Įkraunama...
Įkraunama...

Langai 4

QUOTE(Zirzille @ 2016 03 22, 16:34)
Na Soudal juosta piniginės stipriai nenuskriaustų, tai gal bent dėl žinojimo, kad viskas padaryta ir ramaus miego verta užklijuoti biggrin.gif kažkurią iš jų tikrai klijuosim.

Nieko gero tos soudal, turi 1 cm plocio lipinimo juostele, kuri limpa apgailetinai. Paskui zmones galvoja kaip ja priklijuoti kad laikytusi. Langistai tiesiog palieka ja nepriklijuota, t.y. priklijuoja tik prie lango remo.

Duru fabrikas man lauko duris su tokia montavo tai nuplesiau ir ismeciau. Pabandykite siga priklijuota atplesti.. Siga juosta lipni visu juostos plotu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 31 kovo 2016 - 15:44
Primink, man koks turi būti Uw?
Kuo mažesnis skaičius, tuo langas šiltesnis? Visai jau susimaišiau. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingese @ 2016 04 01, 10:02)
Primink, man koks turi būti Uw?
Kuo mažesnis skaičius, tuo langas šiltesnis? Visai jau susimaišiau. doh.gif

Kuo mazesnis skaicius, tuo mazesnis silumos laidumas, tuo geriau.
Atsakyti
QUOTE(Vermouth @ 2016 04 01, 11:13)
Kuo mazesnis skaicius, tuo mazesnis silumos laidumas, tuo geriau.

Na lyg ir aš taip galvoju, kad taip turėtų būti.
Bet man įdomu, kad lango su trimis stiklasi Uw 1,23, o didesnio 2100x2200 Uw 0,85
Niekaip nesuprantu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingese @ 2016 04 01, 10:27)
Bet man įdomu, kad lango su trimis stiklasi Uw 1,23,  o didesnio 2100x2200 Uw 0,85
Niekaip nesuprantu g.gif

Gal ziurite skirtingu dalyku U verte? Nes tarkim tik stiklo paketo U verte skirsis nuo viso lango su remu U vertes.
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 03 31, 16:40)
Nieko gero tos soudal, turi 1 cm plocio lipinimo juostele, kuri limpa apgailetinai. Paskui zmones galvoja kaip ja priklijuoti kad laikytusi. Langistai tiesiog palieka ja nepriklijuota, t.y. priklijuoja tik prie lango remo.

Duru fabrikas man lauko duris su tokia montavo tai nuplesiau ir ismeciau. Pabandykite siga priklijuota atplesti.. Siga juosta lipni visu juostos plotu

Keista. Gal ne apie ta pacia kalbam, bet as klijavau soudal inside ir outside (buvo skirtingu plociu, atrodo 7cm, 10, 15). Ta 1 cm plocio juostele (gal tikslau 1.5), kur klijuojasi prie muro buvo su butilu ir prilipo mirtinai.
Atsakyti
QUOTE(winzip @ 2016 03 31, 17:09)
Eina paprastos stumdomos, ir eina PREMIDOOR, kurių kaina nemaža, bet ir kokybė gera

Ačiū smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ingese @ 2016 04 01, 12:27)
Bet man įdomu, kad lango su trimis stiklasi Uw 1,23,  o didesnio 2100x2200 Uw 0,85
Niekaip nesuprantu g.gif

Didesni langai visada šiltesni būna. Vitrinų Uw pats mažiausias gaunasi kiek man skaičiavo. Manau, kad taip yra dėl to, kad stiklo paketas yra šiltoji lango dalis, o rėmas šaltoji. Dideliuose languose rėmas užima santykinai mažesnį lango plotą, nei mažesniuose, todėl dideli langai šiltesni gaunasi.
Čia mano moteriška logika tokia, jei yra kažkaip kitaip, tegul išmanantys pataisys biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 03 31, 17:40)

QUOTE(Pupcis @ 2016 04 01, 13:15)
Keista. Gal ne apie ta pacia kalbam, bet as klijavau soudal inside ir outside (buvo skirtingu plociu, atrodo 7cm, 10, 15). Ta 1 cm plocio juostele (gal tikslau 1.5), kur klijuojasi prie muro buvo su butilu ir prilipo mirtinai.

Ir žinok žmogus kaip yra iš tikrųjų doh.gif vienam tinka, kitam netinka, trečias išvis abejoja jų nauda ir reikalingumu...
Atsakyti
QUOTE(Zirzille @ 2016 04 01, 12:26)
Ačiū smile.gif
Papildyta:
Didesni langai visada šiltesni būna. Vitrinų Uw pats mažiausias gaunasi kiek man skaičiavo. Manau, kad taip yra dėl to, kad stiklo paketas yra šiltoji lango dalis, o rėmas šaltoji. Dideliuose languose rėmas užima santykinai mažesnį lango plotą, nei mažesniuose, todėl dideli langai šiltesni gaunasi.
Čia mano moteriška logika tokia, jei yra kažkaip kitaip, tegul išmanantys pataisys biggrin.gif

Papildyta:
Ir žinok žmogus kaip yra iš tikrųjų  doh.gif  vienam tinka, kitam netinka, trečias išvis abejoja jų nauda ir reikalingumu...

Aš ir taip samprotauju moteriškai biggrin.gif
Atsakyti
Butent, man ir prilipo mirtinai.
Vidines juostos dar, dar, bet išorines - nematau ju prasmės, jei rėmas vis tiek iki pusės EPS uzsidengia. Nauda labai abejotina.

Kaimynas maciau išvis butiline (su AL) apklijavo visus langus doh.gif

QUOTE(Pupcis @ 2016 04 01, 10:15)

Papildyta:
Varstomu langu Uw dar mazesnis, nes ten realiai tik viena (max 2) kameros rėme. biggrin.gif

QUOTE(Ingese @ 2016 04 01, 10:29)
Aš ir taip samprotauju moteriškai biggrin.gif

Atsakyti
Sveiki,
Protingieji kurmiai padėkit išsirinkti geriausią iš blogiausių langų montavimo būdą (į trisluoksnį mūrą). Namas ne pasyvus, tačiau B klasės su rekuperatoriumi. Sandarumas beabejo svarbu, tačiau sutaupantys šilumą sprendimai turi būti ekonomiškai pagrįsti.

Schema

Visais atvėjais angokraščiai is XPS

Pirmas daugiausiai pliusų gauna iš statybininkų(jie sako, kad yra patyrę). Langas montuojamas į 100x150 medinį rėmą(lipalu suklijuotą ir susveržtą iš 3 brūsų 50x100). Prie lango rėmo ir medžio klijuojama sandarinimo juosta.

Antrasis su metaliniais laikikliais (analogas 7 langams stiklo pl.) Problema - san. juosta nelabai limpa prie a. vatos. Įmanoma užsandarinti tik XPS'o pagalba?

Trečiasis (manau) geriausias, prie blokelių klijuojama, smeigiuojama 100x150 XPS'o juosta, klijuojama juosta, gražiai glaudžiama a.vata. Komentarai?

Ačiū

P.S. Ne dailininkas, tikiuos nesijuoksit iš brėžinių smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo navicx: 20 balandžio 2016 - 21:16
Sveiki,
padėkit pasirinkti.
Kommerling88 4sel-18-4-18-4sel šiltas rėmelis,apkaustai Siegenija,stumdoma sistema vitrinos PSK200z
Veka Softline82MD 4sel-20-4-20-4sel,šiltas rėmelis,apkaustai Winkhaus activPilot,stumdoma sistema vitrinos Hautau comfort atrio sp

kaina beveik vienoda.
dėkui
Atsakyti
QUOTE(navicx @ 2016 04 20, 22:13)
Schema

Visais atvėjais angokraščiai is XPS

Pirmas daugiausiai pliusų gauna iš statybininkų(jie sako, kad yra patyrę). Langas montuojamas į 100x150 medinį rėmą(lipalu suklijuotą ir susveržtą iš 3 brūsų  50x100). Prie lango rėmo ir medžio klijuojama sandarinimo juosta.

Antrasis su metaliniais laikikliais (analogas 7 langams stiklo pl.) Problema - san. juosta nelabai limpa prie a. vatos. Įmanoma užsandarinti tik XPS'o pagalba?

Trečiasis (manau) geriausias, prie blokelių klijuojama, smeigiuojama 100x150 XPS'o juosta, klijuojama juosta, gražiai glaudžiama a.vata. Komentarai?

Medžio aš toje vietoje nedėčiau. Drėgmės lygis metų bėgyje kis, reiškia kažkiek judės/raitysis, kad ir kaip būtų suveržtas/suklijuotas. Plius dar ir koks puvėsis ar pelėsis gali įsimesti. Balsuočiau už trečią variantą.
Atsakyti