Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

na daro tokius ilgesniam laikui.. man tai kažkaip hm.. as geriau šokoladą išsitirpinčiau,baltą, juodą ar pienišką... ir skaniau ir tikrai nesusens smile.gif
Atsakyti
mamytes gal jums kvailai nuskambes bet pasakykit,o glaju ant meduoliu tepti kai meduoliai atvesta ar kol karsti.as siandien cia prisiskaiciau ir pasiryzau pirma karta meduolius pabandyt.tai ir pasistojo klausimas kada ta glaju tept.aciu is anksto uz atsakyma 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Manau kai atšals, tada glajų tepk. Nes ant karštų glajus ilgai stings
Atsakyti
bea, ačiū už nurodymus- prieskonius jau turiu clap.gif tik va dabar iškilo klausimas: namuką kepsiu iš tavo kočiojamos tešlos... ten parašyta kad šiltus uždengti... čia tam kad jie būtų minkšti ar kieti?????
Atsakyti
QUOTE(Era2005 @ 2005 11 25, 08:35)
Perskaičiau visą skyrelį, bet neradau pyrago Meduolio recepto:(

P.s. sausainiams kepti reikia daug laiko ir noro. O aš mėgstu gaminti, bet ir nedaug laiko sugaišti virtuvėje:)


Nepatingėjau ir susiradau buvusios kolegės man parašytą receptą. Mes ištisai jos prašydavome jos skaniojo meduolio, tai ji neiškentusi man surašė receptą. biggrin.gif Pabandyk
LINOS MEDUOLIS
- 3 kiaušiniai
- 300 g miltų
- 1 stiklinė cukraus
- pusė šaukštelio maltų gvazdikėlių
- citrinos žievelių
- vanilinio cukraus
- 0,5 stiklinės grietinės
- 0,5 stiklinės kefyro arba rūgpienio sodos gesinimui
- 1 pakelis kepimo miltelių arba šaukštelis sodos
Atskirtus kiaušinių trynius išsukti su nepilna stikline cukraus, įdėti pusę šaukštelio maltų gvazdikėlių, citrinos žievelių, vanilinio cukraus, pusę stiklinės grietinės. Kefyru užgesinti sodą arba kepimo miltelius ir sumaišyti su išsukta mase. Tada paruošti karamelę: 2 šaukštus cukraus ir kelis lašus vandens paskrudinti ant karštos ugnies iki rudumo ir užpilti 1 stikline verdančio vandens. Tada ataušinti ir supilti į dubenį. Galiausiai sudėti miltus ir išplatus kiaušinių baltymus. Viską gerai išmaišius dėti į karštą orkaitę ir prisukus kepti 40-60 minučių. Vietoj karamelės galima stiklinėje verdančio vandens ištirpinti 2 šaukštus medaus ir ataušinus supilti į masę.
thumbup.gif
Atsakyti
sory nepamačiau klausimo man. taip uždaroma todėl, kad suminkštėtų.
tavo namelis atrodo nuostabiai. suprantu, kad privargai.. gal reikėjo tiesiog mažesnį daryti?
Atsakyti
Šeštadienį kepiau tą vokiečių stollen. Dabar dar brandinamas bet truputį ragavau, tai sakyčiau labai neblogai išėjo blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos super kulinares! thumbup.gif

Noreciau paklausti tu, kurios kepe Daivajos kaledini pyraga su daugybe vaisiu.... na, atsiprasau jeigu apie tai kalbejot, tiesiog nera kada viska perskaityti... sad.gif kokioje formoje kepet? as zadu kepti is puses kiekio, tai kiek ten gaunasi? ir ar geriau aukstoje formoje ar didesneje bet plokscioje skardoje? ar kaip tortas tokioje? ar kaip boba? bijau, kad netinkamai pairinkus gali ir neiskepti.. o dar mano orkaite tokia nesuperine.. doh.gif Labai dekui visoms atsakysiancioms wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergele @ 2005 11 29, 10:03)
Sveikos super kulinares!  thumbup.gif

Noreciau paklausti tu, kurios kepe Daivajos kaledini pyraga su daugybe vaisiu.... na, atsiprasau jeigu apie tai kalbejot, tiesiog nera kada viska perskaityti... sad.gif kokioje formoje kepet? as zadu kepti is puses kiekio, tai kiek ten gaunasi? ir ar geriau aukstoje formoje ar didesneje bet plokscioje skardoje? ar kaip tortas tokioje? ar kaip boba? bijau, kad netinkamai pairinkus gali ir neiskepti.. o dar mano orkaite tokia nesuperine..  doh.gif Labai dekui visoms atsakysiancioms  wub.gif

As kepiau silikoninej (plauti nereikia): skirtingo aukscio, bet neuzkliuvo, kad skirtusi. Tik labai auksto tai nereikia, nes is kietesniu jis, tai kasnis bus labai didelis.
As tai is kart is viso kepiau (nusivezem po gabala pas abieju tevus) ir nauju vos sulauke. Geras dalykas
Atsakyti
QUOTE(tusiukas8 @ 2005 11 23, 16:00)
Sveikos mamytės, kepėjos smile.gif  4u.gif .

Norėjau pasiklausti, gal kuri žinot kur gauti pirkt formelių, meduoliams išspausti. Pvz. meškiukai, širdutės


labai geras klausimas.. ir man idomu blush2.gif
arba tiesiog kur sausainukams formeliu yra...? labai brangios? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(erborista @ 2005 11 28, 19:20)
Šeštadienį kepiau tą vokiečių stollen. Dabar dar brandinamas bet truputį ragavau, tai sakyčiau labai neblogai išėjo blush2.gif  4u.gif

Bravo kepejele! thumbup.gif Gaila, kad toli esu, mielai paragauciau. Tai kepk dar viena smile.gif Vokitkos maziausiai po 5-6 kepa.Vyras pasakojo, kad jo mama spintoje tarp patalynes paslepdavo, jiedu su broliu vis "ragaudavo".Ji, kai daug kepdavo, tai skaiciuj pasimesdavo, vis kraipydavo galva, tarsi lyg ir daugiau buta...
Atsakyti
QUOTE(mamuks! @ 2005 11 29, 21:44)
lotuliukas.gif Ka tik norejau uzvesti tema apie KALEDINIUS MEDUOLINIUS PASAKU NAMELIUS  ax.gif  labai prasau parasyt receptuka ir kaip tai gaminama. As isivaizduoju , kad labai sudetinga  ax.gif

tokia tema jau yra mirksiukas.gif tik vadinas sausainių namukas ar kažkas tokio mirksiukas.gif

PS ačiū už pagyras mano namukui blush2.gif tik va tvora jau sugriuvo nes laaabia meduolis suminkštėjo blink.gif taip kad bea kočiojama tešla namukui nelabai tinka schmoll.gif bet pats meduolis tai laaabai skanus thumbup.gif
Atsakyti