Įkraunama...
Įkraunama...

Langai 4

QUOTE(remiga @ 2016 03 03, 22:41)
Ką manote apie šį lenkišką profilį su paslėpta varčia http://www.aluplast....i-paslpta-varia

Panašu, kad langų gamybos mados juda teisinga linkme.

Taip, šis modelis tikrai vykęs, ir šiaip pagal šilumines savybes aš aluplast vertinčiau kai vieną geresnių, bet vis tik aluplast langų niekam nerekomenduodavau montuotis dėl vieno niuanso - jie klijuoja stiklo paketą į rėmą, kas daro stiklo paketo pakeitimą sudėtingesne operacija. Man tai nepatinka.

Konkrečiai šiame modelyje teigiama, kad galimas ir standartinis stiklo paketo montavimas, tik maksimalus palaikomas stiklo paketo storis tuomet 49mm. Tai nėra didelis storis, mano languose yra 50mm storio stiklo paketai, kai maksimaliai rėmo palaikomas storis 52mm, taigi žiūrint konkrečiai dėl šio profilio tinkamumo EE namui, mano nuomone šiuo atžvilgiu yra ir geresnių profilių, bet kadangi palaikomas maksimalus stiklo paketo storis pakankamai didelis, šiuo atžvilgiu didesnio trūkumo neįžvelgiu.

Kas dėl montavimo apšiltinimo sluoksnyje, tai aš ir standartinius, tam neskirtus langus pilnai paskandinau apšiltinimo sluoksnyje. Man tie paveiksliukai kurie pateiktos reklaminiame straipsnyje įspūdžio nepaliko, nes ne ką prastesnį , o gal net ir šiltesnį sumontavimo būdą galite pasižiūrėti mano langų sumontavimo mazge. Taip sumontuotos visos šoninės ir viršutinė lango kraštinė.

Paveiksliukas

Įdomiausias mazgas, yra kaip sprendžiamas palangių tvirtinimo mazgas. Aš jo reklaminėse nuotraukose neaptikau. Tik šį mazgą įvertinęs galėčiau pasakyti savo nuomonę konkrečiai šių lango rėmų tinkamumo EE namams atžvilgiu.
Papildyta:
QUOTE(remiga @ 2016 03 03, 23:04)
Taip, uždėjęs  ant Uf=1 NEPS'o, turėtų gautis Uw~0.7.

Mano rėmas Uf~0.86 tai lygiai taip pat paskandinęs apšiltinimo sluoksnyje kiek gavau Uf~0.56?

Kai kalba apie Uw, tai nors čia įtaką rėmo šilumas irgi turi, bet jį aš labiau riščiau prie stiklo paketo šiltumo ir dydžio rėmo atžvilgiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 04 kovo 2016 - 12:44
Judėjimas teisingas, sutinku.
Ar toje tavo nuotraukoje varstomas langas? Atrodo kad ne. Nevarstomų langų rėma paslėpti praktiškai iki stiklo ne problema. Ir aplamai rėmai sakyčiau nereikalingi. Šitų naujųjų slepiamų rėmų esmė ta, kad taip kaip pas tave galima paslėpti ir varstomų langų rėmus - nors ir iki pat stiklo.

QUOTE(mintas @ 2016 03 04, 12:22)
Panašu, kad langų gamybos mados juda teisinga linkme.

Kas dėl montavimo apšiltinimo sluoksnyje, tai aš ir standartinius, tam neskirtus langus pilnai paskandinau apšiltinimo sluoksnyje. Man tie paveiksliukai kurie pateiktos reklaminiame straipsnyje įspūdžio nepaliko, nes ne ką prastesnį , o gal net ir šiltesnį sumontavimo būdą galite pasižiūrėti mano langų sumontavimo mazge. Taip sumontuotos visos šoninės ir viršutinė lango kraštinė.

Paveiksliukas <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2016 03 04, 13:34)
Judėjimas teisingas, sutinku.
Ar toje tavo nuotraukoje varstomas langas? Atrodo kad ne. Nevarstomų langų rėma paslėpti praktiškai iki stiklo ne problema. Ir aplamai rėmai sakyčiau nereikalingi. Šitų naujųjų slepiamų rėmų esmė ta, kad taip kaip pas tave galima paslėpti ir varstomų langų rėmus - nors ir iki pat stiklo.

Nesutinku, kad šių rėmų pagrindinis akcentas tik varčios paslėpimas. Šis niuansas sakyčiau labiau iš architektūrinės pusės, nors ir dalis varčios gaunasi paslėpta po putplasčiu, bet ir tame aš matau tik papildomą pliusą, kurį šie langai gauna iš pritaikymo skandinti putplastyje. Aš pagrindinį akcentą dedu ant rėmo pritaikymo skandinimui putplastyje, kas ir matosi, jog akcentuojama reklaminiuose paveikslėliuose.

Taip, ten mano lango rėmas be varčios ir pademonstravau, kad jis pilnai paslėptas putplastyje kaip ir šio aluplast lango reklaminėse nuotraukose.

Nesutinku, kad montuojant langą be varčios galima apsieiti ir be lango rėmo apskritai. Pirmiausiai dėl to, kad jei bus kur lango rėmas su varčia, jau bus akivaizdžiai skirtumas tarp šių langų, antras dalykas, rėmas reikalingas tam, kad būtų nesunkiai keičiami stiklo paketai. Patikėk, mano lango sumontavimo mazgas yra per daug brangus, per daug kruopštumo, darbo reikalaujantis mazgas, kad aš jį norėčiau dar nors kartą liesti, kad ir nelaimei kokiai nutikus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 04 kovo 2016 - 13:50
QUOTE(Milao @ 2016 03 04, 13:34)
Šitų naujųjų slepiamų rėmų esmė ta, kad taip kaip pas tave galima paslėpti ir varstomų langų rėmus - nors ir iki pat stiklo.

Būtent. Ir vizualiai namas labai vientisai atrodys, ir profiliai bus šilti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 03 04, 13:45)
Būtent. Ir vizualiai namas labai vientisai atrodys, ir profiliai bus šilti.

Dėl vientiso vizualumo tai drįsčiau paprieštarauti. Šonai/viršus ok, o kaip palangės mazgas (kurio čia Mintas pasigedo)? Ar nebus tas šaukštas deguto, kuris vizualumą gadins?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 03 04, 13:44)
Nesutinku, kad montuojant langą be varčios galima apsieiti ir be lango rėmo apskritai. Pirmiausiai dėl to, kad jei bus kur lango rėmas su varčia, jau bus akivaizdžiai skirtumas tarp šių langų, antras dalykas, rėmas reikalingas tam, kad būtų nesunkiai keičiami stiklo paketai.

Jeigu paslėpta varčia ir rėmas putplastyje tai matosi tik stiklo paketas. Lygiai tas pats kaip ir berėmio atveju. Viskas suderinama, tik neišeis gražiai priglausti varstomo ir berėmio lango šalia vienas kito.

Aluplastui pliusas už paslėptą varčią, bet minusas lieka už 49 mm. Reikėjo bent 54 mm.
Įdomu kada pasiūlys įsigyti.

Nemanau, kad kažkas keisis paketus už savo pinigus vien dėl to, kad argoną beveik pakeitė oras. Keitimo priežastis turėtų būti rimtesnė, mechaninis pažeidimas. Tokiu atveju pasidaro draudiminis įvykis ir apmoka draudimas. paketo įklijavime matau daugiau pliusų nei minusų.
Atsakyti
Nelabai suprantu, ką laimėtum jei būtų 54mm?

Keturių stiklų paketo vis tiek neplanuoju dėti, o standartinis 4-20-4-16-4 kaip ir telpa thumbup.gif smile.gif

QUOTE(BangaS @ 2016 03 04, 17:03)
Jeigu paslėpta varčia ir rėmas putplastyje tai matosi tik stiklo paketas. Lygiai tas pats kaip ir berėmio atveju. Viskas suderinama, tik neišeis gražiai priglausti varstomo ir berėmio lango šalia vienas kito.

Aluplastui pliusas už paslėptą varčią, bet minusas lieka už 49 mm.  Reikėjo bent 54 mm.

Nemanau, kad kažkas keisis paketus už savo pinigus vien dėl to, kad argoną beveik pakeitė oras. Keitimo priežastis turėtų būti rimtesnė, mechaninis pažeidimas. Tokiu atveju pasidaro draudiminis įvykis ir apmoka draudimas. paketo įklijavime matau daugiau pliusų nei minusų.

Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2016 03 04, 17:42)
Nelabai suprantu, ką laimėtum jei būtų 54mm?

Keturių stiklų paketo vis tiek neplanuoju dėti, o standartinis 4-20-4-16-4 kaip ir telpa  thumbup.gif smile.gif

Normalesni, silti 3 stiklu paketai butent ir yra 52mm storio. 4-20-4-20-4
Atsakyti
Sveiki statytojai,

turiu keletą klausimų dėl langų angų mūre:

1. Kokią apatinę lango angos altitudę pasirinkote?
2. Koks palangės aukštis gaunasi virš lango angos mūre?
3. Ar virtuvės lango angos / palangės aukščiui kėlėte kažkokius spec. reikalavimus (t.y. derinot prie virtuvinių baldų aukščių)
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2016 03 04, 17:03)

Aluplastui pliusas už paslėptą varčią, bet minusas lieka už 49 mm.  Reikėjo bent 54 mm.

49mm jei atsisakysi i rema iklijuojamu paketu. kitu atveju kaip supratu gali but dedami ir 54mm, o gal ir dar daugiau ? Klijuojamas variantas man visai patinka - dideja sandarumas, standumas, atkrenta visokiu gelezu reme butinybe. o del isduzusio stiklo tai visiskai px, nepamenu tokio atvejo savo gyvenime.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 04 kovo 2016 - 21:53
QUOTE(madwifi @ 2016 03 04, 21:36)
Klijuojamas variantas man visai patinka - dideja sandarumas, standumas, atkrenta visokiu gelezu reme butinybe.  o del isduzusio stiklo tai visiskai px, nepamenu tokio atvejo savo gyvenime.

Klijuojamas tikrai stipriai pagerintų sandarumą, nes paprasti įstatomi - vėjo prapučiami. Nors kiek stiklajuostė prasčiau prispausta ir oras (ir šiluma) eina kiaurai. Bet dėl stiklo paketo pakeitimo toks garantuotas nebūčiau. Visko būna. Ir kai pamatai (kaip mano atveju) kai langus iš lauko pusės paskandina 5 cm EPS sluoksnyje, iš vidaus užeina visokios putos, Siga ir tinkas, tai supranti, kad langų pakeitimas - žiauriai brangus ir beveik neįmanomas dalykas.

Todėl jei galėčiau dabar dėčiau tik medinius langus kaustytus aliuminiu. Standūs, stiprūs, be jokio žinomo ar nežinomo metalo rėmo viduryje, be visokių metalo kardų, jų nereikės keisti, estetiški, tikrai ekologiškesni už PVC. Tik aišku kaina didesnė. Aš tik už medį.
Atsakyti
Kažin pvz kas triukdo išėmus stiklajuostes pripūsti ertmes kazkuo sandarumui, ir vel idėt stiklajuostes?
Dėl skilimo- mates, 2 k. ekspluatacijos metu skilusius paketus. 1 keičiau sau

QUOTE(cibulis @ 2016 03 04, 21:05)
Klijuojamas tikrai stipriai pagerintų sandarumą, nes paprasti įstatomi - vėjo prapučiami. Nors kiek stiklajuostė prasčiau prispausta ir oras (ir šiluma) eina kiaurai. Bet dėl stiklo paketo pakeitimo toks garantuotas nebūčiau.

Atsakyti