Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(vija @ 2005 01 12, 09:54)
Jurgana

vakar, kaip buvau zadejus, kepiau tavaji keksa. Rezultatas visai neblogas (mielai dabar sukirsciau gabaleli, bo esu be pusryciu), tik gal kiek sausokas. Kai sudejau tuos 300 miltu, tesla gavosi labai tirsta, net kietoka, o kai suverciau riesutus (dejau triju rusiu riesutu ir pjaustytu dz ananasu), vos galejau pasukti sauksta. Siaip kiek anksciau teko kepti keksus, man atrodo jie turetu buti minkstesni. Gal reiketu deti maziau miltu...


O, kokia tu greita, aš savaitgalį bandysiu kepti smile.gif Žiūrėsiu, kaip man ten su tais miltais seksis g.gif , gal dėsiu mažiau. Šiaip jau, keletą kartų esu kepusi keksą, tik pagal kitą receptą - ten buvo su didesniu kiaušinių kiekiu ir plius dar reikėjo konservuotų vaisių gabaliukų, tai visada išeidavo purus, bet irgi gal kiek sausokas. Gal čia tokia keksų prigimtis - būt sausokais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgana @ 2005 01 10, 13:25)
[color=blue]Angliškas keksas prie arbatos




Kepiau Mantingos paruoštą keksą-super skanus, tikras keksas thumbup.gif
Ir apelsininis , ir citrininis, ir šokoladinis thumbup.gif
Ar jūs viską gaminat savo rankomis?
Beje iš mišinio ir danišką bandelę bandžiau- tikrai puiki smile.gif
Atsakyti

...Ar jūs viską gaminat savo rankomis?...


Taip, visada viska gaminu pati! Man taip labiau patinka. wink_3.gif
Atsakyti
QUOTE(Kopa @ 2005 01 15, 12:55)
Kepiau Mantingos paruoštą keksą-super skanus, tikras keksas thumbup.gif
Ir apelsininis , ir citrininis, ir šokoladinis thumbup.gif
Ar jūs viską gaminat savo rankomis?
Beje iš mišinio ir danišką bandelę bandžiau- tikrai puiki smile.gif


Aš irgi bandžiau Mantingos daniškas bandeles, na tokios g.gif pusėtinos ir picos pagrindą, labai neblogas smile.gif
O pyragus visada kepu "savo" rankomis, nors ne, perku dar šaldytą sluoksniuotą tešlą wink_3.gif , bet niekad - jokių biskvitų ir pan., o ir keksų nebandysiu, kažkaip schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Mįsliukė @ 2004 12 27, 13:05)
Ačiū Daivajai už skanaus pyrago receptą. Visiems labai patiko. Dabar juokauja, kad galėčiau jau dabar ir Velykoms iškepti. Kitą kartą kai kepsiu reikės bandyti vaisius išmirkyti rome arba iškepus sulaistyti. tongue.gif

Jei reikia sulaistyti, tai kiek ml unsure.gif ? Apšlakstyti ar tiek, kad.... g.gif Na, niekad taip nedariau.
Atsakyti
QUOTE(Plaštakė @ 2004 12 27, 17:22)
Panettone (produktai vienai išardomai 20cm skersmens kepimo skardai)

600 gramų miltų, 175 gramai cukraus, 60 gramų šviežių mielių, 1/4 litro šilto pieno, 200 gramų kambario temperatūros sviesto arba margarino, 7 kiaušinių tryniai, žiupsnelis druskos, po 75 gramus razinų, citrinų ir apelsinų žievelių cukatų, 4 šaukštai romo, 1 šaukštas grietinėlės arba pieno, cukraus pudros apibarstymui.

Miltus sudėti į dubenį, viduryje įspausti įdubimą, įtrupinti mieles, įberti vieną šaukštelį cukraus, užpilti truputį šilto pieno ir su trupučiu miltų nuo krašto užmaišyti raugą. Uždengti ir palikti 15 min šiltoje patalpoje, kad mielės pakiltų. Paskui supilti likusį pieną, cukrų, gabalėliais supjaustytą sviestą ar margariną, 6 kiaušinių trynius ir druską ir išminkyti tešlą. Palikti 20 min. šiltai, kad pakiltų. Citrinų ir apelsinų žievelių cukatus susmulkinti, sumaišyti su razinomis ir užpilti romu. Paskui romą nupilti, o vaisius įminkyti į tešlą.  Riebalais ištepti skardos dugną. Iš kepimo popieriaus iškirpti kokių 20 cm pločio ir 65 cm ilgio juostą. Ja iškloti skardos kraštus. Tešlą sudėti į kepimo formą ir kildinti 30 min. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Likusį kiaušinio trynį išplakti su grietinėle arba pienu. Juo aptepti pakilusį pyragą, viršų kryžmai įpjauti. Kepti maždaug 1 valandą ant apatinės orkaitės lentynėlės. Ataušintą pyragą apibarstyti cukraus pudra.






Mano tėtis iš Vokietijos parveždavo(kepdavo jam pažįstama, ne pirktinis jis) kažką panašaus, bet sakė, kad jį laikydavo 2 savaites, kol subresdavo ir tik tada valgydavo. Čia ne tas? Man jis toooks skanus, tik įdomu koks receptas. Gal tu, Bea, žinai?
Atsakyti
QUOTE(erborista @ 2005 11 20, 11:05)
Mano tėtis iš Vokietijos parveždavo(kepdavo jam pažįstama, ne pirktinis jis) kažką panašaus, bet sakė, kad jį laikydavo 2 savaites, kol subresdavo ir tik tada valgydavo. Čia ne tas? Man jis toooks skanus, tik įdomu koks receptas. Gal tu, Bea, žinai?

As kaip vokitka, galiu pasakyti - tikrai ne tas. Vokieciu STOLLEN kepama is labai "sunkios" (kepeju terminologija) mielines teslos.Pati tikroji (Drezdeno, visos kitos - jos variantai): 1kg miltu, 100g mieliu, 200g cukraus,375g sviesto, 2 kiausiniai,, 200g maltu saldziuju migdolu, 25g karciuju migdolu (arba ampulyte migdolu aliejaus), po 180g sviesiu ir tamsiu razinu, po 80g citrinos ir apelsino zieveliu, kubeliais supiaustytu ir cukruje islaikytu (citronatas ir oranzatas, perkami paruosti ), 1 citrinos zieve nutarkuota, 2 saukstai romo, druskos, saukstelis cinamono, ziupsnis kardamono, ziupsnis maltu gvazdikeliu.Aptepimui -125 g istirpinto sviesto, apibarstymui sukraus pudra. Formuojami "prakarteles" ar, kaip kiti mano, "suvystyto kudikio" formos kepaleliai, kepama apie 1 val.Aptepami lydytu sviestu, nupudruojami storai, kad nedziutu, supokuojami ir paliekami "brandinti".Tikrai sunku gera pagaminti, kiekviena seimininke turi savo paslaptis.Prisipazinsiu, nors senokai gyvenu ir daug sykiu esu bandziusi, tobulai nesigauna....Del teslos gaminimo - is pradziu pakildinama mieliu kosele, tada suminkoma tesla be priedu (miltai, kiausai, sviestas, migdolai), tada iminkomi priedai (rome tik mirkomos razinos, jis teslon nepilamas), atsargiai, kad tesla nenusidazytu.Iskildoma, perminkoma, iskildoma, formuojama, iskildoma, kepama apie 1 val.Patarimas mano kepejo - is pradziu 200°, paskui 180° 45 min., imti tik kiausinio tryni, barstymui yra specialus cukrus ( ne ta paprastoji pudra, o kiek stambesne) - na, cia plonybes...Daug kas kepa specialiose formose kniubscias ( kepalelio padas virsuje), nes buna, kad kepant tas kepalelis ispliura i sonus, jei tik truputi kas ne taip, ar miltai netike, ar kiausinis per didelis ar ar ar....Negasdinu, bet nemacius vargu ar pasiseks vien is aprasymo g.gif
Atsakyti
QUOTE(*mamyte* @ 2004 11 17, 23:45)
Pagaminkite glaju - jums reikes :
2 kiausiniu baltymu;
200 g cukraus pudros;
1,5 saukstelio citrinos sulciu.


vat man daba įdomu g.gif ar tas glajus iš baltymų nepasens? juk tai žali kiaušiniai, aš noriu kad namukas per visą adventą būtų..... ir ar gerai suklijuos visas dalis? g.gif 4u.gif
Atsakyti
O mes su vaikais jau kepėm kalėdinius meduolius. Manau, kad kalėdų dvasią jau laikas pasikviesti į namus smile.gif. Ir į darbus, nes smagu buvo darbe visus apdalinti meduoliais, ir vaikai į darželį nusinešė jau. Žinoma mes juos suvalgysim iki kalėdų tikrai, na bet gi išsikepsim dar wink.gif. Mano kalėdinių meduolių receptas yra šios temos pradžioje.
Štai du susikaupę kepėjai ir jų darbo rezultatas.
Atsakyti
user posted image
Ir aš tokius "instrumentus" turiu.Labai vaikaučiai smarkiai dirba.Jaučiu,skanių dalykų prigamina.
Atsakyti
Šventinis pyragas
1,5 pakelio varškės
1/2 sviesto pakelio
10 su kaupu šaukštų miltų
4 kiaušiniai
Vanilininio cukraus pakelis
4 šaukštai cukraus
Šaukštelis sodos
3 šaukštai grietinės, maišytos su kefyru
Razinų pagal skonį
2 bananai


Pirmiausia atskiriame trynius nuo baltymų ir tryniuose ištriname cukrų. Tuomet dedame varškę, išlydytą sviestą, miltus, sodą su grietine ir kefyru "nugesintą", sutrintus į tyrę bananus, beriame razinas, kiaušinių baltymus ir įdėjus kiekvieną ingredientą išmaišome. Ištepame kepimo formą sviestu ir supilame masę. Kepame apie 20-30 min. Patiekti galima su plakta grietinėle, žele, vaisiais, ledais.

Atsakyti
Na man asmeniškai atrodo, kad toks glajus nepasens. Kažkada ir mes tokį naudodavom, zuikiams aptepti, ir grybukams. O suvalgydavom tuos kepinius labai negreit. Kartais ir daugiau nei mėnesį prastovėdavo. Bet mums vaikams tai buvo nė motais. Juk ir pats kepinys ne pirmos jaunystės būdavo. Nenusinuodyjom smile.gif)
Atsakyti