Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 17

QUOTE(flight @ 2014 08 24, 18:35)
Oi, dėl orkaitės žemai aš irgi nervinuosi - kol neturėjau kūdikio, nesureikšminau (kiti du vaikai jau vyresni, tai net ir pamiršau, kaip ten su orkaitėm buvo), o dabar  :    Visur ropoja, visur lenda, viską atidarinėja, tik spėk paskui lakstyti - tai kuo mažiau namuose pavojų, tuo geriau.
Bet va, sutikčiau su Juodai - kilnoti rankas su skarda nesinorėtų. Žodžiu, geriausia - aukso viduriukas.

O aš vėl susibalamutijau  :: Mergaitės, žvilgtelkit, įmetu laikinai  foto, - va toks pas mumis spalvinis fonas. Langai, palangės medis, grindys - kreminės, dramblio kaulo spalvos, sienos - pastelinės įvairių atspalvių gelsva. Stalas su kėdėmis liks šis, pušinis. 

Klausimas toks - ar būsimi BALTI  virtuvės baldai labai neiškris iš konteksto? Gal visgi rinktis ąžuolą , kol dar nevėlu?
Praėjusioje temoje buvau įmetusi, dabar pakartosiu, du Ikejos variantai, baltas toks:

Suprantu, kad kažko labai neišlaušime iš standartinių spintelių ir sąlyginai nedidelio pasirinkimo, bet vis tiek, norisi kaip įmanoma geriau  : Aš lyg ir labiau už baltą, ji  tarsi turėtų neapsunkinti erdvės (nes būsima virtuvė bus didelė),  įnešti tam tikros elegancijos, o bet tačiau - ar nerėš akies tas baltumas?

man asmeniskai labiau patiktu balta arba sveisiai pilka spalvos, tos azuolines kazkaip jau aki nebetraukia, balta ir pilka spalvos neutralios, jau pasirinkote spalvinga siena, tai kad isvengti to margumo, siulau nesirinkti azuolo... as uz balta is triju variantu 4u.gif

QUOTE(Boruze5 @ 2014 08 25, 15:45)
Klausimas toks - ar būsimi BALTI  virtuvės baldai labai neiškris iš konteksto? Gal visgi rinktis ąžuolą , kol dar nevėlu?
As manau abu variantai tinkami ,nes virtuves sienos pavaikslelyje baltos ,pas jus turetu buti kitokios,bei grindys ten ryskiai sviesios.Tikrai balta prie medzio interjero ziurisi.
http://1.bp.blogspot...z...vė 056.JPG

drinks_cheers.gif pritariu, vaizdine medziaga puiki 4u.gif

zinoma IKEjos baltumas ir patvarumas yra kitas klausimas, jau ju isstatytos virtuves gali parodyti ilgaamziskuma, tuolab kartais jie isparduoda ekspozicijos baldus, ir stalvirsius (situo tikrai verta pasinaudoti) aisku kas ismano doh.gif

mano imontuota mikrobange aukstai, tai jau nekarta esu nusiplikinusi doh.gif pasidaviau auksto vyro itakai, ir puodelius nuo lentynu imu pasistiebus jau 10 metu, sitos klaidos name nepasidarysiu, geriau i mikrobange zemai lenksiuos nei vel aukstai lipt... doh.gif kai aukstai duhovke tai nesusiduriau su vaiku kisimosi i kulinarinius reikalus, aisku visko gal buti doh.gif
Atsakyti
Mergaitės, labai ačiū, kad patariate, komentuojate - ką be jūsų daryčiau... 4u.gif 4u.gif

Dar reikėtų skubaus patarimo, tik dabar pasidomėjom , ką rašo apie priekių medžiagas Ikejos tinklapyje (Ikejos konsultante mums giedojo, kad viskas ten kokybiška ir t.t. ir t.t.).

Taigi, tas baltas Grytnas variantas, rašo: melamino plėvelė. Tas kitas variantas, kurio šiuo metu nėra ir kuris kiek labaiu mums patiko (Bodbyn) - rašo dažytas paviršius. Konsultantė mums įrodinėjo, kad šie du priekiai savo sudėtimi ir kt. yra absoliučiai identiški, skiriasi tik raštas - tai melamino plėvelė ir dažytas paviršius yra vienas ir tas pats? g.gif O tas melaminas taigi nelabai kokybiškas, griet susidėvi, neatsparus, ar klystu?
Ąžuolo lukštas, rašo, skaidriai lakuotas, nors pačiupinėjus, to lako ten nesijaučia, bet gal...

Vienžo, dabar jau svarstom, ar apskritai iš Ikėjos pirkti (dėl paviršių kokybės), o gal iš Ikėjos tik spinteles, o dureles - pas baldininką...

Atsakyti
Labas rytas, mergaitės, reikia jūsų patarimo dėl virtuvės. Nusipirkom statybas ir kol namas dar statomas, turiu galimybę apsispręst dėl vienos sienelės, skiriancios svetainę nuo virtuvės. Niekaip nenusprendžiu ar man ją palikt ar pasakyt, kad visai nestatytų, taip atsirastų daugiau erdvės, iš kitos pusės, sienelė suteiktų šiek tik privatumo virtuvei, nesimatytų taip jei koks daiktas ne vietoj padėtas ar neišplauti indai g.gif Vieną dieną jau imu tel skambint agentui, kad nestatytų, kitą - galvoju, kad man jos reikia, ir taip vis keičiasi nuomonė doh.gif
Va buto planas, tikiuosi suratot, ko aš noriu ir kad į tą temą pataikiau blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(SekaPirkioj @ 2014 08 26, 09:10)
Niekaip nenusprendžiu ar man ją palikt ar pasakyt, kad visai nestatytų, taip atsirastų daugiau erdvės, iš kitos pusės, sienelė suteiktų šiek tik privatumo virtuvei, nesimatytų taip jei koks daiktas ne vietoj padėtas ar neišplauti indai g.gif

Aš būčiau tik už sienelę. Galima dar statyti neaukštą (pusinę) sieną, tada vizualiai erdvės taip nesusitrauktų, o atskyrimas būtų, bet tada kur kabotų telikas? Koks plotas svetainės-virtuvės?
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 08 26, 08:43)
Aš būčiau tik už sienelę. Galima dar statyti neaukštą (pusinę) sieną, tada vizualiai erdvės taip nesusitrauktų, o atskyrimas būtų, bet tada kur kabotų  telikas?  Koks plotas svetainės-virtuvės?

plotas 26,74kv. As kai dabar gyvenanti 30kv bute nelabai isivaizduoju visų tų plotų, tik žinau, kad svetainė bus gerokai didesnė už dabartinį mūsų kambarį tongue.gif Man labai norisi didelio stalo svetainėj, taip pat ir minkštos dalies normalios, tai va galvoju be sienelės, toj vietoj stalą galėčiau statyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 08 26, 07:59)

Dar reikėtų skubaus patarimo, tik dabar pasidomėjom , ką rašo apie priekių medžiagas Ikejos tinklapyje (Ikejos konsultante mums giedojo, kad viskas ten kokybiška ir t.t. ir t.t.).
[...]
Vienžo, dabar jau svarstom, ar apskritai iš Ikėjos pirkti (dėl paviršių kokybės), o gal iš Ikėjos tik spinteles, o dureles - pas baldininką...

Kiek domėjausi užsienio diskusijose apie IKEA virtuves, tai melamino plėvelė ir dažytas paviršius nėra visiškai tas pats. Melamino plėvelė, t.y. kitaip melamino laminatas, kuris atsparus karščiui ir įbrėžimams, turi antibakterinių savybių (gaminamas kaip laminatas). O "dažytas paviršius" (pvz.BODBYN durelės), rašo, kad t.y. medienos plokštė, padengta akrilo ir poliesterio dažais. Man atrodo, kad tai nėra tas pats. g.gif

Dėl kokybės, neradau nė 1 skundo. Greičiau jau atvirkščiai. smile.gif

Atsakyti
Labai ne į temą, bet gal kuri kur užmatėt tokių plytelių? Kadangi važinėjam po parduotuves įvairias, tai sakau gal netyčia pagelbėsit smile.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(SekaPirkioj @ 2014 08 26, 09:57)
plotas 26,74kv.

Tai nedidelis plotas kaip svetainei ir virtuvei kartu... Aš nestatyčiau sienelės schmoll.gif , jeigu, anot Jūsų, ji reikalinga tik keliems nešvariems indams paslėpti...
Va čia Daiva Tamošiūnaitė labai tiksliai pasako mano mintis apie virtuvės praktiškumą ir jos slėpimą nuo svetainės, kažkur nuo 7 minutės bigsmile.gif .
Atsakyti
Žodžiu, MB šiandien važiuoja į Ikėją parsivežti vieno priekio, ir žiūrėsim, kaip jis žiūrisi mūsų aplinkoje. MB sako, galėsi jį ir šakutėm pabadyti ir kitaip "apdoroti" - bus matyt, kiek ta plokštė iš tiesų atspari ir kokybiška biggrin.gif

Werika, labai smagios vonios plytelės thumbup.gif , gaila, nieko negaliu patarti.

SekaPirkioj, jei vietoje sienelės būtų stalas - kur būtų Tv?
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 08 26, 09:15)
Tai nedidelis plotas kaip svetainei ir virtuvei kartu... Aš nestatyčiau sienelės  schmoll.gif , jeigu, anot Jūsų, ji reikalinga tik keliems nešvariems indams paslėpti...
Va čia Daiva Tamošiūnaitė labai tiksliai pasako mano mintis apie virtuvės praktiškumą ir jos slėpimą nuo svetainės, kažkur nuo 7 minutės  bigsmile.gif .

Ačiū mirksiukas.gif

QUOTE(flight @ 2014 08 26, 09:24)

Neįsivaizduoju g.gif Gal minkštą dalį sukt į miegamojo sieną? Ar čia nesamonę sugalvojau g.gif
Atsakyti
QUOTE(SekaPirkioj @ 2014 08 26, 10:39)
Neįsivaizduoju  g.gif Gal minkštą dalį sukt į miegamojo sieną? Ar čia nesamonę sugalvojau g.gif

galima bandyti kažką tokio, tik vietoje bariuko - talpinti normalų stalą:

user posted image

Sofa nugara į virtuvę turbūt jau yra "auksinis" nedidelių butų standartas, didelė dalis būtent taip ir daro.

Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 08 26, 10:24)

Netobulas variantas, bet gal kažkaip šitaip būtų galima:

user posted image

Televizorių galvojau gal dar pasukti kampe - nemoku su paint'u pasukt 45 laipsniais doh.gif .

Išties gaila būtų ir taip nedidelę erdvę dar dalinti sienele... Aišku, atėjus iš 30m2 buto šis didžiulis atrodys, tačiau realiai, kai nori sutalpinti jame tiek dalykų prasideda problemos.
Galvočiau, kad kavos staliuko tikrai reikėtų atsisakyt... geriau sofas su plačiais plokščiais porankiais, kad būtų galima kažką pasidėti biggrin.gif .
Atkreipkit dėmesį, kiek mažai vetos tėvų miegamajame lieka praėjimui pro lovą ... ir dar ten telikas pakabintas doh.gif ... Nu šaunuolis architektas, svarbiausia daug butų prikept, o kad žmonėm patogiau būtų gyvent, negalvoja verysad.gif

Flight, gražų pavyzdį įkėlėt thumbup.gif . Tik kad šituo atveju sofa užstotų praėjimą į balkoną. Ir staliukas taip orientuotas, kaip Jūsų pavyzdyje, netilps...

Iš tikrųjų reikėtų pasiieškoti mažų erdvių sprendimų i-nete, kaip galima būtų kažką apjungti, kad būtų patogu ir gražu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 26 rugpjūčio 2014 - 10:02