O aš dėliojau dėliojau, naktį sapnuose, darbe irgi dėlioju... Ir vis tik išeitis atsisakyt orkaitės normaliam aukštyje ir kišt ją po kaitlente. Tada indaplovės aukštis nemaišys, dėsiu ant jos mikrobangę ir dar pintelių ir visas stalviršis man gausis kad ir žemai bet be laiptukų.... Pasimatavau vakar galiu išspausti 83 cm aukščio, bet indaplovės niekaip neįkišu į tiek....
Va kas dabar gavosi
Kaip suprantu jei nebūsiu įkyri, tai nieks kitaip patarimų nedalins....
Jei turit minčių kaip kitaip - sakykit.
Bendras planas (išmatavimai kažkiek skiriasi nuo šito plano)
QUOTE(Juodai @ 2014 09 05, 10:45)
Jūs nekreipkit dėmesio į mano ar profų nuomones dėl jos . Jei Jums gražu, tai ir darykit . Juk Jūs ten gyvensite. Kaip sakant, grožis draugų neturi .
Svarbiausia, patarimų dėl ergonomikos patarimų įsiklausykit .
Svarbiausia, patarimų dėl ergonomikos patarimų įsiklausykit .
man ten butu patogu al raktus padeti, rankyne numesti atejus... ai isvis musu tas projektas tokia balamuta
nuemem ta penala, prasosi ten pakabinama tumbacka, po ja mikrobange. klausimas tas ant to. dar kazka mastau kad butu ir vyrui ir man.
Batareika, as laukiu tokios fazes, kai pamatysiu savo virtuve sapne, tikiu kad tada bus teisingiausia. aisku saldytuva keiskite vietomus su orkaite
ar bus pakabinamu spinteliu???
QUOTE(isds @ 2014 08 26, 20:22)
Help merginos , padekite susikurti virtuve, nes nezinau nuo ko pradeti
Kai nežinot nuo ko pradėti ir jau atsidarėt SM forumo virtuvių temą, paskaitykit pirmą žinutę. Ne šiaip akim permeskit, bet perskaitykit. Ji gana informatyvi tiems, kurie nežino nuo ko pradėti.
Kadangi informacijos labai dayg nepateikėt, tai sumečiau tokį variantą, kad matytųsi virtuvės užstatymo principas. Toliau spintutes/stalčius stumdykit kaip norit, kaip Jums geriau atrodo, jų pločius koreguokit pagal save. Čia visi blokai yra po 600mm. Tik nesupratau, kodėl šaldytuvas buvo nurodytas prie lango , juk jis ten netilptų.
Kaip ir kiti, siūlau neužsukinėti virtuvinio kairėj pusėj, nes įėjimo į patalpą tunelis dar ilgesnis pasidarys, užgriozdinsit erdvę, šaldytuvui vietos neliks.
Tai va, pradžią padariau. Stalo plotis piešiny 660mm, ilgis 1200mm.
Tikiuosi padėjau .
QUOTE(Karvute @ 2014 09 05, 12:24)
Batareika, as laukiu tokios fazes, kai pamatysiu savo virtuve sapne, tikiu kad tada bus teisingiausia. aisku saldytuva keiskite vietomus su orkaite
Oi pakabinamų kiek tik galėsiu iki pat viršaus bus Čia šiąnakt sugalvojau kad bokštą tik vienoj pusėj daryt, o gal net visą sieną užstatyt pilnai???
Va yra problema...... šaldytuvas bus SENAS, baltas, ir jis bent kokius metus kitus čia visai nelabai bus..... Jam tik įrėminimas bus... užtai kažkaip galvoju daryt "kraštinį". Ar gerai bus ir apkeitus? O šalia šaldytuvo dar noriu kokį staliuką ar tumbačką kokią aukštesnę... nu toks užkąst ar kavos išgert iš ryto.... bet dar nespėjau
Ir dar klausimas... kai yra kampas, kiek ten tų cm palikti iki durelių? Nes man dabar be ryšio gaunasi... 40 60 60 40 kažkaip neina suvienodint... ner gartraukis pririštas jau viskas, Keist niekaip. Kriauklė irgi po langu...
Hmm, o nieko tokio jei vienoj pusėj spintelės bus vienaip išdėstytos, kitoj kitaip?
QUOTE(Karvute @ 2014 09 05, 12:24)
man ten butu patogu al raktus padeti, rankyne numesti atejus...
Na taip, bet gal tai būtų galima kažkaip gražiau išspręsti ...
Sudėliojau Jūsų variantą taip, kaip anksčiau rašiau, kad koreguočiau:
... nu nelimpa man jis vistiek . Mažokas tarpas praėjimui į svetainę gaunas . Jei niekaip kitaip nebūtų galima daryt, tai gal ir pusė bėdos, tačiau, kai galima kitas variacijas išlaužt, tai nuodėmė taip daryti (aš apie siaurą praėjimą ). Tiesa, salą tokią galingą nupiešiau, analogiškai Jūsiškei, tačiau sakėt mažinsit, tai galima įsivaizduot maždaug pusę šitos nupieštos salos ir kiek mažesnę virtuvinio dalį kaitlentės kairėje (sukeičiau kaitlentę su indaplove vietomis, tik visų blokų nepakoregavau, pvz. dabar aplik plautuvę stalčių blokai 2x900mm, taip neišeitų, nes indaplovę šalia reikia talpint - tik virtuvinio užstatymo principą čia parodau ) - tada praėjimas pakankamas liktų, bet... vistiek man nesižiūri... Erzina tas virtuvės artumas tik įėjus pro duris, nulipus laiptais irgi atsimuši praktiškai į ūkinės spintos šoną . Ir šiaip pagalvojus, toli šaldytuvas gaunas taip, vistiek gyvenimas sukas svetainėj pagrinde, tai vyrui alaus pasiimti teks pėdinti per visą patalpą, kai tas atstumas galėtų būti perpus mažesnis (jei vyras alaus mėgėjas, šitas argumentas turėtų suveikti, dėl ko maniškis variantas geresnis ).
Tuo pačiu pakoregavau savo variantą palyginimui:
Šiaip pridėjau kelias pusbario kėdes, nes jos lyg papuošia virtuvinį, nenuobod-iai tada atrodo iš laiptų ir įėjimo pusės, ir galvoju, kad nereikėtų jų atsisakyt - juk smagu kad ir su drauge pritūpus būtent čia, virtuvėje, išgerti kavos, arbatos - kažkaip man jauku tai. O Jūs darykit kaip tinkami . Be to dar pridėjau iš tos pusės stalčių bloką gal kokiem rakandėliams susidėt. Ir pre durų dar lentynėlę pakabinau raktams susidėt . Bet čia irgi tik principas, toje vietoje galėtų koks pastatomas siauras baldelis atsistot, kitoks nei virtuvinis, pošiantis tą erdvę - vat Jums ir rankinukui vieta, ir raktams .
Puikus darbelis modernus, elegantiskas, naujoviskas ir su islaikytais sviesos saltiniais. Jei tureciau tokia virtuve, tektu nukoset sia ideja
Karvute jusu vyras tikras saunuolis, kad net imasi virtuves breziniu, maniskis tik i mane ziuri ir laukia kol ka pabraizysiu.. paskui tikriausiai komentuos kad tai tas, tai anas negerai. Man tik jo pabraizyta virtuve, biski senamadiskumu kviptelejo , tik prasyciau neisizeisti, cia tik mano nuomone. Man irgi kliuna ypac tos suapvalintos spintutes ir pakabina, ir ta vieta kur tarsi jaubaigiasi virtuvinis ir prilipinta maza spintute daiktas, tarsi neisbaigtas kurinys. Tik nesupykite, cia tik tai ko nedaryciau as
Karvute jusu vyras tikras saunuolis, kad net imasi virtuves breziniu, maniskis tik i mane ziuri ir laukia kol ka pabraizysiu.. paskui tikriausiai komentuos kad tai tas, tai anas negerai. Man tik jo pabraizyta virtuve, biski senamadiskumu kviptelejo , tik prasyciau neisizeisti, cia tik mano nuomone. Man irgi kliuna ypac tos suapvalintos spintutes ir pakabina, ir ta vieta kur tarsi jaubaigiasi virtuvinis ir prilipinta maza spintute daiktas, tarsi neisbaigtas kurinys. Tik nesupykite, cia tik tai ko nedaryciau as
QUOTE(Juodai @ 2014 09 05, 12:10)
Na taip, bet gal tai būtų galima kažkaip gražiau išspręsti ...
QUOTE(neida @ 2014 09 05, 14:25)
Puikus darbelis modernus, elegantiskas, naujoviskas ir su islaikytais sviesos saltiniais. Jei tureciau tokia virtuve, tektu nukoset sia ideja
A čia man tos pagyros ? Ačiū, jei taip .
Apie šviesos šaltinius - mano U raidės variante 2 langai puikiai skleistų šviesą virtuvėn, o svetainėje irgi būtų 2 langai,kiek pamenu , manau šviesos ten nuo jų užtektų. Todėl galvoju, kad visai nereikia užsiciklinti ties tais langais ir stengtis, kad pirmas langas kairėje sienoje žūt būt būtų neužstotas žiūrint iš svetainės pusės. Tai virtuvės zona, todėl nereikia jo sieti su svetaine.
As uz Juodai U varianta be atskiros salos. Su sala ir tom spintom prie duru tikrai truksta vietos kazkokiam pasidejimui, mazam baldeliui. O U formoj viskas man patinka isskyrus kad orkaite beveik svetainej uzkelta i virsu. kisciau as ja zemyn kazkur
QUOTE(@leja @ 2014 09 05, 14:50)
. O U formoj viskas man patinka isskyrus kad orkaite beveik svetainej uzkelta i virsu. kisciau as ja zemyn kazkur
Turbūt Jūs teisi . Orkaitę žemyn, o šaldytuvą kokį stilingą neįmontuojamą pastatyt toj vietoj .
valio, dizkusijos verda
Juodai su kokia programa piesiat?
sketch up praso mano emailo, taip turi buti? saskaitos negausiu???
Gal kas naudojate, turite...
http://beta.lt/visa-...p;category_id=1
kazin kokia jo kokybe? kazi stalvirsio nenubraizys?
http://beta.lt/visa-...p;category_id=1
kazin kokia jo kokybe? kazi stalvirsio nenubraizys?
QUOTE(Karvute @ 2014 09 05, 17:13)
valio, dizkusijos verda
O pas jus emailas susietas su banko saskaita?