kiekį dėjau iš akies ir pagal norus bei spalvas - spalviniai labai gražus pyragas iškepė,
kepiau 65 minutes 140 laipsnių orkaitėje - pats tas,
viską kruopščiai ploviau
Nu labai skanus pyragas . Suvyniojau 2/3 visų kepinių (3 "blėkos" išėjo), padėjau - įdomu, ar išsilaikys taip kvepėdami iki Kalėdų
Taigi vat toks skanumas kutena nosį
Štai toks prapjautas:
QUOTE(Džinė @ 2005 12 16, 13:16)
Nu bet Neeri tai kiek man tos manų košės virti, kad 8 šaukšteliai gautųsi? gal geiau užpilti manų kruopas virintu pienu, tegul išbrinksta ir tiek...?
Virti šeimynai pavalgyti, o prieš tai atsidėti tuos 8 šaukštelius
QUOTE(meduza @ 2005 12 16, 13:41)
as dariau tajp,pusantro puodelio pieno ir 8 sauksteliai manu isvire koses koki 1.3 stiklines,ir ja visa sudejau
Nea, čia jau per daug.
QUOTE(meduza @ 2005 12 16, 14:46)
nezinau ar tajp reikejo,bet pyragas gavosi ,o jei maziau reiktu koses,taj ten gi skystas labai butu,nereik gi nei miltu nieko,ir seip skystokas gavos alia ikisau i saldytuva gal sutvirtes
Kai iškepa tai trapokas būna, bet kai pastovi, tai tirpsta burnoj ir visai netrupa. O aš manų košės dėjau būtent tuos 8 šaukštelius virtos ir gavosi
Na žinoma galima juk ir interpretuot
QUOTE(Neeri @ 2005 12 17, 03:29)
Virti šeimynai pavalgyti, o prieš tai atsidėti tuos 8 šaukštelius
Nea, čia jau per daug.
Kai iškepa tai trapokas būna, bet kai pastovi, tai tirpsta burnoj ir visai netrupa. O aš manų košės dėjau būtent tuos 8 šaukštelius virtos ir gavosi
Na žinoma galima juk ir interpretuot
Nea, čia jau per daug.
Kai iškepa tai trapokas būna, bet kai pastovi, tai tirpsta burnoj ir visai netrupa. O aš manų košės dėjau būtent tuos 8 šaukštelius virtos ir gavosi
Na žinoma galima juk ir interpretuot
tikrai keista, kad nereikia miltų