Mamos, ką skanaus kepate Kalėdoms? Gal turite kokį firminį meduolio ar sausainių receptą? Aš norėčiau iskepti vaikams meduolinių grybų Gal kuri nors iš jūsų pasidalins skanios meduolinės tešlos receptu?
Aš dabar neturiu, bet šį savaitgalį važiuoju pas mamą, tai ji baisiai skanius meduolius kepa [smiley=smiley10.gif] galėsiu parvežt tą receptuką.
Pamenu, kai mama kepdavo tokiu didžiulius grybus (maždaug 10-15cm skersmens galvom) iš meduolinės tešlos, įsivaizduoji, koks įspūdis vaikui toookį grybą gauti [smiley=899.gif] ;D
Pamenu, kai mama kepdavo tokiu didžiulius grybus (maždaug 10-15cm skersmens galvom) iš meduolinės tešlos, įsivaizduoji, koks įspūdis vaikui toookį grybą gauti [smiley=899.gif] ;D
na ,kad jau atitinkama nuotaika, tai ir as pasisakysiu
siemet Kaledoms kepsim kaledinemeduoline trobele. jau turiu recepta. man jis labai ispudingai atrodo, o darbo tai nedaugiau , nei torta iskepti, tai kodel nepasidarbavus. sunus jau dabar issiziojes laukia ;D ;D
jei ka domina tokio tipo kepiniai , galesiu parasyti. nes jei as cia vienintele, tai nenoriu gaist laiko perrsainedama. ;)
P/S. springlet, pries 3 savaites pati galvojau tokias 2 apie kaledinius patiekalus atidaryti, bet "nesuspejau"
siemet Kaledoms kepsim kaledinemeduoline trobele. jau turiu recepta. man jis labai ispudingai atrodo, o darbo tai nedaugiau , nei torta iskepti, tai kodel nepasidarbavus. sunus jau dabar issiziojes laukia ;D ;D
jei ka domina tokio tipo kepiniai , galesiu parasyti. nes jei as cia vienintele, tai nenoriu gaist laiko perrsainedama. ;)
P/S. springlet, pries 3 savaites pati galvojau tokias 2 apie kaledinius patiekalus atidaryti, bet "nesuspejau"
Deja, recepto neatvežiau, pas tėvus tokia sumaištis buvo savaitgalį, kad visai išgaravo tas receptas :-[
O tuos grybus darydavo taip: Galvą aišku kokio tik nori dydžio bei storio apvalų blyną padarai (tik ne per storą - tuomet kepant sutrūksta), o kotą, jei nori lenktą, tai padarai du vienodo dydžio maždaug inksto formos blynelius, o jei tiesų, atitinkamai du lašo formos blynus. Iškepusius juos suklijuoji ir gaunasi apvalus storas kotas, tuomet galvutėj praskaptuoji duobutę ir tą kotą įklijuoji (klijuojama su cukraus pudros-kiaušinių baltymų mase).
Na, o puošyba tai jau fantazijos reikalas, mes paprastai galvas dažydavom šokoladu, kotą tuo pačiu baltu glajum, kuriuo klijuodavom, na, o galvos apatinei pusei į tą glajų geltonų maistinių dažų dėdavom - gaudavosi TIKRI baravykai. Ir viskas.
Tikiuosi ganėtinai aiškiai parašiau :
O tuos grybus darydavo taip: Galvą aišku kokio tik nori dydžio bei storio apvalų blyną padarai (tik ne per storą - tuomet kepant sutrūksta), o kotą, jei nori lenktą, tai padarai du vienodo dydžio maždaug inksto formos blynelius, o jei tiesų, atitinkamai du lašo formos blynus. Iškepusius juos suklijuoji ir gaunasi apvalus storas kotas, tuomet galvutėj praskaptuoji duobutę ir tą kotą įklijuoji (klijuojama su cukraus pudros-kiaušinių baltymų mase).
Na, o puošyba tai jau fantazijos reikalas, mes paprastai galvas dažydavom šokoladu, kotą tuo pačiu baltu glajum, kuriuo klijuodavom, na, o galvos apatinei pusei į tą glajų geltonų maistinių dažų dėdavom - gaudavosi TIKRI baravykai. Ir viskas.
Tikiuosi ganėtinai aiškiai parašiau :
[quote]na ,kad jau atitinkama nuotaika, tai ir as pasisakysiu
siemet Kaledoms kepsim kaledinemeduoline trobele. jau turiu recepta. man jis labai ispudingai atrodo, o darbo tai nedaugiau , nei torta iskepti, tai kodel nepasidarbavus. sunus jau dabar issiziojes laukia ;D ;D
jei ka domina tokio tipo kepiniai , galesiu parasyti. nes jei as cia vienintele, tai nenoriu gaist laiko perrsainedama.
Une as labai noriu to receptelio
siemet Kaledoms kepsim kaledinemeduoline trobele. jau turiu recepta. man jis labai ispudingai atrodo, o darbo tai nedaugiau , nei torta iskepti, tai kodel nepasidarbavus. sunus jau dabar issiziojes laukia ;D ;D
jei ka domina tokio tipo kepiniai , galesiu parasyti. nes jei as cia vienintele, tai nenoriu gaist laiko perrsainedama.
Une as labai noriu to receptelio
QUOTE |
siemet Kaledoms kepsim kaledinemeduoline trobele. jei ka domina tokio tipo kepiniai , galesiu parasyti. nes jei as cia vienintele, tai nenoriu gaist laiko perrsainedama. P/S. springlet, pries 3 savaites pati galvojau tokias 2 apie kaledinius patiekalus atidaryti, bet "nesuspejau" |
;D mane domina, labai labai As jau esu kepus Kaledine trobele, taciau tokia minksta is biskvito, kaip torta su pertepimais padariau O taviske, tai turbut tokia kur dar i vidu gali paslapciu (saldainiu ir pan.) prideti. As tai leisiu padeti dekoruoti, na ir kas, kad sleivai ar gi tai svarbu, juk dziaugsmo tai kiek.
Ajuss, aprasei tikrai aiskiai, aciu. Grybu kotus as galvoju baltu glajumi dazyti. o pacius galiukus dar aguonomis apibarstyti
Gal kuri esat issitreniravusi glaju labai gerai daryti?
Gal kuri esat issitreniravusi glaju labai gerai daryti?
Ai, kažkaip tos aguonos pasimiršo , mes irgi į jas mirkom.
O tam glajui, tai kiek pamenu dėdavom kiaušinių baltymus, cukraus pudrą ir citrinos sultis, toks rūgštokas gaudavosi, bet prie saldaus meduolio dera.
O tam glajui, tai kiek pamenu dėdavom kiaušinių baltymus, cukraus pudrą ir citrinos sultis, toks rūgštokas gaudavosi, bet prie saldaus meduolio dera.
galima padaryti stai tokia elgute, kokios nuotrauka as idejeu. Radau ja http://www.puffpastr...sp?rec_id=24057
o receptas stai:
Atšildyti tešlą 30 min.
Paruošimas 30 min.
Kepimas 10 min.
1 pokelis šaldytos sluoksniuotos tešlos
1/3 stiklinės paruošto vanilinio pudingo ar šiaip kokio nors kremo (pvz. plaktos grietinėlės, ar saldžios varškytės..)
1/3 stiklinės pašildyto medaus
Žalias cukrus papuošimui (čia pagal originalų receptą, bet manau gali būti bet kas pabarstymui, parduotuvėse pilna visokių spalvotų papuošimų)
8 avietės ar vyšnios ar kitos uogos papuošimui (gali būti iš uogienės)
Atšildyti tešlą, įkaitinti orkaitę iki 200C. Iš tešlos išpjauti 3 dydžių žvaigždes (4 kartus, kad gautųsi 4 eglutės), dėti ant kepimo popieriaus, kepti 10 min. ar kol bus iškepę.
Kad padaryti eglutes, ant kiekvienos žvaigždės dėti po šaukštą pudingo ir klijuoti vieną ant kito. Palaistyti medum, pabarstyti papuošimais, bei dėti uogeles. Skanių ir gražių Kalėdų.
o receptas stai:
Atšildyti tešlą 30 min.
Paruošimas 30 min.
Kepimas 10 min.
1 pokelis šaldytos sluoksniuotos tešlos
1/3 stiklinės paruošto vanilinio pudingo ar šiaip kokio nors kremo (pvz. plaktos grietinėlės, ar saldžios varškytės..)
1/3 stiklinės pašildyto medaus
Žalias cukrus papuošimui (čia pagal originalų receptą, bet manau gali būti bet kas pabarstymui, parduotuvėse pilna visokių spalvotų papuošimų)
8 avietės ar vyšnios ar kitos uogos papuošimui (gali būti iš uogienės)
Atšildyti tešlą, įkaitinti orkaitę iki 200C. Iš tešlos išpjauti 3 dydžių žvaigždes (4 kartus, kad gautųsi 4 eglutės), dėti ant kepimo popieriaus, kepti 10 min. ar kol bus iškepę.
Kad padaryti eglutes, ant kiekvienos žvaigždės dėti po šaukštą pudingo ir klijuoti vieną ant kito. Palaistyti medum, pabarstyti papuošimais, bei dėti uogeles. Skanių ir gražių Kalėdų.
na,mamytes,tik kepkite! ;) ;D
http://www.christmas-cookies.com/
http://www.christmas-cookies.com/