QUOTE(flight @ 2014 09 13, 21:15)
Labą vakarėlį planuotojoms,
pas mus problemos
Paaiškėjo, kad pas mus el. rozetės, visos - be įžeminimo..
Elektrikai prichimičino statant namą, tik dabar išsiaiškinom...Rozetės trifazės, o trečio laido - taigi nėr, matyt, per sunku aniems pasirodė...O aš vis svarsčiau, ko mane ta orkaitė kartais papurto, MB kaltinau, kad netiesingai pajungė...
Žodžiu, ankstesnė mūsų dviejų vietų kaitlentė buvo su mažiau voltų, o dabartinė keturvietė jau turės gerokai daugiau, pajungimas ten rašomas, turi būti su įžeminimu. Nebežinome, ką daryt...
Pasilikt dvivietę? Ar surizikuot ir jungti viską be įžeminimo? Nepapurtys per kokį metalinį puodą? Senos vituvės pusė jau nuimta, ryt galvojome uždėti naujos pusę - ir štai tokios naujienos...
Sveikos mergaitės, tik dabar atradau jūsų temą, tad esu pasyvi skaitytoja, bet netrukus pradės projektuoti virtuvę, tad manau prireiks patarimų. Flight jūsų situacija nėra gera, jei prietaisai nepurtytų gal ir nieko tokio, bet jei kartais pakrato yra vieninitelė išeitis. Nuo prietaiso(ne nuo rozetės) vedamas atskiras laidas iki artimiausio įžeminimo. Nežinau kur jis pas jus yra, bet galima padaryti ir papildomai (pvz lauke) ir galbūt kažkaip galima paslepiant po spintelėmis ar plintusu nuvesti tą papildomą laidą. Na elektrikai gabūt jums patars, bet galimybė kažkiek ištaisyti šią klaidą yra
Kitas dalykas, jei gerai supratau, pas jus ateina vienfaziai laidai iki kaitlentės, tad jai pilnai veikti gali tiesiog neužtekti galingumo, sujungus visas vietas, gali mesti automatinį išjungėją (tikiuosi juos sumontavo) priešingu atveju gali imti svilti laidai. Su elektrine orkaite gali būti dar prastesni reikalai.