Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(velniukste @ 2005 12 08, 14:18)
Aš tai riešutus smulkinau.O brendyje mirkiau 1 val.Išėjo skaniai:)



QUOTE(rasyte_ @ 2005 12 08, 15:48)
Aš tai vaisius mirkiau platesnio dugno dubenelyje ir nepripyliau brendžio tiek, kad apsemtų, būtų reikėję viso butelaičio user posted image .Aš įpyliau truputuką ir nuolat maišiau vaisius, kad visi sušlaptų ir viskas. Riešutukus taip pat smulkinau.


Dėkui už atsakymus 4u.gif Varau visko smulkinti ir mirkyti lotuliukas.gif

QUOTE(jėga @ 2005 12 08, 16:28)
Wow bigsmile.gif  Dėk receptą to Girto torto, man irgi patiktų mirksiukas.gif


O to "girto torto" recepto nebeatsimenu ax.gif Ten kažkoks normalus turėjo būti, blynus reikėjo skiestu brendžiu sulaistyti, kad sausas nebūtų. Tai, man atrodo, bet kurį tortą galima "girtu" padaryti biggrin.gif
Atsakyti
Tiesa, daug kas dėl formelių meduoliams spausti klausinėjo ax.gif Šiandien prisipirkau parduotuvytėj "Kepėjas", Kaune, Gertrūdos gatvėj. Kokių tik ten formelių nėrą doh.gif Nusipirkau 3 žvaigždutes (skirtingų dydžių) tai Bea eglutei daryti blush2.gif Ir dar tokį formelių rinkinį su žiedu. 9 įvairios formelės ir Kalėdine ir nekalėdine tematika smile.gif Už abu rinkinius sumokėjau 15,60 4u.gif Bet ten nebūtina rinkinius pirkti. Galima ir po vieną ax.gif Kainos nuo 1,5 Lt/vnt.
Atsakyti
Merginos, kas galetu parasyti, kiek laiko uzima to izymiojo daivajos pyrago gamyba (nuo teslos gaminimo iki kepimo pabaigos)??? blink.gif
Ar paprasta darbo diena, po darbo spesiu ji pagaminti??? Ar reiks iki isnaktu sedeti??? blink.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sypsenaa @ 2005 12 09, 11:06)
Merginos, kas galetu parasyti, kiek laiko uzima to izymiojo daivajos pyrago gamyba (nuo teslos gaminimo iki kepimo pabaigos)???  blink.gif
Ar paprasta darbo diena, po darbo spesiu ji pagaminti??? Ar reiks iki isnaktu sedeti???  blink.gif  g.gif

Šiaip tai daugiausia laiko užima visi susipjaustymai: riešutų ir džiovintų vaisių apie kokią 1val (žiūrint kokiais tempais pjaustoma), o tešlai pasiruošti, na gal 15 min.
Atsakyti
QUOTE(sirenute @ 2005 12 09, 14:57)
Gal gali tiksliau parasyti kur ta parduotuve yra?


Tikslus adresas Gertrūdos 39 4u.gif Nuo Gertrūdos/Daukšos kampo eini link Pilies, praeini Giro, tada kažkokią kavinę (tokiam a la kiemelyje), toliau siuvykla, tada fotoateljė ir ta parduotuvytė.

Va čia jų puslapis http://www.arevitosi...roducts&group=2

Aš ten ir silikonines formas perku ax.gif Neblogesnės negu TW mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Insomnia: 09 gruodžio 2005 - 19:44
QUOTE(Sypsenaa @ 2005 12 09, 11:06)
Merginos, kas galetu parasyti, kiek laiko uzima to izymiojo daivajos pyrago gamyba (nuo teslos gaminimo iki kepimo pabaigos)???  blink.gif
Ar paprasta darbo diena, po darbo spesiu ji pagaminti??? Ar reiks iki isnaktu sedeti???  blink.gif  g.gif

Iš vaisių tai tik džiovintus didesnius supjaustau (ananasus, melionus, kriaušes, pwersikus), man tai ilgai tikrai netrunka (sukarpau žirklėm), na gal 15min. Paskui ir riešutus (nepjaustytus) ir vaisius sumerkiu į 1 stiklinę brendžio ir iki kito vakaro palieku (vis pamaišydama tą masę). Vakare 10min ir tešla pagaminta, o kepti palikau pusantros valandos, nors kaip pasirodo, kaip visada per ilgai doh.gif O vakar pasidariau į aukštą formą su skyle vidury, jau šiandien ragavau, tai thumbup.gif
Atsakyti
klausykit, o tas mirkymas brendyje tik skoninių savybių priduoda, ar ir alkoholio pyrage nemažai lieka?
Tik nesijuokit, pas mus šiuo metu alkoholio vartoti nelabai galima.

p.s. ar būtina tuos vaisius mirkyti? recepte, kiek matau, neparašyta apie mirkymą g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mažulėlė: 11 gruodžio 2005 - 19:46
QUOTE(Mažulėlė @ 2005 12 11, 20:13)
klausykit, o tas mirkymas brendyje tik skoninių savybių priduoda, ar ir alkoholio pyrage nemažai lieka?
Tik nesijuokit, pas mus šiuo metu alkoholio vartoti nelabai galima.

p.s. ar būtina tuos vaisius mirkyti? recepte, kiek matau, neparašyta apie mirkymą  g.gif

JEIGU GALIMA ĮSITERPTI blush2.gif ČIA TIK DĖL SKONIO,KAI KIAPASI TAI ALKOHOLIS IŠGARUOJA.GALIMA IR TRUMPIAU PAMIRKYTI. g.gif
Atsakyti
Kepu jau daugelio pamėgtąjį daivajos pyragą tongue.gif Jau kepa virš valandos ir man atrodo, kad tuoj reikės traukti iš orkaitės, nes visas jau gražiai rusvas. Nesinorėtų sudeginti, kai tiek vargau su tais džiovintų vaisių karpymais (ypač kinkanų išdarinėjimu biggrin.gif ). Plušėjom kartu su brangiausiu - jis riešutus skaldė su karbonadams mušti kūjeliu - va čia tai cirkas buvo lotuliukas.gif O brendyje mirkiau tik razinas - bandau rasti viduriuką tarp mirkymo ir nemirkymo ax.gif Tiesa, nerimas man truputį, nes tešla tokia tiršta gavosi, kad nuo šaukšto tokiais gabalais krito... Įdomu, ar aš ko neprikonstravau ne taip g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liu @ 2005 12 11, 20:22)
Tiesa, nerimas man truputį, nes tešla tokia tiršta gavosi, kad nuo šaukšto tokiais gabalais krito... Įdomu, ar aš ko neprikonstravau ne taip  g.gif


Aš su miltais apsiskaičiavau blush2.gif Kažkaip primečiau, kaip visada, kad 1 stiklinė - 250 g doh.gif O po to, kai tešlą pradėjau maišyti, tai kažkaip man per tiršta pasirodė, tai pamatavau, kad stiklinė mažiau negu 200 g doh.gif
Bet, žinok, visai nieko gavosi ax.gif Tik išmaišyti sunku buvo. O kepant po valandos irgi pradėjo atrodyti, kad jau iškepė, tai atpjoviau gabalėlį ir davau "komisijai" įvertinti. Dar nebuvo iškepęs schmoll.gif Iš viso kepiau gal 1,5 val.
Ale skanumas to pyrago wub.gif thumbup.gif Iki 1 val kepiau, tai visi laukė pyrago degustacijos ir nėjo miegoti. Tai kol jie degustavo aš greitai likusį suvyniojau ir paslėpiau, nes bijojau, kad gali Kalėdų nesulaukti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mažulėlė @ 2005 12 11, 19:13)
klausykit, o tas mirkymas brendyje tik skoninių savybių priduoda, ar ir alkoholio pyrage nemažai lieka?
Tik nesijuokit, pas mus šiuo metu alkoholio vartoti nelabai galima.

Mirkyti nebūtaina, tik man skaniau, nes šlapesnis pyragas  bigsmile.gif O gal galima ne būtinai alkoholyje  g.gif
p.s. ar būtina tuos vaisius mirkyti? recepte, kiek matau, neparašyta apie mirkymą  g.gif



QUOTE(Liu @ 2005 12 11, 20:22)
Kepu jau daugelio pamėgtąjį daivajos pyragą  tongue.gif Jau kepa virš valandos ir man atrodo, kad tuoj reikės traukti iš orkaitės, nes visas jau gražiai rusvas. Nesinorėtų sudeginti, kai tiek vargau su tais džiovintų vaisių karpymais (ypač kinkanų išdarinėjimu  biggrin.gif ). Plušėjom kartu su brangiausiu - jis riešutus skaldė su karbonadams mušti kūjeliu  - va čia tai cirkas buvo  lotuliukas.gif O brendyje mirkiau tik razinas - bandau rasti viduriuką tarp mirkymo ir nemirkymo  ax.gif Tiesa, nerimas man truputį, nes tešla tokia tiršta gavosi, kad nuo šaukšto tokiais gabalais krito... Įdomu, ar aš ko neprikonstravau ne taip  g.gif

O aš tai nusipirkau džiovintų egzotinių vaisių mišinio 1kg, studentų mišinio (Maximoj, nes čia tam mišiny labai mažai būna žemės riešutų ir razinų), ir kg abrikosų, razinų, datulių ir citrinos žievelų. Tai karpymo labai nedaug buvo, visų riešutų ir razinų nesmulkinau, jie parą pamirkius ir iškepus pyragą, pjaustant jį, gražiai pjaunasi bigsmile.gif

QUOTE(Insomnia @ 2005 12 11, 21:57)
Aš su miltais apsiskaičiavau blush2.gif Kažkaip primečiau, kaip visada, kad 1 stiklinė - 250 g doh.gif O po to, kai tešlą pradėjau maišyti, tai kažkaip man per tiršta pasirodė, tai pamatavau, kad stiklinė mažiau negu 200 g doh.gif
Bet, žinok, visai nieko gavosi ax.gif Tik išmaišyti sunku buvo. O kepant po valandos irgi pradėjo atrodyti, kad jau iškepė, tai atpjoviau gabalėlį ir davau "komisijai" įvertinti. Dar nebuvo iškepęs schmoll.gif Iš viso kepiau gal 1,5 val.
Ale skanumas to pyrago  wub.gif  thumbup.gif Iki 1 val kepiau, tai visi laukė pyrago degustacijos ir nėjo miegoti. Tai kol jie degustavo aš greitai likusį suvyniojau ir paslėpiau, nes bijojau, kad gali Kalėdų nesulaukti biggrin.gif

Aš miltų į pusę normos dėjau 700ml ir kaip tik buvo bigsmile.gif
Atsakyti
O kur jus tu " glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu" gaunate? bigsmile.gif
Atsakyti