Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 17

QUOTE(flight @ 2014 08 26, 09:51)
galima bandyti kažką tokio, tik vietoje bariuko - talpinti normalų stalą:

user posted image
Sofa nugara į virtuvę turbūt jau yra "auksinis" nedidelių butų standartas, didelė dalis būtent taip ir daro.

Oi kaip ačiū, visai gerai toks variantas atrodo, išsisaugosiu foto 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Juodai @ 2014 08 26, 09:58)
Netobulas variantas, bet gal kažkaip šitaip būtų galima:

user posted image

Televizorių galvojau gal dar pasukti kampe - nemoku su paint'u pasukt 45 laipsniais  doh.gif .

Išties gaila būtų ir taip nedidelę erdvę dar dalinti sienele... Aišku, atėjus iš 30m2 buto šis didžiulis atrodys, tačiau realiai, kai nori sutalpinti jame tiek dalykų prasideda problemos.
Galvočiau, kad kavos staliuko tikrai reikėtų atsisakyt... geriau sofas su plačiais plokščiais porankiais, kad būtų galima kažką pasidėti  biggrin.gif .
Atkreipkit dėmesį, kiek mažai vetos tėvų miegamajame lieka praėjimu pro lovą ... ir dar ten telikas pakabintas doh.gif ... Nu šaunuolis architektas, svarbiausia daug butų prikept, o kad žmonėm patogiau būtų gyvent, negalvoja verysad.gif

Flight, gražų pavyzdį įkėlėt  thumbup.gif . Tik kad šituo atveju sofa užstotų praėjimą į balkoną. Ir staliukas taip orientuotas, kaip Jūsų pavyzdyje, netilps...

Iš tikrųjų reikėtų pasiieškoti mažų erdvių sprendimų i-nete, kaip galima būtų kažką apjungti, kad būtų patogu ir gražu.

Nu arba taip kažką.
Dėl tv miegamąjame ne ne ne, niekad to nedaryčiau, jau kokius 5 metus kasvakar keikiuosi, kai aš noriu miego, o vyras jį žiūri, bet kad dabar kitaip neįmanoma 1k bute. Jau seniai aš jam pasakius, kad naujam bute tegu nesvajoja schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(SekaPirkioj @ 2014 08 26, 11:02)
Dėl tv miegamąjame ne ne ne

Dėl Jūsų net neabejoju, aišku kad nesamonė būtų kabinti jį ten drinks_cheers.gif .
Atsakyti
O dar jei virtuvę daryt be tos dalies, kur prie vonios sienos, gal užsukt ten, kur sienele turėtu būt, o prie vonios dėt stalą? Ar mažokai ten man vietos bus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(SekaPirkioj @ 2014 08 26, 11:07)
Ar mažokai ten man vietos bus?  g.gif

Viskas daug paprasčiau būtų, jei įkeltumėt planą su matmenimis 4u.gif . Dabr kiek suprantu, nelabai taip tilptumėt...
Atsakyti
Juodai, aš apie panašų išdėstymo variantą irgi galvojau, bet jei pvz., filmus mėgsta žiūrėti visa šeima (jie dabar trise) - ar pakaks dvivietės sofutės priešais ekraną? Ar kažkas aukosis ir žiūrės galvą pasukęs į kairę pusę? Ir, ar psichologiškai malonu sėdėt beveik nugara į buto įėjimą? g.gif

Visgi, būčiau už variantą, kai linijoje prieš Tv telpa bent jau trivietė sofa. Gal įmanomas ir toks variantas: minkštas kampas stovi ten, kur Juodai variante - Tv. Ji užstotų dalį lango, bet praėjimo į balkoną - ne. Ten, kur dabar sofa - statyt sienelę ar koloną, ant kurios kabint Tv. Dešinėje lieka vietos stalui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 26 rugpjūčio 2014 - 10:16
QUOTE(Juodai @ 2014 08 26, 10:11)
Viskas daug paprasčiau būtų, jei įkeltumėt planą su matmenimis  4u.gif . Dabr kiek suprantu, nelabai taip tilptumėt...

Kad aš tų matmenų neturiu dar, tik bendra kvadratūra svetainės su virtuve, lyginant su vonia, tai virtuvės zona turėtų būti apie 6kv, svetainei lieka 20kv.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 08 26, 11:13)
Ten, kur dabar sofa - statyt sienelę ar koloną, ant kurios kabint Tv. Dešinėje lieka vietos stalui.

Pritariu, jei jau daryt sienelę tai čia, kuri atskirtų įėjimą/holą, o ne virtuvę drinks_cheers.gif .
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2014 08 25, 15:10)
Plane taip:

user posted image

Flight, gal galėtumėt paletėse išsirinkti artimiausias savo sienų spalvas:
I.
user posted image
II.
user posted image

ir pažymėkit kodais kokia pas Jus yra Nr.1 ir Nr.2-3 spalva 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 08 26, 10:25)
Pritariu, jei jau daryt sienelę tai čia, kuri atskirtų įėjimą/holą, o ne virtuvę  drinks_cheers.gif .

Galvojau ir aš tokį variantą, tikrai geriau, nei siena prie virtuvės.
Ačiū už pastabas, pasiūlymus, pamąstymus, šiek tiek apmažinot galvos skausmą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 08 24, 19:35)
Klausimas toks - ar būsimi BALTI  virtuvės baldai labai neiškris iš konteksto? Gal visgi rinktis ąžuolą , kol dar nevėlu?
<...>
Aš lyg ir labiau už baltą, ji  tarsi turėtų neapsunkinti erdvės (nes būsima virtuvė bus didelė),  įnešti tam tikros elegancijos, o bet tačiau - ar nerėš akies tas baltumas?

QUOTE(Juodai @ 2014 08 24, 20:05)
drinks_cheers.gif man irgi baltas kažkaip jau nea... o ąžuolinis visai kas kita.

Žinokit, pradėjau kiek spalvinti Jūsų vizulką ir net nebaigus (nes tikslesnių spalvų neturiu, sunku iš tų fotkių atrinkti blush2.gif ) supratau, kad kogero klydau... Atsiimu savo žodžius. Jūs visiškai teisi, baltumas tikrai įneštų elegancijos ir lengvumo drinks_cheers.gif . Nekeiskit krypties, nes blogiausia būna tada, kai pradedi abejoti savo pirminiu sumanymu - tada ir prisidirbi visokių čiūdų doh.gif .
Man visai geri ir įtikinantys yra šitie pavyzdžiai:
QUOTE(brum @ 2014 08 25, 20:19)
va galima pažiūrėti, kaip atrodo balta virtuvė ir geltonos sienos: =white|typed&term_meta[]=kitchen|typed&term_meta[]=yellow|typed&term_meta[]=walls|typed]PVZ

man tai visai nieko. kaip tik ta balta spalva gaiviau atrodo nei geltonos sienos ir rusva virtuvė.. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 08 26, 12:42)
Žinokit, pradėjau kiek spalvinti Jūsų vizulką ir net nebaigus (nes tikslesnių spalvų neturiu, sunku iš tų fotkių atrinkti  blush2.gif ) supratau, kad kogero klydau...

Tuoj parveš realias dureles, tada galėsiu įmesti jų foto mūsų spalviniame kontekste - labai tikiuosi, kad jos derės, nes man irgi jau blaškytisnesinori, jau kaip ir apsisprendėme, rugsėjo pirmoje pusėje ir pirktume tą Grytnas... ax.gif

Beje, jei dabar dažyčiau sienas - rinkčiausi nebe geltoną atspalvį, o gerokai blyškesnį, gal prislopintą dramblio kaulo. O ir grindis dėčiausi ne tokias šviesias ir ne marmoleumą, bent jau virtuvės zonoje. Ai, ir daug ką kita daryčiau kitaip. Visgi, gražiose interneto nuotraukose viskas vienaip, o payvenus ne vienerius ir ne dvejus metus - jau kitaip atrodo..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 26 rugpjūčio 2014 - 12:13
QUOTE(flight @ 2014 08 26, 12:10)

Beje, jei dabar dažyčiau sienas - rinkčiausi nebe geltoną atspalvį, o gerokai blyškesnį, gal prislopintą dramblio kaulo. O ir grindis dėčiausi ne tokias šviesias ir ne marmoleumą, bent jau virtuvės zonoje. Ai, ir daug ką kita daryčiau kitaip. Visgi, gražiose interneto nuotraukose viskas vienaip, o payvenus ne vienerius ir ne dvejus metus - jau kitaip atrodo..

Laba diena.
O kodėl marmoleumas blogai? Man dar toli šviečia grindys, bet svarsčiau kažkada apie marmoleumą ir kitas dangas tinkamas virtuvėje, plius grindinis šildymas.

Bandau labai iš anksto pasibraižyti su kokia nors programa virtuvę lotuliukas.gif (sekas nekaip, bet man pavyks hihihi.gif ) nes iškilo klausimas su virtuvės langu. Jis bus didžiojoj virtuvės sienoj, ir 3m pločio. Tai pakabinamų spintelių beveik nelabai turėsiu kur padėt. Bet šiaip dienai dar galiu pamažinti lango angą. Žodžiu, dabar dar skaitau jus, kai kas nors pavyks, bandysiu prašyt patarimų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2014 08 26, 13:24)
Laba diena.
O kodėl marmoleumas blogai? Man dar toli šviečia grindys, bet svarsčiau kažkada apie marmoleumą ir kitas dangas tinkamas virtuvėje, plius grindinis šildymas.

Pas mus grindinis šildymas pirmame aukšte, dėl to viskas gerai, nekeisčiau (gyvename jau septinti metai). Marmoleumo privalumai tokie : tai visiškai ekologiška danga, pagaminta iš visiškai natūralių medžiagų (spalvos - irgi visos natūralios), ji antistatinė, antibakterinė, šilta (gerai vaiką paleisti paropoti, pvz.), labai tinka ant šildomų rindų...Man ji labai graži. wub.gif
Dar privalumas, kad galima derinti skirtingų atspalvių ir nesunkiai išgauti įvairius raštus.

Dabar trūkumai: jautri drėgmei (aktualu virtuvėje), reikalauja pastovios priežiūros, o tai yra - samdytis firmą, kuri reguliariai išvaškuotų, priešingu atveju ji praranda atsparumą ir bet kokia dėmelė įsigeria kiaurai. Mes pataupėme ir patys bandėm vaškuoti (anskčiau dar buvo spec priemonių, dabar jų sunku rasti), rezultatas ne toks, žodžiu, dabar ji jau dėmėta kaip zebrasir dėmės niekaip neišsivalo, o dar kai labai šviesi, tai doh.gif Kadangi danga natūrali, jai netinka jokie cheminiai valikliai, reikia spec. ploviklio.
Savo "darbo" kamnbaryje pasidariau kitokio atspalvio marmoleumą, rusvą margą, tai ji ten tarnauja gerai, o va apie šviesią svetainės- virtuvės to nepasakyčiau.

Papildyta:
Va kaip ją galima išpjaustyti ir papuošti grindis wink.gif Šviesi spalva - ta, kurios nebedėčiau, o ta marga - pasiteisino.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 26 rugpjūčio 2014 - 13:00