Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 17

QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 09 12, 22:47)
O jooooo.. as jau dabar kaip ragana rekiu ant vaiko, kad neliestu nieko, nors dar net nepersikraustem.
Bijau net pagalvoti kas bus doh.gif

O jūsų irgi balta?
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2014 09 11, 15:19)
g.gif kazkaip firminiu patarimu neparase kol kas niekas:

firmiskai: saldytuva arciau stalvirsio, patogiau krauti produktus i ir is...
as asmeniskai jeigu jau kriaukle kampe, tai be tos antros dalies, tuoemt bent i ta kampa kazka pastatysite. kaitlente su kriaukle i skirtingus stalvirsius neiseina imontuoti, tuomet i kampa dar kazka galima deti.

toliau mikrobange aukstai, sumoje apie 135 gaunasi, paskaiciuokite kiek yra tiksliau ir savo ugi primatuokite. mano jau rasiau anksciau 160 pakelta su mano 166 tikrai nepatogu... aisku 135 geriau nei 160. biggrin.gif

dar su spintelem virsutinem ir apatinem man rodos disbalansas, bet jau musu profes geriau tegul paraso. 4u.gif

profės nerašo unsure.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laumuze @ 2014 09 13, 09:37)
profės nerašo  unsure.gif  ax.gif

A6 tokia visai ne profe,nes pasiklioviau savo baldininku. Bet man irgi viršutinės užkliuvo. Toks jausmas, kad geriau atrodytų, jei būtų trys durys, tik tada nelabai įsivaizduoju, kaip su tuo kampu padaryti reikėtų. Bet jei jums kas nors o ne patys dleioja baldus (pržiopsojau, gal patys čia paišėt), tai gal tada padėtų išspręsti.

Flight Man jūsų stalviršis toks fainas pasirodė 4u.gif manau tikrai gerai, kad viskas matosi, tai nusivalysit ir švaru bus bigsmile.gif svarbu kad labai nesigertų purvas. Mes tai dabar tokį turim, kad nieko nesimato, nors ir šviesus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzanetukas @ 2014 09 13, 07:20)
Sveikos mamytes,
Paskaiciau temuke ir dar ne viena karta grisiu kol galutinai uztvirtinsim virtuves projekta.
Turiu toki galvos skausma...bais to daikto reikia, bet turbut nemoku ieskot.
<...>
http://blog.alio.lt/...s-kriaukle.html

Aš keramikię plautuvę pirkau iš čia per tarpininkus. Viskas puikiai, jokių nesklandumų. Toje parduotuvėje yra nemažas keramikinių plautuvių pasirinkimas, tokio tipo, kaip Jūs nurodėte, irgi nemažai, visokiom kainom. Kai aš rinkausi savo, žiūrėjau, kad būtų mažiausia kaina, pasirinkau šitą. Analogiška Franke kainavo tada vos ne 3 kartus brangiau doh.gif . Kuom ji skiriasi nuo maniškės nežinau unsure.gif , gal tik vardu.
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 13 rugsėjo 2014 - 12:26
Tiesa, ačiū už mintis kad daryti iki lubų, taip ir nusprendėm. dabar beliko spalvas išsirinkti bigsmile.gif Atrodo malonus darbas, bet baisiai sunkus doh.gif ypač kai akys su spalvų derinimu susipykusios lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laumuze @ 2014 09 12, 08:06)
Juoda - nepatinka baro sienelė į išorę, kadangi už jos - valgomasis, todėl norisi gražios fasadinės pusės. Ir taip pat nepatinka kampinės lentynėlės, nes nemanau, kad tai labai funkcionalu, patogu ir praktiška. Tačiau kol kas nesugalvoju, kuo jas pakeisti. Ar būna kampinių spintelių?
Ir nenoriu kampe kriauklės - baisia nepatogus reikalas - reiktų stumti arčiau kaitlentės, o kaitlentę - kiek arčiau baro/spintelės.
Tokios ir mintys ax.gif

Na, aš irgi ne profė, bet pasakysiu taip: nepatinka, tai nedarykit mirksiukas.gif .
Baras namuose man išvis kažkoks nesusipratimas unsure.gif . Ar pas Jus planuojamos kėdės prie jo? Jei planuojate ten sėdimas vietas, tai patogiau būtų pusbario kėdės, kurios yra žemenės ir statomos prie įprasto virtuvėje aukščio stalviršio. Ir kame tas negražumas toje vietoje? Pastatysit gražias kėdes, pussalę uždengsit tokiomis pačiomis plokštėmis, kaip fasadai ir bus gražu. Jei sėdimų vietų neplanuojate, o tą barą susigalvojot dėl dalinio virtuvės zonos atskyrimo, tai manyčiau, kad tą vietą galima būtų ir kitaip išspręsti. Kai nematau bendro visos erdvės plano, tai net nežinau, ką siūlyti, bet galėtų ten būti kad ir kokia daili pertvarėlė ar lentyna - pvz. ir dar pvz.
Vietoje lentynų kampe žinoma kad galima daryti kampinę spintelę, tik jos atidarymas bus kitoks, nei šalia esančių. Kampine spintele užbaigt viršutinės dalies nereikėtų, gražiau būtų pratęsti viršutines spinteles iki orkaitės spintos. Jei kampinės nedaryt, tai ant tos vienos sienos iki galo daryti tris spinteles - gautųsi apie 1095mm pločio, nežinau tiesą sakant ar ne per plačios g.gif , gal tada keturias po ~821mm pločio.
Metriniai stalčiai apačioje man atrodo per platūs. Gargarai tokie... Man riba yra 900mm. Mikrobangę mesčiau lauk unsure.gif ... arba, jei jau tokie įpročiai yra, nedaryčiau įmontuojamos (ar čia tik piešinyje taip parodyta?), kad su laiku galėčiau išmesti biggrin.gif . Geriau dėti neįmontuojamą ir dar paslepiamą durelėmis biggrin.gif , tada užmiršit/nepatogu bus ja naudotis ir tikrai išmesit - atsilaisvins spintelė pasidėjimams thumbup.gif .
Cargo Jums reikalingas, ar ne? Ar tik iš reikalo jis papieštas? Jeigu reikalingas, tai toje pusėje gal palikti taip kaip yra, o metrinių stalčių ir kampinės spintelės durelių erdvę dalinti pusiau ir gausite du 726mm stalčių blokus (jei cargo nereikalingas, tai stalčių blokai išeitų po 826mm). Greičiausia daryčiau 2 stalčių fasadus, o viršuje vidinius stalčiukus - tokiu būdu apatiniai stalčiai gaunasi aukštesni. Kaitlentę stumčiau kiek įmanoma kairiau dėl didesnio darbastalio. Pastūmus kaitlentę viršuje nelabai išeitų padaryti trijų pakabinamų vienodo pločio spintelių, nes jų sujungimas gautųsi tiesiai virš kaitlentės, kai ten turėtų būti gartraukis. Keturios vienodos taip pat neišeina, galima tik dvi kairėje kiek siauresnes (~738mm), o dvi dešinėje kiek platesnes (~905mm).
Kairės kampinės spintelės dureles kelčiau į pussalės dalį, kurios likusią daryčiau stalčiais - nelabai matau, kokie ten matmenys.
Jei visgi nuspręsit daryti trijų stalčių blokus visur, orkaitę tikrai leisčiau per viršutinio žemojo stalčiuko aukštį (apie 150mm). Po orkaite daryčiau stalčius.
Tiesa, koks pas jus lubų aukštis? Ar pakabinamų spintelių nesvarstėt iki lubų kelti?
Visa tai, ką prišnekėjau, atrodytų kažkaip taip:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Susena @ 2014 09 10, 18:10)
Sveikos, ateinu su prašymu. paprojektavo mums virtuve, kaip ir viskas gerai (projektui jau vis ne metai, nes reikėjo alektra ir vandentiekius nusimatyt).  gal kartais jums dar kokia mintis kiltų kas nelabai gerai. kaip ir kriauklės (šalia kairėje yra indaplovė) ir kaitlentės vietos keisti nebegalima, nes ir gartraukiui laidai ir visa kita jau numatyta. Temos pradžioje buvo panaši virtuvė įdėta, tai kažkodėl užkliuvo tas kargiukas prie kriauklės. sakykit gal tikrai jis ten nelogiskai g.gif

tik i spalva labai dėmesio nekreipkit, nes dar istikruju nezinau kokia bus ax.gif sienos pas mus geltonos, o grindys ažuolo spalvos. visada norėjau baltos virtuvės, o dabar kazkaip abejoju, ar ji derės  doh.gif
user posted image
Papildyta:
Ir dar vienas klausimukas. Tas bokstas su šaldytuvu. Lubos pas mus 2,7 m. Ar geriaus jį daryti iki lubų, ar visgi kokį žemesnį?

Dėl šaldytuvo spintos iki lubų - kadangi ji siaura, 600mm, tai pagalvokit, ar neatrodys vienišas toks siauras bokštas iki lubų g.gif . Nors, jei jos dešinėje siena, tai gal ir logiška - susilies tuomet su siena/lubomis.
Dėl cargo prie plautuvės - o ką ten laikysit? Jei rasite ką ten laikyti, tai viskas logiškai tuomet. Man iš principo cargo nepatinka, toks nepatogus barškutis. Jei daryti patogų, užsidarantį su pritraukimu, jo kaina nemaža, jei neklystu, kaip ir visų pribumbasų. Dar nepatinka įdėjimas/išėmimas iš apatinio krepšio - kliūna man už viršutinio krepšio doh.gif . Žiūrint į Jūsų planą tas cargo toks visumą griaunantis brūkšnys blush2.gif ... Pateisinu jį tik tuo atveju, kai lieka toks tarpas, kuriame nieko kita neišeina padaryti. Kitiems jis patinka. Jūsų teisė rinktis 4u.gif .
Didoka ta L raidė pas Jus gaunasi, bet plano nėra, tai ir komentuoti daug nėra ką... o jei sakot, kad viskas jau seniai suplanuota, tai juo labiau...
Man L raidė tinka labiau mažom virtuvėm, o didesnėm galvočiau U formą, arba I I.

Papildyta:
QUOTE(cuaren @ 2014 09 11, 11:41)
Kokius maišytuvus turit/renkatės į virtuvę? 4u.gif  Aš jau pasimečiau visai ir nežinau ko noriu ir ko reikia..

Ko gero rinkčiaus maišytuvą su šlangele.
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 09 13, 14:35)
Dėl šaldytuvo spintos iki lubų - kadangi ji siaura, 600mm, tai pagalvokit, ar neatrodys vienišas toks siauras bokštas iki lubų g.gif . Nors, jei jos dešinėje siena, tai gal ir logiška - susilies tuomet su siena/lubomis.
Dėl cargo prie plautuvės - o ką ten laikysit? Jei rasite ką ten laikyti, tai viskas logiškai tuomet. Man iš principo cargo nepatinka, toks nepatogus barškutis. Jei daryti patogų, užsidarantį su pritraukimu, jo kaina nemaža, jei neklystu, kaip ir visų pribumbasų. Dar nepatinka įdėjimas/išėmimas iš apatinio krepšio - kliūna man už viršutinio krepšio doh.gif . Žiūrint į Jūsų planą tas cargo toks visumą griaunantis brūkšnys blush2.gif ... Pateisinu jį tik tuo atveju, kai lieka toks tarpas, kuriame nieko kita neišeina padaryti. Kitiems jis patinka. Jūsų teisė rinktis  4u.gif .
Didoka ta L raidė pas Jus gaunasi, bet plano nėra, tai ir komentuoti daug nėra ką... o jei sakot, kad viskas jau seniai suplanuota, tai juo labiau...
Man L raidė tinka labiau mažom virtuvėm, o didesnėm galvočiau U formą, arba I I.

teisingai sakot del didumo. Ilga ta L gaunasi, nes ilgoji siena 4,7 m, o trumpoji 2.87. kai projektavom namą, tai labai norėjau, kad kriauklė būtų prie lango. tas noras neblesta ir neišblės. Vienu metu galvojau, gal ten už kriauklės užbaigti ir tada pastatyti kokia spinta su stiklinėmis durelėmis taurėms ir pan susidėti. Bet klausimas tada, kiek už kriausklės cm reikėtų palikti ir ar neatrodytų kvailai, kai virtuvinio pabaigoje stovi kriauklė.
Atsakyti
Plautuvė pačiam gale nėra gerai. Man tai norėtųsi formuoti pussalę užsukant tuos plautuvės kairėje esančius blokus į U raidę, dėl to kad jaukesnė virtuvė gautųsi, kad mažiau žingsnelių reiktų tipenti joje. Bet vėlgi vienareikšmiškai to teigti negaliu, nes matmenų nežinau, erdvės palno irgi nėra - neaišku kur bus pietų stalas. Jei stalas panuojamas toje L raidės tuščioje erdvėje, vėlgi reikia žiūrėti, kad jis nebūtų kliūtis darbiniame trikampyje.
Visai gražiai turbūt žiūrėtųsi daili indauja. Tuomet plautuvę nuo krašto bent 400mm reiktų atitraukt. Taip galvoju.
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 09 13, 15:38)
Plautuvė pačiam gale nėra gerai. Man tai norėtųsi formuoti pussalę užsukant tuos plautuvės kairėje esančius blokus į U raidę, dėl to kad jaukesnė virtuvė gautųsi, kad mažiau žingsnelių reiktų tipenti joje. Bet vėlgi vienareikšmiškai to teigti negaliu, nes matmenų nežinau, erdvės palno irgi nėra - neaišku kur bus pietų stalas. Jei stalas panuojamas toje L raidės tuščioje erdvėje, vėlgi reikia žiūrėti, kad jis nebūtų kliūtis darbiniame trikampyje.
Visai gražiai turbūt žiūrėtųsi daili indauja. Tuomet plautuvę nuo krašto bent 400mm reiktų atitraukt. Taip galvoju.

Mūsų virtuvė yra atskira nuo svetainės, palniukas toks
user posted image

iki virtuvės lango yra 135 cm, tai jei reikia palikti 40 cm, tai tada indaujai lieka apie 95 cm, galima gal ir 100, nes kriauklė gi mažesnė už langą. kur mėlyna juostelė, tai ten iki gartraukio nuo sienos 150. Tai vat gaunasi, kad elektra ir vanduo pas mus jau numatyti ir kesiti nebelabai gaunasi

bandžiau pati su ikejine programa pasipaisyti su ta indauja, bet n elabai toki stebukla as ten radau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Susena: 13 rugsėjo 2014 - 16:31
Va dabar viskas stojos į savo vėžes bigsmile.gif . Va dabar matau kad jokie mano U svaigimai čia netiks smile.gif, bet kai pateikiamas plikas virtuvės planas be likusios erdvės, tiesiog įsijungia fantazija biggrin.gif .
Galvoju, kad indauja pagyvintų tą patalpą. Klausimas tame, ar tikrai nereikalingas toje vietoje esantis stalviršis. Matosi, kad pakankamai darbastalio yra tarp kaitlentės ir plautuvės, o tas stalviršis yra toliau nuo darbinio trikampio, tad kažin ar bus naudojamas kaip darbastalis. Dar klausimas, kiek turite rakandų laikomų ant stalviršio? Ar jie netilptų kaitlentės dešinėje ir plautuvės kairėje ( turiu omeny tuos ~400mm, kuriuos paliktumėte, jei statytumėt indaują)? Jei tilptų, tai gal tikrai apie tą baldelį pagalvokit g.gif . Nes jei paliksite toj vietoj taip kaip yra, nežinau Jūsų įpročių, bet didelė tikimybė, kad jis apsikraus visokiais daiktais, kurie grožio gali nesuteikti rolleyes.gif .
Atsakyti