velniukste,o kaip ten su tuo popierium ir skarda,ar reikia istepti riebalais?Ruosiuosi ir as kepti
QUOTE(daivaja @ 2004 11 05, 11:18)
Kaledinis pyragas
Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar..
450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
saukstelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaisyti tesla.
900g razinu
900g dziovintu juoduju serbentu
200g dziov.datuliu
200g dziov figu
220g migdolu
250ml citrinu zievelu
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu
Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...
Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai:
anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa.
As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj).
Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga...
Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar..
450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
saukstelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaisyti tesla.
900g razinu
900g dziovintu juoduju serbentu
200g dziov.datuliu
200g dziov figu
220g migdolu
250ml citrinu zievelu
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu
Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...
Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai:
anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa.
As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj).
Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga...
Oi mistika čia man su tais pyragais Mistika su jų kepimo laiku Įdėjau šį pyragą, nustačiau 140 laipsnių 2h, spėkit po kiek laiko turėjau išjungti, ogi lygiai po 40min. Tai paaiškinkite man kame čia ta mistika, ar orkaitė pas mani greitaeigė ar kas čia
Dar klausimas apie šį pyragą (Kalėdinį): ar galima rudą cukrų keisti paprastu cukrumi, tik prieš tai jį paskrudinus keptuvėje, kad karamelizuotųsi? Bijau sumeluoti, bet lyg ir 400g rudo cukraus kainuoja apie 5 Lt , o baltas juk 3 Lt už visą 1kg
Kuo tas rudas ypatingas? Negi skonį pyrago stipriai keičia?
Kuo tas rudas ypatingas? Negi skonį pyrago stipriai keičia?
Vakar pirkau rudojo cukraus,tai kaina uz 0,5kg 6lt.su ct,yra ir po 7lt.Sakau gal jis saldesnis,o gal atvirksciai
QUOTE(Selena @ 2005 12 06, 10:31)
Vakar pirkau rudojo cukraus,tai kaina uz 0,5kg 6lt.su ct,yra ir po 7lt.Sakau gal jis saldesnis,o gal atvirksciai
Aš tai už nepilnus penkis litus 0,5kg nusipirkau
Aš vakar kepiau tą pyragą, kepė apie 2 val, cukrų dėjau paprastą, bet man pyragas vistiek jau labai skanushttp:// Ir sviestą aš pakeičiau margarinu skirtu kepiniams. Vaisius mirkiau brendyje ir paskui visą iškepta pyragą apšlakščiau. Negarantuoju, kad jis sulauks kalėdų
Rudasis cukrus yra gamintas is cukranendriu, todel ir brangesnis. Jis yra kiek maziau saldus uz iprastini mums, runkeliu cukru
Merginos, o sita pyraga kepet is visos normos? Kaip ir i ka sutalpinot? Dabar mirkau vaisius rome ir mastau-kaip dvi skardas vienu metu iskepti? Ar kepat po viena? Viso 4 val.?
Merginos, o sita pyraga kepet is visos normos? Kaip ir i ka sutalpinot? Dabar mirkau vaisius rome ir mastau-kaip dvi skardas vienu metu iskepti? Ar kepat po viena? Viso 4 val.?
QUOTE(rasyte_ @ 2005 12 06, 13:17)
Aš vakar kepiau tą pyragą, kepė apie 2 val, cukrų dėjau paprastą, bet man pyragas vistiek jau labai skanushttp:// Ir sviestą aš pakeičiau margarinu skirtu kepiniams. Vaisius mirkiau brendyje ir paskui visą iškepta pyragą apšlakščiau. Negarantuoju, kad jis sulauks kalėdų
Na gal tada didesnėj , ta prasme aukštesnėj skardoj kepei, nes aš kepiau 40min. O kam čia jį šlakstyti, kad ir taip jis skanus
QUOTE(Song @ 2005 12 06, 14:06)
Merginos, o sita pyraga kepet is visos normos? Kaip ir i ka sutalpinot? Dabar mirkau vaisius rome ir mastau-kaip dvi skardas vienu metu iskepti? Ar kepat po viena? Viso 4 val.?
Kepiau dvi skardas per visą orkaitę ir 40min per akis buvo.
O ką tuos vaisius išmirkyti reikia, aš tai nei mirkiau nei ką, viską sukroviau ir tiek. O skanumėlis, jau ir iškart valgyti galima, suvyniojau , užklijavau ir padėjau aukštai, bet šiandien neiškentus , užlipau ir gabaliuką atsipjoviau
Be to aš dėjau ne pagal sąrašą, o viso 2920g visokių vaisių ir riešutų
QUOTE(Selena @ 2005 12 05, 19:03)
velniukste,o kaip ten su tuo popierium ir skarda,ar reikia istepti riebalais?Ruosiuosi ir as kepti
Aš kepiau silikoninej apvalioj su skyle formoj.Visada svajojau Kaledoms išsikepti būtent tokioj formoj.Cukrų dėjau paprastą ir viskas buvo gerai.O kepiau gal 1 val., nes pyragai išėjo 4, bet mažesni.Manau, jei būciau kepus visą tešlą didelėje formoje jis ir būtų kepęs 2 val., nes būtų aukštas ir gana storas pyragas.
Galėčiau įdėt nuotrauką, jei kas padėtų, kokie pyragai išėjo man:)
As vakar irgi iskepiau .Nu bet blimba uzmirsau imaisyti kepimo milteliu .Idomu ,pyragui labai pakenks .Kepiau 2val.,nes storesnese formose.
Nu uzkretet jus mane tuo pyragu. bandysiu ir as kada artimiausiu metu iskepti.
O kaip jus zinote, kad pyragas jau iskepe??
P.S. O bliambacki paziurejau i kalendoriu, kieklaiko iki Kuciu liko.... siek tiek daugiau nei dvi savaites, o buvo rasyta, kad minimum dvi svaites turi stoveti. Aaaaaaaaa.... na, gal kaip nors spesiu.
O kaip jus zinote, kad pyragas jau iskepe??
P.S. O bliambacki paziurejau i kalendoriu, kieklaiko iki Kuciu liko.... siek tiek daugiau nei dvi savaites, o buvo rasyta, kad minimum dvi svaites turi stoveti. Aaaaaaaaa.... na, gal kaip nors spesiu.
Parašysiu savo firminio torto receptą.Vadinasi "Kunigaikščio skanėstas".Labai paprastas, skanus ir puošiantis šventinį stalą skanumynas.
Reikia:
TEŠLAI:
4 kiaušiniai, 4valg. š. kambario temperatūros vandens, 180g.cukraus, žiupsnelio druskos, 150g miltų, 100g krakmolo, 3 arb. š. kepimo miltelių, šiek tiek sviesto formos ištepimui,
Įdarui:
3 arb. š. želatinos, 750g cukraus, 40 g. kakavos miltelių, 1 valg. š. romo, 5 valg. š. spanguolių kompoto (uogų ir kompoto) - aš dedu šaldytas spanguoles.
Papuošimui: 100g. šokoladinio glajaus, kelių raudonų vyšnių papuošimui, 1 arb. š. cukraus pūdros, migdolų plokštelių, šokolado drožlių.
Paruošimas: Biskvitą iškepti viena diena anksčiau, kad būtų lengviau perpjauti. Kaiušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir labai gerai išsukite su vandeniu, puse nurodyto kiekio cukraus, vaniliniu cukrumi ir druska. Plona srovele berdami cukrų, baltymus išplakite iki standžių putų, putas sukrėskite į trynių masę.
Miltus sumaišykite su krakmolu bei kepimo milteliais ir persijokite per sietelį į kiaušinių masę.Viską gerai išmaišykite. 26cm skermens formą ištepkite sviestu ir supilkite tešlą išlygindami paviršių. Kepti 30-35 min. 190 laipsnių temp. orkaitėje. Iškepusį biskvitą 10 min. aušinkite formoje, o tik po to išimkite.Perpjaukite i du sluoksnius.
Želatiną užpilkite vandeniu ir brinkinkite 1 val.
Migdolų plokšteles paskrudinkite keptuvėje.Grietinę su cukrumi išplakite iki standumo ir trečdalį kiekio sumaišykite su kakava ir romu. Šia šokoladine grietine aptepti apatinį biskvitą, vidurinį uždėkite ant viršaus. Želatiną kartu su vandeniu, kuriame brinko, supilti į puodą ir nuolat maišydamos , pakaitinti ant labai mažos ugnies, kol ištirps.Supilti likusią baltą grieitnę.
Kai grietinė pradės stingti, padalinti ją pusiau ir vieną dalį sumaišyti su spanguolėmis ir gauta mase aptepti antrąjį biskvitą.Šiek tiek baltos grietinės įdėti į konditerinę tūtelę su žvaigždutės formos antgaliu, o likusia aptepti visą tortą.Ant viršaus išspausti žvaikždutes.
O šokoladinis glajus naudojamas puošybai -* tai jau paliekama kiekvienos fantazijai...
Šis tortas visada turi puikų pasisekimą tarp namiškių ir svečių.
Skanių švenčių!
Reikia:
TEŠLAI:
4 kiaušiniai, 4valg. š. kambario temperatūros vandens, 180g.cukraus, žiupsnelio druskos, 150g miltų, 100g krakmolo, 3 arb. š. kepimo miltelių, šiek tiek sviesto formos ištepimui,
Įdarui:
3 arb. š. želatinos, 750g cukraus, 40 g. kakavos miltelių, 1 valg. š. romo, 5 valg. š. spanguolių kompoto (uogų ir kompoto) - aš dedu šaldytas spanguoles.
Papuošimui: 100g. šokoladinio glajaus, kelių raudonų vyšnių papuošimui, 1 arb. š. cukraus pūdros, migdolų plokštelių, šokolado drožlių.
Paruošimas: Biskvitą iškepti viena diena anksčiau, kad būtų lengviau perpjauti. Kaiušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir labai gerai išsukite su vandeniu, puse nurodyto kiekio cukraus, vaniliniu cukrumi ir druska. Plona srovele berdami cukrų, baltymus išplakite iki standžių putų, putas sukrėskite į trynių masę.
Miltus sumaišykite su krakmolu bei kepimo milteliais ir persijokite per sietelį į kiaušinių masę.Viską gerai išmaišykite. 26cm skermens formą ištepkite sviestu ir supilkite tešlą išlygindami paviršių. Kepti 30-35 min. 190 laipsnių temp. orkaitėje. Iškepusį biskvitą 10 min. aušinkite formoje, o tik po to išimkite.Perpjaukite i du sluoksnius.
Želatiną užpilkite vandeniu ir brinkinkite 1 val.
Migdolų plokšteles paskrudinkite keptuvėje.Grietinę su cukrumi išplakite iki standumo ir trečdalį kiekio sumaišykite su kakava ir romu. Šia šokoladine grietine aptepti apatinį biskvitą, vidurinį uždėkite ant viršaus. Želatiną kartu su vandeniu, kuriame brinko, supilti į puodą ir nuolat maišydamos , pakaitinti ant labai mažos ugnies, kol ištirps.Supilti likusią baltą grieitnę.
Kai grietinė pradės stingti, padalinti ją pusiau ir vieną dalį sumaišyti su spanguolėmis ir gauta mase aptepti antrąjį biskvitą.Šiek tiek baltos grietinės įdėti į konditerinę tūtelę su žvaigždutės formos antgaliu, o likusia aptepti visą tortą.Ant viršaus išspausti žvaikždutes.
O šokoladinis glajus naudojamas puošybai -* tai jau paliekama kiekvienos fantazijai...
Šis tortas visada turi puikų pasisekimą tarp namiškių ir svečių.
Skanių švenčių!