Ačiū Daivajai už skanaus pyrago receptą. Visiems labai patiko. Dabar juokauja, kad galėčiau jau dabar ir Velykoms iškepti. Kitą kartą kai kepsiu reikės bandyti vaisius išmirkyti rome arba iškepus sulaistyti.
QUOTE(bea @ 2004 12 24, 13:26)
Tiesa jei nesikočiojo, galėjai ją tiesiog sudėti į kepimo formą ir apspaudžioti pirštais kraštus ir dugną.
Aha, taip ir dariau . O del meduoliu, tai nezinau. Vienus i dezute sudejau jau atvesusius, kitus - dar karstus, bet rezultatas tas pats Kieti kaip
QUOTE(Springlet @ 2004 12 26, 12:52)
Butu neblogai, jei idetum
Panettone (produktai vienai išardomai 20cm skersmens kepimo skardai)
600 gramų miltų, 175 gramai cukraus, 60 gramų šviežių mielių, 1/4 litro šilto pieno, 200 gramų kambario temperatūros sviesto arba margarino, 7 kiaušinių tryniai, žiupsnelis druskos, po 75 gramus razinų, citrinų ir apelsinų žievelių cukatų, 4 šaukštai romo, 1 šaukštas grietinėlės arba pieno, cukraus pudros apibarstymui.
Miltus sudėti į dubenį, viduryje įspausti įdubimą, įtrupinti mieles, įberti vieną šaukštelį cukraus, užpilti truputį šilto pieno ir su trupučiu miltų nuo krašto užmaišyti raugą. Uždengti ir palikti 15 min šiltoje patalpoje, kad mielės pakiltų. Paskui supilti likusį pieną, cukrų, gabalėliais supjaustytą sviestą ar margariną, 6 kiaušinių trynius ir druską ir išminkyti tešlą. Palikti 20 min. šiltai, kad pakiltų. Citrinų ir apelsinų žievelių cukatus susmulkinti, sumaišyti su razinomis ir užpilti romu. Paskui romą nupilti, o vaisius įminkyti į tešlą. Riebalais ištepti skardos dugną. Iš kepimo popieriaus iškirpti kokių 20 cm pločio ir 65 cm ilgio juostą. Ja iškloti skardos kraštus. Tešlą sudėti į kepimo formą ir kildinti 30 min. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Likusį kiaušinio trynį išplakti su grietinėle arba pienu. Juo aptepti pakilusį pyragą, viršų kryžmai įpjauti. Kepti maždaug 1 valandą ant apatinės orkaitės lentynėlės. Ataušintą pyragą apibarstyti cukraus pudra.
Radau dar vieną receptą. Kepimo eiga ta pati, tik produktai truputį skiriasi.
450 gramų miltų, 40 gramų mielių, 120 gramų cukraus, 1/8 litro drungno pieno, 1 pakelis vanilinio cukraus, 1/2 buteliuko sviesto-vanilės esencijos, 1 buteliukas citrinų esencijos, 6 kiaušiniai, žiupsnelis druskos, 250 gramų sviesto, po 60 gramų apelsinų ir citrinų žievelių cukatų, 60 gramų susmulkintų cukruotų vyšnių, 60 gramų susmulkintų migdolų, 200 gramų razinų, 1 šaukštas grietinėlės arba pieno, cukraus pudros apibarstymui.
Šių receptų pati nebandžiau. Žadu Naujiems metams kepti pagal pirmąjį receptą, nes kaip tik ieškojau kur panaudoti iš po sausainių kepimo likusius kiaušinių trynius. Paskui parašysiu kas išėjo.
Tai va, kepiau Panettone pagal pirmąjį receptą . Tik įdėjau truputį daugiau miltų, gal 100 gramų daugiau. Tešla gaunasi toookia minkštutė, nes labai riebi. Pyragas labai iškyla. Kepimo pabaigoje pyrago viršus pradėjo per daug ruduoti, tai uždengiau kepimo popieriumi. Skonis panašus kaip to, kur Maximoje pardavinėja, tik gal ne toks sausas. Vienu žodžiu, kas valgė - tas gyrė.
Gal kas žinot receptą? Jis atrodo dar vadinamas tradinicis angliškas keksas, bet nesu tuom kra. Rudas rudas, su daug riešutų ir kt. džiovintų vaisių. Labai skanus. Niekaip neišgaunu recepto.
PS beje gal kas žino, kaip kepamas šokoladinis pyragas, kurį "Ukrainos vakarai" patiekia su ledais? Labai rekomenduoju.
PS beje gal kas žino, kaip kepamas šokoladinis pyragas, kurį "Ukrainos vakarai" patiekia su ledais? Labai rekomenduoju.
Vija, atrodo aš žinau, apie ką tu kalbi. vakare po darbo pažiūrėsiu savo talmudą.
Tiesa, o kas tie "Ukrainos vakarai" ir kur jie yra????
Tiesa, o kas tie "Ukrainos vakarai" ir kur jie yra????
Kalėdinis pudingas
8-10 porcijų
90 g miltų
kepimo milteliai
125 g. kapoto šalto sviesto
30 g sukapotų migdolų
125 g tarkuotos morkos
250 g tamsių razinų
125 g šviesių razinų
125 g džiovintų serbentų
125 g šviežių duonos trupinių
¼ tarkuoto muskato riešuto
60 g smulkintos cukatinės citrinos žievelės
90 g karamelinio arba paprasto cukraus
1 citrinos žievelė ir išspaustos sultys
2 paplakti kiaušiniai
sviestas formos ištepimui
75 ml romo arba brendžio
1,25 litro pudingo forma
1. Dideliame inde sumaišykite sviestą, miltus, migdolus, morkas, razinas, serbentus, trupinius, muskato riešutą, žieveles, sultis ir kiaušinius. Gerai išmaišykite.
2. Ištepkite riebalais pudingo formą. Sudėkite pudingo masę ir išlyginkite paviršių.
3. Uždenkite kepimo popieriumi ir folija, suklostuotais ties viduriu, ir užriškite ties formos šonais.
4. Pastatykite indą į garpuodį, ar tiesiog įstatykite į kitą indą, kuriame verda vanduo (vanduo turi apsemti pusę indo). Uždenkite ir garinkite apie 6 valandas.
5. Nukelkite puodą nuo garpuodžio ir atvėsinkite. Padarykite pudinge keletą skylių ir supilkite romą arba brendį.
6. Sandariai supakavus galima laikyti net 3 mėnesius.
7. Kad pašildyti valgymui, galima pudingą vėl pagarinti 2-3 valandas.
Šaltinis: Mary Berry The Complete Cookbook
sakyčiau laiko užima tai ajej... nebandžiau, taip kad neklauskit, bet atrodo gražiai...
8-10 porcijų
90 g miltų
kepimo milteliai
125 g. kapoto šalto sviesto
30 g sukapotų migdolų
125 g tarkuotos morkos
250 g tamsių razinų
125 g šviesių razinų
125 g džiovintų serbentų
125 g šviežių duonos trupinių
¼ tarkuoto muskato riešuto
60 g smulkintos cukatinės citrinos žievelės
90 g karamelinio arba paprasto cukraus
1 citrinos žievelė ir išspaustos sultys
2 paplakti kiaušiniai
sviestas formos ištepimui
75 ml romo arba brendžio
1,25 litro pudingo forma
1. Dideliame inde sumaišykite sviestą, miltus, migdolus, morkas, razinas, serbentus, trupinius, muskato riešutą, žieveles, sultis ir kiaušinius. Gerai išmaišykite.
2. Ištepkite riebalais pudingo formą. Sudėkite pudingo masę ir išlyginkite paviršių.
3. Uždenkite kepimo popieriumi ir folija, suklostuotais ties viduriu, ir užriškite ties formos šonais.
4. Pastatykite indą į garpuodį, ar tiesiog įstatykite į kitą indą, kuriame verda vanduo (vanduo turi apsemti pusę indo). Uždenkite ir garinkite apie 6 valandas.
5. Nukelkite puodą nuo garpuodžio ir atvėsinkite. Padarykite pudinge keletą skylių ir supilkite romą arba brendį.
6. Sandariai supakavus galima laikyti net 3 mėnesius.
7. Kad pašildyti valgymui, galima pudingą vėl pagarinti 2-3 valandas.
Šaltinis: Mary Berry The Complete Cookbook
sakyčiau laiko užima tai ajej... nebandžiau, taip kad neklauskit, bet atrodo gražiai...
QUOTE(Mįsliukė @ 2004 12 27, 12:06)
Ačiū Daivajai už skanaus pyrago receptą. Visiems labai patiko. Dabar juokauja, kad galėčiau jau dabar ir Velykoms iškepti. Kitą kartą kai kepsiu reikės bandyti vaisius išmirkyti rome arba iškepus sulaistyti.
As irgi prisijungiu, labai skanus pyragas. Tik buvo taip daug, o taip greitai pasibaige.
Oi bea aciu tau dideliausias, bet juk cia aukstasis pilotazas, cia turi buti virtuves virtuozas, iki kurio man dar toli. Garinimas trunka 6 valandas manes seimyna nesuprastu, koki stebukla as cia gaminu, o jei dar nevalgytu, beliktu tik pasikarti Bijau, kad vargu bau ar kada rysiuos imtis tokios veiklos.
Anyway aciu labai uz pastangas.
Anyway aciu labai uz pastangas.
[quote=vija,2005 01 04, 15:06]
Gal kas žinot receptą? Jis atrodo dar vadinamas tradinicis angliškas keksas, bet nesu tuom kra. Rudas rudas, su daug riešutų ir kt. džiovintų vaisių. Labai skanus. Niekaip neišgaunu recepto.
Vienoj rusiškoj knygoj turiu Angliško kekso receptą (tiesa, aš jo nebandžiau, tik skaičiau ). Jis su džiovintais vaisiais, migdolais ir visai nepanašu į tai, ką surašė Bea Jei dar reikia, galiu rasti laiko, išversti ir čia surašyti
Gal kas žinot receptą? Jis atrodo dar vadinamas tradinicis angliškas keksas, bet nesu tuom kra. Rudas rudas, su daug riešutų ir kt. džiovintų vaisių. Labai skanus. Niekaip neišgaunu recepto.
Vienoj rusiškoj knygoj turiu Angliško kekso receptą (tiesa, aš jo nebandžiau, tik skaičiau ). Jis su džiovintais vaisiais, migdolais ir visai nepanašu į tai, ką surašė Bea Jei dar reikia, galiu rasti laiko, išversti ir čia surašyti
Angliškas keksas prie arbatos
200 g sviesto
125 g cukraus
žiupsnelis druskos
nutarkuota vienos citrinos žievelė
4 kiaušiniai
300 g miltų
2 arb. šaukšt. kepimo miltelių
1 valgom. šaukšt. romo
65 g citrininių cukatų
65 g apelsininių cukatų
100 g cukruotų vyšnių
200 g razinų
100 g kapotų migdolų
cukraus pudros
Išsukti sviestą iki purumo, sudėti cukrų, druską, citrinos žievelę, kiaušinius ir viską išsukti iki vientisos kreminės masės. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, romą, cukatus, smulkintas vyšnias, razinas, migdolus ir užmaišyti tešlą.
Sudėti tešlą į riebalais pateptą stačiakampę formą (apie 30 cm ilgio). Kepti 70-80 min. 175 laipsnių temperetūroje. Iškepusį keksą išimti iš formos ir atvėsusį pabarstyti cukraus pudra.
Keksą galima saugoti pakankamai ilgai - tereikia jį apvynioti folija.
Štai toks receptas, patikėk, nuotrauka šalia jo labai įspūdinga Tarp kitko, aš irgi jį ruošiuos kepti, tik vietoj cukruotų (?) vyšnių naudosiu džiovintas ir šiokį tokį nerimą man dar kelia gan ilgas kepimo laikas
Bet kokiu atveju, jei bandysi - sėkmės
200 g sviesto
125 g cukraus
žiupsnelis druskos
nutarkuota vienos citrinos žievelė
4 kiaušiniai
300 g miltų
2 arb. šaukšt. kepimo miltelių
1 valgom. šaukšt. romo
65 g citrininių cukatų
65 g apelsininių cukatų
100 g cukruotų vyšnių
200 g razinų
100 g kapotų migdolų
cukraus pudros
Išsukti sviestą iki purumo, sudėti cukrų, druską, citrinos žievelę, kiaušinius ir viską išsukti iki vientisos kreminės masės. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, romą, cukatus, smulkintas vyšnias, razinas, migdolus ir užmaišyti tešlą.
Sudėti tešlą į riebalais pateptą stačiakampę formą (apie 30 cm ilgio). Kepti 70-80 min. 175 laipsnių temperetūroje. Iškepusį keksą išimti iš formos ir atvėsusį pabarstyti cukraus pudra.
Keksą galima saugoti pakankamai ilgai - tereikia jį apvynioti folija.
Štai toks receptas, patikėk, nuotrauka šalia jo labai įspūdinga Tarp kitko, aš irgi jį ruošiuos kepti, tik vietoj cukruotų (?) vyšnių naudosiu džiovintas ir šiokį tokį nerimą man dar kelia gan ilgas kepimo laikas
Bet kokiu atveju, jei bandysi - sėkmės
Jurgana
vakar, kaip buvau zadejus, kepiau tavaji keksa. Rezultatas visai neblogas (mielai dabar sukirsciau gabaleli, bo esu be pusryciu), tik gal kiek sausokas. Kai sudejau tuos 300 miltu, tesla gavosi labai tirsta, net kietoka, o kai suverciau riesutus (dejau triju rusiu riesutu ir pjaustytu dz ananasu), vos galejau pasukti sauksta. Siaip kiek anksciau teko kepti keksus, man atrodo jie turetu buti minkstesni. Gal reiketu deti maziau miltu...
vakar, kaip buvau zadejus, kepiau tavaji keksa. Rezultatas visai neblogas (mielai dabar sukirsciau gabaleli, bo esu be pusryciu), tik gal kiek sausokas. Kai sudejau tuos 300 miltu, tesla gavosi labai tirsta, net kietoka, o kai suverciau riesutus (dejau triju rusiu riesutu ir pjaustytu dz ananasu), vos galejau pasukti sauksta. Siaip kiek anksciau teko kepti keksus, man atrodo jie turetu buti minkstesni. Gal reiketu deti maziau miltu...