QUOTE(Mažulėlė @ 2005 12 11, 19:13)
klausykit, o tas mirkymas brendyje tik skoninių savybių priduoda, ar ir alkoholio pyrage nemažai lieka?
Tik nesijuokit, pas mus šiuo metu alkoholio vartoti nelabai galima.
Mirkyti nebūtaina, tik man skaniau, nes šlapesnis pyragas
O gal galima ne būtinai alkoholyje
p.s. ar būtina tuos vaisius mirkyti? recepte, kiek matau, neparašyta apie mirkymą
QUOTE(Liu @ 2005 12 11, 20:22)
Kepu jau daugelio pamėgtąjį daivajos pyragą
Jau kepa virš valandos ir man atrodo, kad tuoj reikės traukti iš orkaitės, nes visas jau gražiai rusvas. Nesinorėtų sudeginti, kai tiek vargau su tais džiovintų vaisių karpymais (ypač kinkanų išdarinėjimu
). Plušėjom kartu su brangiausiu - jis riešutus skaldė su karbonadams mušti kūjeliu - va čia tai cirkas buvo
O brendyje mirkiau tik razinas - bandau rasti viduriuką tarp mirkymo ir nemirkymo
Tiesa, nerimas man truputį, nes tešla tokia tiršta gavosi, kad nuo šaukšto tokiais gabalais krito... Įdomu, ar aš ko neprikonstravau ne taip
O aš tai nusipirkau džiovintų egzotinių vaisių mišinio 1kg, studentų mišinio (Maximoj, nes čia tam mišiny labai mažai būna žemės riešutų ir razinų), ir kg abrikosų, razinų, datulių ir citrinos žievelų. Tai karpymo labai nedaug buvo, visų riešutų ir razinų nesmulkinau, jie parą pamirkius ir iškepus pyragą, pjaustant jį, gražiai pjaunasi
QUOTE(Insomnia @ 2005 12 11, 21:57)
Aš su miltais apsiskaičiavau
Kažkaip primečiau, kaip visada, kad 1 stiklinė - 250 g
O po to, kai tešlą pradėjau maišyti, tai kažkaip man per tiršta pasirodė, tai pamatavau, kad stiklinė mažiau negu 200 g
Bet, žinok, visai nieko gavosi
Tik išmaišyti sunku buvo. O kepant po valandos irgi pradėjo atrodyti, kad jau iškepė, tai atpjoviau gabalėlį ir davau "komisijai" įvertinti. Dar nebuvo iškepęs
Iš viso kepiau gal 1,5 val.
Ale skanumas to pyrago
Iki 1 val kepiau, tai visi laukė pyrago degustacijos ir nėjo miegoti. Tai kol jie degustavo aš greitai likusį suvyniojau ir paslėpiau, nes bijojau, kad gali Kalėdų nesulaukti
Aš miltų į pusę normos dėjau 700ml ir kaip tik buvo