na daro tokius ilgesniam laikui.. man tai kažkaip hm.. as geriau šokoladą išsitirpinčiau,baltą, juodą ar pienišką... ir skaniau ir tikrai nesusens
mamytes gal jums kvailai nuskambes bet pasakykit,o glaju ant meduoliu tepti kai meduoliai atvesta ar kol karsti.as siandien cia prisiskaiciau ir pasiryzau pirma karta meduolius pabandyt.tai ir pasistojo klausimas kada ta glaju tept.aciu is anksto uz atsakyma
Manau kai atšals, tada glajų tepk. Nes ant karštų glajus ilgai stings
bea, ačiū už nurodymus- prieskonius jau turiu tik va dabar iškilo klausimas: namuką kepsiu iš tavo kočiojamos tešlos... ten parašyta kad šiltus uždengti... čia tam kad jie būtų minkšti ar kieti?????
QUOTE(Era2005 @ 2005 11 25, 08:35)
Perskaičiau visą skyrelį, bet neradau pyrago Meduolio recepto:(
P.s. sausainiams kepti reikia daug laiko ir noro. O aš mėgstu gaminti, bet ir nedaug laiko sugaišti virtuvėje:)
P.s. sausainiams kepti reikia daug laiko ir noro. O aš mėgstu gaminti, bet ir nedaug laiko sugaišti virtuvėje:)
Nepatingėjau ir susiradau buvusios kolegės man parašytą receptą. Mes ištisai jos prašydavome jos skaniojo meduolio, tai ji neiškentusi man surašė receptą. Pabandyk
LINOS MEDUOLIS
- 3 kiaušiniai
- 300 g miltų
- 1 stiklinė cukraus
- pusė šaukštelio maltų gvazdikėlių
- citrinos žievelių
- vanilinio cukraus
- 0,5 stiklinės grietinės
- 0,5 stiklinės kefyro arba rūgpienio sodos gesinimui
- 1 pakelis kepimo miltelių arba šaukštelis sodos
Atskirtus kiaušinių trynius išsukti su nepilna stikline cukraus, įdėti pusę šaukštelio maltų gvazdikėlių, citrinos žievelių, vanilinio cukraus, pusę stiklinės grietinės. Kefyru užgesinti sodą arba kepimo miltelius ir sumaišyti su išsukta mase. Tada paruošti karamelę: 2 šaukštus cukraus ir kelis lašus vandens paskrudinti ant karštos ugnies iki rudumo ir užpilti 1 stikline verdančio vandens. Tada ataušinti ir supilti į dubenį. Galiausiai sudėti miltus ir išplatus kiaušinių baltymus. Viską gerai išmaišius dėti į karštą orkaitę ir prisukus kepti 40-60 minučių. Vietoj karamelės galima stiklinėje verdančio vandens ištirpinti 2 šaukštus medaus ir ataušinus supilti į masę.
sory nepamačiau klausimo man. taip uždaroma todėl, kad suminkštėtų.
tavo namelis atrodo nuostabiai. suprantu, kad privargai.. gal reikėjo tiesiog mažesnį daryti?
tavo namelis atrodo nuostabiai. suprantu, kad privargai.. gal reikėjo tiesiog mažesnį daryti?
Šeštadienį kepiau tą vokiečių stollen. Dabar dar brandinamas bet truputį ragavau, tai sakyčiau labai neblogai išėjo
Sveikos super kulinares!
Noreciau paklausti tu, kurios kepe Daivajos kaledini pyraga su daugybe vaisiu.... na, atsiprasau jeigu apie tai kalbejot, tiesiog nera kada viska perskaityti... kokioje formoje kepet? as zadu kepti is puses kiekio, tai kiek ten gaunasi? ir ar geriau aukstoje formoje ar didesneje bet plokscioje skardoje? ar kaip tortas tokioje? ar kaip boba? bijau, kad netinkamai pairinkus gali ir neiskepti.. o dar mano orkaite tokia nesuperine.. Labai dekui visoms atsakysiancioms
Noreciau paklausti tu, kurios kepe Daivajos kaledini pyraga su daugybe vaisiu.... na, atsiprasau jeigu apie tai kalbejot, tiesiog nera kada viska perskaityti... kokioje formoje kepet? as zadu kepti is puses kiekio, tai kiek ten gaunasi? ir ar geriau aukstoje formoje ar didesneje bet plokscioje skardoje? ar kaip tortas tokioje? ar kaip boba? bijau, kad netinkamai pairinkus gali ir neiskepti.. o dar mano orkaite tokia nesuperine.. Labai dekui visoms atsakysiancioms
QUOTE(Mergele @ 2005 11 29, 10:03)
Sveikos super kulinares!
Noreciau paklausti tu, kurios kepe Daivajos kaledini pyraga su daugybe vaisiu.... na, atsiprasau jeigu apie tai kalbejot, tiesiog nera kada viska perskaityti... kokioje formoje kepet? as zadu kepti is puses kiekio, tai kiek ten gaunasi? ir ar geriau aukstoje formoje ar didesneje bet plokscioje skardoje? ar kaip tortas tokioje? ar kaip boba? bijau, kad netinkamai pairinkus gali ir neiskepti.. o dar mano orkaite tokia nesuperine.. Labai dekui visoms atsakysiancioms
Noreciau paklausti tu, kurios kepe Daivajos kaledini pyraga su daugybe vaisiu.... na, atsiprasau jeigu apie tai kalbejot, tiesiog nera kada viska perskaityti... kokioje formoje kepet? as zadu kepti is puses kiekio, tai kiek ten gaunasi? ir ar geriau aukstoje formoje ar didesneje bet plokscioje skardoje? ar kaip tortas tokioje? ar kaip boba? bijau, kad netinkamai pairinkus gali ir neiskepti.. o dar mano orkaite tokia nesuperine.. Labai dekui visoms atsakysiancioms
As kepiau silikoninej (plauti nereikia): skirtingo aukscio, bet neuzkliuvo, kad skirtusi. Tik labai auksto tai nereikia, nes is kietesniu jis, tai kasnis bus labai didelis.
As tai is kart is viso kepiau (nusivezem po gabala pas abieju tevus) ir nauju vos sulauke. Geras dalykas
QUOTE(tusiukas8 @ 2005 11 23, 16:00)
Sveikos mamytės, kepėjos .
Norėjau pasiklausti, gal kuri žinot kur gauti pirkt formelių, meduoliams išspausti. Pvz. meškiukai, širdutės
Norėjau pasiklausti, gal kuri žinot kur gauti pirkt formelių, meduoliams išspausti. Pvz. meškiukai, širdutės
labai geras klausimas.. ir man idomu
arba tiesiog kur sausainukams formeliu yra...? labai brangios?
QUOTE(erborista @ 2005 11 28, 19:20)
Šeštadienį kepiau tą vokiečių stollen. Dabar dar brandinamas bet truputį ragavau, tai sakyčiau labai neblogai išėjo
Bravo kepejele! Gaila, kad toli esu, mielai paragauciau. Tai kepk dar viena Vokitkos maziausiai po 5-6 kepa.Vyras pasakojo, kad jo mama spintoje tarp patalynes paslepdavo, jiedu su broliu vis "ragaudavo".Ji, kai daug kepdavo, tai skaiciuj pasimesdavo, vis kraipydavo galva, tarsi lyg ir daugiau buta...
QUOTE(mamuks! @ 2005 11 29, 21:44)
Ka tik norejau uzvesti tema apie KALEDINIUS MEDUOLINIUS PASAKU NAMELIUS labai prasau parasyt receptuka ir kaip tai gaminama. As isivaizduoju , kad labai sudetinga
tokia tema jau yra tik vadinas sausainių namukas ar kažkas tokio
PS ačiū už pagyras mano namukui tik va tvora jau sugriuvo nes laaabia meduolis suminkštėjo taip kad bea kočiojama tešla namukui nelabai tinka bet pats meduolis tai laaabai skanus