Įkraunama...
Įkraunama...

Langai 4

QUOTE(coco5 @ 2015 02 09, 09:01)
Patarkit prašau, kuriuos langus rinktumėtės:
Veka Alphaline Plus 6kam (90mm/84mm),3stiklų, 4TM/16A/4/16A/4TM U=0.5
ar Kommerling 88+, 7 kamerų 3 tarpinių 88mm, (su dviejų kamerų 48mm stiklo paketais užpildytais argonu su dviem selektyviniais stiklais (4sel-20-4-16-4sel)

Balsuočiau už Koemmerling'ą (dėl jau minėtų priežasčių).

Ir ta proga klausimas - o kas dabar Koemmerling'u prekiauja? Hermio langai, anksčiau pagrindinis jų prekiautojas, bankrutavo, naujas feniksas susikūrė? Vilniuje yra atstovų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verteris: 09 vasario 2015 - 13:16
QUOTE(Verteris @ 2015 02 09, 13:14)
Ir ta proga klausimas - o kas dabar Koemmerling'u prekiauja? Hermio langai, anksčiau pagrindinis jų prekiautojas, bankrutavo, naujas feniksas susikūrė? Vilniuje yra atstovų?

Pasirodo, kad vos nenupirkau prieš pat bankrotą Kommerlingo langų.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 09, 13:18)
Pasirodo, kad vos nenupirkau prieš pat bankrotą Kommerlingo langų.

Keista ten situacija. Buvo Hermio projektai, bankrutavo. Buvo Hermio langai, bankrutavo. Dabar klausimas ar naujas gamintojas su ta pačia įmone nesusijęs. Jei taip - tai jau reik tikėtis po 3-4 metų eilinio bankroto... O, gaila, profilis tai geras...
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2015 02 09, 13:22)
O, gaila, profilis tai geras...

Profilis tikrai geras. Mano žiniomis Kommerlingas yra didžiausias PVC gamintojas Europoje tik skirtingose šalyse naudoja skirtingus brendus.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2015 02 06, 16:22)
Jusu atveju pigiausia bus skaidyti ir naudoti plastika,

Visai nereikia plastiko pjaustyti. Plastikinių langų dydį dažniausiai riboja ne rėmo savybės, o su jais dirbančių nenoras užsiimti su storesnių stiklų stiklo paketais (sunkesni, brangesni ir t.t.), bet tai nereiškia, kad su tais pačiais rėmais, negalima gaminti ir didesnių langų.

Su tuo susidūriau, kai sau langų ieškojau, vieni gamintojai kaip užsispyrę įrodinėjo, kad tai maksimalus langų dydis, kiti sakė, kad užsakovo reikalas, dedam 6mm stiklo paketą ir gaminam Jūsų norimo dydžio langus. Abejais atvejais profilis buvo tas pats.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 02 06, 11:27)
Gal kas domėjotės šitais langais? Ar tiesą sako apie langų parametrus, kokios kainos?

Kai lango šilumos savybės pasiekiamos tik stiklo paketo dėka, tai ne langų rėmų pliusas. Į bet kuriuos rėmus (palaikančius tokį stiklo paketo storį) įdėk tą patį stiklo paketą, dar ir šiltesnius langus turėsi.

Iš vis, fignia visa tai. Niekada rėmas neprilygs namo apšiltinimo sluoksnio šiltumui.

Spjauti reikia į tuo "šilčiausius" "&^$ius" langus. Ne jie ateitis. Ateitis - langų rėmai pritaikyti skandinti juos apšiltinimo sluoksnyje, pavyzdį kurių ne per seniausiai čia aptarinėjome Veka Artline 82.

user posted image
Atkreipkit dėmesį į išorinės palangės montavimo vietą. Jau vien tai, kad jų sumontavimui nereikia palindinėti po lango rėmu, išvengiama didžiausio šilumos tiltelio.

Visai nesvarbios tada tampa tų rėmų šiluminės savybės. Po sumontavimo jie bus keleriopai šiltesni už pačius šilčiausius langų rėmus sumontuotus "standartiškai" nors ir prisilaikant šių dienų montavimo rekomendacijų. Juos sumontavus bus galima pamiršti apie bet kokius ilginius šilumos tiltelius, kurie neišvengiami montuojant "šilčiausius" langus, net jei jie montuojami skandinant apšiltinimo sluoksnyje, kaip kad dariau aš. Vis tiek "šiltų" langų pilnai apšiltinimo sluoksnyje nepaslėpsi. Jie nepritaikyti tam, ir kai palangę montuoji, gaunasi vienas ilgas šilumos tiltas tokių langų apačioje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 09 vasario 2015 - 23:33
QUOTE(cibulis @ 2015 02 09, 10:32)
Aš irgi imčiau Kommerlingą. O kokios vienų ir kitų langų Uw vertės ir kokia kaina?

Abiejų ta pati vertė Uw -0.8, Alphaline kaina 363Lt/m2, Komerrling 393 lt/m2

Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2015 02 09, 14:14)
Balsuočiau už Koemmerling'ą (dėl jau minėtų priežasčių).

Mums šie pasiūlė: http://www.statchema.lt/
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 02 09, 22:55)

Iš vis, fignia visa tai. Niekada rėmas neprilygs namo apšiltinimo sluoksnio šiltumui.

Spjauti reikia į tuo "šilčiausius" "&^$ius" langus. Ne jie ateitis. Ateitis - langų rėmai pritaikyti skandinti juos apšiltinimo sluoksnyje, pavyzdį kurių ne per seniausiai čia aptarinėjome Veka Artline 82.

Atkreipkit dėmesį į išorinės palangės montavimo vietą. Jau vien tai, kad jų sumontavimui nereikia palindinėti po lango rėmu, išvengiama didžiausio šilumos tiltelio.

Visai nesvarbios tada tampa tų rėmų šiluminės savybės. Po sumontavimo jie bus keleriopai šiltesni už pačius šilčiausius langų rėmus sumontuotus "standartiškai" nors ir prisilaikant šių dienų montavimo rekomendacijų.  Juos sumontavus bus galima pamiršti apie bet kokius ilginius šilumos tiltelius, kurie neišvengiami montuojant "šilčiausius" langus, net jei jie montuojami skandinant apšiltinimo sluoksnyje, kaip kad dariau aš. Vis tiek "šiltų" langų pilnai apšiltinimo sluoksnyje nepaslėpsi. Jie nepritaikyti tam, ir kai palangę montuoji, gaunasi vienas ilgas šilumos tiltas tokių langų apačioje.

Mintai,

Aš sėkmingai naudojau plastikines palanages ir jokio šalčio tilto nebuvo. Skardinės palangės juk ne panacėja.

Žinant, kad šalčiausia lango dalis yra rėmas, geriau turėti galimybę užleisti NEPS'o ant lango rėmo ir taip sumažinti šilumos nuostolius.

Kalbant apie lango montavimo apšiltinimo sluoksnyje man rodos Septinių langų "išradimas" tinka daugeliui langų rėmų.
Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2015 02 10, 09:11)
Kalbant apie lango montavimo apšiltinimo sluoksnyje man rodos Septinių langų "išradimas" tinka daugeliui langų rėmų.

Koks tas išradimas? Man montavo 7 langai, bet apie palangę jie buvo standartinės nuomonės: kišk ją po rėmu. O tai šalčio tiltas. Aš vietoje skardinių palangių pasirinkau klinkerines, todėl NEPS užleidome iki lango rėmo viršaus, palangės dar aukščiau ir jokio šalčio tilto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 10 vasario 2015 - 11:25
QUOTE(cibulis @ 2015 02 10, 11:25)
Koks tas išradimas? Man montavo 7 langai, bet apie palangę jie buvo standartinės nuomonės: kišk ją po rėmu. O tai šalčio tiltas. Aš vietoje skardinių palangių pasirinkau klinkerines, todėl NEPS užleidome iki lango rėmo viršaus, palangės dar aukščiau ir jokio šalčio tilto.

Išradimu pavadinau "Septynių langų" stiklo pluošto laikiklius.

Wow, jei jau palangės klinkerinės, tai langai negali būti plastikiniai smile.gif

Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2015 02 10, 12:00)
1. Išradimu pavadinau "Septynių langų" stiklo pluošto laikiklius.

2. Wow, jei jau palangės klinkerinės, tai langai negali būti plastikiniai smile.gif

1. O kaip jų laikikliai eliminuoja šalčio tiltą po palangę, jei skarda kišama po profiliu?

2. Nemanyk, kad labai brangu. Gal kokiais 500 Lt ir brangiau kainavo nei skarda. Bet ko nepadarysi dėl šilto namo.
Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2015 02 10, 10:11)

Ir koks tas isradimas?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 02 10, 12:21)
1. O kaip jų laikikliai eliminuoja šalčio tiltą po palangę, jei skarda kišama po profiliu?

Jie visiškai neeliminuoja šalčio tilto, tik jį sumažina, lyginanat su metaliniais laikikliais.

Skardos niekam nerekomenduoju. Ji barška, kraštai rudyja. jei jau plastikiniai langai, tai ir palangės lai būna plastikinės.
Atsakyti