Jus man kvailai pasakykit kur Kaune yra ta kepeju parduotuve. Noriu kepti kaledom meduoliukus ir namuka bet neturiu formeliu. Ir dar pirkau maximoje tokius konditeriniu dazu piestukus. Beda, kad nezinau kaip juos naudoti. gal kas jau pirke ir zino, ten ant pakuotes parasyta vokiskai o as nesuprantu.
Uzsukau trumpam paieskoti nauju Kalediniu kepiniu (nes skaitinejau tik pries metus)--ogi ziuriu visos, kaip padukusios kepa mano mylima pyraga--o as aprasiau ir pamirsau
Tai kaip suprantu dabar jau visu vyrai vaiksto paskui, klausinedami--kada jau bus GALIMA valgyt pyraga
Sekmes visom
Tai kaip suprantu dabar jau visu vyrai vaiksto paskui, klausinedami--kada jau bus GALIMA valgyt pyraga
Sekmes visom
QUOTE(Danguole55 @ 2005 12 12, 20:49)
O ar skanus tas pyragas gaunasi?
Patikėk,verta išbandyti.Mano artimiesiems tai laaaaaabai patinka.Ir draugės prašo to pyragėlio "vaikelio"
QUOTE(daivaja @ 2005 12 13, 01:25)
Uzsukau trumpam paieskoti nauju Kalediniu kepiniu (nes skaitinejau tik pries metus)--ogi ziuriu visos, kaip padukusios kepa mano mylima pyraga--o as aprasiau ir pamirsau
Sekmes visom
Sekmes visom
praeitais metias TOKOM ji kepe, brolis vis kniaukdavo po gabaliuka neiskencia jis dave ir man paragaut, dar gavau vaisius padet smulkint ... skanus
QUOTE(Danguole55 @ 2005 12 12, 21:49)
O ar skanus tas pyragas gaunasi?
Skanus.Kepdavau ir kepdavau,po to seimynai atsibodo.Padariau pertrauka ir vel
Gerai,kad su juo galima labai ivairiai improvizuoti.Idedi kakavos,jis vienoks,idesi razinu -dar kitoks,aguonu-vel kitoks.Ir svarbiausia visada gerai iskyla,buna purus.
Na, paporinsiu ir as apie to izymiojo pyrago gamyba ir rezultata... (sutrumpinta versija) Cia jau bus tikriausiai kaip anekdotas...
Na, susipirkau visus reikiamus produktus, vaisius su riesutais pamirkiau brendyje, Kepiau virs pusantros valandos, iki isnaktu...
Vyras jau informuotas,kad labai skanus pyragas bus, kad reikes istverti ir jo nevalgyti dvi savaites... ir taip jau velai kepu, siaip reiktu nevalgyti du menesius... Vyras irgi neeina miegoti, laukia kol iskeps, sako labai noriu paragauti, kur tu ji slepsi, kaip reiks iskesti ir t.t.
Na, ir pagaliau, pyragas istrukiamas is orkaites. Truputi pravesta, vyras atsipjauna gabaleli, nueina i kita kamabari. Tyla. Ateinu as, na, kaip, klausiu????? Juk tiek stengiausi, tiek meiles idejau????
Pirmas zodis : astru. Na, bet siiap gal ir nieko... Bet jauciasi tik razinos ir riesutai, daugiau jokio skonio...
Nu man kaip peiliu per sirdi... Nes viska dejau pagal recepta.... jokiu cili pipiriuku....
Tada as pradejau kamantineti, kaip kodel, kas netaip, ai ai ai.. Zodziu vos nesusipykom del to pyrago...
Taigi vyras prase paklasuti, nes ji kamuoja tokie klausimai ir mane abejones jau ima....
1. Ar tikrai pyragas issilaikys tas dvi savaites??? Nesudzius, nesupelys ir t.t. ?????
2. Kas per tas dvi savaites ir ko gali prisigerti???? ta prasme is ko ir kaip tas pyragas suminksteja????.... Cituoju vyra: "razinos i taip minkstos, o riesutai abejoju ar suminkstes"...
P.S. Aciu uz isklausyta lyrini nukrypima....
2P.S. Kepiau pyraga, nes zadu Kuciu vakara neztis pas savo tevus ir vyro tevus. Tikiuosi bent jiems patiks....
3P.S. Vakar kepiau is puses produktu viena bleka.... siandien laukia kita... Tik vyras jau nelauks... ir siaip sake jam to pyrago vogti visai nera noro...
Na, susipirkau visus reikiamus produktus, vaisius su riesutais pamirkiau brendyje, Kepiau virs pusantros valandos, iki isnaktu...
Vyras jau informuotas,kad labai skanus pyragas bus, kad reikes istverti ir jo nevalgyti dvi savaites... ir taip jau velai kepu, siaip reiktu nevalgyti du menesius... Vyras irgi neeina miegoti, laukia kol iskeps, sako labai noriu paragauti, kur tu ji slepsi, kaip reiks iskesti ir t.t.
Na, ir pagaliau, pyragas istrukiamas is orkaites. Truputi pravesta, vyras atsipjauna gabaleli, nueina i kita kamabari. Tyla. Ateinu as, na, kaip, klausiu????? Juk tiek stengiausi, tiek meiles idejau????
Pirmas zodis : astru. Na, bet siiap gal ir nieko... Bet jauciasi tik razinos ir riesutai, daugiau jokio skonio...
Nu man kaip peiliu per sirdi... Nes viska dejau pagal recepta.... jokiu cili pipiriuku....
Tada as pradejau kamantineti, kaip kodel, kas netaip, ai ai ai.. Zodziu vos nesusipykom del to pyrago...
Taigi vyras prase paklasuti, nes ji kamuoja tokie klausimai ir mane abejones jau ima....
1. Ar tikrai pyragas issilaikys tas dvi savaites??? Nesudzius, nesupelys ir t.t. ?????
2. Kas per tas dvi savaites ir ko gali prisigerti???? ta prasme is ko ir kaip tas pyragas suminksteja????.... Cituoju vyra: "razinos i taip minkstos, o riesutai abejoju ar suminkstes"...
P.S. Aciu uz isklausyta lyrini nukrypima....
2P.S. Kepiau pyraga, nes zadu Kuciu vakara neztis pas savo tevus ir vyro tevus. Tikiuosi bent jiems patiks....
3P.S. Vakar kepiau is puses produktu viena bleka.... siandien laukia kita... Tik vyras jau nelauks... ir siaip sake jam to pyrago vogti visai nera noro...
QUOTE(lile @ 2005 12 12, 23:11)
Jus man kvailai pasakykit kur Kaune yra ta kepeju parduotuve. Noriu kepti kaledom meduoliukus ir namuka bet neturiu formeliu.
Pasikartosiu
QUOTE(Insomnia @ 2005 12 09, 19:39)
Tikslus adresas Gertrūdos 39 Nuo Gertrūdos/Daukšos kampo eini link Pilies, praeini Giro, tada kažkokią kavinę (tokiam a la kiemelyje), toliau siuvykla, tada fotoateljė ir ta parduotuvytė.
Va čia jų puslapis http://www.arevitosi...roducts&group=2
Va čia jų puslapis http://www.arevitosi...roducts&group=2
Kepiau ir aš ta pyraga,bet man jis tikrai skanus.Išėjo nemažai,bet ketvirtadalis jau išnyko Vaisiu dėjau pagal save : džiovintos vyšnios,vyšnios iš uogienės,džiovintas ananasas (manau jis labai tinka),migdolai,džiovinti obuoliai,slyvos,kriaušės,persikai,razinos.
Ka vaišinau irgi patiko.Iš kur tas aštrumas????
Ka vaišinau irgi patiko.Iš kur tas aštrumas????
Tai aštrumas gal nuo brendžio?
vat aš, kad ir per vėlai, jau buvau susiruošusi tą pyragą šiandien kepti, o dabar suabejojau...
vat aš, kad ir per vėlai, jau buvau susiruošusi tą pyragą šiandien kepti, o dabar suabejojau...
QUOTE(Dacor @ 2005 12 13, 10:10)
Iš kur tas aštrumas????
QUOTE(Mažulėlė @ 2005 12 13, 10:48)
Tai aštrumas gal nuo brendžio?
Ne, astrumas tikrai ne nuo brendzio. As dar pasitikslinau ar ne nuo brendzio, sake tikrai nea.
As tai pagalvojau, kad jam gal datuliu ar figu skonis toks pasirode... Nors as ju neperdaugiausiai dejau...
Siaip nesigasdink, jei tavo seimyna mgsta dziovinsius vaisius ir riesutus jiem turetu patikti... tikriausiai...
QUOTE(Sypsenaa @ 2005 12 13, 11:24)
Ne, astrumas tikrai ne nuo brendzio. As dar pasitikslinau ar ne nuo brendzio, sake tikrai nea.
O tai gal ten kartumas? Gal citrinos žievelių per daug pridėjai
tai reikia tam pyragui tuos vaisius mirkyti, ar ne?