QUOTE(BangaS @ 2014 10 08, 08:12)
Tokio dydžio langams tai neaktualu.
Geras klausimas, man irgi aktualu. Kokiake jūs mieste?
Tokio dyžio stiklų taip paprastai nepakilnosi, reikalingos dirbtuvės su tam skirta įranga. Polisulfidas ne problema. Termorėmelis irgi ne problema, Swisspacerius ir lietuviškos įmonės surinkinėja rankomis, nes lenkimui reikalingos labai brangios staklės, o jų paklausa ne tokia didelė. Aišku išlanstytas rėmelis su vienu sujungimu būtų tik pliusas išsihermetinimo atžvilgiu.
Geriausia turėti pažinčių pas stiklo paketų gamintojus kad jie apsiimtų klijuoti labai storus paketus netelpančius į stakles.
O jūs skambinotes per įmones ar rašėte?
Viena įmonėlė man siūlė KBE88 langus su keturių stiklų paketu gana pigiai. Sakė langus gamina patys, tai ir paketai tikriausiai lietuviški. Manau, turėtų kažkas gaminti, tik reikia rasti.
Sveiki,
Dėkui visiems už pamastymus,
Miestas ~Vilnius, pažinočiau stiklo paketų gamintojus, neklausčiau supermamų
UAB "Visi visi", reklamuojamus super duper kriptoninius keturstiklius paketus spėju, perka iš lenkų, (čia gal rinkos žinovai tiksliau žino), nes ir paketų be langų neparduoda. Man aišku skirtumo nėra, tegu nors ir mozambike, tie paketai pagaminti, tik greičiausiai, Lenkijos gamintojai tokių storų (76-80mm) turbūt irgi negamina, nes "nėra kur tokių kišti"
. Ploną keturstiklį dėti tikrai neapsimoka, tokio varijanto nesvarstau.
Skambinti neskambinau, kol kas apsiribojau laiškelių siuntinėjimu. Galvojau kad skirtumo nėra ar 3 stiklai, ar 4, dedi rėmelius ir klijuoji, o pasirodo yra... Vistik laikas spaudžia, ir greičiausiai teks mažinti angas, apsiriboti 3 stiklais ir Viliaus variantu, su žaliuzėm/langinėm (šiluma reikalauja grožio aukos
).
Talpinsiu į putplastį. Dėl svorio viskas aišku, net dvistiklės vitrinos tarkim 3х4m sveria tikrai daugiau, ir nieko - gamina, ir montuoja.