Aš jau prieš dvi savaites daivajos pyragą iškepiau ir jis dabar suvyniotas Kalėdų laukia. Iškepus atrodė ir kvepėjo nuostabiai, nes aš dar nuo savęs įdėjau cinamono, kardamono ir muskato- kad Kalėdiškesnis būtų... Jei tik nebus sausas laikysiu pavykusiu ir kitamet darysiu didesnę porciją, nes dabar dariau tik trečdalį ir gavosi normalaus dydžio pyragas. O iš vaisių dėjau dž. slyvas, razinas, dž.abrikosus, papajas, vyšnias. Riešutų neturėjau, tai šį kartą be jų.
As kepiau praeita antradieni, taigi siandien ragavau trecia karta. Galiu pasakyti, kad pyragas is tiesu minksteja Ir romo, deja, jame nesijaucia-vaikai gales puikiausiai degustuoti
Sekmes visoms kepancioms Super receptas
Sekmes visoms kepancioms Super receptas
QUOTE(smike @ 2005 12 13, 23:44)
Aš jau prieš dvi savaites daivajos pyragą iškepiau ir jis dabar suvyniotas Kalėdų laukia. Iškepus atrodė ir kvepėjo nuostabiai, nes aš dar nuo savęs įdėjau cinamono, kardamono ir muskato- kad Kalėdiškesnis būtų... Jei tik nebus sausas laikysiu pavykusiu ir kitamet darysiu didesnę porciją, nes dabar dariau tik trečdalį ir gavosi normalaus dydžio pyragas. O iš vaisių dėjau dž. slyvas, razinas, dž.abrikosus, papajas, vyšnias. Riešutų neturėjau, tai šį kartą be jų.
smike, labai puikiai sugalvojai, aš manau irgi įdėsiu cinamono, aš jį dievinu
tai sakot laukiat rezultato o rezultatas manęs nenuvylė
o dabar pastebėjimai šiokie tokie: manau, jog vaisius reikia dėti ne pagal svorį, o pagal tai, kaip jie pasiskirsto tešloje, t.y. aš pridėjau daug (nors pagal pasiruoštą kiekį vaisių dar liko), taip kaip, kaip jau kažkas čia rašė, tešla nuo šaukšto gabalais krito, kitąkart dėsiu mažiau, nes norisi, kad ir pačios tešlos daugiau pyrage jaustųsi; ragavau pyragą karštą - tai skonis tikrai toks buvo, kad norėjosi dar ir dar, ragavau atvėsųsį - pasidarė šiek tiek sausokas, manau, jei vaisių būtų buvę mažiau, tas sausumas dar labiau jaustųsi; taigi - kas mėgsta džiovintus vaisius tikrai gali tą pyragą sau keptis, beje, rome mirkiau tik razinas ir džiovintas mėlynes - romo nė kiek nesijaučia (tas man patiko).
Štai ir dabar mąstyt pradėjau - nuo vakar dar liko tešlos, nes nespėjau visko iškepti, ir vaisių... gal man iš pusės normos dar pasidaryti tešlos, sumaišyt viską ir dar išsikept, tada palyginimui turėčiau su didesniu ir mažesniu kiekiu vaisių; ir pyrago dar ir Naujiesiems užtektų
beje, kažkaip ypatingai nebijojau, kad nesigaus, o tuo, kad drėgsta ir minkštėja tikrai tikiu, nes pernai Kalėdoms kepiau panašios sudėties keksą, tik vaisių mažiau ten buvo - tik razinos, papajos ir greipfrutai - keliau prieš kelias dienas ir dar bijojau, kad nesugestų, kur tau - paskutinėmis Kalėdų dienomis jis buvo tikrai skanesnis, nei pirmosiomis
o dabar pastebėjimai šiokie tokie: manau, jog vaisius reikia dėti ne pagal svorį, o pagal tai, kaip jie pasiskirsto tešloje, t.y. aš pridėjau daug (nors pagal pasiruoštą kiekį vaisių dar liko), taip kaip, kaip jau kažkas čia rašė, tešla nuo šaukšto gabalais krito, kitąkart dėsiu mažiau, nes norisi, kad ir pačios tešlos daugiau pyrage jaustųsi; ragavau pyragą karštą - tai skonis tikrai toks buvo, kad norėjosi dar ir dar, ragavau atvėsųsį - pasidarė šiek tiek sausokas, manau, jei vaisių būtų buvę mažiau, tas sausumas dar labiau jaustųsi; taigi - kas mėgsta džiovintus vaisius tikrai gali tą pyragą sau keptis, beje, rome mirkiau tik razinas ir džiovintas mėlynes - romo nė kiek nesijaučia (tas man patiko).
Štai ir dabar mąstyt pradėjau - nuo vakar dar liko tešlos, nes nespėjau visko iškepti, ir vaisių... gal man iš pusės normos dar pasidaryti tešlos, sumaišyt viską ir dar išsikept, tada palyginimui turėčiau su didesniu ir mažesniu kiekiu vaisių; ir pyrago dar ir Naujiesiems užtektų
beje, kažkaip ypatingai nebijojau, kad nesigaus, o tuo, kad drėgsta ir minkštėja tikrai tikiu, nes pernai Kalėdoms kepiau panašios sudėties keksą, tik vaisių mažiau ten buvo - tik razinos, papajos ir greipfrutai - keliau prieš kelias dienas ir dar bijojau, kad nesugestų, kur tau - paskutinėmis Kalėdų dienomis jis buvo tikrai skanesnis, nei pirmosiomis
QUOTE(bea @ 2005 12 13, 22:21)
kox rezultatas???
bo aš gal irgi bandysiu pamerkiau vaisius į brendį. naudosiu papajas, ananasus, melionus, razinas, riešutus. ryt kepsiu.
bo aš gal irgi bandysiu pamerkiau vaisius į brendį. naudosiu papajas, ananasus, melionus, razinas, riešutus. ryt kepsiu.
QUOTE(Sypsenaa @ 2005 12 14, 08:54)
Mazulele, na kaip??????????
Klausykit, cia biski i tema, bet biski ir ne i tema... bet as panikoje... Nors gal klausimas ir kvailas... Ar reikejo riesutus ir vaisius nuplauti pries dedant i pyraga... As i pirmaji savo kepini sudejau visus neplautus... Na, gal neapsinuos niekas mano kepiniais....
QUOTE(Sypsenaa @ 2005 12 14, 13:34)
Klausykit, cia biski i tema, bet biski ir ne i tema... bet as panikoje... Nors gal klausimas ir kvailas... Ar reikejo riesutus ir vaisius nuplauti pries dedant i pyraga... As i pirmaji savo kepini sudejau visus neplautus... Na, gal neapsinuos niekas mano kepiniais....
Aš neplaunu. O jei dar alkoholyje pamirkai - tai nu dezinfekcija praktiškai garantuota
QUOTE(bea @ 2005 12 13, 23:21)
kox rezultatas???
bo aš gal irgi bandysiu pamerkiau vaisius į brendį. naudosiu papajas, ananasus, melionus, razinas, riešutus. ryt kepsiu.
bo aš gal irgi bandysiu pamerkiau vaisius į brendį. naudosiu papajas, ananasus, melionus, razinas, riešutus. ryt kepsiu.
vakar iškepiau. Pagal receptą vaisių su riešutais gavosi daugiau negu tešlos labai neragavau, bet dabar galvoju, kad reikėjo gvazdikėlių įmest visus vaisius ir riešutus ploviau (nes prisiklausiau apie kandžių lervas ) ir viską dar mirkau parą rome
gavosi vaisiai su riešutasi tešloje. taip turėjo būti?
QUOTE(velniukste @ 2005 12 13, 17:37)
Rudasis cukrus yra ne toks saldus, kaip baltasis:)
Na aš vistiek dėjau baltą cukrų, nes rudas - labai jau brangus
QUOTE(Mažulėlė @ 2005 12 13, 17:45)
sakykit, o sviestą tešlai tirpdot?
Sviestą ištirpinau.
Pyragą išsikepiau vakar vakare. Gavosi labai skanus, bet laaaabai saldus. Man - per saldus. Riešutų - neploviau
Nesigavo jis man ir kietokas, atvirkščiai - labai minkštas, tirpstantis burnoje Nežinau, ar jis taip turi atrodyti, bet man gavosi toks
Čia tik išimtas iš orkaitės tiesa, kepiau iš pusės porcijos
ir pas mane taip atrodė, tik šiek tiek šviesesnis ir vaisiai labiau matosi
QUOTE(elia @ 2005 12 14, 19:29)
ir pas mane taip atrodė, tik šiek tiek šviesesnis ir vaisiai labiau matosi
Mano pyragas kol kas dar tik kepa. O štai fėja-kepėja dar tik gamina pyragą: meta išmirkytus brendyje vaisius ir riešutus į tešlą. Sudėjau i dvi formas, nors naudojau pusę recepto. Žiūrėsim kas gausis
Na jūs mane ir sugundėt išsikept "Stebuklingąjį" pyragą. Prisipirkau vaisių, šiandien užpilsiu brendžiu ir ryt kepsiu.
Norėjau paklaust, o kekso formoj kepėt? Ar Iškeptų tokioj formoj? Ar geriau paprastoj kepti?
Norėjau paklaust, o kekso formoj kepėt? Ar Iškeptų tokioj formoj? Ar geriau paprastoj kepti?
QUOTE(tusiukas8 @ 2005 12 14, 20:53)
Na jūs mane ir sugundėt išsikept "Stebuklingąjį" pyragą. Prisipirkau vaisių, šiandien užpilsiu brendžiu ir ryt kepsiu.
Norėjau paklaust, o kekso formoj kepėt? Ar Iškeptų tokioj formoj? Ar geriau paprastoj kepti?
Norėjau paklaust, o kekso formoj kepėt? Ar Iškeptų tokioj formoj? Ar geriau paprastoj kepti?
Aš sumečiau į dvi apvalias uždaromas per šoną. kepa dar blin, kepa... vieną bandysim, kitą saugosim.