Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(mamuks! @ 2005 11 29, 21:44)
lotuliukas.gif Ka tik norejau uzvesti tema apie KALEDINIUS MEDUOLINIUS PASAKU NAMELIUS  ax.gif  labai prasau parasyt receptuka ir kaip tai gaminama. As isivaizduoju , kad labai sudetinga  ax.gif

na paprasčiausiai darai pagal kalėdinų meduolių receptą, o jau namo projektą, tia pati turi nusibraižyti wink.gif
Atsakyti
Internete radaiu meduolių receptą, kai susipirksiu visus produktus, bandysiu kepti bigsmile.gif

Kalėdiniai meduoliai

2 tryniai
1 kiaušinis
100 g cukraus
100 g grietinės
100 g sviesto
80 g medaus
500 g miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
0,5 šaukštelio prieskonių mišinio

Puošimui:
50 g šokolado
1 baltymas
1 stiklinė cukraus pudros
truputis aronijos sulčių (suteikti glajui spalvą)


Dar savo užrašuose radau Meduolį, mama anksčiau kepdavo.
Reikia:500g . miltų
100 g. margarino
400g. medaus
150 g. cukraus
6 kiaušiniai
5 g. sodos
0.5 st. kefyro
Meduolio prieskonių

Medų ir cukrų pašildyt.Po to atvėsint.Sviestą išsukt iki purumo.Į sviestą dėti medų ir po vieną kiaušinį ir po to kefyrą.Miltus sumaišyt su soda ir viską išmaišyt.

Kepti apvalioj uždaromoj formoj.(kur šonai užsidaro).
Tik va dabar galvoju ar sodos nereikia nugesinti su kefyru g.gif


Kiaušinį ir trynius išsukame su cukrumi. Į juos sudedame pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Supilame grietinę ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Užminkytą tešlą 2-3 val. laikome šaldytuve.
Iškočiojame 7 mm storio tešlos lakštą. Iš jo išpjauname norimos formos meduolius.
Kepame vidutinio karštumo orkaitėje, kol paruduoja.
Ruošdami glajų, kiaušinio baltymą išplakame iki standžių putų. Nuolat plakdami po šaukštelį suberiame cukraus pudrą.
Jei glajų dažysite uogų sultimis, reikės pridėti daugiau cukraus pudros.
Iš sviestinio popieriaus susukame piltuvėlį, į kurį pridedame glajaus arba išlydyto šokolado. Nukerpame piltuvėlio smailųjį galą ir tolygiai spausdami puošiame meduolius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo molli: 30 lapkričio 2005 - 13:20
Va Čia labai daug meduolių ir kepinių su medum bigsmile.gif
http://bitininkas.tr...ai-gaminai1.htm
Ir dar vienas meduolis bigsmile.gif

Vadinasi Tetos Aldonos meduolis 4u.gif

Mūsų meduoliui reikia gana didelio kiekio produktų. Tai 800 g miltų, 8 kiaušiniai, 0,5 kg medaus (gali būti dirbtinis, bet geriau ne), 2 stiklinių cukraus pudros, 200 g sviesto, 4 šaukšto kepimo miltelių, 2 kaupinų šaukštų maltų prieskonių (cinamono, gvazdikėlių, muskatų riešutų), džiovintų apelsinų žievelių ir kapotų riešutų.

Iškeptas meduolis aptepamas glajumi, kuris gaminamas iš 250 g sviesto, 2 šaukštų šalto vandens, stiklinės cukraus, 3 kaupinų šaukštų kakavos miltelių ir 2-3 šaukštų brendžio arba romo. Viršus apibarstomas juostelėmis pjaustytais išlukštentais migdolais.

Tešla pradedama ruošti patogiame erdviame dubenyje trinant sviestą (aišku, gerokai palaikytą kambario šilumoje). Į mediniu šaukštu sukamą sviestą po vieną įmušami visų 8 kiaušinių tryniai (baltymai atskiriami į kitą dubenį, pritaikytą plakimui). Paskiau sudedamas medus (jei jis kietas, reikės tirpinti padėjus medaus indelį ant mažos ugnies, o paskiau atvėsinti tiek, kad nesutrauktų trynių, bet nesutirštėtų), prieskoniai, 3/4 miltų.

Po to daroma pertraukėlė, per kurią suplakami baltymai. Į tirštą putą suplakti baltymai atsargiai sumaišomi su sviesto mase. Supilami likę miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, kapoti riešutai, smulkintos apelsino žievelės. Lengvai išmaišoma.

Kepti reikia įkaitintoje, bet nelabai karštoje (apie 180 laipsnių) orkaitėje. Tešla smarkiai pakyla, tad patartina naudoti riebalais išteptas gilias kekso formeles, kurios pripildomos iki pusės (tinka naujausias technikos išradimas - silikono indai). Pagaminta masė išdalijama į 2-3 standartinio dydžio porcijas. Dvi formelės normaliai sutelpa net ne ypač erdvioje orkaitėje.

Pašovus meduolį į orkaitę, pirmą pusvalandį kepama neatidarant krosnies durelių. Po to liepsna padidinama ir kepama dar pusvalandį, kartkartėmis patikrinant, ar viskas gerai. Jei paviršius pradeda pernelyg greitai tamsėti, sumažiname karštį arba pridengiame keptuvą folijos gabalu. Meduolio vidaus būklė tikrinama mediniu pagaliuku (kai tešla nebelimpa prie pagaliuko, vadinasi, pyragas iškepęs).

Atvėsęs meduolis aptepamas glajumi, kuris gaminamas tokiu būdu: į puodelį sudedamas sviestas, supilamas vanduo, suberiamas cukrus ir kakavos milteliai, nuolat maišant viskas užvirinama ir pavirus 4 minutes nukeliama nuo ugnies. Beveik tuojau pat supilamas romas ar brendis, išmaišoma ir tepama ant meduolio lėtai pilant glajų ir paskleidžiant jį šaukštu. Nelaukiant, kol glajus sustings, barstomi pjaustyti migdolai.

Prieš pilant glajų galima meduolį patepti uogiene. Bus dar skaniau.
Atsakyti
Neradau aš vakar MEduolio prieskonių nei IKI nei Maximoj.Sakykit, o tai jeigu maišyt namie cinamoną, gvazdikėlius, muskatą, kvapiuosius pipirus ir citrinos žievelę, tai juos su kavamale sumalt ar cielus dėt g.gif
Atsakyti
[
Krema darau is virto kondensuoto pieno,

labai skaniai skamba pyrago receptukas. Tik noreciau pasitikslinti ka reiskia virtas kondensuotas pienas. Ar ji reikia virti ir kiek laiko? g.gif
Atsakyti
Virtas kondensuotas pienas ir yra virtas smile.gif. Dedi bonkutę "kondensuoto pieno su cukrumi" į vandenį ir verdi apie 2 val. . Gaunasi gera karamelėsmile.gif.
Atsakyti
QUOTE(molli @ 2005 12 01, 12:51)
Neradau aš vakar MEduolio prieskonių nei IKI nei Maximoj.Sakykit, o tai jeigu maišyt namie cinamoną, gvazdikėlius, muskatą, kvapiuosius pipirus ir citrinos žievelę, tai juos su kavamale sumalt ar cielus dėt g.gif

O zinot kur radau prieskonius meduoliams... Norfoj... ne prie prieskoniu...o prie visu glaistu sausu, pertepimu tortams, grietineles standikliu...... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vita333 @ 2005 11 26, 18:42)
Nepatingėjau ir susiradau buvusios kolegės man parašytą receptą. Mes ištisai jos prašydavome jos skaniojo meduolio, tai ji neiškentusi man surašė receptą.  biggrin.gif Pabandyk
LINOS MEDUOLIS
-  3 kiaušiniai
-  300 g miltų
-  1 stiklinė cukraus
-  pusė šaukštelio maltų gvazdikėlių
-  citrinos žievelių
-  vanilinio cukraus
-  0,5 stiklinės grietinės
-  0,5 stiklinės kefyro arba rūgpienio sodos gesinimui
-  1 pakelis kepimo miltelių arba šaukštelis sodos
Atskirtus kiaušinių trynius išsukti su nepilna stikline cukraus, įdėti pusę šaukštelio maltų gvazdikėlių, citrinos žievelių, vanilinio cukraus, pusę stiklinės grietinės. Kefyru užgesinti sodą arba kepimo miltelius ir sumaišyti su išsukta mase. Tada paruošti karamelę: 2 šaukštus cukraus ir kelis lašus vandens paskrudinti ant karštos ugnies iki rudumo ir užpilti 1 stikline verdančio vandens. Tada ataušinti ir supilti į dubenį. Galiausiai sudėti miltus ir išplatus kiaušinių baltymus. Viską gerai išmaišius dėti į karštą orkaitę ir prisukus kepti 40-60 minučių. Vietoj karamelės galima stiklinėje verdančio vandens ištirpinti 2 šaukštus medaus ir ataušinus supilti į masę.
thumbup.gif


o šitas nesigavo schmoll.gif dabar guli šiukšlių dėžėj. gal netiksliai surašyta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(yuki @ 2005 12 02, 15:17)
o šitas nesigavo schmoll.gif dabar guli šiukšlių dėžėj. gal netiksliai surašyta? g.gif


Na neįsivaizduoju, kad viską surašiau gerai, nes parašiusi ėjau pati kepti. g.gif Kepiau pirmą kartą, tik padauginau gvazdikėlių, manau, o šiaip tai normalus meduolis. ne toks skanus kaip mano šviesios atminties kolegės, bet gavosi normalus meduolis. O kas ne taip tau išėjo? gal parašyk į až, nes čia užversim forumą bediskutuodamos. Na bet tikrai nebūčiau dėjusi recepto nežinomo, net nemalonu, kad taip tau išėjo verysad.gif ir liūdna
Atsakyti
QUOTE(tusiukas8 @ 2005 11 28, 10:06)
Aš pasikartosiu blush2.gif

Kur nusipirkti formeles, meduoliams spausti g.gif  ?


yra grazios Tupperware kaledines formeles - eglute, zvaigzdutes, besmegenis, is viso 6 formos, kaina 11 Lt, parduodamos per demonstruotojus.
Atsakyti
Kepiau šiandien meduolį, tai vietoj MEduolio preiskonių dėjau prieskoniai karštam vynui bigsmile.gif Gavosi tas pats rolleyes.gif
LAbai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaja @ 2004 11 05, 11:18)
Kaledinis pyragas

Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as  kepiau vakar..

450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
saukstelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaisyti tesla.
900g razinu
900g dziovintu juoduju serbentu
200g dziov.datuliu
200g dziov figu
220g migdolu
250ml citrinu zievelu
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu

Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...

Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai:
anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa.
As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj).
Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- thumbup.gif  Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga...



Labai ačiū už nuostabų receptą. Vakar iškepiau visus keturis, nes turiu 2 nedideles silikonines formas, tai per du kartus ir iškepa gražios "Karūnėlės".
Vaisius valandą mirkiau rome, bet jie galejo mirkti gal ir ilgiau...Tačiau iškepusį vieną paragavom (neiškentėm:)), tai skonis nuostabus.Įsivaizduoju kaip skanu bus per Kalėdas.
Atsakyti